Tekstury Maliksoft'a 253253 462

O temacie

Autor Maliksoft

Zaczęty 19.01.2015 roku

Wyświetleń 253253

Odpowiedzi 462

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mówisz że retex to dopasowanie do gotowej mapy, coś mi tu nie pasuje. Czy retex to nie jest przypadkiem zrobienie tej samej tekstury od zera w wyższej rozdzielczości?
Możliwe, ale często pod tym pojęciem kryje się też stworzenie nowej tekstury nawet w innej konwencji.
  Więc skoro np pas jest rozłożony w kształcie łuku to pomyśl ile trzeba robić przeróbek aby dostosować go do mapowania w kształcie prostokąta pasku z innego modelu,
Tak, i przez to robienie sklejki 1:1 nie ma zupełnie sensu.  Celem jest to aby tekstura wyglądała dobrze a nie to żeby wszystkie elementy z jednej były przeniesione do drugiej.
Wgl jaka jest idea robienia takich sklejek ja tego nie rozumiem, chyba  tylko po to aby grupa niemyślących i nieznających się ludzi to bezmyślnie podziwiała.
Idea jest taka żeby zrobić teksturę, coś nowego. Zdecydowanie lepiej jest pójść o krok dalej i tworzyć owe puzzlowe tekstury niż skończyć na kolorowankach które linkowałem wcześniej, bo uczy to pracy z programem czy materiałami, a żeby tworzyć tekstury od zera, doświadczenie w tym zakresie jest kluczowe.
wy nie wiecie jak powinna wyglądać dobrze zrobiona tekstura, a dla czego nie wiecie? a dlatego że nie macie z tym do czynienia.
Skąd masz taką wiedzę?

Rozumiem poniekąd twój ból, bo sam tworzyłem tekstury od zera i wiem ile czasu to pochłania, szczególnie kiedy trzeba stworzyć ją zupełnie od początku, kiedy nie masz gotowego konceptu z którego mógłbyś ją chociażby odtworzyć. Nadal jednak uważam że dobra sklejka to dobra sklejka, ale to też trzeba robić z wyobraźnią.

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki
Wgl jaka jest idea robienia takich sklejek ja tego nie rozumiem, chyba  tylko po to aby grupa niemyślących i nieznających się ludzi to bezmyślnie podziwiała.
Idea jest taka żeby zrobić teksturę, coś nowego. Zdecydowanie lepiej jest pójść o krok dalej i tworzyć owe puzzlowe tekstury niż skończyć na kolorowankach które linkowałem wcześniej, bo uczy to pracy z programem czy materiałami, a żeby tworzyć tekstury od zera, doświadczenie w tym zakresie jest kluczowe.
puzzlowe tekstury - całkiem fajnie to określiłeś. Tak to na pewno czegoś uczy, ale zamiast przerabiać czyjeś tekstury lepiej jest przerabiać bazowe tekstury z potrzebnymi elementami. Sam żałuję że tak nie zacząłem.
wy nie wiecie jak powinna wyglądać dobrze zrobiona tekstura, a dla czego nie wiecie? a dlatego że nie macie z tym do czynienia.
Skąd masz taką wiedzę?

Rozumiem poniekąd twój ból, bo sam tworzyłem tekstury od zera i wiem ile czasu to pochłania, szczególnie kiedy trzeba stworzyć ją zupełnie od początku, kiedy nie masz gotowego konceptu z którego mógłbyś ją chociażby odtworzyć. Nadal jednak uważam że dobra sklejka to dobra sklejka, ale to też trzeba robić z wyobraźnią.
Nie widziałem nigdy tekstur osób broniących sklejek a co do cb to nie byłem pewny, chociaż też nie widziałem nigdzie twoich tekstur, ale dobra wierzę ci

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Tekstury Maliksoft'a
#362 2017-02-22, 22:12(Ostatnia zmiana: 2017-02-22, 23:07)
Wy widzieliscie jak te teksury wygladaja chociaz na modelach? Przeciez to byla kaszana, chocby textura zbroi majow.

Niektore lepiej wygladaly ale do org zbrojek z gothica byla roznica

Wniosek jest taki, że ja mam to w dupie, siedze i sie z Ciebie śmieje,
Do poziomu że coś zrobisz swojego, raczej nigdy nie dojdzie ...

Jarkendar777

Jarkendar777

Użytkownicy
posty49
Propsy1
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dlaczego zdjęcia tekstur twarzy są niedostępne?

Wiem czym jest świat. Ale on nic nie wie o mnie.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
@Jarkendar777 poczytaj powyższe wiadomości to się dowiesz.(zacznij od strony 14)

Maliksoft

Maliksoft

Użytkownicy
st. szer. Malikowski
posty104
Propsy249
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • st. szer. Malikowski
Witam, po krótkiej przerwie przystąpię do wznowienia moich jak że wspaniałych prac za którymi wszyscy tak szaleją, a w szczególności Gizbor :P

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Super że wruciłeś. A przyjmujesz dalej zamówienia?  :D

Maliksoft

Maliksoft

Użytkownicy
st. szer. Malikowski
posty104
Propsy249
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • st. szer. Malikowski
Pierw się rozgrzeję. Muszę sobie wszystko przypomnieć, zapomniałem jak się w Paint'cie robi

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Acha spoko bo ja bym miał już dwie pierwsze proźby  :D . Pierwsza to szata maga ognia z arcania na model maga ognia z g1 a druga to pamiętam jak zrobiłeś teksturę paladyna z g3 to czy mugłbyś zrobić taką tylko na pancerz rycerza?

Maliksoft

Maliksoft

Użytkownicy
st. szer. Malikowski
posty104
Propsy249
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • st. szer. Malikowski
Powoli bo się motorek spoli

MrBenson1703

MrBenson1703

Użytkownicy
posty44
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Acha spoko bo ja bym miał już dwie pierwsze proźby  :D . Pierwsza to szata maga ognia z arcania na model maga ognia z g1 a druga to pamiętam jak zrobiłeś teksturę paladyna z g3 to czy mugłbyś zrobić taką tylko na pancerz rycerza?

Wiem, że to nie mój temat, ale akurat kiedyś też potrzebowałem szaty maga ognia z arcani, więc sam ją sobie zrobiłem. Dla ciebie problemem może być to, ze jest zrobiona pod model ciężkiej szaty ognia z g2, ale jeśli Ci to nie przeszkadza, to łap śmiało :)

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Wielkie dzięki ale potrzebna mi jest akurat na model szaty ognia z g1 ale tą na pewno przetestuję.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
I jak rozgrzałeś się już?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
A ty nie wiesz, że istnieje coś takiego jak prywatna wiadomość? Zwłaszcza, że twoje usrane błędami posty rażą w oczy.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
A ty nie wiesz, że istnieje coś takiego jak prywatna wiadomość? Zwłaszcza, że twoje usrane błędami posty rażą w oczy.
Dobra przestań się czepiać amebo.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Czy ty na jakiekolwiek zwrócenie uwagi potrafisz odpowiedzieć wyzwiskiem i "przestań się czepiać", jak małe dziecko, które nie umie przyznać się do błędu?

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Tyle że w ostatnich postach nie popełniłem żadnego błędu. Z resztą to jest temat dla maliksofta do umieszczania textur a nie do twoich wyssanych z palca problemów.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tyle że w ostatnich postach nie popełniłem żadnego błędu.
Tia...
Spoiler
Super że wruciłeś. A przyjmujesz dalej zamówienia?  :D

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
proźby [...] mugłbyś
wyssanych z palca
Albo przesz w zaparte, albo nie widzisz błędów, albo nie znasz znaczenia zwrotu "wyssać z palca". Domyślam się, że to wszystko naraz.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Dobra jak wam to przeszkadza to macie problem.

0 użytkowników
Do góry