[G½] Carnage Graphic Patch 79234 127

O temacie

Autor Mark56

Zaczęty 31.12.2014 roku

Wyświetleń 79234

Odpowiedzi 127

Dennerks

Dennerks

Użytkownicy
posty37
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W porcie na G2 w ogóle jest dość sporo niedociągnięć. Na przykład niebieski bez wygląda identycznie jak w normalnej wersji gry, nie zmieniono również modelu jednego z łuków (nie pamiętam, jak on się nazywał, ten niebieski, większość npc-łuczników go ma), no i parę amuletów również ma stary model, między innymi Oko Innosa, i coś tam jeszcze chyba było, ale już nie pamiętam dokładnie co.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Update
Odkopuje, i ogłaszam ze szykuje mniejszy update. Na dysku lezą mi co nieco starsze modele, ale zawsze coś. Jeszcze mam w głowie parę modeli do przerobienia, i potem zrobię release.  :)

https://carnage-markus.blogspot.com/2018/09/carnage-graphic-patch-update-wip.html

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Mark56, a planujesz poprawić te błędy względem G2NK? Chodzi głównie o to, że postacie źle trzymają dane przedmioty, np. łapą dotykają wnętrza patelni etc. Draks zrobił źle przenosiny, bo o ile pamiętam to on je robił. :D

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Widać dbałość o szczegóły, pięknie odświeżone modele i tekstury. Nic tylko czekać!

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Tak, postaram się zrobić jak najbardziej kompatybilne.
@Fabio Możesz mi potem v testach przed release... Chyba najlepiej wiesz, co gdzie jest zbugowane.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
fajnie jakbys jeszcze swoje niepublikowane animki reaktywował.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

[G½] Carnage Graphic Patch
#126 2018-09-04, 15:12(Ostatnia zmiana: 2018-09-04, 16:53)
Tak, postaram się zrobić jak najbardziej kompatybilne.
@Fabio Możesz mi potem v testach przed release... Chyba najlepiej wiesz, co gdzie jest zbugowane.

Okej, to te błędy wypisać ci tutaj w temacie, na PW czy gdzieś na komunikatorach (z GG chyba nie korzystasz, Discord?)?

PS. @Mark56, ogółem ten Graphic Patch jest git majonez, ale jest parę rzeczy, które są trochę odstające od reszty, np. eliksiry życia czy coś, wyglądają jak eliksiry do gierek platformowych, a nie Gothica. Na przykładzie oryginalnych, które były bardziej klimatyczne. Nie chodzi o wydzielanie, ale może pomyślenie o czymś takim, żeby je zrobić w takim samym stylu, np. te twoje wydają się strasznie czyściutkie, ale być może jest to tylko moja subiektywna opinia.

Fajnie jakbyś ogarnął też lepszy model z teksturą do piwa, wcześniej był to kufel piwa, mocno klimatyczny, a teraz zwykła butelczyna. O ile kilka z nich prezentuje się lepiej od oryginału (nazw nie wymienię, nie pamiętam :D), o tyle sam kufel miał klimacik.

angarus

angarus

Użytkownicy
posty90
Propsy26
  • Użytkownicy
Update
Odkopuje, i ogłaszam ze szykuje mniejszy update. Na dysku lezą mi co nieco starsze modele, ale zawsze coś. Jeszcze mam w głowie parę modeli do przerobienia, i potem zrobię release.  :)

https://carnage-markus.blogspot.com/2018/09/carnage-graphic-patch-update-wip.html

Jak postępy? :)

0 użytkowników
Do góry