Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 405423 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 405423

Odpowiedzi 1660

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Mógłby być trochę mniejszy, ale są takie gatunki żółwi (mam nadzieję, że będą na plaży i wybrzeżach, a nie w wieży xardasa xd)

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Sprintu ni bedzie

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No to nie ma sensu tego dodawać, nara. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
sprint  spierdoli  gre (proponuje wieksza ilosc  potow szybkosci i zebatych  u kupcow)
proponuje  usunąć tą  opcje oraz stworzyć kolejne: 
--że wytrych  się  nigdy  nie  łamie(powinien  się łamać bo  sensu  nie  ma pozniejsze  zbieranie  go  i miejsce  w  inwentarzu kupców)
--że potwory  czasem  mimo  że  są  martwe  potrafią  zaatakować
--dodajcie  w obozie Netbeka  małe  oczko  wodne i  ustawcie premie  za  wyczyn  dla  tego  który  skoczy  z samej  góry  do  oczka
--ułatwcie  tworzenie  potów aby nie  tworzyło  się  tego  pojedynczo(z  mieczami jakoś ujdzie bo  się robi tego mniej)
 --jak  sie uzywa  zaklęć ognia to  np  orkowie  przestają  atakowac  póki podpalenie nie  minie
--ogolnie  zbalansujcie  grę  bo  jest  to żałosne  ze  w  I r  da  sie  wszystko odwiedzic  i  wiekszosc  zebrac(pozniej  gra  sie  staje  nudna  jak  zostaja  zadania  w  ktorych  trzeba  strasznie  daleko  chodzic i sie  tylko  idzie...)
--mleko  albo  gin  pije  sie 3 razy dłużej  niż  piwo...
-- jeszcze  raz  utrudnijcie  gre bo  na  prawde  wystarczy  chodzic  i  sie  ma  wysokie  staty(w I r)gdzie  można  juz  nosić  miecz  "niszczyciel  swiatow"
--jak  sie  użyje klucza  niech  znika  z  eq  zeby  nie  zaśmiecać(tak  samo  z  listami,notatkami itp. które  są  już nie  potrzebne)
--jak  sie  z ciała zbierze wszystko ,to usuncie z  nim interakcje zeby nie  przeszkadzalo w  wyborze innego ciala z przedmiotami
-zoptymalizujcie oboz myśliwych  zeby  nie  ścinało
--ustawcie zeby  jedzenie odzyskiwało % ilosc hp  a nie  dokładną(bo  w  późniejszym etapie gry  jedzenie  staje  się nie  praktyczne(a w  zasadzie  irytujące)

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
No to nie ma sensu tego dodawać, nara.
Ja nie widzę sensu dodawania sprintu. To tylko ułatwi spierdalanie przed potworami.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Poza tym jest pierścień Leona i mikstury szybkości, w tym wypadku te rzeczy straciłyby sens.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
--że wytrych  się  nigdy  nie  łamie
WUT? Typowa prośba jak od nooba :O Rozumiem, żeby zrobić jakieś zadanie z magicznym nigdy nie łamiącym się wytrychem (tak, Skyrim), ale to?
Niewykonalne i bez sensu.
--dodajcie  w obozie Netbeka  małe  oczko  wodne i  ustawcie premie  za  wyczyn  dla  tego  który  skoczy  z samej  góry  do  oczka
Oczka wodne nie są za głębokie, więc Bezi by się zabił. Odrobinę realizmu :)
--ułatwcie  tworzenie  potów aby nie  tworzyło  się  tego  pojedynczo(z  mieczami jakoś ujdzie bo  się robi tego mniej)
Popieram!!!!
--ogolnie  zbalansujcie  grę  bo  jest  to żałosne  ze  w  I r  da  sie  wszystko odwiedzic  i  wiekszosc  zebrac(pozniej  gra  sie  staje  nudna  jak  zostaja  zadania  w  ktorych  trzeba  strasznie  daleko  chodzic i sie  tylko  idzie...)
Oczekuj Revisited :)
Zgadzam się!
--jak  sie  użyje klucza  niech  znika  z  eq  zeby  nie  zaśmiecać
To po prostu wyrzuć z eq :O
Zmniejsz widoczność?
--ustawcie zeby  jedzenie odzyskiwało % ilosc hp  a nie  dokładną(bo  w  późniejszym etapie gry  jedzenie  staje  się nie  praktyczne(a w  zasadzie  irytujące)
I tym sposobem taki gulasz odzyskiwałby więcej HP niż wszystkie inne potki :)

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Wytrychy nie łamią się jeżeli wykonaliśmy pewne zadania dla gildii złodziei i Jesper zdradzi nam sztuczkę z posągiem Beliara.

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
--że wytrych  się  nigdy  nie  łamie
WUT? Typowa prośba jak od nooba :O Rozumiem, żeby zrobić jakieś zadanie z magicznym nigdy nie łamiącym się wytrychem (tak, Skyrim), ale to?
Niewykonalne i bez sensu.
Oczka wodne nie są za głębokie, więc Bezi by się zabił. Odrobinę realizmu :)
Popieram!!!!
Oczekuj Revisited :)
Zgadzam się!
--jak  sie  użyje klucza  niech  znika  z  eq  zeby  nie  zaśmiecać
To po prostu wyrzuć z eq :O
Zmniejsz widoczność?
I tym sposobem taki gulasz odzyskiwałby więcej HP niż wszystkie inne potki :)

---chodzi mi  żeby  wytrychy  się  łamały bo  własnie  mi  sie  nie  łamią(napisałem  to  w  nawiasie)
---z  potworami  to  jest  wlasnie  taki  blad  ze  np  pokonam  szkieleta  a  on zanim  padnie  to  odda  mimo  ze  juz  jest  zabity
-- z  oczkiem  wodnym  to  taki  bonus. Prosze  ciebie  chcesz  realia  to  wyjdz  z  domu.....(  w  koncu  jest  tam  tak  wysoko  ze takie  trafienie  do  oczka było by  fajnym  bonusem)

---nie  moge  wyzucac  kluczy  bo  po  ich  opisach czasem  nie  wiadomo  co  jest  od  czego  i  czy  juz  zostalo  uzyte... (ty  na  pewno  wiesz  pro  graczu  a  ja  noob  nie  wiem...)

---nie  bede  zmniejszal  widocznposci  skoro  nigdzie  indziej  nie  musze a  nie  chce  miec  mgly  pare  krokow  od  siebie...

---tak koleszko  bedzie  dawalo  wiecej  hp  pod  koniec  gry i  to  nie  musi  byc ze mieso  ma  dawac 15% bo  moze  dawac 3-4% to  mozna  dostosowac

a  to  taka  dygresja pro po  twoich  realiów?
masz  problem  ze  gulasz  dawal  by  wiecej  hp  niz  mikstura?
w realnym  życiu też  pijesz  mikstury  czy  jesz  zeby  odzyskac  siły?(w  gothic nie  potrzeba  potow  na  hp  a  jedynie  na mane(ale  to  jest  tylko  moja  opinia)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
"---z  potworami  to  jest  wlasnie  taki  blad  ze  np  pokonam  szkieleta  a  on zanim  padnie  to  odda  mimo  ze  juz  jest  zabity"
Błąd silnika.
"---chodzi mi  żeby  wytrychy  się  łamały bo  własnie  mi  sie  nie  łamią(napisałem  to  w  nawiasie)"

kiedy odpisywałem Twojego dopisku jeszcze nie było...
"-- z  oczkiem  wodnym  to  taki  bonus. Prosze  ciebie  chcesz  realia  to  wyjdz  z  domu.....(  w  koncu  jest  tam  tak  wysoko  ze takie  trafienie  do  oczka było by  fajnym  bonusem)"

Czyli mamy zrobić, żeby Gothic był nierealistyczny tylko dlatego, że Ty tak chcesz? I widzę jak tam jest wysoko. Normalny człowiek by tego nie przeżył Bosh...:facepalm:
"---nie  moge  wyzucac  kluczy  bo  po  ich  opisach czasem  nie  wiadomo  co  jest  od  czego  i  czy  juz  zostalo  uzyte... (ty  na  pewno  wiesz  pro  graczu  a  ja  noob  nie  wiem...)"

To nie rzucaj głupimi pomysłami :)
"---nie  bede  zmniejszal  widocznposci  skoro  nigdzie  indziej  nie  musze a  nie  chce  miec  mgly  pare  krokow  od  siebie..."

To miej ściny i tutaj nie narzekaj. 180% jest jak najbardziej w porządku.
"---tak koleszko  bedzie  dawalo  wiecej  hp  pod  koniec  gry i  to  nie  musi  byc ze mieso  ma  dawac 15% bo  moze  dawac 3-4% to  mozna  dostosowac"

1) Nie mów tak do mnie.
2) Tutaj przyznam Ci rację.

Tak.
w realnym  życiu też  pijesz  mikstury  czy  jesz  zeby  odzyskac  siły?(w  gothic nie  potrzeba  potow  na  hp  a  jedynie  na mane(ale  to  jest  tylko  moja  opinia)

W realnym życiu nie ma czegoś takiego alchemia, a ona w fikcyjnym świecie takim jakim jest Gothic pozwala na tworzenie mikstur leczących rany.
Akurat w realnym życiu je się, by odzyskiwać siłę i energię, ale taki imbecyl jak Ty (sądząc po Twoich zaczepkach, piśmie itp. mogę łatwo dojść do takiego wniosku) nie zrozumie tego.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Co za dzida wymyśliła, że gulasz ma być lepszy od mikstur  -__-.
I jak można usunąć poty życia :O Pomyśl na logikę, chcerz by gra była realna więc usuniesz poty życia, a natomiast według ciebie jest realne to, że po zjedzeniu jedzenie rany nagle znikają. Gdzie tu logika ?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Proponuję dodać parę osób nowych na arena z którymi walki nie będą się liczyć oraz parę dodatkowych zadań u piratów i może jakiegoś starego maga wody.

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
aren nie będzie
zadania dla Piratów są w przygotowaniu

może jakiegoś starego maga wody.
a który tam jest młody?

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Małe pytanie do graczy.

Co byście chcieli zobaczyć w 1.8 z udoskonaleń skryptowych? Mamy przygotowane już zatruwanie broni, trujące łuki itp. a co sądzicie np. o wytrzymałości? Chcielibyśmy aby wersja 1.8 była jak najbardziej atrakcyjna pod tym względem.

Może wytrzymałość którą można się uczyć żeby dłużej nurkować? Skoro sprint odpada to nurkowanie byłoby spoko, oczywiście jeśli by się coś takiego dało, ofc to tylko sugestia  :ok:

EDIT:

O ile mi wiadomo, nie będzie wodnego świata, więc po co to?

W innym wypadku dodanie wytrzymałości jest nie potrzebne  :lol: Bo poza sprintem co np można by było robić z wytrzymałością ?  :F

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O ile mi wiadomo, nie będzie wodnego świata, więc po co to?

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
ja natomiast żądam tego co jest stale odrzucane w tajnym dziale
1/ co najmniej 5 nowych zadań z rzepą
2/gargulce
3/żeby z jaszczuroczłeków  dropiło piwo
4/ no i miecze świetlne - uczy Yoda w Jarkendarze

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
1. Rzepy ni ma, jest maryśka.
2. Skąd je wziąć?
3. El problemo.
4. I moce takie jak: przyciąganie, odpychanie, duszenie itp..

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Na WOG jest sporo fajnych modeli potworow. Moze sa tam gargulce? A z magow mlody jest Merarion, kolejna nielogicznosc z G1.

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
"---z  potworami  to  jest  wlasnie  taki  blad  ze  np  pokonam  szkieleta  a  on zanim  padnie  to  odda  mimo  ze  juz  jest  zabity"
Błąd silnika.
"---chodzi mi  żeby  wytrychy  się  łamały bo  własnie  mi  sie  nie  łamią(napisałem  to  w  nawiasie)"

kiedy odpisywałem Twojego dopisku jeszcze nie było...
"-- z  oczkiem  wodnym  to  taki  bonus. Prosze  ciebie  chcesz  realia  to  wyjdz  z  domu.....(  w  koncu  jest  tam  tak  wysoko  ze takie  trafienie  do  oczka było by  fajnym  bonusem)"

Czyli mamy zrobić, żeby Gothic był nierealistyczny tylko dlatego, że Ty tak chcesz? I widzę jak tam jest wysoko. Normalny człowiek by tego nie przeżył Bosh...:facepalm:
"---nie  moge  wyzucac  kluczy  bo  po  ich  opisach czasem  nie  wiadomo  co  jest  od  czego  i  czy  juz  zostalo  uzyte... (ty  na  pewno  wiesz  pro  graczu  a  ja  noob  nie  wiem...)"

To nie rzucaj głupimi pomysłami :)
"---nie  bede  zmniejszal  widocznposci  skoro  nigdzie  indziej  nie  musze a  nie  chce  miec  mgly  pare  krokow  od  siebie..."

To miej ściny i tutaj nie narzekaj. 180% jest jak najbardziej w porządku.
"---tak koleszko  bedzie  dawalo  wiecej  hp  pod  koniec  gry i  to  nie  musi  byc ze mieso  ma  dawac 15% bo  moze  dawac 3-4% to  mozna  dostosowac"

1) Nie mów tak do mnie.
2) Tutaj przyznam Ci rację.

Tak.

W realnym życiu nie ma czegoś takiego alchemia, a ona w fikcyjnym świecie takim jakim jest Gothic pozwala na tworzenie mikstur leczących rany.
Akurat w realnym życiu je się, by odzyskiwać siłę i energię, ale taki imbecyl jak Ty (sądząc po Twoich zaczepkach, piśmie itp. mogę łatwo dojść do takiego wniosku) nie zrozumie tego.

Alchemia – przednaukowa praktyka łącząca elementy zawarte obecnie w chemii, fizyce, sztuce, semiotyce, psychologii, parapsychologii, metalurgii, medycynie, astrologii, mistycyzmie i religii. Wspólnym celem alchemików było odkrycie metody transmutacji ołowiu w złoto (kamień filozoficzny), lekarstwa na wszelkie choroby. Alchemię można uważać za bezpośredniego przodka współczesnej chemii.

Rzeczywiscie  w  realnym  życiu  nie  istnieje  takie  cos jak  alchemia...

Sądząc po  twoich  800 postach  i 70  propsach  ty  również nie  niesiesz treści  merytorycznej  ze  sobą.
To że uważam  że mikstura  lecząca  nie  powinna  być w  gothic  to  moja  opinia  i  wspomniałem  o  tym, ale  taki  imbecyl jak  ty  widocznie  nie  umie  czytac  ze  zrozumieniem...
jak  najbardziej   mi  pasuje  po  prostu  nie  odpisuj  na  moje  posty,a  ja zrobię tak  samo..
 To że  znajdujesz  się na  forum  poswieconym  tej  grze  nie  oznacza że  jesteś wyjątkowy i bedziesz  się ustawiać kto  wiecej  wie

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie będę prowadził z Tobą już dalej tej rozmowy, bo to nie ma sensu.

0 użytkowników
Do góry