Problemy techniczne 171646 336

O temacie

Autor

Zaczęty 19.01.2015 roku

Wyświetleń 171646

Odpowiedzi 336

gothic1210
  • Gość
Epilog to ważna część moda i nie była usuwana. Problem musi leżeć gdzieś u ciebie.

Zoe

Zoe

Użytkownicy
posty13
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Za każdym razem gdy podejdę w okolice wodospadu/mostu na drodze z NO do SK wyskakuje mi komunikat Program Gothic przestał działać. Ma ktoś jakiś pomysł czym może być to spowodowane?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

tedddy_bear

Problemy techniczne
#222 2017-02-25, 10:18(Ostatnia zmiana: 2017-02-25, 11:18)
Po naciśnięciu nowej gry pojawia się komunikat Access Violation i wywala mnie do pulpitu.
Zainstalowałem: gmdk, playerkit, system pack i na to moda w wersji 1.4.8 a następnie patch 1.4.9.
Próbowałem rozwiązania nr 10 z pierwszego postu ale to nic nie pomaga a dodatkowo przeglądarka przestał mi się uruchamiać.
Zmieniłem tryb uruchamiana zgodny z XP i dodatkowo uruchamiałem przez administratora i dalej nic.
Mam Windows 7.
Ktoś da jakieś rozwiązanie?

Post połączony: 2017-02-25, 11:18
Ok. Niewłaściwie wgrałem niektóre pliki.

sidh19

sidh19

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z questem Poszukiwania rączki. Kiedy wychodzę za obóz i podchodzę do nich Klin tak jakby mnie zagaduje ale nie pojawia się żaden dialog i nie mogę ruszyć dalej z tym questem. Dodam, że od tego miejsca kiedy chcę zapisać grę wyskakuje mi błąd Acces Violation i po grze.

stasiek32

stasiek32

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za każdym razem gdy podejdę w okolice wodospadu/mostu na drodze z NO do SK wyskakuje mi komunikat Program Gothic przestał działać. Ma ktoś jakiś pomysł czym może być to spowodowane?

Ponawiam pytanie

Mati9319

Mati9319

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mati9319

Problemy techniczne
#225 2017-03-29, 23:59(Ostatnia zmiana: 2017-03-30, 22:45)
Właśnie zacząłem grać w 1.4.9.

Także tak: ciężko mi stwierdzić czy to faktycznie błąd, bo może tak właśnie powinno być, ale... czy zasięg ataku powinien być AŻ TAK krótki? :/ Czy to gram w podstawkę, czy w jakąkolwiek inną modyfikację, do ubicia np. ścierwojada potrzebuję na dobrą sprawę tylko ataków lewo/prawo.

Natomiast w ER 1.4.9 po każdym ataku muszę dosłownie w ułamku sekundy zbliżyć się nieco do ścierwojada, żeby następny atak wszedł. Jest to dość uciążliwe, a o blokowaniu nie ma nawet mowy, bo gdy postać na której jestem skupiony wykonuje animację ataku, Bezi ZA CHINY LUDOWE nie chce blokować, no ale mniejsza z tym.

A zatem: czy beznadziejnie krótki zasięg to błąd? Jeśli nie, to czy zwiększanie umiejętności walki mieczem zwiększa zasięg ataku? Mam nadzieję że tak, no bo litości... -,-"

Edycja 1: Jeszcze jedna sprawa: czy Pacho potrzebny jest do wykonania jakiegoś zadania, bądź sam jakieś zleca? Bo akurat ubijałem kretoszczury przy jaskini z ciałem Neka, a tu mi Pacho pod nogi spada popełniając samobójstwo... Jeśli jest ryzyko, że jakaś ważna postać może zostać zabita przez potwory lub zabić się sama, to chociaż zadajcie sobie trudu by uczynić ją nieśmiertelną :P

Edycja 2: Idę sobie to Thongvora (spotkałem go już wcześniej), a on leży martwy. Pewnie zabity przez zębacze. Mogliście chociaż dać mu odpowiednio dużo siły, żeby mógł sobie z nimi poradzić. Ciekawe ile jeszcze takich niespodzianek mnie spotka? Teraz znowu muszę wczytać awaryjny zapis... Naprawdę odechciewa się grać w tą modyfikację przez takie rzeczy, a wiedzcie że mam zamiar ją przejść nie wpisują ani razu "bmarvinb".

Edycja 3: No i mamy kolejny błąd... Po wykonaniu zadań w obozie myśliwych chcę kupić pancerz od Alexa. Próbuję go kupić nie mając 300 bryłek rudy, a on mówi coś w stylu "Nie ma bryłek, nie ma pancerza". Myślę sobie: "nie no, spoko". Uzbierałem te 300 bryłek, podchodzę do Alexa... i nie ma on żadnej opcji dialogowej. Tak jest: ŻADNEJ. Jeśli faktycznie jest to błąd, no to cóż - zdarza się. Jeśli jednak odwaliliście coś takiego celowo, to ja się pytam: GDZIE TU LOGIKA??? Tyle latania żeby zdobyć ten pancerz, a tu taka niespodzianka. Brawo...

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Często zdarza się, że mając wystarczającą ilość rudy NPC mówi mi, że nie mam. Tak jest na przykład przy treningu z Thorusem. Jakiś sposób na rozwiązanie tego?

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Tak :) wystarczy przed nauką otworzyć ekwipunek i najechać na bryłki :D Brzmi banalnie, ale jest to skuteczne :)

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty93
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
Gram w najnowszą wersję 1.4.9 i takie dwa małe bugi znalazłem:
- Drax w ogóle nie ma głosu, tj. nawet jego kwestie z niezmodowanej gry są nieme. Wiem, że tego mało było, z kilkanaście może, ale i tak trochę kiepsko.
- Gdy pytam Snafa o informacje (i mam 10 lub niewiele więcej bryłek rudy - poniżej 20), mogę zapytać go o jedną rzecz, a zaraz potem o wszystkie kolejne z listy - niby pojawia się napis, że straciłem przy każdej kolejne 10 bryłek, ale oczywiście nic ponad te pierwsze 10 mi nie zabrało, bo już ich nie mam. Milusio, że za 10 bryłek można sobie tyle informacji nabić, no ale to jednak bug ;)

If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

We internecie...

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak :) wystarczy przed nauką otworzyć ekwipunek i najechać na bryłki :D Brzmi banalnie, ale jest to skuteczne :)
Dzięki ;)

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ponawiam pytanie

Ja też :)

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Gram w wersję 1.4.9 i podczas próby interakcji z Kapliczką Beliara, postać zaczyna mrygać i nie klęka do kapliczki, kamera rusza się na bok, tak jak podczas normalnej interakcji.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zainstalowałeś "nieoficjalny patch do gothic 1" ? ktoś miał ten sam problem właśnie z tym patchem

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Vanaadis

Problemy techniczne
#233 2017-04-20, 22:22(Ostatnia zmiana: 2017-04-20, 23:08)
Zgadza się, mam tego patcha. Spróbuję go usunąć i sprawdzę.

Post połączony: 2017-04-20, 23:08
Usunąłem unnofficial patcha i już działa.

TheProfesor

TheProfesor

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra mi się crashuje podczas ładowania. Wszytko zainstalowałem poprawnie. Windows 7

gothic1210
  • Gość
Strona 1. Punkt 10.

szczurek

szczurek

Użytkownicy
Menda serowa
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Menda serowa
Może jestem jakiś głupi, ale zrobiłem to co jest w punkcie 10, uruchamiam grę jako administrator, w trybie zgodności z windowsem XP, modyfikacje instalowałem chyba ze 3 razy, za każdym razem podmieniając uważnie każdy niemal plik i dalej nic. Dodałem nawet wszystko co tylko z Gothic związane jako wyjątki (na screenie w załączniku) i dalej wywala grę podczas wczytywania. Mam windows 7

gothic1210
  • Gość
Pojawia się jakiś komunikat podczas wywalania? Jeśli tak to zrób screen.

szczurek

szczurek

Użytkownicy
Menda serowa
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Menda serowa
Wyskakuje Access Violation, jednakże troszkę inny od tego z punktu 10. Nie mogę zrobić screena, bo wychodzi mi cały czarny, ale dotyczy pliku binkw32.dll

Dziękuje za zainteresowanie problemem i pozdrawiam!

gothic1210
  • Gość
Wychodziło by na to, że jakiś problem z filmikami. Czy zwykły Gothic odpala ci się poprawnie (filmy działają dobrze)? Poszukaj w pliku gothic.ini (folder system) linijki scaleVideos=1 i zamienień ją na scaleVideos=0.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry