Risen 3: Titan Lords 266102 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 266102

Odpowiedzi 674

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Tyle, że lepszym i świetnym. Może nawet w 4 części(raczej nie będzie) być ten sam silnik i będzie gitara. Ogarnijcie.

Gothic 2 to też gothic 1.5 ?  Silnik ten sam. Nie grali a komentują.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Powiem tak obejrzałem 1 Let's Play i w połowie wyłaczyłem, na jak zobaczyłem znów tych piratów i te bronie palne, to myślalem, że się zerzygam, sorry, ale mieli do tego nie wracać, los R3 jest dla mnie przesądzony, nie ma pytania abym w to nawet grał.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż, ja do piratów nie dołączę. Jutro mi dostarczą w prO-orderze i zdam relację.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może ściągnę

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale co  :trollface: ?

Ciekawe czy dlc będą lipne czy warte uwagi.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
PB już dawno nie zrobiło niczego naprawdę fajnego, więc nie miałbym nadziei.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
A co ma silnik do tego, skopiowali r2 dodali kilka rzeczy no i w sumie ciężko kogoś oszukać nikt nabrać się nie dał co recenzenci zgodnie potwierdzają kopia r2 jak nic kierowana tylko tym którym r2 się podobało.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A co ma silnik do tego, skopiowali r2 dodali kilka rzeczy no i w sumie ciężko kogoś oszukać nikt nabrać się nie dał co recenzenci zgodnie potwierdzają kopia r2 jak nic kierowana tylko tym którym r2 się podobało.

No to nie musisz kupować, problem solved. Ludzie to mają problemy  :trollface:

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar gothic 2 to też kopia g1. Silnik ten sam tak jak i rzeczy. Zrozum, że to nie zalicza się do wady.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Bo g1 było udane, kopiowanie dobrej gry jest ok, dalej tego nie zaczaiłeś. Gdyby to była kopia r1 ja i pewnie co poniektórzy tez się spodziewali ze r3 będzie kopia r1 to kurwa ave cezar dobra gra, no ale PB się nie nauczyło i wybrali ze zrobią kopie gry która im nie wyszyła no trudno.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Risen 3: Titan Lords
#370 2014-08-13, 17:59(Ostatnia zmiana: 2014-08-13, 19:52)
Powiem tak obejrzałem 1 Let's Play i w połowie wyłaczyłem, na jak zobaczyłem znów tych piratów i te bronie palne, to myślalem, że się zerzygam, sorry, ale mieli do tego nie wracać, los R3 jest dla mnie przesądzony, nie ma pytania abym w to nawet grał.

Toż kurwa od początku mowili, ze beda i bronie palne i piraci, jebło Cie? A powinno.

Oglądam let's play i jak najbardziej na plus, bardzo dobrze, ze tyle z R2 wzieli dobrego, a złe odstawili. Jak juz odloze z wypłat na nowego kompa to i znajdzie sie tez na R3.

EDIT DOWN: Za to pare osob jest na nim od dluzszego czasu i jest gorzej, nie to co kiedys. Zreszta, jebie mnie zdanie roz.... a zreszta. NIEWAZNE, wyrazilem tylko swoje zdanie na temat gry. Milego dnia.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

gothic1210
  • Gość
Parę osób dopiero co wróciło na forum i już się robi niefajnie. 

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzisiaj dostałem risena 3. Teraz dzisiaj czekam na nowy sprzęt i do boju ! :F

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Podobny do 2? To fajnie bo była bardzo okej. Tylko ciężko będzie z tym angielskim dubbingiem :/

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Risen 3: Titan Lords
#374 2014-08-14, 11:40(Ostatnia zmiana: 2014-08-14, 12:30)
Jestem właśnie po wczorajszych 4h grania w Risena 3 i napiszę krótką recenzję. :D

GRAFIKA I OPTYMALIZACJA
Grafika dość ładna, duży plus względem Risena 2 bo naprawdę chłopaki się postarali i grafa przypomina mi nawet trochę taką z AC III czy IV. Jedynie razi mnie to, że niektóre kolory są przebarwione i wygląda to troszkę cukierkowo. No ale można się przyzwyczaić. Gorzej jest już z optymalizacją, grając na Ultra na GTXie 460 1GB w rozdziałce 1280x800 miałem średnio 45-50fpsów. W pustych miejscach spokojnie 60fpsów a na jakiś zatłoczonych i najebanych różnymi efektami/roślinnością to 35-50, niżej nie spadło (chyba że jak podbiegłem do wodospadu tyłem to fpsy spadły do 20 ). Ogólnie rzecz mówiąc optymalizacja jest zjebana bo np. w AC III na Ultra przy i tak lepszej grafice i olbrzymim terenie mam średnio 40-50fps. Jeśli chodzi o modele postaci czy w ogóle wszystkiego to jestem pod wrażeniem, względem Risena 2 to jest duża poprawa. Postacie wyglądają nawet bym powiedział - zajebiście. :P
Tekstury również są w dobrej jakości, może niektóre troszkę rażą słabą rozdzielczością ale ogólnie jest ok.
Ogólna ocena całości 8/10

ANIMACJE
Tutaj się w chuj zdziwiłem - względem Risena 2 to animację są W CHUJ lepsze, nie tak drętwe. Ale co od razu zauważyłem - animacje biegania i skakania w ruchu czy w miejscu są ŻYWO SKOPIOWANE Z AC III/IV. Na początku grania po prostu czułem się jakbym grał w jakiegoś Assasyna. :trollface:
Jak dla mnie to bardzo duży plus bo te animacje trzymają już światowy poziom. :)
Ogólna ocena całości 9/10

WALKA I MAGIA
Ogólnie walka została poprawiona i wygląda dość fajnie. Jednak wciąż denerwuje mnie takie troszkę drętwe animacje, tzn. takie nagłe przeskakiwanie postaci. Ale ogólnie jest ok i podoba mi się. Również duży plus i chyba również skopiowane z Assasynów to wykończenia wrogów (np. walczymy z piratem, gdy już zostaje mu odrobinka hp to bohater bierze i podcina mu gardło lub przebija brzuch mieczem, prawie to samo jak w AC). Również co mi się spodobało to magia, jak na razie zdążyłem zdobyć czar zmiany w papugę (można nią np. przelecieć przez jakieś szczeliny/przepaści), deszcz ognia (coś jak w Gothicu :P) i magiczne kryształy które lecą nad bohaterem i oświetlają teren. Jak pogram dalej to dopiszę resztę. :)
Ogólna ocena całości 8/10

LOKACJE
Tu na początku się zawiodłem bo zaczynamy grę na Wybrzeżu Krabów, lokacja jak z Risena 2, plaża, kraby, tropikalne ruiny i roślinność. Bardzo cukierkowo jak dla mnie. Jednak potem dopłynąłem do Taranis i mój nastrój w chuj się poprawił bo lokacja przypomina mi takie średniowieczne/gothicowe klimaty, na mapie chyba nawet widziałem że jest tam jakiś klasztor. :P Jak pogram dalej to opiszę resztę lokacji. Wydaje mi się, że więcej będzie takich średniowiecznych lokacji a nie pirackich, i mam nadzieję że się nie mylę.
Ogólna ocena całości 7.5/10

FLORA I FAUNA
Jeśli chodzi o potwory to tutaj duże zdziwienie. Na początku oczywiście duże kraby i te diabliki takie z Risena 2 ale potem zdziwiłem się gdy zobaczyłem olbrzymie szczury (z Gothica), ścierwojady (również z Gothica tylko troszkę takie kolorowe i mało co przypominają te z G1/G2, bardziej z G3 :)). A potem idąc dalej natknąłem się na smoczego zębacza (dość kolorowy, również mało przypominał tego z G2).
Dalej natknąłem się jeszcze na Ghula, aligatory (z Gothica 3 zapewne), wodne jaszczury, jakiegoś pająka i piekielne ogary. :F Fajnie że PB wróciła do starych potworów z Gothiców tyle że mogły by bardziej przypominać pierwowzory i nie być takie oczojebne. :P
Ogólna ocena całości 8.5/10

DIALOGI, DUBBING, POLSKI JĘZYK
Ehm no to tak - po pierwsze w chuj zawiodłem się, że jest brak polskiego dubbingu - w takich grach to podstawa! Zawsze dodaje jakiś klimacik ciekawy. Tu w chuj duży minus. Ale idąc dalej - oczywiście spolszczenie profesjonalnie zrobione, dialogi itp. wszystko bardzo dobrze. Wracając do angielskiego dubbingu  to słucha się dość ciekawie. Nie jest aż taki drętwy, w chuj podoba mi się głos głównego bohatera (zagracie to zobaczycie :P). Ogólnie to jest ok jednak wolałbym dub PL. Tylko dziwi mnie troszkę dlaczego na konsole jest tylko wersja angielska? Bez dubbingu jeszcze można grać ale bez polskich napisów? Nie wyobrażam sobie grać w RPG bez napisów PL, tylko nie pierdolić mi tu że "idź do szkoły, ucz się języka" czy coś podobnego. W grach RPG polski język jest WYMAGANY. Twórcy/wydawca zrobili sobie podwójny cios w plecy - brak dubbingu PL na PC i całkowity brak wersji PL z napisami na X360/PS3. Porażka.
Ogólna ocena całości 6.5/10

Podsumowując gierka jest ciekawa, dość podobna do risena 2 jednak nie jest to kopia ani risen 2.5 jak to ktoś napisał. Zmian jest bardzo dużo, moim zdaniem prawie wszystkie na plus, oczywiście pomijając brak PL dubbingu czy wciąż kolorowa i czasami dość cukierkowa grafika. Ogólnie jak komuś się podobał Risen 2 czy nawet 1 to polecam zagrać, bo jest to taka mieszanka. Na początku grania czułem się jakbym grał w jakiegoś AC RPG. :P

Ogólna ocena gry 8/10

Tutaj troszkę moich osobiście zrobionych zdjęć:
http://www.fmix.pl/album/116753/galeria/1

A teraz spadam dalej napierdalać.
Pozdro. :)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Gra nie jest jakąś rewelacją, optymalizację jak dla mnie jest okej może dlatego, że mi chodziło płynnie z każdym bajerem. Oczywiście gra spiracona, szkoda kasy na takie coś.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=U80I48TJnNQ

Wygląda ekstra. Na pewno kupie, gdy tylko zarobie na lepszego kompa.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Przecież na obecnym ci luźno pójdzie, zawsze tez możesz ściągnąć
Jak komuś się podobała 2 to 3 tez.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Niekoniecznie jeśli komuś 2 się podobała to 3 też. Na początku owszem jest klimat piracki, jednak później np. w Taranis jest już kozacki dość klimat średniowiecza. Bynajmniej dla mnie. :)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Nie, wole juz odczekac chwile, zarobic na lepszego kompa i pograć sobie w ultra hd.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry