Debata 2015 (+ nowy przepis prawny) 66170 241

Ankieta

Duda czy Komorowski?

Andrzej Duda
33 (80.5%)
Bronisław Komorowski
8 (19.5%)

Głosów w sumie: 40

Głosowanie skończone: 2015-05-24, 22:02

O temacie

Autor R4zor

Zaczęty 17.05.2015 roku

Wyświetleń 66170

Odpowiedzi 241

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Każdy ma swoje zdanie i trzeba je uszanować

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
jego partia lepsza od PO

:facepalm:

A tego to juz w ogole nie wiem jak skomentowac. Myślisz, że ktokolwiek ten manifest czy co wezmie pod uwage? Usmiechna sie, pokrecą nosem i w najlepszym wypadku uniewaznia glos, w najgorszym oddadzą bronkowi. Serio myślisz, że kogokolwiek bedzie obchodzic to, że ktoś sobie postawił krzyżyk, dopisał Kukiza albo nie zaznaczył nikogo? Że pomyślą sobie "nie ma kandydata, trzeba cos zmienic"? Nie, beda mieć w dupie.

W ten sposób pokaże się solidarność, ludzie zobaczą, że jest ich więcej, a ma to kluczowe znaczenie przed wyborami parlamentami, to one się liczą, a nie prezydenckie. PiS i PO nie różnią się zbyt wiele, tyle że w obozie PiSu jest Macierewicz i Rydzyk itp.

Tak, postąp niczym idiota. Jak wyżej. Albo jeszcze lepiej, bo zamiast oddać głos to pozwalasz aby zadecydowali za Ciebie inni, w tym debile, ignoranci którzy żyją TVN'em - a tam przecież mówią, że dzieki PO Polska jest mlekiem i miodem płynąca.

Jesteś zwykłym lemingiem, tylko po prostu w drugą stronę, zero myślenie, łykasz internetową propagandę, tak jak inni telewizyjną.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dla mnie najciekawsze jest jak bardzo obecna władza boi się, że przegra. Po pierwszej turze wyborów prezydent całkowicie zmienił o 180 stopni swoją kampanię. Dostał poparcie od Kwaśniewskiego, Wałęsy, Balcerowicza i cholera od kogo jeszcze. Dziennikarze robią wszystko, by w mediach Bronek dobrze wychodził, mimo że wciąż robi gafy. Pytanie brzmi: czego boi się Komorowski, PO i całe jego polityczne otoczenie? Czy mają tak wiele za uszami, że gdyby wszystko wyszło na jaw zostaliby znienawidzeni przez wszystkich?

Szkoda że do drugiej tury nie wszedł ktoś z poza układu. Byłoby przynajmniej na kogo głosować, a tak nie ma. :(

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Czy mają tak wiele za uszami, że gdyby wszystko wyszło na jaw zostaliby znienawidzeni przez wszystkich?

A już nie są?

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Skoro 35 % osób zagłosowało na Bronka, to jeszcze nie wszyscy. ;)

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Fareus
Labirynt

Debata 2015 (+ nowy przepis prawny)
#65 2015-05-20, 17:58(Ostatnia zmiana: 2015-05-20, 18:08)
Mówię raczej o tych co obchodzi ich dobro kraju, a nie własne dupsko, tych nie warto uwzględniać.

EDIT: no i tych co nie używają mózgów.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/13,129662,5297,Duda-czy-Komorowski--Na-kogo-powinienes-powinnas-g.html

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
poda się do dymisji po roku urzędowania?
Nie, tego nie oczekuje. Po prostu jeżeli PiS dojdzie do władzy to DA sie ich obalić. A jeżeli zostanie PO z komorowskim to nie zostanie juz nic jak wyjechać.

Cytat: Fareus

Wypierdalaj.

W ten sposób pokaże się solidarność, ludzie zobaczą, że jest ich więcej, a ma to kluczowe znaczenie przed wyborami parlamentami, to one się liczą, a nie prezydenckie. PiS i PO nie różnią się zbyt wiele, tyle że w obozie PiSu jest Macierewicz i Rydzyk itp.
Rydzyk nie należy do PiSu ani do zadnej partii.

Jesteś zwykłym lemingiem, tylko po prostu w drugą stronę, zero myślenie, łykasz internetową propagandę, tak jak inni telewizyjną.
Raczej nie.

Dla mnie najciekawsze jest jak bardzo obecna władza boi się, że przegra. Po pierwszej turze wyborów prezydent całkowicie zmienił o 180 stopni swoją kampanię. Dostał poparcie od Kwaśniewskiego, Wałęsy, Balcerowicza i cholera od kogo jeszcze. Dziennikarze robią wszystko, by w mediach Bronek dobrze wychodził, mimo że wciąż robi gafy. Pytanie brzmi: czego boi się Komorowski, PO i całe jego polityczne otoczenie? Czy mają tak wiele za uszami, że gdyby wszystko wyszło na jaw zostaliby znienawidzeni przez wszystkich?

Szkoda że do drugiej tury nie wszedł ktoś z poza układu. Byłoby przynajmniej na kogo głosować, a tak nie ma. :(
Tego sie boją, że zostaną rozliczeni z wszystkiego co wyszło i co jeszcze nie wyszło na wierzch. Tego sie boją, a tonący brzytwy sie chwyta.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Powiedz mi: co, że parę tysięcy debili ludzi odda nieważny głos w wyborach prezydenckich zmieni w wyborach parlamentarnych? Uważasz, że władza się obsra, a ludzie się zjednoczą? Myślisz, że kogokolwiek będzie to obchodziło? Zapewniam cię, że nie. W mniemaniu większości ludzi oddanie nieważnego głosu jest równoznaczne z byciem debilem (i mają rację).
Możesz mi wytłumaczyć, co ma Rydzyk do PiSu? Że Macierewicz ma w Trwam swój blog/czas antenowy/chuj wie co, którego prawie nikt nie ogląda? :lol2: Zresztą, co ma Macierewicz do gadania? Kaczyński nikim go nie zrobi w rządzie. Zresztą sama sprawa z Kaczyńskim wygląda tak, że od tygodnia bezczelnie go prowokują i Dudę, a oni się nie dają sprowokować. Zaproszono nawet Korwina do Stokrotki, a on jak zwykle dał się sprowokować i na swój chujogenny, pierdolnięty sposób powiedział, że Duda jest dla niego neutralny - mówiąc że jest zerem, ale w sensie matematycznym; oczywiście media podały tylko tę pierwszą część - i że Lech Kaczyński był postkomunistą. Jego brat  nie miał o to bólu dupy. Jak widać, nawet Jarek Kaczyński umie się zmienić.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
są dwie możliwości, albo to jest jakieś nieudolne prowo albo jesteście pisowskimi dziwkami xD

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Jest też trzecia: nie potrafisz się odnieść do tego, co napisałem i masz z tym jakiś niewiarygodny problem, że nie każdy chce się obrażać jak dziecko na system i dawać im zielone światło.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
są dwie możliwości, albo to jest jakieś nieudolne prowo albo jesteście pisowskimi dziwkami xD

Czwarta jest taka, że jesteś na tyle stary, że nie dostrzegasz, że nie ma już wstydu i siary w głosowaniu na PiS. Sam nie głosuję tyle na Dudę co przeciw Komorowskiemu. Dodatkowo Dudeł może pełnić rolę blokady dla szkodliwych ustaw PO. Wiesz o tym, sam z tego powodu głosowałeś na Komorowskiego w 2010 z tego co pamiętam, by Kaczyńscy nie blokowali ustaw PO.

Przy okazji:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Debata 2015 (+ nowy przepis prawny)
#73 2015-05-20, 22:58(Ostatnia zmiana: 2015-05-20, 23:07)
dla was oddanie nieważnego głosu jest obrażaniem się, dla mnie jest czymś zupełnie innym. to jest moje niezbywalne prawo jako obywatela, że mogę zagłosować na kogoś, mogę nie głosować na nikogo albo olać system i zostać w domu. wybieram drugie rozwiązanie. w statystykach gdyby wszyscy ci którzy chcieliby się zachować uczciwie i demokratycznie nie zagłosowali, w efekcie mielibyśmy ile? tak na oko 40% głosów nieważnych, realnie nieważnych. ze statystycznego punktu widzenia to nie jest to samo co nie pójść na głosowanie, to jest świadomy wybór i sprzeciw przeciwko. ludzie tego nie rozumieją.

tak wybrany prezydent nie miałby wg mnie prawa nazywać się prezydentem wszystkich polaków.
przez to że polacy są leniwi, wolą pierdolić jak to nie jest tragicznie, że demonstracja oddania głosu nieważnego jest dla nich fochem, mamy to co mamy.

tak naprawdę, w świecie idealnym gdyby wybory były obowiązkowe, pewnie żaden prezydent nie zdobyłby nigdy 50.1% głosów, szczególnie nie w polsce.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Ja jestem zdania, że powinna być opcja oddania głosu nieważnego "oficjalnie" w formie kolejnej opcji na liście by rozróżnić tych co nie chcą zagłosować na żadną z dostępnych opcji od tych którzy w wyniku własnej pomyłki oddali głos nieważny.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
https://www.youtube.com/watch?v=SfFu2ryCnNA

Mimo wszystko chyba Bronek wygra, obiecał emeryturę po 40 latach pracy i ciemny lud to kupi.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
youtube.com/watch?v=SfFu2ryCnNA
Mimo wszystko chyba Bronek wygra, obiecał emeryturę po 40 latach pracy i ciemny lud to kupi.
Jak można głosować na kurwe która przez 2 tygodnie zrobił więcej i zmienił swoje poglądy o 180 stopni niż przez ostatnie 5 lat? Jakoś kurwa mu nie przeszkadzało podpisać emerytury do 67 roku życia, a teraz "ja zawsze byłem za obnizeniem wieku emerytalnego, zawsze". Sie dziwie, że nikt jego i jego kliki nie odstrzelil.

KOMPUTER:
Spoiler

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Orku ja to wiem ale starsi ludzie ślepo w to uwierzą (ci którym do emerytury zostało max 5 lat).
W ogóle skąd na to kasa ? Podwrzyszyli niedawno o  2 lata a teraz odbniżą o 7 ? (gdy ktoś pracuje od 20 roku życia).
Pozamykać wszystkich w więzieniach bo to co z tym  krajem się dzieje to już przechodzi wszelkie pojęcie.

Myrron

Myrron

Użytkownicy
posty34
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A znajdzie się ktoś na tym forum, kto jest świadomy, że wymianka nic nie da?  ^^
Polecam --> https://pbs.twimg.com/media/CFc8MyoW8AI6eh_.png:large

W kraju robią się coraz lepsze warunki do przejęcia władzy przez jakiegoś dyktatora, tylko czekam  :lol:

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Następny od "dżumy i cholery", wykurwiaj.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry