Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1554028 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1554028

Odpowiedzi 4348

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Aby mieć to już w 1 rozdziale musisz zabić czarnego trolla niedaleko słonecznego kręgu i oddać skórę Falkowi, bez skóry nie dołączysz do myśliwych.

Do myśliwych można również dołączyć zostając czeladnikiem Bospera

A no faktycznie, całkiem o tym zapomniałem. Choć jeśli można skóry sprzedawać myśliwym, to już lepiej zostać czeladnikiem u Harada

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co polecacie na pierwsze przechodzenie gry? Będę grał na patchu 1.31. Myślałem nad Magiem Ognia, ale ponoć w cholerę ciężej niż innymi "klasami"?

Macie jakieś takie krótkie tipy na rozwijanie postaci krok po kroku, żeby było optymalnie i nie było syfu? Grać będę na łatwym/normalnym, nie potrzebuję dodatkowego utrudniania bo więcej będę miał z tego frustracji jak frajdy. Chcę sobie po prostu sprawnie przejść całą linię fabularną, ogółem skończyć grę w całości.

Dziękuję za poświęcony czas i pozdrawiam!

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Pierdol 1.3, weź 1.2. Ponoć mag ognia wtedy to banał :D

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przede wszystkim nawet nie myśl o tym by odrzucać wątek opiekunów. Niby oczywiste, ale trafiali się tacy co to zrobili. Dla mnie jest to nielogiczne.

I nie otwieraj kufrów przy npc, bo jest to zbugowane (Pisanie o zręce za 3...2...1) i mieszkańcy mogą się obudzić nawet jak masz 200 zręczności, a nawet jak masz towarzysza i znajdziesz jakiś kufer to on Cię zaatakuje. Oczywiście są przypadki w których to nie występuje.

Zaś co do rozwoju to nie wydawaj PN na życie czy wytrzymałość, wszystko bierz z bonusów i 2 razy się zastanów zanim wydasz jakiś PN. I nie korzystaj od razu z bonusów do siły/zręki/many (W zależności od tego czy grasz wojem, łucznikiem czy magiem).

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierdol 1.3, weź 1.2. Ponoć mag ognia wtedy to banał :D

Nie no, kompletnego facerolla znów nie chcę, wtedy wziąłbym sobie "kompletny banał" w poziomie trudności, ale jakoś nie pasuje mi regeneracja HP w grze, w której jej nigdy nie było. Tak jakoś dziwnie się z tym czuję :D

Przede wszystkim nawet nie myśl o tym by odrzucać wątek opiekunów. Niby oczywiste, ale trafiali się tacy co to zrobili. Dla mnie jest to nielogiczne.

I nie otwieraj kufrów przy npc, bo jest to zbugowane (Pisanie o zręce za 3...2...1) i mieszkańcy mogą się obudzić nawet jak masz 200 zręczności, a nawet jak masz towarzysza i znajdziesz jakiś kufer to on Cię zaatakuje. Oczywiście są przypadki w których to nie występuje.

Zaś co do rozwoju to nie wydawaj PN na życie czy wytrzymałość, wszystko bierz z bonusów i 2 razy się zastanów zanim wydasz jakiś PN. I nie korzystaj od razu z bonusów do siły/zręki/many (W zależności od tego czy grasz wojem, łucznikiem czy magiem).

Wątek opiekunów biorę bez dwóch zdań, inaczej nie mam po co w ogóle brać tego moda jeśli nie mam zamiaru wykorzystać dodatkowych questów i gildii, bo reszta to zwykłe utrudnienia a nie zawsze ich potrzebuję - wystarczy, że gram w WoWa i tam już muszę spędzać 12 godzin tygodniowo użerając się z porażkami innych :D Więcej frustracji mi nie trzeba :)

Z tego co wyczytałem to wszystkie zdolności myśliwskie brać jak leci, rozwijać bronie do 30-40% i potem czytać tabliczki/bonusy. To samo z siłą, w momencie wkroczenia na ratio 3:1 PN:STAT chyba przestaje się zużywać PN i powinno się cisnąć z bonusów, nie?

Wytrzymałości w ogóle nie brać z PN bo można max. przed drugim rozdziałem wbić, albo w drugim rozdziale? Nie pamiętam, ale coś mi się właśnie gdzieś obiło o uszy.

Macie może jakieś fajne mapki, które są aktualne w patchu 1.31 i zawierają ciekawe znajdźki, które są uważane za "obowiązkowe"? Tabliczki i te sprawy?

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Mój brat grał na starszym patchu po raz pierwszy w życiu magiem ognia i twierdził, że trudne nie było. Może dlatego, że grał połaczeniem woja z magiem i pakował siłe xD

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Emm, gdzie jest lista wszystkich bonusów z podstawek i z Returninga? Coś czytałem, że niby gdzieś tu taka jest, ale coś nie mogę jej znaleźć. Ponoć w jakimś dziale z Poradnikami, ale takiego tutaj nie ma.

Jeśli chodzi o inne fora to znalazłem mniej więcej coś takiego, ale to chyba dotyczy tylko podstawki + NK, i nie wiem, czy wszystkie te bonusy działają w Returningu.

http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=40641

Poratuje ktoś najbardziej aktualną i pewną listą działających bonusów i ewentualnych metod na ich aktywację?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja mam pytanie odnosnie HP czy ktos moglby dac jakas instrukcje jak rozwinac HP w 1 rozdziale? Wiem ze sa jakiws receptury potem ale nie wiem gdzie, mimo wszystko 85hp w 1 rozdziale to zenada, chcialbym dobc chociaz do 300-400. Jest to mozliwe w 1 rozdziale?

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Chłopie, nie bądź leniwy i poczytaj ostatnie wpisy do tego tematu.

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Gram obecnie na patchu 1.1 ReBalance 2.1 i jestem w 2 rozdziale mając 15 lvl najemnik. Mam parę pytań:
1. Mam tylko 151hp bez itemków oraz 2 potki po 10hp przy sobie. Skąd zdobyć więcej polnych/leśnych jagód? Zwiedziłem praktycznie całe Khorinis i tylko na 2 potiony mam. Może coś ominąłem? Jeśli tak proszę o mapkę czy coś.
2. Czy jest sens pakować coś w hp? Nawet te 10-20 pn
3. Jest sens najemnikiem uczyć się run u Gallahada? Mam 2 krąg. Jak tak to jakich?
4. Mam 29 wytrzymałości. 10 nauczyłem się gdzieś na początku, a pozostałe 9pkt z miksturek. Dobrze czy niezbyt?
5. Czy najemnik to wojownik Innosa czy Beliara? Będę chciał nosić szpon, a podobno sługa Innosa musi mieć 200 karmy u niego.
6. Czym polecacie leczyć wytrzymałość oprócz serafisów? Oprócz mikstur, bo trochę kosztują. Ewentualnie gdzie znajdę dużo serafisów w Jarkendarze.
7. Mam 44 siłki bez amuletu i pierścienia oraz 35% 2h bez bonusu od broni. W co pierwsze pakować i do ilu?
8. Jakieś sposoby na zdobycie hp? Składałem już ofiarę u Darona po 100szt. złota x10.
Z góry dziękuję za odp i pozdrawiam każdego komu zamiast odpowiedzieć będzie chciało napisać się coś typu "poszukaj".

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
1. najwięcej jagód jest w jarku.
2. nie ma sensu, lepiej ulepszyć pancerz.
3. naucz się runy zniszczenia ożywieńca.
4. ok
5. najemnik to wojownik neutralny, wybijesz wszystkich paladynów na etlu to szpon bez problemu założysz.
6. mięsem możesz ''leczyć'' wytrzymałość
7. pakuj do 90 lub 120 siły
8. hp tylko z miksturek, możesz je też robić z korzeni. są jeszcze tabliczki z których można wyrwać z 100 hp :d

= D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
3. Nie ucz się runy zniszczenia ożywieńca na patchu 1.1...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
3. Nie ucz się runy zniszczenia ożywieńca na patchu 1.1...

Mogę wiedzieć dlaczego?  :D

@Allbelcik84

hp tylko z miksturek, możesz je też robić z korzeni. są jeszcze tabliczki z których można wyrwać z 100 hp :d

Kto ma przepis na miksturę z korzeni? :V Czy po prostu źle zrozumiałem.

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie ma żadnego przepisu xd normalnie możesz je robić.  :F

= D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Bo dostajesz połowę expa za zabitego moba...

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeszcze takie pytanko.
O co chodzi z tym, że na wersji 1.0 nie wolno grać?
Proszę o dokładny opis o co chodzi lub link.
Ciekawość mnie po prostu zżera :D

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jeszcze takie pytanko.
O co chodzi z tym, że na wersji 1.0 nie wolno grać?
Proszę o dokładny opis o co chodzi lub link.
Ciekawość mnie po prostu zżera :D

Z tego co pamiętam na 1.0 były jakieś komplikacje z wytrzymałością, najlepiej to graj na 1.2 lub jak chcesz nieco bardziej wzbogaconą rozgrywkę to weź 1.3.1, patch 1.3.2 to zwykłe utrudnienie, polecam go osobom, które z łatwością przechodziły modyfikację.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A 1.3.1 to zwykłe ułatwienie :)

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A 1.3.1 to zwykłe ułatwienie :)

Racja xD ale przekonała mnie do niego jedna rzecz, mianowicie to, że potwory nie uciekają  :lol2: niby logiczne, ale bardzo wkurzające

EDIT: Pytanie na szybko, jakie są składniki na ulepszoną miksturę z orkowych pomyji, jeśli wpierw trzeba zrobić miksturę z orkowych pomyj, a następnie ją ulepszyć to jak ją zrobić/gdzie zdobyć.

0 użytkowników
Do góry