Wybory prezydenckie 2015 154443 450

Ankieta

Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich 2015?

Grzegorz Braun
11 (15.5%)
Janusz Korwin-Mikke
37 (52.1%)
Marian Kowalski
4 (5.6%)
Paweł Kukiz
16 (22.5%)
Paweł Tanajno
1 (1.4%)
Jacek Wilk
2 (2.8%)

Głosów w sumie: 71

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 6.04.2015 roku

Wyświetleń 154443

Odpowiedzi 450

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No i wszystkie się rozstrzygnęło: Duda prowadzi, Komor za nim, Kukiz na trzecim. Osobiście miałem cichą nadzieję, że Kukiz dostanie się do drugiej tury, ale to są marzenia ściętej głowy. Nie mnie jednak, z takim poparciem społeczeństwa może teraz poszaleć w wyborach parlamentarnych :) Reszta uzyskała przewidywany wynik, ale jak to Jasiu wyżej powiedział "Korwiniści" i tak się będą kłócić, że fałszowane. Frekwencja wyborcza koło 50%. Szkoda, że Ci co nie głosują są przeciwko Komorowskiemu, a nie zagłosowali na innego kontrkandydata. W następnych wyborach głosuję na Dudę, choćby dlatego, że chce przywrócić stary wiek emerytalny, choć wątpię, żeby mu się udało, no i poza tym ostatnie pięć lat pokazały, że prezydent nie może być z partii rządzącej.  

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Kukiz powiedział, że w parlamentarnych będzie startował jeżeli dostanie 12% - co więcej, założy własne stowarzyszenie (?). Facet ma przebicie, więc myślę, że dużo ludzi wtedy także na niego zagłosuje.
Warto jednak wspomnieć, że to są tylko sondaże, a wyniki będą dopiero we wtorek, jednak układ sił się pewnie tylko nieznacznie zmieni.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tak jak się spodziewałem, że korwin będzie miał niskie głosy  :ok:

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Jak powiedziałem, moim zdaniem nie ma się czemu dziwić. Jedną z głównych funkcji prezydenta jest reprezentowanie kraju, na co uważam ten człowiek się absolutnie nie nadaje, bo nie ma żadnych zahamowań i nie potrafi się ugryźć w język.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

Wybory prezydenckie 2015
#264 2015-05-11, 12:15(Ostatnia zmiana: 2015-05-11, 12:22)
Zaskoczeni wynikiem? Ja trochę, nie sądziłem że Duda wyprzedzi Komorowskiego, myślałem, że siła przebicia lemingów będzie większa, ale coś czuję że w II turze wygra ten kto ma wygrać :D

BTW: Miałem głosować na Brauna, ale zagłosowałem na Kukiza (rozmyśliłem się gdy w spocie wyborczym wspomniał o intronizacji Chrystusa Króla  :pokerface: )

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak powiedziałem, moim zdaniem nie ma się czemu dziwić. Jedną z głównych funkcji prezydenta jest reprezentowanie kraju, na co uważam ten człowiek się absolutnie nie nadaje, bo nie ma żadnych zahamowań i nie potrafi się ugryźć w język.
Myślę, że powód jest inny, bo gdyby reprezentowanie kraju było ważnym kryterium, to Komorowski nie miałby w sondażach ponad 30 %.

Zaskoczeni wynikiem? Ja trochę, nie sądziłem że Duda wyprzedzi Komorowskiego, myślałem, że siła przebicia lemingów będzie większa, ale coś czuję że w II turze wygra ten kto ma wygrać :D
Tak, wyborcy Kukiza zagłosują na Bronka, już nawet zapowiedział, że chce przeprowadzić referendum dotyczące m.in. JOW.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Tak, wyborcy Kukiza zagłosują na Bronka, już nawet zapowiedział, że chce przeprowadzić referendum dotyczące m.in. JOW.
Hehe, przeprowadzić to przeprowadzą, tylko ciekawe czy te referendum nie wyląduje w koszu.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ludzie nie głosowali na Ciastka dlatego, że chce wprowadzić JOW-y, tylko dlatego, że chcą zmiany, sam się do tego grona zaliczam; ja myślę, że wyborcy Kukiza w II turze nie zagłosują na nikogo.
Ciekaw jestem tego, ile było głosów nieważnych i znowu będzie ból dupy, że wybory sfałszowane. Jeżeli ktoś głosuje tak, to nie ma się czemu dziwić. Żeby to chociaż śmieszne było, a tak to tylko kopałbym po ryju.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Wiosna wasza Jesień nasza :D
Chyba już nikt od Kukiza na wybory się nie uda(w tym ja) bo na kogo zagłosować ? Obaj rzucili się na te głosy jak pies na kawał steku.
Trzeba się skupić na jesieni mam nadzieję ,że Kukiz poszuka jakichś kumatych sojuszników i powalczy o kilkadziesiąt mandatów.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Był Korwin, czas na Kukiza. Mnie osobiście trochę szkoda, niewiele mu zabrakło, a w drugiej turze myślę, że by wygrał. Jeśli miałbym teraz wybierać to chyba Bronek jest mniejszym złem.

A tak poza tym to śmieszy mnie to przylizywanie się teraz Kuzizowi
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kukiz-za-grosz-nie-ufam-zawodowym-politykom/tfbdsg
PiS i PO to są jednak kurwy, które sprzedają się za głosy. Powystrzelałbym ich wszystkich.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Śmiechu warty jest Komorowski wyzywający Dudę na debatę, brak słów po prostu. Zabawne jest też to że nawet w takiej chwili nie zebrał się na parę słów od siebie, przeczytał co mu napisano i poszedł sobie. 

Cieszy mnie że Kukiz ma zamiar startować jesienią do wyborów, szczególnie dlatego że obecnie zebrał "tylko" 20 procent poparcia głównie dlatego że ludzie go nie znali. Przez następne lata będzie miał czas żeby przekonać do siebie wyborców i wystartować ponownie w 2020. Chociaż po jego przemówieniu o TVN'ie współczuję mu, to nie będzie lekkie. 

Widać też pewien trend względem ilość czasu na antenie i ilość głosów. Odskocznią jest JKM, ale to raczej nikogo nie dziwi bo on na antenie jest cały czas, mało kiedy w dobrym świetle, no i Komorowski, który dostał głosy bo władza. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Był Korwin, czas na Kukiza. Mnie osobiście trochę szkoda, niewiele mu zabrakło, a w drugiej turze myślę, że by wygrał. Jeśli miałbym teraz wybierać to chyba Bronek jest mniejszym złem.

A tak poza tym to śmieszy mnie to przylizywanie się teraz Kuzizowi
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kukiz-za-grosz-nie-ufam-zawodowym-politykom/tfbdsg
PiS i PO to są jednak kurwy, które sprzedają się za głosy. Powystrzelałbym ich wszystkich.
Czy Ty jestes chory? KOMORUSKI mniejszym złem? Mniejszym złem jest gościu, który podpisuje wszelkie złe ustawy, za to dobre - jak chociazby ta dzieki ktorej staruszkowie mający mniejsza niż 1000zł emeryture dostawaliby niektore leki za darmo - omija, ignoruje lub sie sprzeciwia. Co zrobili po i komoruski odkad rządzą? Podniesli każdy możliwy podatek obciążający? Tak. Podniesli wiek emerytalny? Tak. O kwocie wolnej od podatków nie wspominają? No nie wspominają. Coraz większa liczba Polaków opuszcza Polske, z czego większość deklaruje, że juz nie chce wracać, a prawie połowa z tej większości deklaruje, że bedzie sie ubiegać o obywatelstwo w innych krajach. To jest to kurwa "mniejsze zło" i wlasnie po i komoruski. Ktoś powie, że Duda a komoruski to wybor miedzy cholerą a dżumą - nie. PIS z którego sie wywodzi Duda obnizało podatki. Cytuje:

Dziś niewiele osób już pamięta, że rząd PiS obniżył aż o 7 pkt proc. składkę rentową, wprowadził ulgi podatkowe na dzieci, podniósł po pięciu latach progi podatkowe i kwotę wolną, zlikwidował 40-proc. stawkę PIT, obniżył stawkę podstawową – z 19 do 18 proc. Zostawił w portfelach Polaków ok. 40 mld zł rocznie.

Komoruski oszust i złodziej. Tylko zobaczyl, że Kukiz 20% to od razu "wprowadze jowy" i chuj, liczy, że na niego ktoś odda głos. Ja 24 maja ide głosować na Dude, bo to nie jest mniejsze zło, a najmniejsze z mozliwych, tymczasem głos na komoruskiego jest głosem przeciw Polsce i Polakom i jak już wiele osób zapowiada, jeżeli komoruski wygra to 25 maja będzie dniem najwiekszej emigracji młodych z Polski. Ale o to komoruskiemu przecież chodzi - kto jak nie mlodzi bedą mogli coś zrobić przeciw jego oszustwom?

Pis joł.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Większość nie zagłosuje, bo ubzdurali sobie, że Kaczyński będzie sterował Dudą. No to w takim razie Bronkiem steruje Tusk, Wiplerem Korwa i tak dalej. No to jest pierdolenie. Na ironię zakrawa fakt, że straszenie Kaczyńskim jest stałym punktem kampanii Platformy i wielcy antysystemowcy wierząc w takie bzdury dają się omamić partii rządzącej. Takie to polskie wybory.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Poparcie brona i plastusia na szali. Korbin jako 3 siła polityczna wchodzi do sejmu w wyborach parlamentarnych, więc bron zapowiada referendum w sprawie jowów tym samym pozyskując największy "alternatywny" elektorat, czyli ludzi głosujących na pawła ciastkarza (który niegdyś sympatyzował z po). Bron wygrywa wybory, jowy wchodzą a na jesień w sejmie pozostaje po i pis + kilka mandatów dla kucy i ciastkarzy. Super polska kurwo. Zgoda buduje. 

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Siedzę sobie dziś rano przed telewizorem patrze Komorowski przegrywa... myślę ciekawe co wykombinuje żeby przy korycie zostać. "Komorowski od zawsze był zwolennikiem JOWów"

haha wolne żarty.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Teraz przez najbliższe 2 tygodnie zapluta żydowska rasa będzie robiła wszystko by odwrócić kota ogonem. Będzie smolensk, kaczyński i jeszcze więcej kaczyńskiego. Kaczyński gorszy od armii czerwonej a zgoda buduje. Nie chcemy awantur i kaczyńskiego.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wybory-prezydenckie-2015-adam-michnik-komentuje-wyniki-sondazowe/gbq84z

Jak ja tych jebanych kurew nienawidzę. Dlaczego nie dało się tego ścierwa w całości spalić w kominach gdy była ku temu okazja. Żydostwo to najgorsza plaga w historii dziejów świata. Wszystko co ma teraz miejsce jest efektem pośredniego działania żydów, dzieckiem żydowskiej logiki. Żyd nie cofnie się przed niczym, również względem swoich w tym tych najbliższych. Jest to zachowanie bez precedensu wobec którego nie powinien obowiązywać żaden humanitaryzm. Mam nadzieję, że w końcu znowu doczekamy czasów kiedy "niewinna ludność" spierdoli z tego świata kominem albo gnijąc w jakimś dole w lesie. Żydzi to rak ludzkości.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Teraz przez najbliższe 2 tygodnie zapluta żydowska rasa będzie robiła wszystko by odwrócić kota ogonem. Będzie smolensk, kaczyński i jeszcze więcej kaczyńskiego. Kaczyński gorszy od armii czerwonej a zgoda buduje. Nie chcemy awantur i kaczyńskiego.
Już się zaczęło :ok:
https://www.facebook.com/KomorowskiBronislaw/videos/834152316622706/

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Już się zaczęło :ok:
https://www.facebook.com/KomorowskiBronislaw/videos/834152316622706/

Jak to zobaczyłem to myślałem, że spadnę z krzesła  :lol2: Ja pierdolę, gdzie my żyjemy. Przecież to jest jak na jakimś cygańskim targu, jeden był za wprowadzeniem JOW'ów to teraz Komor wyskakuje: "Tak właściwie to ja też jestem za JOW'ami, a tak jeszcze dokładniej to Kukiz się ode mnie nimi ściągnął". Demagogia pełną gębom. Tak swoją drogą to idiota powinien zauważyć, że ludzie nie głosowali na Kukiza dla JOW'ów.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Być może nie tylko dla JOW'ów, ale to spory argument za nim. Szczególnie jeśliby w przyszłości wywalczył skrócenie kadencji do np. dwóch lat. Politycy nie mieliby wyboru, musieliby być wydajni. To byłby ich problem, bo jak nie to po dwóch latach ich politykowanie dobiegłoby końca. Jednak niestety to nigdy nie nastąpi, bo Polski nie stać na to by urządzać wybory co dwa lata, nie mamy ani zaplecza finansowego, ani kadrowego. Boję się że nawet same JOW'y skończą na zapowiedziach i referendach (polecam wypowiedź Kukiza na temat jak bardzo rząd może mieć je w dupie). 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry