Błędy w ostatecznej wersji moda 458312 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 458312

Odpowiedzi 1149

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Zrób taki bajer że jak chcemy podejść do bagien to nas usypia (gdy nie mamy rozdziału 4 :F )
Od razu dawaj duale u Quentina w 2>= rozdziale :F
I jak by się dało to że bronie które zdobędziemy  po pobiciu NPC mają mniejszy DMG (Wtedy kowalstwo się przyda xD)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Od razu dawaj duale u Quentina w 2>= rozdziale :F
Już dawno z Simenem to stwierdziliśmy.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

tasiema321

tasiema321

Użytkownicy
posty10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam naszła mnie ochota na gothica i zainstalowałem czas zapłaty, niby wszystko śmiga ale co jakiś czas gra się zawiesza i muszę wyłączać przez menedżer zadań. Macie jakieś porady?

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy
siema. Jak tam progres z nowym patchem? da rade uchylić rąbka tajemnicy?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nic ciekawego. Ostatnio tylko przeszedłem moda w celu sprawdzenia czy jakieś crashe się nie pojawiają.

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Mam nadzieję że nie porzucicie moda jak została porzucona ER, bo ma ogromny potencjał, najlepsza totalna konwersja do Gothica w jaką grałem, osobiście pod koniec fabuły jak przechodziłem to płakałem :)

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nic nie zostało porzucone. Od czasu do czasu coś naskrobię w skryptach, a czasem przetestuję. Jak oceny zostaną wystawione, to prace nad patchem powinny nabrać tempa.

Mati9319

Mati9319

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam

Sprawa wygląda następująco: początek gry na wybrzeżu śmiga znakomicie. Niestety od momentu wejścia do lasu ilość klatek na sekundę prawdopodobnie nie przekracza nawet 20 FPS. Teraz - gdy jestem w pobliżu Obozu Rebeliantów - sytuacja wygląda jeszcze gorzej.

Moje pytanie brzmi: czy i w jaki sposób da się wyłączyć wszystkie graficzne fajerwerki modyfikacji? Szczególnie zależy mi na tym żeby nie zmniejszać rozdzielczości ani pola widzenia, a jedynie odpuścić sobie wszelkie efekty pochodzące z moda.

szperekkuchar

szperekkuchar

Użytkownicy
posty65
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wina to głównie kompasu wylącz go i wylącz gre to zwiększy ilość FPS to typowy problem tej modyfikacji

Mati9319

Mati9319

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
DZIĘKI! Wyłączyłem kompas i teraz wszystko działa idealnie. Następnie z ciekawości włączyłem go ponownie... i nadal wszystko śmiga z ponad 60 klatkami :P Przy okazji jakimś cudem znikł również błąd z nie zadawaniem żadnych obrażeń.

EDYCJA

A nie, jednak trochę się zagalopowałem. Błąd z obrażeniami nie zlikwidował się jednak. Przed chwilą piąty raz rzędu wczytałem grę, nie mogąc trafić wciąż tych samych kretoszczurów -,-"

szperekkuchar

szperekkuchar

Użytkownicy
posty65
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Chyba bug z walką zniknie w następnej wersji moda . Trzeba zaczekać na to i zagrać ponownie xD

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dla zainteresowanych: Stworzyłem recenzję tej modyfikacji.
https://www.youtube.com/watch?v=gdNT2K3Mj7Q

Mam nadzieję, że nie wyszło najgorzej :P

Mati9319

Mati9319

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem świeżo po
Spoiler
ubiciu Truana
i powiem tak: Czas Zapłaty to moim zdaniem niemalże najlepsza modyfikacja jaka kiedykolwiek powstała!!!

Co najbardziej mi się podoba, to:
  • świetna fabuła,
  • genialna muzyka!!!
  • ogrom zadań (a przecież jeszcze nie wyszedłem z trzeciego rozdziału!),
  • postacie,
  • masa nowych efektów/mechanizmów/itp., których umieszczenie w Gothicu wydawałoby się niemożliwością.

Poza tym odnoszę raczej dość pozytywne wrażenie, że wątek konfliktu ze Starym Obozem jest tak naprawdę tłem, a prawdziwe mięso spoczywa w takich niezapomnianych i genialnych zadaniach, jak właśnie
Spoiler
Marzenia Rodneya.

Tylko skąd to "niemalże" na początku mojej wypowiedzi? To proste: z powodu trzech NIEWIARYGODNIE WKUR***JĄCYCH problemów:
  • Wałkowany tysiąc razy błąd z niezadawaniem obrażeń. Cholery można dostać, gdy podchodzi się do trzech wilków, z czego dwa normalnie giną, a jeden jest nieśmiertelny! Innym razem walcząc z pokaźną watahą tychże stworzeń, musiałem z jakieś 5-6 razy wykonać sekwencję "zapis-wczytanie", bo po każdorazowej operacji "odblokowywał" się tylko jeden lub dwa wilki. Nie mam pojęcia jakim cudem coś takiego w ogóle ma miejsce. To chyba jeden z najbardziej wkurzających i niewytłumaczalnych błędów w światowej historii moddingu. Kilka razy byłem przez niego na skraju usunięcia modyfikacji... Mam nadzieję, że w 1.6 problem zostanie zażegnany.

• Picie mikstur poprzez naciśnięcie klawisza "Esc". Nieważne, czy właśnie biegnę, skaczę, macham mieczem, czy też strzelam z łuku - Rick z niewytłumaczalnych powodów bardzo często sięga po napój uzdrawiający po wciśnięciu tegoż klawisza. Wiadomo - teraz kiedy mam po kilkadziesiąt sztuk tychże mikstur, nie stanowi to dla mnie większego problemu. W początkowych etapach rozgrywki jednak prawie że rwałem włosy z głowy.

• Zerowe wskazówki do pewnych misji. Dla przykładu: NIGDY, ale to NIGDY nie domyśliłbym się, że
    Spoiler
    aby Roderik pojawił się na Wieży Mgieł, muszę być tam w godzinach 22 - 6!!! Na prowadzenie zaś wysuwa się legendarny Paul, którego spotkanie jest równie prawdopodobne, co wygrana na loterii...
    Innymi słowy: grę z pewnością da się ukończyć w 100% bez używania poradnika... tyle że wyrywamy sobie przy tym wszystkie włosy z głowy.

Kozonator

Kozonator

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomożę ktoś bo mod nie odpala się dobrze zostaje okno windosowe

Kozonator

Kozonator

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam problem z modem po uruchomieniu gra działa ale okienko windows-owe jest widoczne i przeszkadza w grze

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Przez co uruchamiasz moda? Przez GothicStarter czy GothicStarter_mod? Jeśli przez to drugie to sprawdź czy nie masz zaznaczonej opcji "Window mode".

Mati9319

Mati9319

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie przytrafił mi się dość nietypowy błąd. Mianowicie:

Mimo iż mam walkę bronią dwuręczną na 68% (czyli Mistrz), sposób trzymania broni przez Ricka, ilość ataków w sekwencji oraz animacje samych ataków uwsteczniły się do poziomu jakbym miał mniej niż 30%, czyli podstawowy "dwucombosowy" atak itp. Jakby co, 68%-owa szansa na obrażenia krytyczne pozostała na szczęście nienaruszona.

Niestety, musiało to nastąpić bez żadnego ostrzeżenia i kompletnie niezauważalnie, gdyż mój ostatni (i jedyny) zapis wykonałem już po wystąpieniu tego błędu...

Orientuje się ktoś co trzeba zrobić (szperanie w plikach czy coś z tych rzeczy), żeby znów można było walczyć tak, jak wskazuje na to poziom nauki?

J4nek101

J4nek101

Użytkownicy
Arcymistrz Broni Dwurecznej
posty107
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Arcymistrz Broni Dwurecznej
@Mati9319  niedługo powinno sie to naprawić  idź dalej grać

Miły

Miły

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mianowicie kiedy włączam gothic'a czas zapłaty ładuje mi się okno do normalnej gry tyle, że po lewej dolnej stronie pisze mi czas zapłaty i to tyle a gra działa tak jak podstawka. wszystko robiłem tak jak pisało pod tym linkiem. http://www.gry-online.pl/S030.asp?ID=49531

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uruchamiasz grę jako administrator i w trybie zgodnośći windows XP?

0 użytkowników
Do góry