Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1536775 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1536775

Odpowiedzi 4348

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Wiem że o tym było wałkowane z tysiąc razy ale nie chcę mi się przeglądać 210 stron na tym temacie szukając porad
Więc pytanie jakie macie porady na początek gry?

A co dokładnie byś chciał wiedzieć?

Walcz metodą save/load, nie możesz zostać trafiony, rób uniki a wybijesz wszystko przed wejściem do khorinis.
Rób KAŻDY możliwy qest dla exp, zbieraj wszystko, dosłownie wszystko co się da zebrać.

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak rozwijać się na początku gry, umiejętności i inne pierdoły
Chcę być guru

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Pan Smoków

Pan Smoków

Użytkownicy
posty24
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie grałem guru ale chyba ma najciężej z magów.
Jeśli chcesz grać na niższych poziomach trudności to mana do 54 z PN potem zostajesz czeladnikiem Constantino który daje +15 do many i potem już tylko bonusy. Zdobywasz kapelusz w krypcie koło karczmy Orlana, kupujesz pierścień oświecenia i amulet oświecenia, i jeszcze pierścień koło zawalonej wieży niedaleko latarni morskiej i powinieneś mieć wystarczającą ilość many do zostania guru. Nie wiem konkretnie ile trzeba na guru ale pozostali magowie muszą mieć 100 many. Trofea myśliwskie wszystkie, bo kasa się przydaje i to zawsze dodatkowa inteligencja. Czytasz wszystkie księgi  i uczysz się wszystkich umiejętności za 1-3 PN. Skradanie się, otwieranie zamków i kradzież kieszonkowa to konieczność. Nie wsadzaj Fernando do więzienia dopóki nie zrobisz zadania Galahada; nauka magii u niego to konieczność jeśli grasz na 1.3.2 ,bo bez zniszczenia ożywieńców nie zabijesz żadnego szkieleta a jest ich w grze sporo. Jak już zostaniesz guru to rób runę włócznia Śniącego i naucz się walki 1h lub 2h do 30% żeby walczyć kosturem, do 100% może dojedziesz z bonusów. Ponoć guru może nabijać manę codziennie paląc fajkę wodną. W drugim rozdziale uczysz sie pięści wichru, kupujesz wszystkie receptury u kupców (dodatkowy int) i uczysz się wszystkich mikstur do życia i many (jeśli guru faktycznie może nabijać manę z fajki w nieskończoność to eliksiry many można sobie odpuścić, będzie więcej rdestów do hp). Zbieraj wszystkie polne i leśne jagody żeby zrobić z nich mikstury; analogicznie z ciemnymi grzybami ale z nich chyba lepiej robić kompot bo nie wymaga rdestów. W Jarkendarze z miksturek i innych bonusów da rady uzbierać 1000 HP na zbroję kruka. Ze zniszczeniem ożywieńca da się w drugim rozdziale zebrać wszystkie sfery i zrobić questa z Senyakiem żeby ulepszyć Szpon Beliara, bo guru nie ma potem mocnych czarów. W 3 rozdziale nie trzeba się uczyć żadnych czarów w 4 też ale możemy już wtedy używać czaru z Uriziela (tchnienie śmierci). Powinno być już łatwo. U opiekunów wybierasz ścieżkę ognia żeby mieć jakieś czary obszarowe (mała burza ognista). Potem trzeba oszczędzać punkty na ostatnie kręgi, deszcz ognia i ewentualnie wir.

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@Pan Smoków guru nie może nosić kapelusza w nowszych wersja, guru może nosić maskę śniącego, którą zdobędzie dopiero po zdobyciu uriziela (nie dotyczy 1.2 i mniejszych) ;(

while(false) Do();

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Guru to nie jest mag, tzn to takie połączenie wojownika z magiem, a nie czysty mag, dlatego kapelusza nie nosi.

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

while(false) Do();

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To załóż kapelusz maga. Gra Ci szybko wyjaśni czy masz rację.

Pan Smoków

Pan Smoków

Użytkownicy
posty24
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To w takim razie guru jest jeszcze słabszy niż myślałem, bo kapelusz daje niezłe bonusy. Maska Śniącego może i lepsze ale dopiero po przejściu Świątyni, a to nie takie łatwe.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Zawsze mnie dziwiło czemu tylko osób chce koniecznie grac tym guru, postać nic ciekawego, nekromanta jest dużo ciekawszy.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Maska Śniącego jest gorsza dla maga od kapelusza bo nie dodaje inta.

Pan Smoków

Pan Smoków

Użytkownicy
posty24
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Maska Śniącego dodaje inta i to tyle samo co kapelusz.
@garry18 Guru to wyzwanie :D To najgorsza klasa. Jak dla kogoś rzeźnik za łatwy to wybiera guru na rzeźniku.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@garry18 Guru to wyzwanie :D To najgorsza klasa. Jak dla kogoś rzeźnik za łatwy to wybiera guru na rzeźniku.

Hehehhe... no może wtedy ma to jakiś sens :P

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Eee, przerwę wam tę dawanie porad bo teraz gram w Returninga 2.0 ale może zachowam na później :D

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Według mnie właśnie guru jest łatwy, bo jak ma się pięść wichru, to jest już łatwo. Szkoda, że oprócz tej runy nie ma za bardzo fajnej innej gildyjnej ;(.

while(false) Do();

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wydaję mi się że jak chcesz hardcore na rzeźniku w 1.3.2 to wybierasz paladyna z 1h :) ew. najemnika z 1h, ogólnie wojownik. Nie wiem jak jest z łucznikiem ale wydaje mi się że granie w rzeźnika na 1.3.2 z 1h bronią to masochizm... dlatego jak tak właśnie gram :D

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Patch 1.3.2
Normalny
Łowca Smoków

Mam pytanie, jest w stanie podać ktoś kolejność broni 1H która należy wymieniać z biegiem gry? obecnie jestem w Jarkendarze z Mieczem Blizny, jak to wygląda dalej jeśli chodzi o 1H

vaderum

vaderum

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.3.2
Łatwy
Bez gildii
Dołączyłem do obozu mysliwych i chcialbym ulepszyc pancerz mysliwego sobie ale nie mam pojecia jak i gdzie. Generalnie będę najemnikiem na 2h.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
To olej pancerz myśliwych i ulepszaj najemników.

vaderum

vaderum

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@garry18 zanim zostane najemnikiem chce zrobic pare questow bez gildii aby uniknąć bugów... Stad potrzeba upgrejdu zbroi nawet te 5 czy 10 pktow. Ulepszal na maxs bede zbroje kregu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry