Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1401328 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1401328

Odpowiedzi 3149

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Brak odpowiedzi programu nie bierze się z niczego. Może masz coś z ramem albo systemem. Instalka działa na 100 % dobrze. Zainstaluj od nowa windowsa. Przy okazji podaj jaki masz system.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miał ktoś może taki problem, że po włączeniu save'a gra się elegancko wczytuję ale potem jak już jest normalnie gra to grafika zlewa się nie da się nic zrobić a potem wypierdziela error? Zaczęło się tak dziać po wejściu do Górniczej Doliny / wiem, że pomyliłem działy

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Pobrałem co było do pobrania, przeczytałem co było do przeczytania, obejrzałem co było do obejrzenia. Jednak nadal nie wiem podstawowej rzeczy, która jednocześnie uniemożliwia mi zainstalowanie returninga (nie lubię ryzykować i instalować później jednego i tego samego dziesięć tysięcy razy) - czy trzeba instalować wszystkie te 4 pliki, które są do oznaczenia pod głównym plikiem modyfikacji?

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Zależy od ciebie w co chcesz grac niema przymusu :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Up Rozumiem, tylko nie do końca o to mi chodziło - bardziej o to, czy trzeba instalować np obydwa pliki od rebalance czy obydwa pliki od slash'n'craft, czy wystarczy tylko po jednym (tym nowszym). Przy okazji - rozumiem, że SnC nie ingeruje w rebalance i na odwrót, ani w spolszczenie?

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wszystkie 4 wersje są spolszczone tego czy trzeba wcześniejsze to nie wiem zasadniczo wybór jest miedzy RB a SnC
Ja zawsze Chce meic Tylko RB wiec zaznaczam oba gdyż nie wiem czy trzeba mieć ta wcześniejszą wersje ale to tylko 400mb 1-2 więcej przy instalacji to w sumie bez różnicy

Ingerować nie ingerują to jakby w sumie 2 oddzielne mody w modzie :P ogólnie polecam jak większość Rebalanca :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Więc w końcu jak - trzeba zaznaczyć rebalance v1 i rebalance v2 czy wystarczy samo v2 ?

Tak jeszcze przy okazji - grał ktoś z zainstalowanym SnC?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Wystarczy v2, to są osobne paczki.

Z zainstalowanym SnC - ja grałem. W ogóle to ja miałem wszystko zainstalowane chyba :P

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Thompson

Rozgrywka z SnC jak się prezentuje? Ciekawsza? Trudniejsza?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
To pytasz czy grałem w SnC, czy grałem w Reb z zainstalowanym SnC? :P

W SnC grałem chwilę (miasto i okolice, nie więcej niż 10lvl). Co mogę powiedzieć? Może ciekawsza, są szkielety łucznicy, są nowe mikstury, brak nauki atrybutów. Zbyt krótko grałem, aby stwierdzić czy jest trudniejsza. W każdym bądź razie na 10lvl masz wszystkie umiejętności poboczne nauczone.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Krótkie info w sprawie wytrzymałości jak to będzie wyglądać, oczywiście to co uzgodniłem z wami jest nadal aktualne mimo ze jesteśmy temu stanowczo przeciwni.
Podczas instalacji patcha będziecie mieli opcja którą wersje chcecie instalować, sami sobie wybierzecie albo patch 1.3 z stamina albo bez proste i dostaniecie to co chcecie

Na dniach myślę damy changeloga który opisuje 85% zmiany z patcha :P

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Testowaliście jak działają zatrucia bez wytrzymałości?:P Biorą życie od razu?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A poco skoro i zatrucia tez nie będzie :P to jaki sens to testować :P

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No chyba że tak:P Czyli klasyczny gothic będzie pod tymi względami :P

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Tizgar kłamie, będzie jedna wersja, tylko na poziomach BŁ i Ł będzie wyłączona wytrzymałość i zatrucie, a na wyższych 2x zmiejszona strata staminy :lol:

EDIT// To nie będzie tak, że wytrzymałość zniknie. Po prostu nie będzie się zmniejszać (tak po najmniejszej linii oporu), bo jest też wykorzystywana np. do kopania.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Hm, a co z hp na B. Ł i Ł . Uczyć się trzeba czy samo rośnie? No i może ktoś wie, jak bardzo zwiększono siłę i wytrzymałość potwórów w porównaniu do g2nk i returninga? Bo skoro na łatwym wytrzymałość nie spada to hp i siłę można było by zrobić standartowo jak w g2 nk. Chociaż nie wiem, jak potwory przykoksili rosjanie.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Hm, a co z hp na B. Ł i Ł . Uczyć się trzeba czy samo rośnie? No i może ktoś wie, jak bardzo zwiększono siłę i wytrzymałość potwórów w porównaniu do g2nk i returninga? Bo skoro na łatwym wytrzymałość nie spada to hp i siłę można było by zrobić standartowo jak w g2 nk. Chociaż nie wiem, jak potwory przykoksili rosjanie.

Nie rozumiem. Potwory są takie, jak w Returningu 1.2. Wyłączymy tylko tą wytrzymałość na tych poziomach, bo chcieliście. I dodamy trochę pierdół do tego.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Zmiana z wytrzymałością na plus oczywiście. Natomiast powinniście coś zmienić, jeżeli oczywiście jest to w waszej mocy aby utrudnić trochę gre w późniejszej fazie rozgrywki. Albo zbufować potwory albo znerfować pancerze. Gdyż jak dobrze wiemy czym dalej tym łatwiej. Brak wyzwania - brak chęci gry. Kolejna sprawa - uciekanie potworów - jeżeli można było się tego pozbyć byłoby super.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Poszukiwacze będą mocniejsi na pewno. Unikatowi przeciwnicy - tutaj chcemy podrasować ich tak, że większość z nich będzie możliwa do oklepania od III rozdziału. Ulepszyłem troszkę smoki. Ale jeśli chcecie jakąś pierdołę (oczywiście w pewnych granicach - mam coraz mniej czasu), to napiszcie. Ponad to pancerze zostały zbalansowane, czary wzmocnione (bo wojownik może w V rozdziale wpaść i nawet się staminą nie przejmować, kosi wszystko jak leci - mag tak nie może). Poprawiłem również regenerację many oraz zdrowia.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Co do bossów to uważam, iż w większości przypadków są za mocne. Boss goblinów trudniejszy do pokonania od sentenzy? Tak to wygląda obecnie.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

0 użytkowników
Do góry