Błędy w ostatecznej wersji moda 491527 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 491527

Odpowiedzi 1149

gerard546

gerard546

The Modders
Pisarz Poradników
posty48
Propsy8
ProfesjaGracz
  • The Modders
  • Pisarz Poradników
Pisałem już kiedyś, że jak coś to jestem chętny do testowania gry.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ok. Jak uda nam się wydać nową wersję, to dam ci również znać. Splash powinien skończyć już niedługo testować obecną wersję. A ja później będę musiał poprawić błędy...

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ok. Jak uda nam się wydać nową wersję, to dam ci również znać. Splash powinien skończyć już niedługo testować obecną wersję. A ja później będę musiał poprawić błędy...

Jakiego typu są to błędy? (tak mniej więcej)

RookWood

RookWood

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 Na początek powiem, że aktualnie jestem w IV rozdziale. Mam problem z zakupem pancerza od Foxa. Otóż gdy wybieram opcję dialogową na którąkolwiek ze zbrój to nie pobiera mi ani bryłki rudy i nie daje pancerza (posiadam blisko 13k bryłek więc nie w tym tkwi problem) a opcja dialogowa znika. Jest jakiś sposób żeby to obejść czy zostaje tylko zespawnowanie zbroi kodem? Jeśli trzeba użyć kodów to prosiłbym o podanie mi ceny "Ulepszonej Ciężkiej Zbroi Myśliwego" żebym mógł Foxowi odpowiednią sumkę oddać podczas handlu (opcja dialogowa niestety jest zbyt długa i nie widzę ile ta zbroja kosztuje).

EDIT:
Dlaczego nie mogę podnieść żadnych ze zespawnowanych zbroi? Kiedy wcielę się w NPC przy pomocy konsoli to mogę podnosić zbroje i je zakładać ale główną postacią już nie. Dlaczego nie widzę zespawnowanych zbroi w ekwipunku kupców kiedy podniosę nimi ową zbroję i chcę ją od nich odkupić? Jak spawnuje np.: bronie to mogę główną postacią je podnosić i używać (w tym przypadku zespawnowałem miecz rebelianta). Tak samo nie mogę podnieść zbroi np Ratforda kiedy wcielę się w niego i upuszczę jego zbroję na ziemię. Jest to zwykły bug czy jakieś super-hiper-megazaawansowane zabezpieczenie antycheaterskie? Jest to dość istotny problem bo nie widzi mi się bieganie w lekkiej zbroi myśliwego przez następne dwa rozdziały.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
NIE GRAJ W TĄ WERSJĘ GRY! CZEKAJ NA PATCHA!

Skoro nie potrafisz tego doczytać kilka postów w górę, to chyba trzeba ci to bardziej pokazać.

RookWood

RookWood

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po pierwsze komentarze typu "czekaj na patcha" możesz wsadzić sobie tam gdzie lubisz najbardziej, bo to w niczym nikomu nie pomaga. Po drugie może jednak komuś udało się znaleźć sposób żeby obejść tego buga i mógłby się tą wiedzą podzielić z innym. Po trzecie nie mam ochoty przechodzić 15-20h gry od nowa grając w spatchowaną wersję gry (która swoją drogą może wyjść za miesiąc, półtora, lub nawet dwa), bo po prostu nie sprawia mi frajdy robienie tego samego.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Dlaczego nie mogę podnieść żadnych ze zespawnowanych zbroi? Kiedy wcielę się w NPC przy pomocy konsoli to mogę podnosić zbroje i je zakładać ale główną postacią już nie.
Bugi niektórych osób mnie przerażają :lol: Dlaczego mnie tak dziwne bugi nigdy w życiu się nie przydarzyły?
Dlaczego nie widzę zespawnowanych zbroi w ekwipunku kupców kiedy podniosę nimi ową zbroję i chcę ją od nich odkupić?
Funkcja usuwająca wszystkie jego itemy poza bronią i zbroją, by uniemożliwić okradanie ich.

W wersji 1.2 zostało naprawione sporo bugów i dodane kilka nowych rzeczy. Testowanie prawie skończyłem. Muszę tylko dodać parę rzeczy do świata i zobaczymy co Adanos będzie chciał dalej poczynić.
Przydałoby się żeby Ork wrócił, bo bez niego nie wiemy jak dokładnie niektóre rzeczy powinny wyglądać. Min. 5 i 6 rozdział oraz finałowa walka. Z tego co się naczytałem w bardzo starych dyskusjach w tajnym dziale, bestia z bagien miała mieć własny model. To samo z finałowym bossem. Głębia też miała być inna, ale nie znalazł się grafik, który podjąłby się skończenia jej modelu. Tu jest nawet link do tematu, gdzie Ork szukał grafika, który się nie znalazł : http://themodders.org/index.php?topic=14141.0

Zanim ktoś się weźmie za krytykę, niech najpierw zauważy, że do narzekania jest najwięcej osób, ale ludzi, którzy mogliby sporo pomóc do dziś nie ma.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

tekkeno

tekkeno

Użytkownicy
posty19
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, a ja mam pewien problem z zadaniem zdrajca, czy jak to tam bylo..
Otoz wypytalem wszystkich, poszedlem do cavalorna i ten kazal mi ''zaprzyjaznic sie'' z tonym, wiec to zrobilem..
poszedlem do niego, porozmawialem potem ten zaprowadzil mnie blisko tego wodospadu, gdzie jest przejscie do glebin..
Porozmawialem z nim, no i pojawili sie tam wszyscy czlonkowie obozu rebeliantow, po czym odeslali mnie do glebin, i gdy do nich wchodze, laduje sie mapka do 75% i po tym wylacza sie muzyka, i dostaje crasha..
Czy to normalne xd?

Wizados

Wizados

Użytkownicy
Amelinowy Łowca Bugów
posty21
Propsy3
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Amelinowy Łowca Bugów
Podczas gry zdarza się że  gdy ktoś mnie ostro sklepie czyli mam ostatni pkt. HP i podnoszę się ziemi to nad paskiem zdrowia pojawia mi się: Ten szajs wygląda jak czaszeczka  na kamieniu.  To coś nie znika po wczytaniu gry wyłącznie po wyłączeniu... O co z tym kaman?

I taki mały błąd który można zaobserwować już w podstawowej wersji gry a mianowicie: Podczas handlu  jeśli chcę kupić powiedzmy 1 kawałek stali gdy gość z którym handlujemy ma tych kawałków stali 4 to gra uniemożliwia kupienie 1-go tylko odrazu te 4 .-.
Dlatego mam trudności z wykonaniem Questa dla Świstaka T_T edit. quest zrobiony ;d

Często jak chcę zabrać przedmioty pokonanego przeciwnika i wciskam żeby wyświetlić ekwipunek pokonanego gościa/potwora to często mod stwierdza że da mi wszystkie jego rzeczy bez wyświetlania jego eq. Jest to dość kłopotliwe bo nie chcę całkowicie rozbrajać chłopaków z obozu rebeliantów... W górnej części ekranu wyświetla się też nazwa npc którego przedmioty chciałem wziąć i znika po jakimś czasie  :pokerface:...

Drżyjcie przed Januszem modowania! Czy coś...

sudiah

sudiah

Użytkownicy
posty7
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem. Po zabójstwie szpiega. Gdy reszta 'wrzuca' mnie do Głębi wyłącza mi się gra. Dokładnie wygląda to tak, że Rick wbiega do głębi. Mapka mi się ładuje i nagle wywala do pulpitu. Jest na to jakiś fix?

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Musisz pobrać GMDK to naprawi problem.

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót

arto
Tester Złotych Wrót

Błędy w ostatecznej wersji moda
#473 2015-01-01, 14:59(Ostatnia zmiana: 2015-01-01, 20:00)
Ja mam błąd z zadaniem "Informator Urta" kiedy jestem już na placu wymian i atakują strażnicy to informator dalej żyje a Bezi nie znika i jak idę do Ratforda zdać mu raport to nie ma takiej opcji dialogowej :/

Invaerne

Invaerne

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie pojawia się problem przy wczytywaniu nowej gry.

Wiem, że problem był poruszany wcześniej, ale chyba nie zostało podane żadne skuteczne rozwiązanie.
Dodam, że modyfikacja została zainstalowana na czystym Gothic'u. Próba ponownej instalacji modyfikacji jak i gry nie przyniosła żadnej poprawy.

RookWood

RookWood

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@arto
Informator i strażnicy powinni zginąć oraz Bezimienny powinien zagadać. Dopiero wtedy możesz porozmawiać z Ratfordem.
@Invaerne  Po pierwsze zrób wszystko co TUTAJ jest napisane. Po drugie zmniejsz jakość modeli i tekstur do połowy pasków, wyłącz niebo oraz zmniejsz zasięg widzenia do ok. 150%. Crashe powinny występować teraz o wiele rzadziej a przy odrobinie szczęścia zostaną całkowicie wyeliminowane.

Invaerne

Invaerne

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od samego początku instaluje wszystko zgodnie z tym, jak jest tam napisane.
Dostosowałem się do Twoich zaleceń odnośnie grafiki - nie pomogło.

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
@RookWood
Teraz mam tak, że informator też ginie a Bezi się dalej nie odzywa, nawet jak do niego zagaduję i z Ratfordem też nie ma takiej opcji dialogowej żeby go poinformować.

RookWood

RookWood

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za podpowiedź z tym Bezim, niestety nieśmiały Bezi nie zawsze chce zagadać(...)
musisz próbować do skutku, może jakiś strażnik uciekł i dlatego Bezi nie chciał zagadać? Rozejrzyj się po "cutscence" czy aby na pewno nikt nie przeżył
@Invaerne no to problem chyba tkwi w twoim komputerze niestety, jak możesz to spróbuj zainstalować na innym sprzęcie albo zostaje czekanie na patcha

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót

arto
Tester Złotych Wrót

Błędy w ostatecznej wersji moda
#479 2015-01-04, 20:50(Ostatnia zmiana: 2015-01-04, 23:28)
Dalej to samo, dajcie mi kody na tych strażników, przywołam ich i zabiję.

Post połączony: 2015-01-04, 23:28
Dobra już ok :)

0 użytkowników
Do góry