Risen 3: Titan Lords 266307 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 266307

Odpowiedzi 674

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Twórcy Risen 3 według mnie chcą odzwierdziedlić realny styl życia.
lol

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Risen 3 - prawdziwszy od prawdziwość :lol2: 

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Wiem, dojebałem :D

Promy robią swoje.

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Recenzja Klocucha :lol2:

https://www.youtube.com/watch?v=EXZXyzbYhPE

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Asasin Kred :lol2::lol:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
nawet dla beki się goscia sluchac nieda :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jakby ktos wiedzial jak sie przedostac przez te rzeke lawy to byloby milo :)
W wypadku dołączenia do łowców demonów - porozmawiaj z Eldrikiem. Zleci Ci zadanie aktywowania wszystkich teleportów na wyspie, po czym teleportuje Ciebie, siebie i kilku innych łowców na drugą stronę.
Nie wiem, czy tak samo jest w wypadku innych gildii.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Werewolf w Wczoraj o 17:02To jakby ktos wiedzial jak sie przedostac przez te rzeke lawy to byloby milo W wypadku dołączenia do łowców demonów - porozmawiaj z Eldrikiem. Zleci Ci zadanie aktywowania wszystkich teleportów na wyspie, po czym teleportuje Ciebie, siebie i kilku innych łowców na drugą stronę.
Nie wiem, czy tak samo jest w wypadku innych gildii.
Jestem łowcą demonow. Czyli rozumiem, że mam przejsc do rozdzialu 3, bo w 2 nie mam zadnych takich opcji (natomiast mam opcje przejscia do 3 rozdzialu gdyż juz Grymuar dostarczylem). To skoncze reszte wysp i zadan ktore na ten moment skonczyc moge i wtedy przejde do 3 rozdzialu, dzieki za pomoc.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pograłem chwile ofc nie u siebie, trzeba mimo wszystko sprawdzić przed finalna opinia, i tak trzeba być ślepym aby nie dostrzec pewnych rzeczy tak wiem powtarzam to co piszą recenzencie, r3 jest ciut lepsza kopia r2 ale jest kopia, nic z r1 nie zostało czyli potwierdza to ze PB nas w chuja zrobiła ale to nie ja pierwszy zauważyłem, bo w każdej zapowiedzi recenzji prezentacji każdy podkreśla ze powrót do korzeni to mocno naciągane stwierdzenie.

System walki to kopia tego z r2 z zbędnymi bajerami, o ile to ze to jest kopia mi nie przeszkadza to sam system jest idiotycznie prosty i po 1 walce już możemy iść bić się z każdym, wynika to z tego ze ow system to dodge & attack powszechnie znany z Slasherów typu Devil my cry czy Darksiders, jeśli ktoś w nie chwile grał to z automatu zauważy ze walka w r3 to prosta piłka nic trudnego unik atack i tak do usranej śmierci stwora, sytuacja zmienia się jak dołączymy do łowców, op w chuj gildia dostajemy dostęp do spelli która miażdżą całkowicie te gry i przyjemność z jakiejkolwiek walki, blink bez cd, pies który  ma moc hordy trupów, już pomijam czasowa niezniszczalność teoretycznie granie łowca to jak cheat god tylko na legalu ,wszystko wygrywamy dzięki temu ze blinkujemy się jak pojebani i to bez cd i bez many ( ta to jest najgorsze wprowadzenie cd i niwelacja many powoduje ze gra jest sprowadza do poziom casual )

Grafika, mam to w dupie póki nie jest to pixel tibia i da się zobaczyć to i owo jest dobrze
Fabuła czy questy, ok tu sie spisali jest ok i w sumie jest to jedyna rzecz która zmusiłaby mnie do przejścia tej gry, niestety reszta skutecznie odstrasza

Gra dla fanów r2
Aha ci którzy jeszcze ie wybrali gildii, rada nie idźcie do łowców gra z automatu straci całą trudność, nie posiada jej dużo ale po obranie tej gildii straci ja do zero, zaś strażnicy oferują podobna sprawę ze spelami jak łowcy tyle ze tu jest klasyka, tu czuć powiew gothica no i gra nie staje się nagle za łatwe z powodu op spelli ale dalej do stanu jaki był zapowiadany i jaki widzieliśmy w r1 sporo brakuje a brak many dalej sprawę ułatwia.
https://www.youtube.com/watch?v=3oXXA3WRNX4

AngryJow uważa, że system walki jest trudny i bez sensu :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Na jakim poziomie trudności gracie? Mam sam początek, gram na średnim, ale właśnie nie wiem czy nie jest za łatwo 

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na jakim poziomie trudności gracie? Mam sam początek, gram na średnim, ale właśnie nie wiem czy nie jest za łatwo
Średni w Titan Lords przyrównałbym do łatwego z pierwszego Risena, gra właściwie przechodzi się sama. Tak więc polecam grać na "trudnym".

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cóż, jestem w 3 rozdziale, mam juz zwerbowanych wszystkich sojusznikow. Musze powiedziec, ze gra jest fantastyczna i nie dziwota, ze recenzenci oraz gracze piszą tak dobre opinie o tej grze. Teraz moich kilka pytan:

1.Kurwa, udalo sie komukolwiek wygrać pojedynek w silowaniu na reke? Bo to jest niewykonalne, w moim przypadku. Gra każe klikać przyciski - ok. Nagle zaczyna sie, ze musze nakurwiac w jeden klawisz - nakurwiam po czym podczas napieprzania w ten klawisz pokazuje sie inny i z automata wraca mi do początku pojedynku. Piranie to chuowo zrobily.
2.Jak mam sie dostać do tej calej wyroczni na Kila? Otóż widze groty pająków ale tam wejsc nie moge, bo pajeczyna wszystko zastawia....
3.Też macie takiego buga, że niektorych "specjalnych" przedmiotow nie ma tam gdzie powinny być? Chodzi mi o te "legendarne" o ktorych czytamy a potem musimy je znaleźć. A konkretniej chodzi o te, co wystepują u kupców - przykladowo Monokl z czegoś tam u Tubylcy na Kili i jeszcze jedna rzecz u pirata na Kili. Obydwie mam pokazane, ze musza byc u handlarza, tymczasem oni ich nie mają... a szkoda, bo te przedmioty dają fajne boosty do statystyk.

Tak swoją drogą - to moja postać, 3 rozdzial - Łowca Demonów:

Ekwipunek to:
Hełm (u Łowców Demonów)
Miecz Koronacyjny Calradii
Ciężka Zbroja (zadanie jednego ze zwierzęcych członków załogi)
Spoiler
nie, nie chodzi tu o gnoma
Spodnie łowców demonów
Buty Morgana

I jakies tam pierscionki, kolczyki i amulety dodające boosty do otwierania zamków, kradziezy, złotoustwa i zastraszania.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Siłowanie na rękę jest zagapionym qte z AC4 a dokładnej z dlc FC, wystarczy ze wyłapiesz schemat i wiesz jaki będzie następny klawisz do wciskania i ówcześnie się do tego przygotujesz sprawa dość proste po kilku próbach. ( za 3 razem mnie się udało )

Legendary są chowane w nietypowych miejscach, np jeden jest na dachu budynku inkwizycji na tej wyspie na A nie pamiętam nazwy, 6h tylko grałem dla testu

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na A nie ma inkwizycji, są na Tacarigui. Nie musisz mi tego mowic, bo ja wiem o tym, jak są pochowane itemki. Te pochowane itemki owszem, znalazlem, ale tych co powinny byc u handlarzy to ich nie ma. Przegladam ich oferty a oni ich nie mają, a miec powinni.

KOMPUTER:
Spoiler

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Werewolf na jakim poziomie trudności grasz? Co polecacie do walki? I jak wygląda sprawa z łukiem/kuszą? Będzie można z nich korzystać? I jaki to ma sens przy muszkietach? 
Muszkiety używałem w R2 i chyba tutaj też się na nie skuszę. Mam tylko nadzieję, że nie są tak koksiarskie jak w dwójce właśnie

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sa dalej tak samo prze-kozaczone, cały poziom trudności sprowadza się do tego jaka gildie chcesz obrać.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Werewolf na jakim poziomie trudności grasz? Co polecacie do walki? I jak wygląda sprawa z łukiem/kuszą? Będzie można z nich korzystać? I jaki to ma sens przy muszkietach? 
Muszkiety używałem w R2 i chyba tutaj też się na nie skuszę. Mam tylko nadzieję, że nie są tak koksiarskie jak w dwójce właśnie

Poziom trudnosci najtwyzszy wybralem z tego co pamietam.

Jak sprawa z muszkietami i kuszami wyglada? Kusze masz jako bron podręczną pod E a muszkiet jako bron glowna. Ja mam ustawione pod 1 miecz koronacyjny calradii, pod 2 muszkiet ekspedycyjny a pod E stalowa kusza. Po prostu kusze są w ten slot co pistolety prochowe, skalkowe itd.

Natomiast co do tego co mowi Tizgar jesli chodzi, ze lowcy demonow sa OP - wcale nie są. Mowisz o tym przeskoku, mignieciu, teleportacji - jak zwal tak zwal - ? Przecież juz wczesniej bohater potrafil uniki a one są z tą sama szybkoscia oraz z taką samą długoscia i są technicznie takie same - podczas wykonywania i migniecia i uniku nie mozna Cie trafic.

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie do końca, jest pewna różnica, unik to przewrót możesz zostać trafiony podczas ucieczki lub zmiany pozycji na lepsza zaś blink to efekt magiczny podczas jego wykonywania nie możesz zostać trafiony i krotka sekwencja nie zostaje przerwana, brak cd i wymogu many pozwala stosować to do woli, odpowiedni podpisany pod klawisz pozwala wręcz blinkowac i atakować jednocześnie, kwestia życia jak i pancerza jest nieistotna.

Jeśli ktoś chce trudności to wybiera poziom trudny z tym ze i tak dla łowców będzie dalej łatwo, w przypadku strażników jest trochę trudniej bo ich magia nie jest tak efektywna i prze-kozaczona jak łowców, nie hejtuje tej frakcji bo sama ideologia ich istnienia w postaci fabularnej jest na + i styl bycia i ogólna prezentacja tez jest na + questy tez nie ma zastrzeżeń, problem to ich prze-kozaczona magia co odczuwamy jako dysbalans względem strażników.  

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie do końca, jest pewna różnica, unik to przewrót możesz zostać trafiony podczas ucieczki lub zmiany pozycji na lepsza zaś blink to efekt magiczny podczas jego wykonywania nie możesz zostać trafiony i krotka sekwencja nie zostaje przerwana, brak cd i wymogu many pozwala stosować to do woli, odpowiedni podpisany pod klawisz pozwala wręcz blinkowac i atakować jednocześnie, kwestia życia jak i pancerza jest nieistotna.

Jeśli ktoś chce trudności to wybiera poziom trudny z tym ze i tak dla łowców będzie dalej łatwo, w przypadku strażników jest trochę trudniej bo ich magia nie jest tak efektywna i prze-kozaczona jak łowców, nie hejtuje tej frakcji bo sama ideologia ich istnienia w postaci fabularnej jest na + i styl bycia i ogólna prezentacja tez jest na + questy tez nie ma zastrzeżeń, problem to ich prze-kozaczona magia co odczuwamy jako dysbalans względem strażników.   

NIE MOZE zostac trafiony podczas przewrotu.

Ani z magii.
Ani z broni w zwarciu.
Ani z broni dystansowej.

Sprawdzalem to, nawet przed chwilą specjalnie zaczalem na nowo gre i przetestowalem. To jest niemozliwe, obydwa (i blink i przewrot) technicznie są takie same, poza wygladem. Ta sama dlugosc, ta sama szybkosc, ta sama technika.

Przepraszam, zauwazylem, ze czasem zdarzy sie glitch, ze postać i tak zostanie trafiona. Ale to sie dzieje od czasu do czasu i podczas blinku, i podczas przewrotu/uniku.

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To daj się otoczyć w dzungli na start małpom robiąc non-stop uniki w końcu cie trafić raz któraś może, kolejna różnica to postawa, blink jest możliwy do wykonania na stojąca z wyciągnięto bronią tu zyskujemy opcje blink atak w przypadku przewrotu musi być zakończona animacja, technicznie nie są takie same to ze w grze dają ten sam efekt pozawala bez problemu wygrywać walki bez strat własnych to  temu nie zaprzeczam, to każdy zauważy sam.

Op łowców nie polega na blinku który to jest ulepszona i bardziej wygodna wersja przewrotu, chodzi o siłę i zastosowanie ich magii.

0 użytkowników
Do góry