[G½] Carnage Graphic Patch 78075 127

O temacie

Autor Mark56

Zaczęty 31.12.2014 roku

Wyświetleń 78075

Odpowiedzi 127

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dlatego możliwe że gra zmieniła jakoś po wklejeniu paczki carnage, że priorytet miał oryginalne tekstury.

Spróbuj zmienić textures.vdf na inne rozszerzenie żeby wyłączyć i zobacz, ostatecznie będziesz musiał wypakować org tekstury, a potem tekstury freddy wkleić, i zrobić paczkę nową.

Jak mówię źle to niech ktoś mnie poprawi.  :F

Alpha

Alpha

Użytkownicy
posty42
Propsy1
  • Użytkownicy
Witaj Mark56,
już wiele osób Ci to mówiło, ale Twoje modele są naprawdę wspaniałe, chciałoby się żeby tak cała gra wyglądała. Wiem, że pracujesz przy projekcie Reloaded Mod, ale czy dodasz jeszcze jakieś modele dopóki tamten mod nie ujrzy światła dziennego? Mam na myśli takie rzeczy jak: kowadło, piec do przetapiania, wiadro z wodą, beczki.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Dziękuję .Nie wykluczam tego ale w najbliższych miesiącach nie mam zamiaru tego robić, na ile muszę się skupiać na innych sprawach  

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Mark a robisz jakieś modele albo inne rzeczy dla Reoladed czasem?

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Nie, od lata prawie nic nie robiłem. :/ 

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Może zdążę do Świąt...

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ambient Occlusion na drzewach w Gothic 1. :lol2:

Wyłączyłeś tesselację, że te krzaki takie kanciaste, czy tak to po prostu działa w pierwszym Gothicu?

Alpha

Alpha

Użytkownicy
posty42
Propsy1
  • Użytkownicy
Może zdążę do Świąt...

To byłoby coś  :ok:
Czekam na kolejny update, inni z pewnością też :)

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Narazie pracuje w weekendy nad drzewami, z pewnością się wszystkim już znudziły te kwadratowe. Jak na razie eksperymentuje. Na razie efekty nie są godne prezentacji.

Alpha

Alpha

Użytkownicy
posty42
Propsy1
  • Użytkownicy
Jakieś wieści?

john50side
  • Gość
Dołączam się do pytania. Czy są jakieś postępy, planowane aktualizacje? btw. Właśnie przeszedłem G1 na Carnage Packu. Wszystko świetnie, tylko linka z łuków często się poszerzała jak się patrzyło na nią pod pewnym kątem.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Dołączam się do pytania. Czy są jakieś postępy, planowane aktualizacje? btw. Właśnie przeszedłem G1 na Carnage Packu. Wszystko świetnie, tylko linka z łuków często się poszerzała jak się patrzyło na nią pod pewnym kątem.

Pewnie masz na mysli to ze był napięty, nawet gdy sie go chowało. Wiem o tym problemie, czasami sie zdarzał w G1. Spróbuje na to jeszcze popatrzeć.

Mam obecnie problemy z komputerem. Miałem crash systemu podczas startu 3ds Max. Od tego czasu ani jedna wersja tego programu mi nie działa. Jako ze jestem na studiach to zaczekałem z formatem aż do wczoraj. Dzisiaj instaluje max i powoli wracam do prac w wolnym czasie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mark, czy bedziesz kombinował ze zbrojami? Fajnie byloby zobaczyc odswiezone wersje pancerzy w Twoim wykonaniu, a nie ukrywajmy, ale na tle Twoich łuków i tekstur z jakis vurtsow czy coś to te pancerze wygladaja biednie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Pracuje teraz nad Gothic Reloaded Mod, o ile mowa o grafice. Zbroje beda przerabiane tylko dla nich, wykonane jak najbardziej w stylu HD przeróbki. Wiadomo CGP jest dość swoista interpretacja starych modeli co w przypadku zbroi była by pewnie ciekawa rzecz, ale nie będę robil zbroje na 2 razy. Kompatybilność z innymi modyfikacjami tez by ucierpiała.

Co mogę zrobić to dodać do CGP zbroje robione dla GRM. Nad texturami pracuje ktoś inny ale będzie chociaż szczegółowy model. Aha a jak ktoś postrzegł LODowanie mojich modeli - takie deformacje w odległości, to znalazłem sposób by to wyłączyć. Więc w następnej wersji powinno być już ok.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Same tekstury przydałyby się pancerzom, modele to według mnie bardziej drugorzędna sprawa.

Katjon89

Katjon89

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wszystkie nowe modele prezentują się świetnie. Gratuluję, kawał porządnej roboty!
Myślę że można także poprawić/zmienić wygląd skrzyń w grze na np. taki jak w modyfikacji "Czas Zapłaty" by lepiej pasowały do reszty nowych modeli.

A tak z innej beczki to mam też pytanie.
Czy Carnage Graphic Patch jest kompatybilny z modyfikacją "Mroczne Tajemnice"?

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Screeny
Zostały wykonane przy użyciu Satti's Texturespack oraz innych modifikacji jak Content Mod, Edycja Rozszerzona i Mroczne Tajemnice.

Katjon89

Katjon89

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Heh ślepy jestem. Wielkie dzięki za informację.
Jakieś wieści odnośnie nowej wersji moda?

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ściągnąłem,wrzuciłem do wskazanego folderu i żadnych zmian nie ma. Jakieś sugestie?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zna ktoś jakieś texturpacki do g1, prócz freedy patch? :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry