Witam, to mój pierwszy post tutaj, który piszę, ponieważ kiedyś przeglądając Google Images natknąłem się na L'HIVER Edition jeszcze w wersji 0.87. Wydał mi się bardzo interesujący, ale natrafiłem w nim też na lokacje z potencjałem, które były niemal całkiem opustoszałe jak na przykład samotna wieża na wzgórzu gdzieś za trzecią bramą miasta. Do Górniczej Doliny jeszcze nie zawitałem, bo z powodu nauki musiałem odinstalować grę, ale teraz chciałbym do niej wrócić (ale oczywiście najpierw pierwszy Gothic

). Dlatego też pytam, czy będzie kiedyś wersja skończona/finalna, czy będzie to wieczna wersja 0,(9)?
A co do oceny moda z tego co do tej pory przeszedłem, to całkiem solidny.

Jedyna wada jaką pamiętam, to przykra konieczność grania na zasięgu widoczności na poziomie około 120%, ponieważ na wyższym gra mi się zacinała na amen, kiedy obracałem kamerę w stronę niektórych lokacjach takich jak na przykład las obok farmy Lobarta, do którego udajemy się na łowy z Bartokiem. Również jaśniejszy kolor włosów Bezimiennego z oryginalnej gry wydał mi się lepiej do niego pasować, ale to już kwestia gustu.
Tak więc powtarzając pytanie, czy pojawi się kiedyś wersja 1.0 a jeśli tak to ile czasu w przybliżeniu przyjdzie nam na nią jeszcze poczekać?