Wyczuwam osobę która nie ma prawka/pojazdu/jeździ na codzień trabantem
zamilcz
Żeby rozwinąć, 100, 110 w tzb to nie jest nic. Praktycznie każdy tak jeździ a kto nie jeździ szybko ma za sobą sznur samochodów. (kierowcy fiatów i traktory) 110 to nie jest prędkość która zagrażałaby komukolwiek chyba że nie masz hamulców, masz promile we krwi, lub nie masz prawka.
Pudło, mam prawo, samochód (duży, dobry warto dodać. Nie, nie mowie, żeby sie chwalić, jednak wiekszosc młodych osob zaraz po prawku kupują jakieś małe samochody, golfy, zamiast uczyc sie jezdzic od razu dużym. Potem przesiadka na jakieś wieksze combi i ups, tu rysa, tam rysa).
Wyczuwam debila. Bo tylko debile jezdze po 100/110 w terenie zabudowanym. Serio. Chyba, że teren zabudowany masz na mysli jakąś wieś, bo sam nie wiem gdzie mieszkasz - jednak u mnie w miescie jest duża szansa, że akurat może dzieciak lub nieopatrzny staruszek wyjść na jezdnie. Powodzenia w hamowaniu 100.110. Nie, teren zabudowany to 50/60km a nie 100, 110. W jakim miescie bym nie byl, czy ja prowadze czy ktos inny, nigdy nie widzialem pojeba aby sie rozpedzal do 110/100 km. Wiekszosc osob jezdzi wlasnie tyle, ile mozna -50/60 (zreszta, nawet jak przekroczysz o 10-15km/h to Policja nic nie zrobi, wiec mozna smialo powiedziec do 70).
Nikt nie mówi że oni nie sa debilami ale iirc śledztwo jest prowadzone w tej sprawie przez CBA, zlecone przez ministra. To nie jest tak jakby cały rząd poleciał i powiedział chcemy portal za 50mln, przeciwnie, góra wkurwiła się kiedy się o tym dowiedziała. To po pierwsze. Po drugie porównywać 50mln z darmowymi lekami dla takiej populacji to jak porównywać worldcom i prywatne przedsiębiorstwo oczyszczania odpadów mietka.
O ktorym mowisz sledztwie? Bo z tego co wiem to oczywiscie nie ma żadnych poszlak, żadnych wskazówek, sprawa za jakiś czas trafi to pudła z napisem "niewazne", ale co tam - dla gapiów ważne jest przecież, że jest śledztwo. Poza tym sądze, że za takie 50mln można kupić calkiem sporo leków. A to tylko jedno 50mln które trafilo na jeden portal, podczas gdy utrzymanie bronka kosztuje wiecej niż całego dworu królewskiego UK.
I nie, nie zmieniam tematu. To jest temat o dwóch kandydatach i ich partiach, a takze o tym, co dobrego zrobili/nie zrobili a co nawywijali.