Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1537912 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1537912

Odpowiedzi 4348

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Szkoda, że nie ma patcha "idealnego" czyli, że np. na patchu 1.2 potwory nie uciekają bo naprawdę nie wiem kto mógł wymyslić coś tak głupiego ;/ eh na każdym patchu jakieś problemy . Niby każdy poleca 1.2 ale podobno na 1.2 po zabiciu Canthara dla gildii zabójców Halvor nie kupi od nas kielichów itp. czyli jakieś tysiące złota z głowy ...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No to zabij Canthara w V. rozdziale....

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Tyle, że stracę najlepszą zbroję w pierwszym rozdziale ?

Post połączony: 2016-03-30, 20:34
Ale w sumie na poziomie łatwym/normalnym powinienem dać radę, right ? Reszta misja gildii nie zbuguje się w V rozdziale i będę mógł je wykonać normalnie nawet jako mag ognia ?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Serio dasz radę sobie z Asmalem w I. rozdziale?

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Serio dasz radę sobie z Asmalem w I. rozdziale?

Szczerze da się. 2 bryły i machanko, ale czy jest jakaś wielka potrzeba? Za 1 podejściem najemnikiem na patchu 1.1 to robiłem.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Większość lets playerów na yt zabijało go na poczatku gry, nawet nie będąc w żadnej gildii czy to magią czy innym sprytnym sposobem których w gothicu jak zapewne wiesz jest sporo :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No to sorry, ale taka walka to dla mnie żadna przyjemność z taką postacią jak Asmal. Specjalnie czekałem do końca drugiego rozdziału, żeby go zaorać walką mieczem.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Panowie bonusy od zręczności jeść/pić/czytać od początku ? Bo raczej nie mam zamiaru inwestować w łuki itp.

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Panowie bonusy od zręczności jeść/pić/czytać od początku ? Bo raczej nie mam zamiaru inwestować w łuki itp.
Jeśli potrzebujesz do okradania ludzi, to zręczność zdobędziesz do tego z bonusów.Tak możesz jeść odrazu.
I mam jeszcze pytanie, które nie pasuje do tego działu(w zasadzie to do żadnego), ale ten wydajnie się najwłaściwszy. Jak myślicie, jakie są +\- maksymalne statystyki w tej modyfikacji?

KeePa ss

KeePa ss

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Grając nekromantą ktoś może nas nauczyć 5 i 6 kręgu? Czy muszę przejść wątek opiekunów?

buulet

buulet

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak dobrze rozwinąć postać na początek chce grać jako mag wody jakie skille itp. dawać ale nie pisać do 30 % 1h a potem tabliczki może ktoś to rozwinąć

amadeo7755

amadeo7755

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy gra na 1.32 rebalance 2.1 na poziomie średnim jest w ogóle do przejścia?
Mam 130 siły, mieczyk 160 obrażeń, poszukiwacza musiałbym na 50 krytyków zdjąć,mógłbym jeszcze pewnie wykręcić troche siły, ale nie tyle, żeby móc z nim normalnie walczyć , szkielety maja po 1000 obrony przed bronią, więc jak mam dojśc do Kreola po srebry miecz na szkielety?
Niewspomne, że z orkiem to moge jedynie z zwiadowca wygrać.

Xarvok

Xarvok

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na pewno jest do przejscia, ale po co sie tak meczyc? (chyba ze jestes masochista to smialo :P) powiem Ci tak, ja pierwsze podejscie do returninga zrobilem na 1.3.2, poziom b.latwy, mag ognia. Troche porad poczytalem (zeby 10 razy od poczatku nie zaczynac), bo to ze gothica masz obcykanego na tym patchu za wiele nie daje. Niby latwo, bo i boost postaci na poczatku, i podpalenie.. Ale podpalenie bardzo szybko okazuje sie bezuzyteczne bo nie dziala na wrogow silniejszych od zebacza (no i na homo sapiens gothicus wszelakich spoko), kula ognia tez takim gowno robi, defa tyle co kot naplakal a kostur mimo mistrza w jednorecznych ubija teoretycznie wszystko, ale gdzies na 100 krytow :P przy int okolo 140. Jarkendar tylko byl bardzo prosty, za prosty, bo wszystko ladnie idzie, potem wchodze do gd a tu warg na dzien dobry (wczesniej w lasach je omijalem bo nic nie dalo sie im zrobic a zwojow z mocniejszymi czarami malo), i zaczela sie meczarnia. Do zamku dobieglem, troche orkow wykosilem gromem/deszczem ognia zeby moc potem stamtad wyjsc (!!!) i.. stwierdzilem ze trudne gry sa fajne, ale nie do przesady. W tym momencie mialem juz ponad 60 godz na liczniku. Jakbym mial sie przebijac przez gd, questy robic a nie od razu 3 rozdzial to bym nabil pewnie kolejne 60. Wywalilem w pizdu sejwy, zainstalowalem 1.3.1 i teraz nekro bardzo przyjemnie sie leci :) sie rozpisalem, ale moze komus kto nie moze sie zdecydowac sie to przyda :P a w ogole to witam maniakow gothica :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zacznijmy od tego, że żeby w ogóle mówić, że gracie w Returninga to instalujecie patch 1.2. Nie żaden 1.3.2 ani 1.3.1 (który jest zbugowany tak btw. i dlatego Ci tak dobrze idzie). A Twoje porady nie powinny mieć miejsca, bo jak ktoś nie radzi sobie na 1.3.2 na bardzo łatwym to nie mam słów.

Xarvok

Xarvok

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To nie miej, co mnie to obchodzi? Czytam forum od jakiegos czasu i wszedzie zgrywasz wielkiego kozaka, "bo przechodze mody do gothica na rzezniku", jestes moim bogiem :D tak tak, dobrze idzie zwlaszcza ze magicznych broni nie uzywam, kostury podobno dobrze dzialaja. Zreszta badzmy powazni, gram sobie jak chce, tak jak kazdy, a Ty zanim zaczniesz pokazywac w necie jaki jestes wielki to naucz sie czytac ze zrozumieniem, gdzie ja napisalem ze sobie nie radzilem? Radzilem ale nie mam zamiaru marnowac czasu na ganianie sie z jednym orkiem przez 5 minut jak ich trzystu siedzi dookola zamku. Wiec gram sobie na 1.3.1, podoba mi sie i mam w dupie Twoje zdanie, bez pozdrowien :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie grałem na Rzeźniku, nigdy tak nie twierdziłem. Twierdzę z kolei, że masz nie dawać komuś złych/niepotrzebnych rad, bo tylko komuś możesz najwyżej rozrywkę. Też Cię mam w dupie, ale nie mam w dupie tego, że komuś psujesz grę.

PS: Kostury tak samo są zbugowane.

Xarvok

Xarvok

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
taa gre to psuje 1.3.2 bo to jest dla ludzi ktorzy nie maja co z czasem zrobic i dodatkowo lubia samobiczowanie a jak ktos chce sobie odswiezyc gothica to sie tylko zdenerwuje ze stracil czas, a tego trzeba poswiecic niemalo na returninga. 1.3.1 i tak jest sporo trudniejszy od nk wiec co kto lubi i Tobie nic do tego, tak samo jak do wyboru poziomu trudnosci (pomijajac fakt ze nawet tutaj radza wziac b. latwy jak pierwszy raz sie ktos do returninga zabiera), po to one sa. A na 1.3.2 to chyba dla jaj sa nazwane latwymi, wg Ciebie poczatkowe 200 hp i 2k golda tak ulatwia granie ze brak Ci slow, to po co w ogole sie odzywasz? Te bonusy traca znaczenie jak tylko sie czlowiek przebije przez wilki. A magicznych broni ktorych i tak jest ledwo kilka nikt nie zmusza uzywac.
Nie, kostury nie sa zbugowane, na pewno nie nekro, policzylem zadawane dmg jak tylko sie do kostura dorwalem. Jak zwykle jestes pierwszy do pouczania, wiesz lepiej jak ja gram i jak mi idzie oraz dlaczego tak a nie inaczej. Rownie dobrze Ty mozesz komus "psuc" rozgrywke swa nieskonczona madroscia.

Bajpas

Bajpas

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A można, jak najbardziej. Jeszcze jak.

Mam 130 siły, mieczyk 160 obrażeń, poszukiwacza musiałbym na 50 krytyków zdjąć
Podchodzisz możliwie jak najbliżej i rąbiesz lewo-prawo. Na początku może nie wychodzić, ale jak się załapie, to sieka się ich łatwo. O ile zdąży się podbiec i są sami.

mógłbym jeszcze pewnie wykręcić troche siły, ale nie tyle, żeby móc z nim normalnie walczyć , szkielety maja po 1000 obrony przed bronią, więc jak mam dojśc do Kreola po srebry miecz na szkielety?
Idź do Alberta (koło obozu w lesie). Wykonasz dla niego banalny quest  i dostaniesz w nagrodę miecz jednoręczny na nieumarłych. Najpierw zamrażasz magicznym łukiem, a potem rąbiesz mieczem. I tak do momentu, w którym zabraknie kwarcytów - wtedy jest gorzej.

Spokojnie, balans jest tak skopany, że od 5 rozdziału będziesz rąbać wszystkie orki bez trudu :lol:. Bardziej wkurzające są jaszczuroludki, które będą zadawać nieznośnie duży dejemdż do samego końca gry.

Grałem na 1.3.2 (Paladyn 2H, Łowca z łukiem) i poprzednich patchach. 1.3.2 rozpieprzył balans i granie na wyższych poziomach nie daje przyjemności. Chcesz się bawić? insert itpo_veryeasy i jedziesz.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
taa gre to psuje 1.3.2 bo to jest dla ludzi ktorzy nie maja co z czasem zrobic i dodatkowo lubia samobiczowanie a jak ktos chce sobie odswiezyc gothica to sie tylko zdenerwuje ze stracil czas, a tego trzeba poswiecic niemalo na returninga. 1.3.1 i tak jest sporo trudniejszy od nk wiec co kto lubi i Tobie nic do tego, tak samo jak do wyboru poziomu trudnosci (pomijajac fakt ze nawet tutaj radza wziac b. latwy jak pierwszy raz sie ktos do returninga zabiera), po to one sa. A na 1.3.2 to chyba dla jaj sa nazwane latwymi, wg Ciebie poczatkowe 200 hp i 2k golda tak ulatwia granie ze brak Ci slow, to po co w ogole sie odzywasz? Te bonusy traca znaczenie jak tylko sie czlowiek przebije przez wilki. A magicznych broni ktorych i tak jest ledwo kilka nikt nie zmusza uzywac.
Nie, kostury nie sa zbugowane, na pewno nie nekro, policzylem zadawane dmg jak tylko sie do kostura dorwalem. Jak zwykle jestes pierwszy do pouczania, wiesz lepiej jak ja gram i jak mi idzie oraz dlaczego tak a nie inaczej. Rownie dobrze Ty mozesz komus "psuc" rozgrywke swa nieskonczona madroscia.

Dlatego mówię, żeby iść na kompromis w tej kwestii i zagrać na 1.2.

amadeo7755

amadeo7755

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
A można, jak najbardziej. Jeszcze jak.

Mam 130 siły, mieczyk 160 obrażeń, poszukiwacza musiałbym na 50 krytyków zdjąć
Podchodzisz możliwie jak najbliżej i rąbiesz lewo-prawo. Na początku może nie wychodzić, ale jak się załapie, to sieka się ich łatwo. O ile zdąży się podbiec i są sami.

mógłbym jeszcze pewnie wykręcić troche siły, ale nie tyle, żeby móc z nim normalnie walczyć , szkielety maja po 1000 obrony przed bronią, więc jak mam dojśc do Kreola po srebry miecz na szkielety?
Idź do Alberta (koło obozu w lesie). Wykonasz dla niego banalny quest  i dostaniesz w nagrodę miecz jednoręczny na nieumarłych. Najpierw zamrażasz magicznym łukiem, a potem rąbiesz mieczem. I tak do momentu, w którym zabraknie kwarcytów - wtedy jest gorzej.

Spokojnie, balans jest tak skopany, że od 5 rozdziału będziesz rąbać wszystkie orki bez trudu :lol:. Bardziej wkurzające są jaszczuroludki, które będą zadawać nieznośnie duży dejemdż do samego końca gry.

Grałem na 1.3.2 (Paladyn 2H, Łowca z łukiem) i poprzednich patchach. 1.3.2 rozpieprzył balans i granie na wyższych poziomach nie daje przyjemności. Chcesz się bawić? insert itpo_veryeasy i jedziesz.

Zmieniłem poziom na b, łatwy tym kodem, ale szkielety nadal maja po 1000 obrony, a tym mieczem od alberto to musiałbym trzepać każdego z 50 razy zanim zabije. tu nie ma przyjemności z gry. Co zmienia poziom trudności, tylko ilośc EXP z potworów? Brało Ci się lepiej na 1.2, czy na 1.32

0 użytkowników
Do góry