Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1582216 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1582216

Odpowiedzi 3149

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Jutro zobaczę, co SnC oferuje w tej kwestii. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jakiegoś questa, równie dobrze możemy  wywalić u halvora cała kwestie dialogowa na temat tego 3 zabójstwa w khorinis i wszelkie z tym powiązane warunki, wszystko się odbywa w skrypcie dialogowym halvora i w ogóle nie będzie strzelał focha

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Tizgar, czy ty nigdy nie śpisz? ;x
A tak poza tym, trzeba konkretnie, ale to konkretnie podrasować trolle i smoki. Przecie toto nawet na Rzeźniku w II rozdziale leży. Zróbcie coś z tym Głosem Strażnika, ciągle jest za dobry, a skoro SŚ i tak dostanie swoje mieczory to trzeba go naprostować. No i te runy Palladyna przydałoby się przykoksić.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi brakuje w tym modzie większego wyzwania :] Gram w reb2.1 na poziomie rzeźnik i nadal jest zbyt łatwo. Wiadomo można zawsze biegać z lagą zamiast zbroić się w nowe zbroje i broń. Na początku, owszem, jest ciężko ale z czasem gra staje się nużąca, zbyt prosta. Podoba mi się że Poszukiwacze nie są już takimi lamusami i teraz przywołują ekipę do pomocy.
Zależy mi na tym aby bronie oferujące duży DMG miały odpowiednio wysokie wymagania. Chciałbym też większej interakcji z cechami w mieście, co przez to rozumieć ? w przypadku:
Harad`a wykuwamy miecze ale ich opłacalność jest mizerna, dlaczego by nie dodać nowych przepisów do listy nauczania i urozmaicić wykuwanie mieczy przez zwiększenie liczby potrzebnych składników. Ostrzenie broni leży i do końca nie wiem na czym ono polega, możliwe że nie ogarniam ale można by to jakoś usprawnić. Czy Harad może nas nauczyć wykuwania jakiś zbroi ? czy jest to zbyt skomplikowane.
Bosper`a nie wiem jak u niego bo w zasadzie opierałem się tylko o kowalstwo, wytwarzanie łuków i zbroi skórzanych, skoro zbieramy trofea to czemu nie wykorzystać tego do craftingu. Podobno gdzieś tam można nauczyć się wytwarzania strzał.
Constantino, w sumie z nim jest chyba wszystko OK

W dalszym ciągu brakuje mi książki w grze coś ala gothic-pedia zawierającej wszystkie ciekawostki, listę przepisów kucharskich, craftingu ciekawych miejsc, list potworów z opisem (wzoruję się trochę Stalkerem i jego PDA, oczywiście wiem że taki PDA nie mógłby funkcjonować w gothicu ale jego elementy już tak)

Nie wiem co jeszcze można dodać, wiadomo mechanika gry nie pozwala na śmiałe innowacje albo ja nie wiem na co ogólnie pozwala, nigdy nie zgłębiałem tajników moderowania.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Odnośnie tych poszukiwaczy, te goście w kapturach po przywołaniu zombiaka nawalają z pięści, to trochę głupie. Myślę, że dałoby rade dać im możliwość odpalenia innej runy po przyzwaniu.

Sapharan

Sapharan

Użytkownicy
of Razielim
posty82
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • of Razielim
Albo dać im kostury może? Bo z piąchy to niewiele nam zrobią. Tak samo z rozdziału na rozdział jeżeli trafiamy na poszukiwacza-summonera to mogliby coraz silniejszych nieumarłych przywoływać. W drugim zwykle szkielety, w trzecim pomniejsze, w czwartym wojowników (tych z tarczami), a w piątym demonicznych wojowników w zbrojach.

EDIT: Co powiedzie na pożyczenie od Dark Sagi nieumarłych wilków i dać je do doliny cienia zamiast wargow i orkowych psów (poza obozem orków)?

A i jeszcze jedno, nie zabijać Crimsona. Może niech do Khorinis wpadnie, do Carla zamiast tego robotnika.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
EDIT: Co powiedzie na pożyczenie od Dark Sagi nieumarłych wilków i dać je do doliny cienia zamiast wargow i orkowych psów (poza obozem orków)?
Trzeba spytać się Magic Teamu, takie wstawianie bez zgody jest kradzieżą. Ale jak wyrażą zgodę i Thompson lub Tizgar będą w stanie to zrobić to jak najbardziej  :ok:

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Kyronus Blade

Kyronus Blade

DreamVader 2
posty45
Propsy16
ProfesjaGracz
  • DreamVader 2
Keldorn no teraz mnie rozbroiłeś. Na rzeźniku dla ciebie jest dalej za łatwo?! Bez przesady kurcze że za łatwo chyba że na God Modzie jedziesz xd

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Mi brakuje w tym modzie większego wyzwania :] Gram w reb2.1 na poziomie rzeźnik i nadal jest zbyt łatwo. Wiadomo można zawsze biegać z lagą zamiast zbroić się w nowe zbroje i broń. Na początku, owszem, jest ciężko ale z czasem gra staje się nużąca, zbyt prosta. Podoba mi się że Poszukiwacze nie są już takimi lamusami i teraz przywołują ekipę do pomocy.
Zależy mi na tym aby bronie oferujące duży DMG miały odpowiednio wysokie wymagania. Chciałbym też większej interakcji z cechami w mieście, co przez to rozumieć ? w przypadku:
Harad`a wykuwamy miecze ale ich opłacalność jest mizerna, dlaczego by nie dodać nowych przepisów do listy nauczania i urozmaicić wykuwanie mieczy przez zwiększenie liczby potrzebnych składników. Ostrzenie broni leży i do końca nie wiem na czym ono polega, możliwe że nie ogarniam ale można by to jakoś usprawnić. Czy Harad może nas nauczyć wykuwania jakiś zbroi ? czy jest to zbyt skomplikowane.
Bosper`a nie wiem jak u niego bo w zasadzie opierałem się tylko o kowalstwo, wytwarzanie łuków i zbroi skórzanych, skoro zbieramy trofea to czemu nie wykorzystać tego do craftingu. Podobno gdzieś tam można nauczyć się wytwarzania strzał.
Constantino, w sumie z nim jest chyba wszystko OK

W dalszym ciągu brakuje mi książki w grze coś ala gothic-pedia zawierającej wszystkie ciekawostki, listę przepisów kucharskich, craftingu ciekawych miejsc, list potworów z opisem (wzoruję się trochę Stalkerem i jego PDA, oczywiście wiem że taki PDA nie mógłby funkcjonować w gothicu ale jego elementy już tak)

Nie wiem co jeszcze można dodać, wiadomo mechanika gry nie pozwala na śmiałe innowacje albo ja nie wiem na co ogólnie pozwala, nigdy nie zgłębiałem tajników moderowania.

Może ja się jeszcze zajmę hodowlą jedwabników?

Jaki jest sens wykuwania pancerzy u Harada?
Crafting? Da się zrobić... ale są ważniejsze rzeczy do zrobienia.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mechanika gothica już taka jest ze od pewnego momentu jest łatwo choćbyśmy dali wilkom po 10k hp to niczego nie zmieni ofc można zrobić poziomy trudnosci jak w mt tylko jak widzę gracze to hejtuja mnie takie coś pasi bo jest nacisk na super dokładność :P ale i tak zabawa ze zrobieniem takiego wyboru trwała by dość długo nie dlatego ze jest to trudne wręcz przeciwnie to jest dość łatwe ale w chuj mozolne :P zmienianie po raz enty tej samej kopi skryptów :P

Jedyne co w aspekcie poziomu trudnosci udało nam się osiągnąć to przerobić rzeźnika na coś co odstrasza teraz naprawdę tak ograniczyliśmy rozwój postaci na rzeźniku ze 15 lvl na kończę 1 rozdział jest niemożliwy 1 źle wydany pn i koniec gry lecimy od nowa teraz rzeźnik to kwestia tego czy komuś nerwy po 2 godzinach gry nie puszcza
a 10% expa za walki i 40 hp na start to stanowczo za mało na prawo do 1 błędu :P  Pierwsze walki polegają na zasadzie nie możesz dać się trafić bo giniesz :P

Czeladnicy ile razy to juz ja juz mowilem wybieramy ich dla bonusa to jest chyba jasne po chuj tam cokolwiek zmieniac ?  ty wybierasz np harad tylko dlatego żeby dostać +2 do siły bo chyba nie dlatego żeby mu miecze sprzedawać gdzie stal ma dużo lepsze zastosowanie :P

I jeszcze raz apleuje abyście przeczytali własna propozycje przed wysłaniem bo coraz więcej propozycji które już wykraczają poza skrypty :P a my tez nie pro spece w skryptach :P

Zasadniczo i tak wiem jak to się w kończę w sumie balans wyjdzie i efektem ubocznym będzie to ze mod będzie jeszcze łatwiejszy bo to tak zawsze działa :P
Trudność to kwestia indywidualna dla mnie czy Thompsona to kwestia obojętna cobyśmy tu nie wpakowali to i tak nam to nie robi różnicy wciąż jest łatwo :P innym już sama wytrzymałość utrudnia moda do granicz mozliwosc a dla nas to tylko chwilowe ograniczenie :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Odnośnie tych poszukiwaczy, te goście w kapturach po przywołaniu zombiaka nawalają z pięści, to trochę głupie. Myślę, że dałoby rade dać im możliwość odpalenia innej runy po przyzwaniu.

Oni nie używają runy do przywoływania.

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć! 

Otóż grałem sobie ładnie w Returninga, 7my rozdział i w ogóle, i dochodzi do konfrontacji z piratami, gdzie Gregu albo nas wspiera, albo mówi, że się nie zgadzają pomóc paladynom. I tutaj, propozycja - da się to naprawić w fixie, by ten zawsze akceptował propozycję Bezimiennego, niezależnie od zrobionych questów? Kiedy on się nie zgodzi - mod jest nie do ukończenia, a sam teraz utknąłem właśnie w tym miejscu niestety. Wczytywanie nic nie pomaga, jego odpowiedź zawsze jest "nie". To chyba propozycja, która mieści się w granicy "skrypty"? Z góry dzięki :)

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Naprawić? Tak ma być, nie ma nic do naprawiania :P Oczywiście można to usunąć, ale nie widzę sensu...

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jest imo, złe rozwiązanie , by karać gracza w 7 rozdziale za to co zrobił/nie zrobił 5 rozdziałów wstecz. I to jeszcze uniemożliwiając ukończenie gry. :F

Edit. Aczkolwiek nie mówię by od razu, robić to tak, że Greg zawsze się zgadza niezależnie od ukończonych questów - bo to by było pójście na łatwiznę. A to nie o to chodzi. Sęk w tym by dać graczom możliwość ukończenia gry, więc albo trzeba by usunąć z wymaganych zadań te których w 7 rozdziale nie da się już zrobić, albo dać dodatkową możliwość przekonania Grega - powiedzmy wpłacając sporą sumkę pieniędzy (które w tym etapie gry i tak już są nam mało niepotrzebne).

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie proponowałbym nic takiego, gdyby nie fakt, że z tego tytułu gra jest nie do ukończenia ^^ Chyba, że był to celowy zabieg twórców, i rzeczywiście po odmowie Grega, mod nie powinien dać się ukończyć. I całkowicie zgadzam się też z kolegą wyżej - wszystko ładnie rozpisał, dlaczego tak a nie inaczej. 

uriziel94

uriziel94

Użytkownicy
posty44
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
siemano czy jest jakis patch na wytrzymałosc? Czy jedyny patch jaki instalowac to Patch_PL?

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ten Patch_PL - jest już w nim zawarta aktualizacja.

uriziel94

uriziel94

Użytkownicy
posty44
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Niema takiej opcji ze będziemy coś fixowac w sprawie Grega ponieważ tam niema błędu :P tak ma być

0 użytkowników
Do góry