Mam pytanie co do rozpoczęcia gry, mianowicie:
Grałem już Guru( było za łatwo), Paladynem( było za nudno), Łucznikiem jako najemnik( było całkiem fajnie), postanowiłem grać teraz Nekromantą albo Magiem Ognia( Magiem Wody nie chce, bo nie ma nic ciekawego w tej Gildii). Zasadnicze pytanie- dlaczego jako nowicjusz Ognia dostajemy ileś tam karmy u Innosa na + a jako nowicjusz ciemności nie dostajemy karmy u Beliara ? Poleca ktoś w ogole grę Nekromantą (ze wzglęu na fakt zabierania karmy u Beliara za zabijenie jego sług)?
Ogólnie rzecz ujmując jestem weteranem Gothica, jaką gilgie byście polecili na takie smakowite zakończenie returninga ?
Próbuje zostać nekromantą w returningu ale jest to cholernie trudne.
Udało mie sie wbić juz 40 Inteligencji lecz nadal brakuje mi many. Mam na chwilę obecną 32pkt. a potrzeba 100pkt.
Samą inteligencje bylo ciezko wbic bo wyczytalem wszystkie ksiegi w khorinis i mialem raptem 25. Musialem podobijac INT umiejetnosciami typu myślistwo, kowalstwo, alchemia i wkoncu sie udało.
Teraz musze wbic kolejne z 2lvle żeby dobić te 100many. Wybiłem juz prawie wszystkie bestie jakie mozna na 12lvlelu- mowie tutaj o tych dostepnych dla mnie bo mam 50pkt siły i 32% w jednorecznej. Wszystko musialem ladowac w umiejetnosci lowieckie i alchemie zeby dobic INTA. Nie mam juz kompletnie gdzie expic. Moze jeszcze z jeden lvl bym wyłuskał, ale gdzie.
Bandyci wszyscy w khornis wybici, polne besie moze z 3 sie kręcą, dziki moze z 10, nie ma wogole: wilkow, scierwojadow, topielców, jaszczurów, szczurów, łatwych goblinow.Wybiłem nawet 3szt. cieniostworów, oraz czarnego trolla.. Zostaly same potwory z ktorymi ciezko mi bedzie walczyc przygotowana postacia pod maga czyli: zebacze, gobliny te trudne, jaszczury ogniste, pełzacze, szkielety, krwiopijcy(co tylko zatruwaja a lipa z nich expa), orkowie w lasach, trolle w kotlince i kilka dzikow.
Naprawde nie wiem gdzie mam expic aby wbic te 100many. Jest to tutaj grubo przesadzone. W dodatku juz mnie to wkurzylo i próbowalem nauczyc sie Eliksiru Ducha i zbugowac potworem picie eliksiru lecz jest to wylaczone.. Zeby dobic 100 many potrzebuje:
- 1amulet dajacy +10 many
- 2x pierscien po +5many (chyba ze sa takie co daja po +10)
Z tym ubranym mam jakies +20 many czyli 52pkt.
Do tego moge zrobic na chwile obecna 7 eliksirow ducha. Kazdy daje po 2kt to jakeis 14pkt.
Moze znajde jeszcze z 3 szczawie to bedzie okolo 20kt.
Chyba ze jeszcze modlac sie przy jakiejsc kapliczce, ale przez te inteligencje nawet nie mam złota, i chyba trzeba tez miec wysoką karme u jednego z bogów zeby miec wieksze szanse.
Brakuje jeszcze 30pkt. Czyli co najmniej 4 poziomy musze wbic, chyba jest to nie realne...