Pierdol 1.3, weź 1.2. Ponoć mag ognia wtedy to banał 
Nie no, kompletnego facerolla znów nie chcę, wtedy wziąłbym sobie "kompletny banał" w poziomie trudności, ale jakoś nie pasuje mi regeneracja HP w grze, w której jej nigdy nie było. Tak jakoś dziwnie się z tym czuję

Przede wszystkim nawet nie myśl o tym by odrzucać wątek opiekunów. Niby oczywiste, ale trafiali się tacy co to zrobili. Dla mnie jest to nielogiczne.
I nie otwieraj kufrów przy npc, bo jest to zbugowane (Pisanie o zręce za 3...2...1) i mieszkańcy mogą się obudzić nawet jak masz 200 zręczności, a nawet jak masz towarzysza i znajdziesz jakiś kufer to on Cię zaatakuje. Oczywiście są przypadki w których to nie występuje.
Zaś co do rozwoju to nie wydawaj PN na życie czy wytrzymałość, wszystko bierz z bonusów i 2 razy się zastanów zanim wydasz jakiś PN. I nie korzystaj od razu z bonusów do siły/zręki/many (W zależności od tego czy grasz wojem, łucznikiem czy magiem).
Wątek opiekunów biorę bez dwóch zdań, inaczej nie mam po co w ogóle brać tego moda jeśli nie mam zamiaru wykorzystać dodatkowych questów i gildii, bo reszta to zwykłe utrudnienia a nie zawsze ich potrzebuję - wystarczy, że gram w WoWa i tam już muszę spędzać 12 godzin tygodniowo użerając się z porażkami innych

Więcej frustracji mi nie trzeba

Z tego co wyczytałem to wszystkie zdolności myśliwskie brać jak leci, rozwijać bronie do 30-40% i potem czytać tabliczki/bonusy. To samo z siłą, w momencie wkroczenia na ratio 3:1 PN:STAT chyba przestaje się zużywać PN i powinno się cisnąć z bonusów, nie?
Wytrzymałości w ogóle nie brać z PN bo można max. przed drugim rozdziałem wbić, albo w drugim rozdziale? Nie pamiętam, ale coś mi się właśnie gdzieś obiło o uszy.
Macie może jakieś fajne mapki, które są aktualne w patchu 1.31 i zawierają ciekawe znajdźki, które są uważane za "obowiązkowe"? Tabliczki i te sprawy?