Mam wykorzystywać pomoc npc, i pozbawiać się expa? Nie, dziękuje. Bandyci to nie problem, odciągałem ich po kolei. Ale z tymi zwojami, to może i spróbuje. Tylko hajsu szkoda...
Lepiej ładować w siłę lub broń 1h, i później się wyuczyć umiejętności myśliwskich (jak będę myśliwym), czy jednak teraz wyuczyć się zbierania trofeów, i nazbierać sobie tego, i po wyjściu z jarkendaru mieć od groma tego wszystkiego.
I co jest potrzebne do tworzenia stali. Opłaca się tego teraz uczyć, czy lepiej zaczekać?
Jeżeli masz problem z goblinami to weź zwój grom,nazbieraj grupkę goblinów , najlepiej wszystkich, i go użyj, zawsze jak zaczną Cie bić to weź klikaj H, próbuj aż do skutku tylko nie zaatakuj Grega

.
Stal wytwarza się z 3 lub 4 bryłek rudy i 2 węgli, uczy nas tego Wąż,którego znajdziesz w karczmie Kardifa.
Na początku dobij 1H do minimum 30%, pamiętając o tym że chyba od 20% +5 do 1h kosztuje 10PN więc z 19 na 24. (ale to chyba wiesz),a na potem zostaw sobie trofea.
Zamiana w chrząszcza? Zuris jej raczej nie ma

, wiem że ostatnio jej potrzebowałem i jakimś cudem miałem ją w ekwipunku,ale nie była zakupiona.Sprawdzałem wielu kupców, bo zwój ten jest bardzo przydatny, często odwiedzałem Zurisa,ale ten jej nie miał.Być może zależy od poziomu trudności?Ale wątpie

Pamiętaj,że na szkielety gobliny nie opłaca się używać zwojów śmierć ożywieńca, lepiej je zostawić np. na jakąś kryptę z szkieletami z wyższej półki, jeden z takich silniejszych jest w jaskini/krypcie, gdzie była smocza zguba, jest tam grób z epickim hełmem +15 do zręki.Dlaczego napisałem o hełmach?A no dlatego że jestem wkur***,bo nie ma wersji hełmu dla wojownika,eee cofnij jest... w 4 rozdziale, a hełm łucznika i kapelusz maga dostępny w 1. Fuck logic.
Chyba że ten hełm dla woja jest bardziej OP to wtedy przepraszam.