[G2NK] Z życia złodzieja/Aus dem Leben eines Diebes PL 194061 346

O temacie

Autor Fabio

Zaczęty 17.08.2014 roku

Wyświetleń 194061

Odpowiedzi 346

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem :D A mianowicie :D

Jak wykonac questa o nazwie "Układ" ? :) chodzi w nim mianowicie o kowala i tego dupka niedaleko niego, co niszczy innym biznes dla zabawy xD

oraz.. Gdzie znajduje sie ten przeklet klucz. przeszukałem wszystkie pomieszczenia strazników, kazdy kufer, kazdą sciane.. nigdzie go nie widze.. :P

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ten mod to niezbalansowany syf. Namęczyłem się grając w to a potem wywaliłem do śmieci.

Jak się nie umie grać w gry to tak jest  :lol2:

@Niebieskooki, jest w sumie w poradniku no, ale ci wytłumaczę. Z tym kluczem to na prawdę musisz być ślepy :D.

Dobra jeśli chodzi o zadanie pt "Układ":

Spoiler
Ten "dupek" to Brogan. Szantażuje on kowala. Obok kowala znajdziesz takie skrzynki a na niej list. Po przeczytaniu musisz z nim pogadać. Będzie potrzeba podpiłować stoisko Brogana. Do tego trzeba piły, której nigdzie nie ma. Pytasz najpierw Ortolfa czy ma, on jednak jej nie będzie miał. Mówisz to kowalowi i idziecie do kopalni. Tam robicie co macie robić, a potem będzie to łatwe jak bułka z masłem. Tyle.

Jeśli chodzi o ten "klucz":

Spoiler
Klucz będzie wisiał w pomieszczeniu gdzie czasami przebywa Gerard i czyta książkę. To właśnie tam jest ten klucz, po prostu wisi przy książce. Wystarczy go ukraść i tyle.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
link do poradnika nie działa :P 

Ani listu ani klucza nie widziałem :D Chyba musze mocniejsze bryle kupic  

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Link do poradnika działa ;)

A jak nie widzisz to faktycznie, musisz się rozejrzeć dobrze bo to widać :P

cotek

cotek

Użytkownicy
nick = CTSS = CoToSaSkille = Cotek :F
posty75
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • nick = CTSS = CoToSaSkille = Cotek :F
link do poradnika nie działa :P

Ani listu ani klucza nie widziałem :D Chyba musze mocniejsze bryle kupic 

pewnie szukasz go w domku na dole ? klucz jest w pomieszczeniu na górze :P dalej tak jak napisał Fabiosek ^^

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DfVAagZs8Pk
https://www.youtube.com/watch?v=-VTZy5AL4dU
https://www.youtube.com/watch?v=CKCXF6LaNCQ

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Faktycznie, link do poradnika ma jakiś błąd jednak nie wiem czym jest to spowodowane.. Po prostu jak klikniesz to tam wejdź jeszcze raz w "downloads" i z listy wybierz poradnik pl no i potem pobierz bo ogólnie jest.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
dopiero zacząłem grę, mod epicki!

RavenHS

RavenHS

Użytkownicy
posty155
Propsy11
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Tak...MAsz racje.
zastanawiam się dlaczego nie ma tego moda w tej samej linijce co  Globala, Dark Sagi, Czasu Zapłaty. tak aby był łatwy dostęp, brakuje tez kilku pozycji do G1 (Orcades, Die Bedrohung, Diccuric).

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Masz na myśli działy, precyzyjniej poddziały ?

Pawlik2001

Pawlik2001

Użytkownicy
posty45
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Masz na myśli działy, precyzyjniej poddziały ?
Chyba o to chodzi.
Ale faktycznie, jest to jeden z najlepszych modów do Gothica 2 (moim zdaniem  :P).
Powinien był w tym miejscu co wyżej wymienione (przez Raven'a).
Fabio, a Ty jak go oceniasz? ;)

Zabijcie mnie.
A może i nie?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Mod, mimo ze naprawdę dobry i wart uwagi, jest za krotki aby mógł mieć dział, tu nie potrzeba działu z 10 tematami na poszczególne sprawy bo nawet niema czasu aby się defakto w niego na tyle zagłębiać.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Pawlik2001

Pawlik2001

Użytkownicy
posty45
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mod, mimo ze naprawdę dobry i wart uwagi, jest za krotki aby mógł mieć dział, tu nie potrzeba działu z 10 tematami na poszczególne sprawy bo nawet niema czasu aby się defakto w niego na tyle zagłębiać.
Może i masz rację, ale ja osobiście uważam, że do tak genialnego moda powinien być łatwy dostęp.
Ja dostałem się do niego przypadkowo, ktoś w opisie miał ;p

Zabijcie mnie.
A może i nie?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
powinien być łatwy dostęp
nie uważam aby dostęp był trudny, wymaga jedynie samodzielnego przejrzenia tematów a nie tylko klikania tam gdzie coś ktoś ostatnio napisał
na oddzielne działy zasługuja tylko największe modyfikacje, obliczone na co najmniej kilkadziesiąt godzin rozgrywki, dające mozliwość przejścia wielokrotnego różnymi gildiami, itd ( Returning, Global Mod PL. Dark Saga, Mroczne Tajemnice i Czas Zapłaty -  i tyle na ten moment0

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
A ja mam pytanko.
Gdzie jest jaskinia, do której uciekł przed wilkami Henry ? Pasterz dał wskazówkę że na wprost miasta. Ale ja na wprost miasta znalazłem jedynie jaskinie w której (jak zakładam) wydobywało się rudę żelaza. Szukam właściwej jaskini ale nie mogę znaleźć.
Pewnie mam ją pod samym nosem, nawet obok przechodziłem ale moja głupota nie zna granic więc.. proszę o pomoc ;)

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja mam pytanko.
Gdzie jest jaskinia, do której uciekł przed wilkami Henry ? Pasterz dał wskazówkę że na wprost miasta. Ale ja na wprost miasta znalazłem jedynie jaskinie w której (jak zakładam) wydobywało się rudę żelaza. Szukam właściwej jaskini ale nie mogę znaleźć.
To właśnie ona, tylko trzeba pójść w lewą odnogę jaskini, a na końcu jest Henry

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
nie uważam aby dostęp był trudny, wymaga jedynie samodzielnego przejrzenia tematów a nie tylko klikania tam gdzie coś ktoś ostatnio napisał
na oddzielne działy zasługuja tylko największe modyfikacje, obliczone na co najmniej kilkadziesiąt godzin rozgrywki, dające mozliwość przejścia wielokrotnego różnymi gildiami, itd ( Returning, Global Mod PL. Dark Saga, Mroczne Tajemnice i Czas Zapłaty -  i tyle na ten moment0
zmniejszyłbym ten zakres do nawet 10 h rozrywki (kiedyś G1 przechodziłem w 16h) ze względu na grywalność. Ja dostęp do moda w wersji PL odnalazłem w podpisie Fabioska.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Racja Mod jako tako jest krótszy od tj. Czas Zapłaty itd także wiadomo.. :D

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
zmniejszyłbym ten zakres do nawet 10 h rozrywki (kiedyś G1 przechodziłem w 16h) ze względu na grywalność. Ja dostęp do moda w wersji PL odnalazłem w podpisie Fabioska.

Tak, najlepiej stworzyć jeszcze 50 działów dla modów po 10 h, dodać do nich moderatorów lokalnych i stworzyć kolejny śmietnik, w którym jakieś posty dotyczące tychże modyfikacji pojawiają się raz na tydzień a sama dział wypełnia się stopniowo tematami z typu  "Szypka Pomoc -ork mnie zabija" i "Pobraułem a nie działa- pomocy!".

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mem. w pewnym stopniu zgadzam się z tobą. Natomiast wyznacznikiem grywalności nie powinien być tylko czas gry. Powiem szczerze jako fan serii ,że dużo lepiej grało mi się w mody po 10-12 h (Orcades, Zagrożenie) niżeli chociażby w MT. Zgadza się, robienie syfu nie ma sensu, natomiast do dobrych modyfikacji powinien był łatwy dostęp. Ewentualnie dodać folder jeden z mniejszymi modami, fajnie jakby tez stworzony został ranking modyfikacji.

teraz pytanie odnosnie samej gry.

Mam problem z okradzeniem skrzyni przy kronikarzu.Jeżeli skradam się przy wejściu to straznik to zauważa, wtedy wchodzę do pomieszczenia normalnym korkiem i wszystkich budzę. Jak to zrobić, aby obejść strażnika i nie pobudzić kronikarza i robotników?

Co do samej modyfikacji to dialogi tak wciągające ,że autor z powodzeniem mógłby pisać książki. Myślę,że nawet lepsze niżeli w podstawce. Oddają w pełni ducha portowego miasta Remzy.

0 użytkowników
Do góry