Debata 2015 (+ nowy przepis prawny) 66074 241

Ankieta

Duda czy Komorowski?

Andrzej Duda
33 (80.5%)
Bronisław Komorowski
8 (19.5%)

Głosów w sumie: 40

Głosowanie skończone: 2015-05-24, 22:02

O temacie

Autor R4zor

Zaczęty 17.05.2015 roku

Wyświetleń 66074

Odpowiedzi 241

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mam nadzieję Glaca, że wiesz, że kiedyś była trochę inna wartość pieniądza...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
I co że różnica w wartości? Nie dał, to się liczy.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Debata 2015 (+ nowy przepis prawny)
#162 2015-05-24, 19:41(Ostatnia zmiana: 2015-05-24, 20:27)
Przecież każdy Polak wie, że nawet po takiej wsi, gdzie są trzy domy na krzyż, teren zabudowany siegający ledwo 100metrów i najblizszy sklep kilka kilometrów dalej - nawet w takiej wsi znajdzie sie Pan Mirek, Pan Wiesiu, Pan Włodek co codzien beda najebani chodzić po ulicy. Dla nich wlasnie jest ten teren zabudowany.
Ale tu masz chyba na myśli drogi poboczne wsi (które w sumie są szerokie na jeden pas ruchu), a nie jakąś główną "przelotówkę" przez wieś. Wtedy wiadomo że trzeba uważać.
Dziś jechalem sto kilometrów i mijalem wlasnie takie miejsowosci - gdzie droga prosta, zadnego chodnika, a teren zabudowany sięga 100-150 metrów. I ja bylbym w stanie zrozumieć i powiedzieć ,,No tak, glupie prawo" gdyby nie to, że parenascie metrów dalej leżał najebany typ w rowie.
Dziś jechałem 70 kilometrów. W pewnym momencie przede mną jechał samochód o irlandzkich rejestracjach przepisowo w terenie zabudowanym, czyli ok. 50 km/h. Nie mogłem się doczekać wolnej linii przerywanej, bo co chwilę była podwójna ciągła. Jak już się doczekałem to ze mną chyba pięciu kierowców go wyprzedziło i zostawiło daleko w tyle.

Nie widziałem żadnego typa w rowie podczas swojej podróży, aczkolwiek nie przyglądałem się czy ktoś nie leży w rowie, tylko drodze. Wszystko w dużej mierze zależy od tego jaką masz drogę, więc trzeba dostosować się do warunków na jezdni. Jeśli są warunki by jechać szybko, to dobrze i skorzystajmy z tego (nie mam na myśli, by jechać nie wiadomo ile). Jeśli nie ma takich warunków do tego, to zachowajmy ostrożność.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie chodzi mi o to, sądzę, ze Glacy się wydawało, że obiecał 100 mln obecnych złotych.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)

Właśnie

@Simen A co to za różnica? Wiem że to by wyszło mniej ale nie wiem jak dokładnie. Nie chciałem pisać tego, ponieważ nw ile kosztowała wtedy zł. Wcześniej było PLZ a teraz jest PLN. Więc historię znam...

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Dziesięć tysięcy obecnie. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Tak w sumie @KolegaZWojska to pierdolisz. Ogólnie za to co napisales i same zdjecia przyznalbym racje, ale zapomnialeś o najwazniejszej rzeczy - jesteś w Polsce, a te znaki byly stawiane przez Polaków. Zachowujesz sie, jakbyś Polakiem nie był. Przecież każdy Polak wie, że nawet po takiej wsi, gdzie są trzy domy na krzyż, teren zabudowany siegający ledwo 100metrów i najblizszy sklep kilka kilometrów dalej - nawet w takiej wsi znajdzie sie Pan Mirek, Pan Wiesiu, Pan Włodek co codzien beda najebani chodzić po ulicy. Dla nich wlasnie jest ten teren zabudowany.

Dziś jechalem sto kilometrów i mijalem wlasnie takie miejsowosci - gdzie droga prosta, zadnego chodnika, a teren zabudowany sięga 100-150 metrów. I ja bylbym w stanie zrozumieć i powiedzieć ,,No tak, glupie prawo" gdyby nie to, że parenascie metrów dalej leżał najebany typ w rowie.

Masz jakieś spierdolone postrzeganie polskości. Może tam w kutnie żule przewracają się na głównych ulicach co 100 metrów, ale w tym konkretnym miejscu nie spotkałem się z takim przypadkiem przez 12 lat codziennych dojazdów ani raz. To dlatego że w tych 7/8 domkach składających się na ten teren zabudowany ciągnący się kilka kilometrów nie mieszkają żadni żule. Idea, że tysiące ludzi jadących tamtędy codziennie do pracy musi zwalniać ze względu na mirków włodków co codzień chodzą najebani po ulicy jest już tak pojebana, że trudno w ogóle się do tego odnieść, podobnie jak pomysł żeby normalni ludzie mieli w ogóle okazywać jakiś wyraz tolerancji dla życia tego typu osobników.

Post połączony: 2015-05-24, 21:22
Ta sama popierdolona logika, o której mówisz sprawia, że normalni ludzie nie mogą kupić sobie np broni w sklepie bo zawsze znajdzie się jakiś mirek włodek, który zacznie do wszystkich strzelać. Jak ktoś najebany łazi po ulicy to wręcz obywatelskim obowiązkiem powinno być go rozjechać a nie jakieś kurwa znaki im stawiać.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 18:44Przecież każdy Polak wie, że nawet po takiej wsi, gdzie są trzy domy na krzyż, teren zabudowany siegający ledwo 100metrów i najblizszy sklep kilka kilometrów dalej - nawet w takiej wsi znajdzie sie Pan Mirek, Pan Wiesiu, Pan Włodek co codzien beda najebani chodzić po ulicy. Dla nich wlasnie jest ten teren zabudowany.Ale tu masz chyba na myśli drogi poboczne wsi (które w sumie są szerokie na jeden pas ruchu), a nie jakąś główną "przelotówkę" przez wieś. Wtedy wiadomo że trzeba uważać.
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 18:44Dziś jechalem sto kilometrów i mijalem wlasnie takie miejsowosci - gdzie droga prosta, zadnego chodnika, a teren zabudowany sięga 100-150 metrów. I ja bylbym w stanie zrozumieć i powiedzieć ,,No tak, glupie prawo" gdyby nie to, że parenascie metrów dalej leżał najebany typ w rowie.Dziś jechałem 70 kilometrów. W pewnym momencie przede mną jechał samochód o irlandzkich rejestracjach przepisowo w terenie zabudowanym, czyli ok. 50 km/h. Nie mogłem się doczekać wolnej linii przerywanej, bo co chwilę była podwójna ciągła. Jak już się doczekałem to ze mną chyba pięciu kierowców go wyprzedziło i zostawiło daleko w tyle.

Nie widziałem żadnego typa w rowie podczas swojej podróży, aczkolwiek nie przyglądałem się czy ktoś nie leży w rowie, tylko drodze. Wszystko w dużej mierze zależy od tego jaką masz drogę, więc trzeba dostosować się do warunków na jezdni. Jeśli są warunki by jechać szybko, to dobrze i skorzystajmy z tego (nie mam na myśli, by jechać nie wiadomo ile). Jeśli nie ma takich warunków do tego, to zachowajmy ostrożność.

CytujTak w sumie @KolegaZWojska to pierdolisz. Ogólnie za to co napisales i same zdjecia przyznalbym racje, ale zapomnialeś o najwazniejszej rzeczy - jesteś w Polsce, a te znaki byly stawiane przez Polaków. Zachowujesz sie, jakbyś Polakiem nie był. Przecież każdy Polak wie, że nawet po takiej wsi, gdzie są trzy domy na krzyż, teren zabudowany siegający ledwo 100metrów i najblizszy sklep kilka kilometrów dalej - nawet w takiej wsi znajdzie sie Pan Mirek, Pan Wiesiu, Pan Włodek co codzien beda najebani chodzić po ulicy. Dla nich wlasnie jest ten teren zabudowany.

Masz jakieś spierdolone postrzeganie polskości. Może tam w kutnie żule przewracają się na głównych ulicach co 100 metrów, ale w tym konkretnym miejscu nie spotkałem się z takim przypadkiem przez 12 lat codziennych dojazdów ani raz. To dlatego że w tych 7/8 domkach składających się na ten teren zabudowany ciągnący się kilka kilometrów nie mieszkają żadni żule. Idea, że tysiące ludzi jadących tamtędy codziennie do pracy musi zwalniać ze względu na mirków włodków co codzień chodzą najebani po ulicy jest już tak pojebana, że trudno w ogóle się do tego odnieść, podobnie jak pomysł żeby normalni ludzie mieli w ogóle okazywać jakiś wyraz tolerancji dla życia tego typu osobników.

Kutno z dużej litery mój drogi i, nie, tu nie ma żuli co 100 metrów. 
Do tego cały czas nawiązuje - inna sprawa, że znaki TEREN ZABUDOWANY są po prostu postawione źle i często mylne. Według mnie powinna być eskalacja terenu zabudowanego, stopniowa - I stopien czyli najbardziej zabudowana to miasta i tam 50km/h, II stopien czyli juz bardziej zaludnione wsie, powiedzmy do 70km/h, reszta + takie wioski jak dal KzW to powinny być juz normalnie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Pierdolenie. U mnie na wsi, jest długa droga, idealnie prosta, obok domy, jest też chodnik. Drogą można jechać spokojnie 140 km/h, bez żadnego zagrożenia, jedyne co to mój ojciec kiedyś szczura przejechał.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 :D :D :DANDRZEJ DUDA GÓRĄ!!! :D :D :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  :DANDRZEJ DUDA GÓRĄ!!!
Dzieki Bogu!

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Według mnie powinna być eskalacja terenu zabudowanego, stopniowa - I stopien czyli najbardziej zabudowana to miasta i tam 50km/h, II stopien czyli juz bardziej zaludnione wsie, powiedzmy do 70km/h, reszta + takie wioski jak dal KzW to powinny być juz normalnie.

Tak, nawpierdalajmy jeszcze więcej znaków bo przecież tak ich mało. Zwłaszcza przy dojazdówkach  :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Lewactwo zatruło ci mózg. Kierowca powinien polegać na swoim doświadczeniu, odpowiedzialności i rozsądku i z tego powinien być rozliczany. Każdy ma wyjebane na te twoje znaki. W większości służą one jedynie jako pułapki na kierowców oraz powodują chaos informacyjny. Jak byłem w berlinie nie było tam praktycznie żadnych znaków drogowych więc chyba się da.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Każdy ma wyjebane na te twoje znaki. W większości służą one jedynie jako pułapki na kierowców oraz powodują chaos informacyjny.
Bardzo dobrze, ze służą jako pułapki. Pułapki na debili.

Tak, nawpierdalajmy jeszcze więcej znaków bo przecież tak ich mało
W ten sposób na takich wsiach jak podał KzW mógłbyś spokojnie rozwinąć większą prędkość bez żadnych obaw, teraz jest obawa, że tam za tym krzakiem stoi sobie jakiś policjant i Ci wpierdoli duży mandat.

KOMPUTER:
Spoiler

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Pułapki na debili.
Debilami nazywasz ludzi którzy mieli "szczęście" trafić pod zjebany, nieadekwatny znak, czy ograniczenie ustawione w danym miejscu tylko po to, aby kawałek dalej mógł się ustawiać gminny patrol policji, którego z kolei zadaniem jest świadome wyłudzanie pieniędzy od kierowcy. Co ty kurwa masz w głowie? Najlepiej idź tam, zapisz się do nich i stój razem z nimi bo mentalnie nie różnisz się od moich sąsiadek, które lubią dzwonić na psy jak przypadkiem spuszczę wodę w kiblu o 22:05. Pułapki na debili :facepalm:. Debili to masz kurwa tutaj

Debil komorowski, jezus z nazaretu i jakieś kurwy od kręcenia lodów w sztabie

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Wiesz w sumie Komorowski jest mądry:

-Na siatkarzy powiedział piłkarze.
-Stanął na krześle i powiedział chodź shogunie.
-Bawił się w debacie w 1 z 10.
-Bronił się stronami internetowymi.

Panie Andrzeju pytanie polityczne...

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
???o_0

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Ironia... wiecie co to?

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ironią to można nazwać cały Twój pobyt na forum :) i myślę, że do tego się @Thoro odnosił.

0 użytkowników
Do góry