Właśnie zacząłem grać w 1.4.9.
Także tak: ciężko mi stwierdzić czy to faktycznie błąd, bo może tak właśnie powinno być, ale... czy zasięg ataku powinien być AŻ TAK krótki?
Czy to gram w podstawkę, czy w jakąkolwiek inną modyfikację, do ubicia np. ścierwojada potrzebuję na dobrą sprawę tylko ataków lewo/prawo.
Natomiast w ER 1.4.9 po każdym ataku muszę dosłownie w ułamku sekundy zbliżyć się nieco do ścierwojada, żeby następny atak wszedł. Jest to dość uciążliwe, a o blokowaniu nie ma nawet mowy, bo gdy postać na której jestem skupiony wykonuje animację ataku, Bezi ZA CHINY LUDOWE nie chce blokować, no ale mniejsza z tym.
A zatem: czy beznadziejnie krótki zasięg to błąd? Jeśli nie, to czy zwiększanie umiejętności walki mieczem zwiększa zasięg ataku? Mam nadzieję że tak, no bo litości... -,-"
Edycja 1: Jeszcze jedna sprawa: czy Pacho potrzebny jest do wykonania jakiegoś zadania, bądź sam jakieś zleca? Bo akurat ubijałem kretoszczury przy jaskini z ciałem Neka, a tu mi Pacho pod nogi spada popełniając samobójstwo... Jeśli jest ryzyko, że jakaś ważna postać może zostać zabita przez potwory lub zabić się sama, to chociaż zadajcie sobie trudu by uczynić ją nieśmiertelną
Edycja 2: Idę sobie to Thongvora (spotkałem go już wcześniej), a on leży martwy. Pewnie zabity przez zębacze. Mogliście chociaż dać mu odpowiednio dużo siły, żeby mógł sobie z nimi poradzić. Ciekawe ile jeszcze takich niespodzianek mnie spotka? Teraz znowu muszę wczytać awaryjny zapis... Naprawdę odechciewa się grać w tą modyfikację przez takie rzeczy, a wiedzcie że mam zamiar ją przejść nie wpisują ani razu "bmarvinb".
Edycja 3: No i mamy kolejny błąd... Po wykonaniu zadań w obozie myśliwych chcę kupić pancerz od Alexa. Próbuję go kupić nie mając 300 bryłek rudy, a on mówi coś w stylu "Nie ma bryłek, nie ma pancerza". Myślę sobie: "nie no, spoko". Uzbierałem te 300 bryłek, podchodzę do Alexa... i nie ma on żadnej opcji dialogowej. Tak jest: ŻADNEJ. Jeśli faktycznie jest to błąd, no to cóż - zdarza się. Jeśli jednak odwaliliście coś takiego celowo, to ja się pytam: GDZIE TU LOGIKA??? Tyle latania żeby zdobyć ten pancerz, a tu taka niespodzianka. Brawo...