[G2NK] Z życia złodzieja/Aus dem Leben eines Diebes PL 198870 346

O temacie

Autor Fabio

Zaczęty 17.08.2014 roku

Wyświetleń 198870

Odpowiedzi 346

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Najprostszym wyjściem jest przyklejenie tematów z najciekawszymi i budzącymi największe zainteresowanie modami z krótszym czasem gry jak to ma miejsce w przypadku Podróżnik.
Zapewne Z życia złodzieja też zasługuje ale takie kroki powinien podjąć autor tematu lub osoba go w jakiś sposób "prowadząca".
Ja osobiście nie mam problemu ze znalezieniem czegokolwiek, mam ustawione na 50 tematów na stronie i posiadam zestaw Złotych Łopat przyznanych nieprzypadkowo.

Co do rankingu modów - pomysł ciekawy i owszem, jednak kto i w jaki sposób by tu to oceniał?

no i dla przejrzystości należałoby odprawić w niebyt tematy w rodzaju
http://themodders.org/index.php?topic=21851.0

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Pawlik2001

Pawlik2001

Użytkownicy
posty45
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mem. w pewnym stopniu zgadzam się z tobą. Natomiast wyznacznikiem grywalności nie powinien być tylko czas gry. Powiem szczerze jako fan serii ,że dużo lepiej grało mi się w mody po 10-12 h (Orcades, Zagrożenie) niżeli chociażby w MT. Zgadza się, robienie syfu nie ma sensu, natomiast do dobrych modyfikacji powinien był łatwy dostęp. Ewentualnie dodać folder jeden z mniejszymi modami, fajnie jakby tez stworzony został ranking modyfikacji.

teraz pytanie odnosnie samej gry.

Mam problem z okradzeniem skrzyni przy kronikarzu.Jeżeli skradam się przy wejściu to straznik to zauważa, wtedy wchodzę do pomieszczenia normalnym korkiem i wszystkich budzę. Jak to zrobić, aby obejść strażnika i nie pobudzić kronikarza i robotników?

Co do samej modyfikacji to dialogi tak wciągające ,że autor z powodzeniem mógłby pisać książki. Myślę,że nawet lepsze niżeli w podstawce. Oddają w pełni ducha portowego miasta Remzy.
Masz rację, do cholery. Dać dział!
Dobre mody na to zasługują, a "Z Życia złodzieja" zalicza się do dobrych modów.  :joy:

Zabijcie mnie.
A może i nie?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Masz rację, do cholery. Dać dział!
Podobny postulat w temacie Postulaty został by logicznie odrzucony jak by się tylko pojawił.
najlepiej dac go w formie --- "Utwórzmy dział Fajne Mody a pozostałe zgrupujmy w Mody Badziewne" :lol2:

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

gothic1210
  • Gość
To, że podoba wam się jakiś mod nie znaczy, że zaraz musi mieć dział. Nie zgadzam się i jestem pewien, że Avallach również. Nie ma absolutnie takiej potrzeby. Tym samym ucinam waszą dyskusję na temat działów dla mniejszych modów. 

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie wiem po co wy dalej się nad tym rozczulacie. Mod mimo tego, że jest dobry nie jest aż taki długi. Nie ma sensu na robienie kolejnego działu, i nie chodzi tutaj o pierdylion obozów jak i gildiach (które w modach mnie odrzucają, szczególnie bezsensowne obozy jak myśliwy w każdym niemalże modzie, czemu nie mogą być zwykłymi myśliwymi?) tylko o to, że wszystko co chcesz wiedzieć można zapytać w tym temacie. Ja mogę odpowiedzieć na każdy quest, znam je wszystkie z moda na pamięć no i dodatkowo masz poradnik.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Przeszedłem moda, co zajęło mi aż 18 godzin :D
Co tu dużo mówić, mod zdecydowanie w moim typie. Świetne dialogi, rozległe opisy i opowieści, właśnie to buduje dla mnie ten wyjątkowy klimat w Gothicu. Bardzo spodobały mi się innowacyjne zadania, są ciekawe i rozbudowane, a także wyrazistość NPC. Nie dostaliśmy kilka zwykłych postaci, które prawie nic nie mówią, tylko każdy ma swój charakter, historię co jest moim zdaniem świetne. 
Poza crashem po walce z Hektorem nie napotkałem żadnych błędów. 
Z pewnością jeden z lepszych modów total conversion do Gothica.
Moja ocena: 9,5/10 (0,5 poleciało za tego crasha)

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem z pralinkami.
Wyrzucam "specjalne pralinki" obok tego gościa w ubraniu sędziego-Silvan(?)
On nie chce ich podnieść i zjeść.
Spałem kilka razy,przynosiłem także ale nic nie działa.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Najwazniejsza sprawa - na konsoli są problemy. Wlatując tam na K lub na F8 nie pojawi sie odpowiedni wpis. Trzeba wejsc o północy do domu normalnie, powoli, wtedy powinien pojawic sie wpis typu "Moge juz postawic te pralinki na pietrze". Potem idziesz, kladziesz tam pralinki i pojawia sie wpis "Teraz wystarczy poczekac do jutra".

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem z pralinkami.
Wyrzucam "specjalne pralinki" obok tego gościa w ubraniu sędziego-Silvan(?)
On nie chce ich podnieść i zjeść.
Spałem kilka razy,przynosiłem także ale nic nie działa.
Bo należało kupić tańsze pralinki i je zatruć, na droższe nie reaguje.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
to najlepszy mod w jaki dotychczas grałem. Orcades też był świetny ze swoimi pomysłami, ale ten nadrabia fabułą.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
To jest mod po polsku czy po niemiecku  ?
Bo chyba jestem ślepy i nie widzę wersji polskiej albo nie wiem co z moimi paczadłami.

to wprowadza w błąd:
DOWNLOAD:

Niemiecka wersja modyfikacji

Wersja bez dubbingu:
- moddb
- MEGA

Wersja z dubbingiem:
- Mediafire

- MATERIAŁY DODATKOWE

-  PORADNIK

UWAGA:
Modyfikacja nie wymaga niemieckiej wersji.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Wszystko jest dobrze. Podałem również link do niemieckiej wersji modyfikacji... każde jest podlinkowane.

Edit: Zmieniłem troszkę pierwszego posta. Dodałem poprawiony link do poradnika.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie działa mi ten mod. Instaluje go na czystą wersję G2:NK z CD-Action (jakby to miało robić różnicę), potem instaluje Gothic Startera a na końcu moda. odpalam, zmieniam ustawienia, nowa gra i dupa. Po załadowaniu się do połowy wyskakuje Access Violation. A komunikat skopiowany do schoiwka jest taki:

=======================================UNHANDLED EXCEPTION OCCURED
======================================================
=======================================CRASH INFOS:
=====================================================================
Gothic II -2.6 (pol), Parser Version: 50
User:  Krzysiek, CPUType: 586,  Mem: 0 MB total, 0MB free
StartupOptions:-game:zlodziej.ini
===============================================CALLSTACK : ==============================================================
0023:00719248(0x00000010 0x00000000 0x7E730038 0xFFFFFFFF) Gothic2.exe

Wie ktoś co jest powodem? Dodam tylko że jak zainstalowałem moda na wersję z innymi modami (Returning, Złote Wrota) to normalnie ładował nową grę, tylko co kilkanaście minut wywalał z gry. Chciałem na czystą zrobić reinstall i zepsuło się do końca. Jednak to prawda że lepsze jest wrogiem dobrego :/

Edit Zainstalowałem do tego moda Inwazja PL i śmiga elegancko, więc to wina tej konkretnej modyfikacji.

Striker011192

Striker011192

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam,
Ja mam problem z rozpoczęciem nowej gry: po intrze wyskakuje błąd Acces Violation, da się to w jakiś sposób naprawić ?
Zaznacze tylko że inne mody jak i sam gothic działa bezproblemowo

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Jeśli chodzi o wasze problemy: Problemem raczej jest to, że nie posiadacie G2MDK. Zainstalujcie i powiedzcie czy problem ustąpił. Jeśli tak to edytuję ten post pierwszy z informacją odnośnie instalacji G2MDK w celu prawidłowego działania moda. Powodem może być zawartość Ikarusa.

Striker011192

Striker011192

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
G2MDK w wersji 2.6 zainstalowany przed graniem w jakiekolwiek mody, tak jak napisałem: problem tylko z tym modem.
Planuje format więc instrukcja co i jak od początkubędzie bardzo pomocna
Pozdrawiam

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
MDK nie pomógł, nadal to samo :( W ogóle jakaś dziwna ta instalka tego moda, kilka minut stoi na 7%, apotem przeskakuje do końca nagle. Raz zainstalował mi niby moda, a miejsca na dysku nie ubyło. Po północy spróbuję pobrać jeszcze raz ZŁ i Returninga, może w tych modach jest jakiś plik potrzebny do tego moda, którego nie ma albo coś. Chyba  że ja coś źle instaluje: najpierw G2:NK, potem G2MDK (przy instalacji zaznaczyłem wszystkie opcje, 3,6gb na dysku), potem Gothic Starter, a na końcu mod. Czy może zła kolejność i to dlatego?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Podaj odpowiednią lokalizację gothica. Modyfikacja z dubbingiem zajmuje 600mb także powinno ubyć miejsca. Większość graczy nie miała raczej takich problemów. Uruchamiasz z pulpitu czy przez GothicStarter? Próbowałeś w obu przypadkach? Aha i nie uruchamiaj przez Gothicstarter_mod . Gothicstarter najlepiej w wersji 2.6f

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobrą lokalizację, bo przy złej nie można kliknąć dalej :)  Uruchamiałem i z pulpitu, i z GothicStartera. Nic nie pomaga. To tak wygląda jakby miał jakiś problem z intrem, u Strikera wyskakuje ten błąd po intrze, u mnie zamiast intra. Zresztą mówię, jak miałem ZŁ i Returna to i tego odpaliłem, dopiero po reinstalu coś się spier...

A jak nie zadziała to już Juran czeka, trudno. Nie będę kilka dni tracić na jednego moda.

UDAŁO SIĘ!
Miałem racje, w którymś z tych modów (dokładnie w Złotych Wrotach) były jakieś pliki potrzebne temu modowi. Po zainstalowaniu Złotych Wrót i ten mod zaskoczył. Podejrzewam że chodzi o tą łatkę do Win7, którą możemy opcjonalnie zainstalować razem ze ZW. Ale głowy nie dam. Nie wiem czy jest taka możliwość, ale jakby ktoś ją samą tu wrzucił dla innych z podobnym problemem.

0 użytkowników
Do góry