Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1352510 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1352510

Odpowiedzi 4348

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Hej Panowie, z nudów wracam, po dłuższej przerwie do Returninga, gdyź od wersji 2.0 się odbiłem(jakoś nie bardzo mi podchodzi...)

Powiedzcie mi jak wygląda gra Guru na patchu 1.31? Chciałbym przejść moda w Bractwie i zastanawiam się nad grą SŚ albo Guru, wiem, że Strażnikiem będzie trudniej, bo nie ma już od 2 rozdziału tej OP runy, jaką był głos strażnika, rozważam ewentualnie maga ognia, przede wszystkim chodzi o to, by przejść grę na poziomie trudnym, z jednej strony by odczuwać wyzwanie, a z drugiej by móc moda ukończyć - miałem drobny epizod z łucznikiem na 1.32 i w GD niestety nastąpił koniec mojej wędrówki, nie chcę znowu popełnić tego błędu. Mam więc kilka upewniających pytań do Was:

1. Jaki czeladnik jest najlepszy pod Guru?
2. Jak rozwijać swoją postać? Inwestować w manę i oszczędzać PN na kręgi i zaklęcia?
3. Do ilu punktów rozwijać manę, od kiedy można zacząć używać bonusy?
4. Który kostur dla Guru jest lepszy? 1H czy 2H?
5. Czy te czary guru są naprawdę tak lipne jak wszyscy mówią? Czy też jest to postać grywalna?
6. Czy są jakieś nowe, specyficzne zadania tylko dla tej gildii?

Dodam, że przeszedłem Returninga nekromantą i grało się miodnie, ale szukam drobnej odmiany, gdyż ER i R 2.0 grałem wojem. 

Z góry dziękuję za wszelkie porady!

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powiem tak- POLECAM w 100% GURU, tyle :)

Lester z Lago

Lester z Lago

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ekhm, do gry paladynem potrzebna będzie karma u innosZa? xd

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do pewnego zadania będzie potrzebna dodatnia

Lester z Lago

Lester z Lago

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cholera.. Mój paladyn jeszcze przed zotsaniem jest sługą beliara... Poziom rzeźnik bez patchów żadnych, -60 u innosa 2 rozdział.. Nie wiem skąd aż tyle w plecy
W każdym razie mam około 23h gry, mam save przed zostaniem strażnikiem na około 15, quest jest na tyle ważny żeby lepiej grać czymś innym? Bo raczej nie widzi mi się wbijanie tego na modlitwach..

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za zwyczajne modlenie się nie wrasta karma o 1 u Innosa ?

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
W przypadku niskiej karmy - nie. Zadanie jest dosyć istotne, bo może zablokować cały wątek Gildii Kupców.

Domixson

Domixson

Użytkownicy
posty103
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wersja RB v2.1
-istnieją jakieś lepsze mikstury do stałych bonusów, które dają np. 5pkt. jak tak to gdzie się nauczyć.
-do ilu siły pakować z PN

Lester z Lago

Lester z Lago

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ekhm, skąd wytrzasnąc miksturek/tablic zeby miec 1k hp? minimum? w 2 rozdziale? mam 680... miksturki z jagódek, tabliczki poznajdywałem chyba wszystko jarkendar/ashgan/khorinis ;/

które przedmioty dają premie na stałe do statystyk? w sensie z jedzenia a których warto nie jesc do miksturek jak np jagódek czy grzybków?

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja po wyjściu z  Jarkendaru, bez Fortu Ashgan mam 910 HP, zostały jeszcze do zrobienia miksy z serc demonów, każde winko + 50 hp, wyjdzie około 4 takie, więc na luzie wyjdzie ponad 1k hp. Gdzieś tutaj masz ogólne bonusy z jedzenia, poszukaj :)

Lester z Lago

Lester z Lago

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A na jakim poz trudnosci grasz? bo na łatwym masz 200 na start xd jo grom na hardzie, zaczynalem od 75hp, bez dodawania zadnego PN w hp wychodzi 910?

W takim razie czo zepsułem? ;/

Napomnę, patch 1.3.1

Post połączony: 2016-12-27, 19:17
Win zapomnienia mogę pić w nieskończoność? Czy działą tylko raz/kilkakrotnie?

Jesli tak to czy "bugowanie" demona od szponu (sługi senyaka) i zbieranie z niego serc too bedzie meega oszustwo?

Kolejny edit.. przy 40 karmy otrzymałem juz szpon beliara, nie wymagało to kiedys 100?

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pojawia się za każdym razem, to nie oszustwo, zaś winogrona to liczba ograniczona :). Masz jeszcze eliksiry z jagód jak równiez wyucz sie u alchemika esencji, ekstraktu, eliksiry zycia a potem masz mikste na HP, potrzeba rdestu i korzenia leczniczego- daje 10 hp, zrobisz ze 30 takich na luzie. Gram na bardzo trudnym, rzeżnik to tak srednio, 6 expa za wilka xD

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bardzo łatwo można zrobić zadania do której potrzebne są karmy u innosa i beliara czyli  Antyki zadanie wykonujemy równolegle z zadaniem artefakty starożytnych (zadanie w którym wybijamy obóz paladynów na wyspie Etlu dla naszyjnika Triramar.
1. zadania zaczynamy w 3 rozdziale dlatego że respią się poszukiwacze za każdego zabitego wzrasta karma na + u innosa. poszukiwaczy znajdziemy w całym khorinis oraz STARYM obozie bractwa w GD (jeśli będziecie wybijać poszukiwaczy w obozie na bagnie możecie od razu zdobyć sferę do zadania).
2. kiedy zdobędziemy błogosławieństwo innosa dla gomeza wykonujemy zadanie z runą mora ultaru oraz zadanie  dar szaleńca (odrzucamy ofertę Fellangora)
3. Błogosławieństwo adanosa zyskujemy bez karmy wiec z tym mamy spokój
podczas zdobywania amuletu wybijamy cały obóz paladynów dzięki czemu mamy karme u beliara na +.
WSZYTKO robimy  w takiej kolejności jak napisałem dzięki czemu nie marnujemy czasu na modlitwę przy kapliczce innosa oraz zdobywamy doświadczenie.
post zostanie dodany do tematu ciekawostki.

Lester z Lago

Lester z Lago

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, jakos sobie ogarnąłem to hp, mam 1056, okazało się , że mimo iż byłem w kilku miejscach nie pozbierałem dosyć sporej ilości jagódek i kilku tabliczek ;0 mam jeszcze pytanko, jakies porady do walki z inubisem na 1.3.1? Bo zaklęcie strażnika nic mu nie robi x

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wez zniszczenie ozywienca, wyceluj w szkieleta za nim na linii z Inubisem, dostanie on pierwszy ze zniszczenia i zgon ^^

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Hej Panowie, z nudów wracam, po dłuższej przerwie do Returninga, gdyź od wersji 2.0 się odbiłem(jakoś nie bardzo mi podchodzi...)

Powiedzcie mi jak wygląda gra Guru na patchu 1.31? Chciałbym przejść moda w Bractwie i zastanawiam się nad grą SŚ albo Guru, wiem, że Strażnikiem będzie trudniej, bo nie ma już od 2 rozdziału tej OP runy, jaką był głos strażnika, rozważam ewentualnie maga ognia, przede wszystkim chodzi o to, by przejść grę na poziomie trudnym, z jednej strony by odczuwać wyzwanie, a z drugiej by móc moda ukończyć - miałem drobny epizod z łucznikiem na 1.32 i w GD niestety nastąpił koniec mojej wędrówki, nie chcę znowu popełnić tego błędu. Mam więc kilka upewniających pytań do Was:

1. Jaki czeladnik jest najlepszy pod Guru?
2. Jak rozwijać swoją postać? Inwestować w manę i oszczędzać PN na kręgi i zaklęcia?
3. Do ilu punktów rozwijać manę, od kiedy można zacząć używać bonusy?
4. Który kostur dla Guru jest lepszy? 1H czy 2H?
5. Czy te czary guru są naprawdę tak lipne jak wszyscy mówią? Czy też jest to postać grywalna?
6. Czy są jakieś nowe, specyficzne zadania tylko dla tej gildii?

Dodam, że przeszedłem Returninga nekromantą i grało się miodnie, ale szukam drobnej odmiany, gdyż ER i R 2.0 grałem wojem. 

Z góry dziękuję za wszelkie porady!

Ewentualnie, fajnie by było gdyby ktoś podrzucił fajne tipy na grę SŚ bo cały czas się waham... :D

Lester z Lago

Lester z Lago

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Myślę, że styknie constantino albo bosper (łuczek dosyć pomocny na początek gry)
2. Inwestujesz much w manę bo musisz mieć jej 100 żeby zostać guru, walisz w broń którąkolwiek do 30 i 20 zręki najlepiej zebyś miał(jeśli u bospera czeladnik bo to lepszy wybór) i chodzissz z mieczem od zreki)
3. Rozwiń ją do jakichś 50-70pkt i obowiązkowo język budowniczych na 3
4. Zależy od upodobań ja jednak wolę 1h przez wzgląd na szybkość
5. Zależy które, jednak gra wymaga więcej myślenia niż inni magowie
6. Jest kilka chyba nie pamiętam, dawno grałem w każdym razie guru wymiata <3

Hmm od ilu siły uzywac bonusów na palku?

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Constantino- darmowe 15 many + 1 inta bo uczy za darmo jednego miksa
2.Laduj do 30% w walke bronią, polecam 2h, większy zasieg i dmg, nie licze kradzieży, wlamywania się, skradania, dopiero potem kręgi. Uczysz się pierw do 30 % i broń jak typowy wojownik.
3.ja manę zrobiłem do progu, gdy była 10 Pn za 5 many, reszte jade z bonusów( np ten od constantina + 15 many, dopiero po tym progu) Co do bonusów- siłe i zrękę jechałem od startu, bo wiem, że mi sie nie przyda( zręke na Etlu dobić do 100 to nic takiego)
4. zdecydowanie 2h- zasięg i dmg !
5.na 1 kręgu nic specjalnego, za to 2 krąg to kosmos- uderzenie wiatru to potężny czar, którym jedziesz każdego- szkielety, orków, prócz trolli zjedziesz każdego. Ma blisko zasięg zaznaczania lecz wystarczy do wroga owym czarem wystrzelic i tak trafisz, bez zaznaczania- sam sprawdz sobie :) Czary ma kosmiczne. 100 inta  i każdy leży :)
6.Zadania są bardzo fajne, ale ja gram guru z jednego powodu- dla szaty i jej pięknego wyglądu :)

Polecam GURU w 100%

W razie pytań pisz :)

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Okej, dziękuję wam bardzo Panowie. :) Spróbuje swoich sił Guru, bardzo ciekawi mnie ta klasa, bo jest jednak dosyć nietypowa, nie jest to typowy magus, a podejrzewam, że kostur z odrzuceniem może być dosyć przydatny + co do uderzenia wiatru/pięści wichru, mam dobre wspomnienia, zarówno z G1 jak i z G2NK. :D

Łuk od Bospera faktycznie mógłby być pomocny, na początek gry, ale 15 many + 1 int + darmowy potek od Constantina jednak kusi... Też bardziej skłaniałem się ku broni 2h. :)

Czyli najpierw władować do 30 procent w 2h, a potem dopiero umiejętności złodziejskie - przydatne przez całą grę, nie pakować w siłę, ani zręczność, ew. do 20 zręke by założyć miecz? Początek gry pewnie będzie trudny, ale od zostania Guru, zdobycia kostura i pierwszych czarów pewnie zaczyna się już trochę łatwiej?

Dziękuję wam bardzo za porady. Mam jeszcze jedno pytanie, bo Guru nigdy nie grałem, nie orientuje się. Jaki bonus dokładnie daje nam Maska Śniącego, którą zdobyć możemy od nekromanty w Świątyni Śniącego?

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do bonusu to dobre pytanie, bo sam wchodze dopiero do Gorniczej Doliny, ale na pewno jest bardzo wykokszona i bonus jest mega przydatny. Co do atrybutów to nie ładowałem nic a nic w sile ani zrękę i nie wyszedlem na tym źle. Wystaczy pozbierac roslinki, dobic do 30 sily, nawet z amuletami i pierscieniami do 30- do piki kręgu a potem juz tylko kostur guru i tyle. Pozniej zmienic amulty i pierscienie dla typowo maga. Polecam wykupic zwoje malej burzy ognistej i ognistej strzalki, do rozbijania bandytow i zębaczy na pierwszych etapach gry :)

0 użytkowników
Do góry