Project Gothic 4.0 - skyrim creation engine total conversion 180944 391

Ankieta

Czy chcesz aby w grze/modzie Project Gothic 0.4 pojawił się dodatkowy wątek fabularny związany ze smokami?

Tak
35 (71.4%)
Nie
14 (28.6%)

Głosów w sumie: 48

O temacie

Autor Zagłoba

Zaczęty 30.04.2014 roku

Wyświetleń 180944

Odpowiedzi 391

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jeśli chodzi o fryzure to wybieram 10 :D Bardzo podobna do geralta, i mi się podoba :D

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Tego hełmu w Gothic 3 nie ma, jest podobny ale napewno nie ma 31 k tris, może ten z Quest packa może mieć tyle, pobiorę QP to zobaczę, w gothicu 3 modele mam na myśli zbroje, srednio mają 8-12k tris, właśnie patrze na model pałacu rhobara, ma 25 tyś tris, to głupi hełm miałby 31 k, to nie normalne.

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
Jestę Hrabią Burkina Faso
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
  • Jestę Hrabią Burkina Faso
" Dziesiątka " moim zdaniem jest spoko, gdyby włosy były trochę ciemniejsze, dodać mocniejszą bródkę, postarzeć i nieco zmienić ryj na bardziej "przeorany" przez życie.

Tanio sprzedam używaną  k.graficzną Nvidia GTX650 4096mb.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Akurat z tych spedalonych fryzur pousuwałeś też takie, które jeszcze w miarę wyglądały, podczas gdy zostawiłeś takie perełki jak chociażby 13, która imo jest esencją pedałowatości w XXI wieku. W ogóle piękny pomysł używać fryzur z simsów jako baza pod Gothica.  :lol: No dobra, nie wszystkie z simsów. 26 to na 100% fryzura Lighting z FFXVIII, czyli faktycznie też bardzo męska. A pewnie i ta była najpierw wrzucona do simsów, a później wyciągnięta przez kogoś innego.

Dajcie mu 5. Może to jej urok.. Może to Maybelline...  :lol2:

EDIT: Ogólnie ja bym radził przerzucenie się na coś innego, choćby nawet oryginalne włosy ze Skyrima, co najwyżej z jakąś nową teksturą i poprawionym modelem. Włosy z Apachii są strasznie antyklimatyczne.

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.

EDIT: Ogólnie ja bym radził przerzucenie się na coś innego, choćby nawet oryginalne włosy ze Skyrima, co najwyżej z jakąś nową teksturą i poprawionym modelem. Włosy z Apachii są strasznie antyklimatyczne.

Może tak jak mówisz będzie lepiej.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Szczerze to prawie całe ASH (jak i 90% modów na nexusie "poprawiających" wyglądy postaci) to jedna wielka zbrodnia na klimacie Skyrima, wybaczcie, ale w świecie pełnym daedr, smoków, gigantów, smoczych kapłanów i w którym kierujemy kolesiem, który potrafi zabijać głosem taka fryzura jak w 13 to kwintesencja pedalstwa i braku gustu (autor jest Szwedem, co mnie specjalnie nie dziwi XD). Sam używam tylko ASH dla kobiet (niektóre wyglądają ok i nie są przesadzone) i ciała UNPB, nie wyobrażam sobie gry sterując postacią jak w tym filmie:
Nie mówiąc już o tym, że zainstalowanie pierdyliarda tego typu śmieci mocno wpływa na performance i stabilność.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
Jasiu - to co pokazałeś to jeszcze nic. Dopiero widok tego typu poronionych modów http://static-3.nexusmods.com/15/mods/110/images/37189-1-1384486716.jpg ( to mod zmieniający zbroje! widzi tam ktoś jakąś zbroje ??? ) uświadamia mi jak bardzo ludzie mają nasrane w głowach instalując sobie latynowskie pośladki i podskakujące cycki w rozmiarze miseczki F, którymi chyba przygniatają przeciwników ? ( Bo innego zastosowania dla tego nie widzę... ) Najbardziej zatrważająca jest ilość fanów takiego gówna mierzona poprzez "Endorsements" 356 - mój mod nigdy tyle nie osiągnie...

Dawajcie linki - pośmiejemy się trochę z najbardziej nietrafionych modów do Skyrima,  Ja pozwalam na kilkunasto-postowy offtop, mam nadzieję że moderacja też nie ma nic przeciwko.

Edit:

Kolejny nonsens:

Animated prostitution - od teraz ruchamy nie tylko dziury w płocie, ale kozy i owce, psy, konie, kobiety, niedźwiedzie, smoki ??? ( Ciekawe czy po "zdominowaniu" smoka przejmujemy jego moc, tak samo jak po jego zabiciu, czy można w ten sposób "zarazić się jakimś" negatywnym perkiem, który np. odejmował by nam HP ? Wyobraźcie sobie np. "Dragon HIV Perk"... )
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/10748/?

Monster Wars:

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/18997/?tab=1&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fskyrim%2Fajax%2Fmoddescription%2F%3Fid%3D18997%26preview%3D&pUp=1

Dla tych, którzy myślą że potwory rosną na drzewach... Sprawia że zagęszczenie potworów w grze przewyższa średnią ilość mieszkańców Tokio na 1m2... Czyli biegnąc sprintem do szkieletu oddalonego od nas o 30metrów potykamy się w międzyczasie o dwa triceratopsy...

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Animated prostitution znam, sam chciałem o tym wspomnieć :D W tym przypadku trzeba po prostu nie mieć litości dla swojego load orderu :D

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
Wiem, że w ostatnich dniach trzymałem was bez update'u, ale był to dla mnie okres szczególnie aktywny w życiu osobistym, jako że w ciągu 2-3 najbliższych tygodni kończę pisanie mojej pracy mag. , zatem niedługo obrona do której czeka mnie trochę nauki.

Ostatni okres okazał się dla Mnie bardzo pomyślny jeśli chodzi o przebieg prac - albowiem polegały one bardziej na testach kompatybilności, niż na faktycznej rozbudowie zawartości moda. Dokonałem też ( pozornie ) małych postępów jeżeli chodzi o zaznajomienie się z działaniem silnika - tj. coraz lepiej udaje mi się edycja modeli, nie potrafię jeszcze w 100% poprawnie przenieść własnego modelu potwora do gry, jednak udało mi się całkowicie zmienić jego tekstury a także nazwę ( np. z "Ślizgacz" na "Olbrzymi szczur" ) oraz potrafię już usuwać partie animowanych modelów.

Kolejną rzeczą którą udało mi się zrobić to zmienić fryzurę bohatera ( na razie bez tekstury - nie chciało mi się jej poszukać, więc nie bd jeszcze pokazywał ), co do zmian w układzie mapy - rozbudowałem nieco startową lokację o dwa nowe elementy tj. kamienne kręcone schody, oraz przejście górą nad wąwozem, chyba muszę jeszcze dopracować ich "normals" bo pokazują się w grze na czarno.

Najistotniejszą wiadomością jest to, że wreszcie pokonałem problem, z którym borykałem się od początku tworzenia moda - program do tworzenia kolizji obiektów trochę nawalał i nie mogłem nadać materiału ( nie chodzi tu o teksturę! ) powierzchni mapy - objawiało się to tym, że np. strzała po wystrzeleniu w kierunku ziemnej skarpy przelatywała na wylot przez tą skarpę. W chwili obecnej znalazłem działającą wersję a strzała po wystrzeleniu z łuku odbija się, lub wbija się w powierzchnie skarpy, w zależności jaki materiał ustawię, więc jest dobrze. Uważam, że był to największy problem na jaki dotychczas natrafiłem. Działają też odgłosy kroków przy poruszaniu się po "customowej" mapie, więc wszystko jest już dobrze :)

Ustawiłem też własną nazwę dla pierwszego lepszego itemu - w tym przypadku jest to żelazny miecz ( iron sword ) , który przemianowałem na "Innos One Handed Sword"  - niby mała rzecz, a cieszy.

Chyba ostatnią rzeczą był test kompatybilności statycznych modeli gry ( w tym przypadku most ) z modelem mojej mapy - wszystko świetnie się zgrało ze sobą i nie przewiduje żadnych przyszłych problemów na tej płaszczyźnie.

Pozdro600

Jak zawsze kilka screenów:

EDIT:

Dzisiaj udało mi się dodać pierwszą, prowizoryczną wodę ( jako sadzawkę / jeziorko ) , jako osobną powierzchnie względem oceanu.

Zapomniałem się również pochwalić, że pomyślnie stworzyłem pierwszy działający teleport typu exterior-interior a także marker teleportacyjny, który wyświetla nam nazwę rejonu w momencie wejścia w obszar i pozwala na szybką teleportacje.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Faktycznie woda jest okropna, przypomina wodę z unity tą zwykłą nie z wersji pro.

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
No dobra marudy - umiecie czytać ze zrozumieniem ? Przecież napisałem, że woda jest prowizoryczna ( czyli wykonana w dwie minuty ) , przy odrobinie więcej pracy na pewno da się wstawić do gry taką, która będzie wyglądała naturalnie.

Post połączony: 2014-05-30, 21:47
Tak lepiej ???

Chłopaki lepiej zjedźcie po Snickersie, bo strasznie marudzicie hehe ;-P

Pozdro

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Szczerze mówiąc to lepiej jest jednak i tak do kitu, ale skoro to prowizorki to nie ma co się na razie nad tym rozczulać :D

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Szczerze mówiąc to lepiej jest jednak i tak do kitu, ale skoro to prowizorki to nie ma co się na razie nad tym rozczulać :D
To poprawione to standardowa woda Skyrima także ten...

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Mi to wygląda na vanilijną wodę (tzn. beznadziejnie wyglądającą i z nierealistycznym nurtem). Ale zainstalowanie Pure Waters, Realistic Water Two czy innego i zrobienie standalone patcha do moda dla tych wyżej wymienionych to drobnostka.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ta standardowa woda ni chuja nie pasuje do tej przerośniętej kałuży. :D Za ciemna, za mocne fale. Naprawdę w Skyrimie nie mieli podziału na wodę w rzece/jeziorze/morzu? :D Nawet Gothic 3 to miał. Dobrze, że to tylko prowizoryczne, ale pamiętajcie o tym podczas przerabiania.  :ok:

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zawsze zostają mody:P

Spoiler

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
Czy ktoś z was wie / kojarzy, lub ma pomysł co do tego jak mogłaby wyglądać flaga królestwa Myrtany ?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Nie jak moze wygladac, a jak wyglada. Wystarczy wpisac angielskie lub nawet i Polskie odniesienie do "Flaga Myrtany" w google. :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
Moja morra być bardzo głupia, ale dziękować :-)

0 użytkowników
Do góry