Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1483670 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1483670

Odpowiedzi 3149

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Grając aktualnie w patch 1.3.2 aktualnie R2 Jarkendar dochodzę do wniosku że absolutnie bez używania consoli z komendą Kill na bardzo dużej ilości stworów NIE DA SIĘ go przejść.

Jakim cudem mając 140siły i broń 2h 140dmg mam zabić, błotne węże, cieniostwory, gobliny wojowniki i zombie, oraz kilku orków wojowników?
NIE DA SIĘ, bez bugowania ich w ścianę i machania w nich po 30min na sztukę...

Ponieważ te stworki blokują wiele miejsc bez pozbycia się ich drogę głównego wątku, i co z tego że cały czas pakuje ostro w siłę, od początku gry skoro to nic nie daje, i aby iść do przodu trzeba używać cheatów? kto wymyślił ten balans?
Na 1.3.1 nie musiałem używać cheatów tak na 1.3.2 jest to niezbędne aby dostać się w kilka ważnych miejsc w rozdziale 2...

Także NIE POLECAM, chyba że ktoś poprawi ten balans, bo tu nie tylko szkielety są złe...

Nikelajer

Nikelajer

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich
Ostatnio naszło mnie strasznie na gothica i odpaliłem go z returning 1.3.1
Pograłem już z +-15 godzin i dotarłem do pierwszej skrzyni pułapki.. idzie to na tym etapie gry wyłączyć? Nie wiedziałem dokładnie na czym polegają te skrzynie jak xardas proponował wyłączenie, a że było to coś "nowego" to chciałem sprawdzić z tym. No i teraz uważam że to błąd, bo niepotrzebnie utrudnia eksplorację.
Nie widzi mi się zaczynać gry od nowa stąd pytanie czy jest jakaś komenda/kod na to żeby to wyłączyć? Albo gdzieś w pliku .ini coś zmienić?
W temacie o ciekawostkach jedne z użytkowników podał kod: ITPO_Surprise_Off ale nie działa

edit:
dobra, zadziałało mi. Musiałem coś źle wpisywać :)

Eldoka

Eldoka

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
trzeba mieć najpierw zainstalowane nk a później dopiero tego moda instalować?

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Eldoka

Eldoka

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odpalam GothicStarter i wyświetlają mi się 4 mody to który mam odpalać?

lusjusz

lusjusz

Użytkownicy
posty13
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

I Want To Believe

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Odpalam GothicStarter i wyświetlają mi się 4 mody to który mam odpalać?

Rebalance 2.1 PL

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Luverus

Luverus

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Grając aktualnie w patch 1.3.2 aktualnie R2 Jarkendar dochodzę do wniosku że absolutnie bez używania consoli z komendą Kill na bardzo dużej ilości stworów NIE DA SIĘ go przejść.

Jakim cudem mając 140siły i broń 2h 140dmg mam zabić, błotne węże, cieniostwory, gobliny wojowniki i zombie, oraz kilku orków wojowników?

Ponieważ te stworki blokują wiele miejsc bez pozbycia się ich drogę głównego wątku, i co z tego że cały czas pakuje ostro w siłę, od początku gry skoro to nic nie daje, i aby iść do przodu trzeba używać cheatów? kto wymyślił ten balans?
Na 1.3.1 nie musiałem używać cheatów tak na 1.3.2 jest to niezbędne aby dostać się w kilka ważnych miejsc w rozdziale 2...

Także NIE POLECAM, chyba że ktoś poprawi ten balans, bo tu nie tylko szkielety są złe...

Przeszedłem grę stylem wojownika 2 razy na patchu 1.32 na poziomie normalnym, na wyższym byłoby to wojem zbyt ciężkie, magiem luz :)
Stary ten patch jest dla wyjadaczy, trzeba znać grę na wylot, na wszystko jest sposób. Na kamiennych strażników jest item co kasuje je na hita. Na błotne węże jest bardzo pomocny spell. Na latające śmierdzące komary jest inny spell albo item :D Nie będę ci spoilerował, ale jak poznasz słabości każdych ze stworów to będzie ci szło o wiele lepiej. Podpowiem jedynie, że trzeba dużo posługiwać się zwojami przez pierwsze 3 rozdziały, potem to już z górki. Na szkielety też jest broń co składa je na 3-4 hity lolololol

Zuchi

Zuchi

Użytkownicy
posty15
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Panowie Returning 2.1 z patchem 1.3.1 jest kompatybilny z DX11 lub z jakimś innym graficznym modem?

WorldDelete

WorldDelete

Użytkownicy
posty5
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Przeszedłem grę stylem wojownika 2 razy na patchu 1.32 na poziomie normalnym, na wyższym byłoby to wojem zbyt ciężkie, magiem luz :)
Stary ten patch jest dla wyjadaczy, trzeba znać grę na wylot, na wszystko jest sposób. Na kamiennych strażników jest item co kasuje je na hita. Na błotne węże jest bardzo pomocny spell. Na latające śmierdzące komary jest inny spell albo item :D Nie będę ci spoilerował, ale jak poznasz słabości każdych ze stworów to będzie ci szło o wiele lepiej. Podpowiem jedynie, że trzeba dużo posługiwać się zwojami przez pierwsze 3 rozdziały, potem to już z górki. Na szkielety też jest broń co składa je na 3-4 hity lolololol

Pewnie masz racje, ale: Lares choćbym nie wiem jak się starał spotyka w ciemnym lesie po drodze zaraz na granicy z farma Akila jednego/dwa szkielety (nie pamietam ktore - nie ma znaczenia) i już Lares nigdzie nie pójdzie. Zdejmują go na jeden /dwa hity. On ma mało siły i jak je walnie to nawet pasek HP nie drga im. To jest unbalanced.
Dwa gram pure archer. Może troche zdupcyłem 20 LP ale to nie zmienia faktu ze mam poczatek 3go aktu dębowy łuk 235 atk 205 agi + zbroja pelzacza i tak:
warg ma mnie na hit ja go na okolo 15 !sic
cieniostwor podobnie
teraz najlepsze posuzkiwacz wali czachą we mnie - 1 hit gleba ja musze wbic w niego okolo 25 strzałow + jden z zaskoczenia krit
smoczy zebacz hp nawet nie drgnie ofc ja 1 hit
ork wojownik tak samo o innych orkach nie wspomne
wlasnie skonczyly mi sie zadania ktore moglem zorbic nie majac kontaktu ze szkieletami, mam zadanie na eliksir eligora czy jakos tak, lehmara nie chce zabijac oka nie zdobede, poswiecony luk i strzaly nie da rady bo po drodze sa undead ktore mnie wybija

pytanie moje: co dalej?? jak zyc? jak grac? :( najnowszy patch poziom normalny, kiedys gralme na starszym patchu i tez bylo trudno ale nie tak jak teraz, poza tym juz wiem sporo co gdzie i jak w tym modzie - myslalem ze jestem dobrym graczem

ps. dajcie mi chociaz pomysl jak sciagac sm zebacze/poszukiwaczy

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zgadzam sie. Returning pod wzgledem siły potworów zniechęca i to bardzo. Postać jakby ciagle stoi w miejscu i sie nie rozwija. Dlatego mysle aby rozpoczac gre w moda PRZEZNACZENIE, co o nim sądzicie ?? Warto ? Lepszy od returninga?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Tak?
Ale ja to wszystko wiem...

Powiedz mi w takim razie jak zabijać Wargi i cieniostwory, i gobliny wojowniki, które blokują ważne przejścia? wiem doskonale jak zabijać Kamiennych strażników czy szkielety, ale o takich zwykłych mobkach które blokują ważne fabularnie miejsca to jak je ubić?

Mam użyć 10 zwojów błyskawicy na jednego warga? kiedy tych zwojów jest bardzo niewiele? a wargów jest masa, nie wspominając już ocieniostorach, i mówię tu o nie bugowaniu ich żadnym obiekcie.

Do tego jak się niby dostać po srebrny nordmarski miecz 2h, kiedy wieży broni masa nieumarłego ścierwa na którego nie ma nawet zwojów aby się przebić, a machanie bronią odpada z wiadomych względów, także może mi jewdnak zaspoileruj, jak to wykonać?
bez używania kodów?

Oczywiście mowa tu o 1.3.2, bo na 1.3.1 jest wszystko proste.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Doinstalowałem do Returninga Directx11. Działa i jest ok.
Boje sie tylko co z sytuacja gdy wejde np do nowych lokacji returninga.
Mod nie scrashuje ?

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy

lusjusz

lusjusz

Użytkownicy
posty13
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie, grałem na rzeźniku prawie 100 godzin i poległem w II akcie na smoczych zębaczach i wargach. kruk w porównaniu z nimi to pikuś. przejść się pewnie da, ale cieszyć się grą - zdecydowanie nie.

I Want To Believe

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czemu vatras mnie nie chce leczyc ino gada a czemu miałbym to zrobic gram na  pathu 1.3.1

Post połączony: 2017-01-22, 19:11
;(
czemu vatras mnie nie chce leczyc ino gada a czemu miałbym to zrobic gram na  pathu 1.3.1

lee27

lee27

Użytkownicy
posty85
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Post połączony: 2017-01-22, 19:11
;(
Jeżeli dobrze pamiętam to w returningu leczył tylko magów wody

lichwiarzlehmar95

lichwiarzlehmar95

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Jest gdzieś dostępny fix na bronie magiczne do patcha 1.3.1 czy trzeba instalować całego patcha 1.3.2?

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Na tej stronie od MEGA jest jakiś limit i idzie ściągnąć tylko jeden link dziennie jak ktoś nie chce płacić za pobranie z chomika. Z tego co pamiętam chyba kiedyś był link do torrentów? I tak czytam że ta wersja 1.3.1 niby jest grywalna ale nie każdy lubi. A 1.3.2. to chyba już każdy zbeształ w jakiś sposób. Mam takie pytanko. Czy wersja 1.2 a 1.3.1 to jest aż taka duża różnica czy chodzi tylko o trudność rozgrywki? Poza nią zmienia się grywalność na zasadzie questów i nowych przedmiotów?

@Edit. I pytanie, czy texture pack wpływa na "nowe" zbroje z wersji 1.3.1? Chodzi mi o ich wygląd, zostają jakoś nadpisane? Czy już raczej nie instalować texture packa na wersje 1.3.1?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

0 użytkowników
Do góry