Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1533486 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1533486

Odpowiedzi 4348

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czyli nie pozostaje mi nic innego, jak wejść w w Jarkendar mając marne 100 pkt życia. Ehh, cudownie. Do myśliwych przed jarkiem nie dołączę, bo muszę dać Falkowi skórę czarnego trolla (Skórę tego z Khorinis dałem Raoulowi, po czym ta wyparowała z jego ekwipunku. To może jakaś recepturka na zwiększenie wytrzymałości w 1 rozdziale jest. Oczywiście bez składników których nie zdobędę, typu jaja orka.

Mora Ulartu.. Pierwsze słyszę.

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli nie pozostaje mi nic innego, jak wejść w w Jarkendar mając marne 100 pkt życia. Ehh, cudownie. Do myśliwych przed jarkiem nie dołączę, bo muszę dać Falkowi skórę czarnego trolla (Skórę tego z Khorinis dałem Raoulowi, po czym ta wyparowała z jego ekwipunku. To może jakaś recepturka na zwiększenie wytrzymałości w 1 rozdziale jest. Oczywiście bez składników których nie zdobędę, typu jaja orka.

Mora Ulartu.. Pierwsze słyszę.
Idź do Darona i daj mu 10 x 100 złota; to zwiększy trochę PŻ, a Mora Ulartu będzie po Dżarkendarze, ale musisz mieć karme u Beliara.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mora Ulartu to runka od Beliara,którą dostaje się w zamian za pewien amulet,ale spokojnie to po Jarku :).

@blabla_user  Skończyłeś już robić sfery?

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mora Ulartu to runka od Beliara,którą dostaje się w zamian za pewien amulet,ale spokojnie to po Jarku :).

Tak, gram na rzeźniku nekromantą, więc żeby nie tracić PN na Zniszczenie ożywieńca do kopalń wbiegałem zabierałem sferę i do wyjścia :D

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
He he :D. Dobra a wiesz może czy Szpon po "włożeniu " w niego duszy demona bd wymagał siły ,zręki, many?Wiem że bd u mnie 1H bo mam  jakoś 40%+.

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
He he :D. Dobra a wiesz może czy Szpon po "włożeniu " w niego duszy demona bd wymagał siły ,zręki, many?Wiem że bd u mnie 1H bo mam  jakoś 40%+.
Jak jesteś magiem to zamieni się w runę, koszt 80 many, a jak grasz warriorem to pewnie się dostosuje zależnie od tego ile masz zręki albo siły; ale nie wiem tego dokładnie

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Tak, gram na rzeźniku nekromantą, więc żeby nie tracić PN na Zniszczenie ożywieńca do kopalń wbiegałem zabierałem sferę i do wyjścia :D
Nie tracić pn?Powodzenia w Dolinie Cienia i Świątyni Śniącego bez tej runy :)

Ktoś tam pytał o mikstury wytrzymałości-jednej uczy Sagitta po nauczeniu się potka wytrzymałości (trolest i 5 serafisów jeśli się nie mylę),ma ona także przepis na miksturę wytrzymałości z pięciu serc trolli.W dodatku w Khorinis jest 5 tabliczek wytrzymałości i bodajże jedna w Jarku także z samych bonusów można spokojnie dobić 90-100 do 3 rozdziału.
Nic nie powinien wymagać,szpon to szpon.
Tak wiem o pancerzu od Gorna,ale zrozum,że przed Górniczą Doliną jest Jarkendar do przejścia :). Nie wiem czy mówię dobrze,ale Bennet jak i inni,którzy uczą przekuwać zbroje uczą ulepszać tylko te które masz w ekwipunku. (mogę się mylić)

Tak, ale przed Jarkiem nie wejdę w drugi rozdział, więc na jedno wyjdzie. Ale słyszałem coś o pancerzu z pełzaczy w pierwszym rozdziale, to go zdobędę przed Jarkiem. Ciekawy za to jestem, skąd ja mam wziąć serca demonów do wina zapomnienia w pierwszym rozdziale? A nawet jeśli, to jak takiego demona zabić? Nie ma jakiegoś innego sposobu, aby zwiększyć sobie hp poza nauką, winami zapomnienia, i tabliczkami? Niby Lutero powinien mieć jakąś recepturę, ale nie ma. Kto ma recepturę na miksturę z leśnych jagód?

Up. Dzięki. W takim razie nie jest mi to potrzebne.
Jak najbardziej można wejść do GD przed Jarkiem-wydaje mi się,że gdzieś da się wspiąć po skałach żeby wejść na przełęcz,a zdecydowanie prostsze jest wejście po prostu przez drzwi lub ścianę chodząc bokiem,tak jak robi się to przez kraty.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 Tak czy siak oprócz sfer jeszcze trzeba dobić przynajmniej 50 karmy u Beliara (Innosa mam na -) bo ja robię pokojowy sposób z tym zabiciem kolesia.

Mam na moim kanale filmik jak wejsc :P

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Tak czy siak oprócz sfer jeszcze trzeba dobić przynajmniej 50 karmy u Beliara (Innosa mam na -) bo ja robię pokojowy sposób z tym zabiciem kolesia.
Nic prostszego,zawsze można dla sportu zarżnąć sobie kilku paladynów.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No chyba nie w mieście ? Tak czy inaczej ku**** nie wiem czy mam robić karme u Beliara bo nie zrobie wtedy questa z Gomezem u Innosa mam już chyba więcej na - niż na + Beliara przez kradzież kieszonkową.Ale jak nie zrobie karmy odpowiedniej to nie bd szponu :(

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Shermor mi się zdaję, że do błogosławieństwa Gomeza nie trzeba mieć na +, a w każdym razie nie można mieć grubo na - (tak z -50).Ja miałem u Beliara gdzie -20, u Innosa +3 i było dobrze z tą misją.A jak chcesz mieć dużo u Beliara to na Etlu, zwój masowe zniszczenie na paladynach i już masz praktycznie Szpon Beliara.

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie tracić pn?Powodzenia w Dolinie Cienia i Świątyni Śniącego bez tej runy
Szpon Beliara z duszą daje rade - szkielet wojownik na 2 strzały i cały exp.

Jak najbardziej można wejść do GD przed Jarkiem-wydaje mi się,że gdzieś da się wspiąć po skałach żeby wejść na przełęcz,a zdecydowanie prostsze
jest wejście po prostu przez drzwi lub ścianę chodząc bokiem,tak jak
robi się to przez kraty.
To jednak trochę bug.

No chyba nie w mieście ? Tak czy inaczej ku**** nie wiem czy mam robić karme u Beliara bo nie zrobie wtedy questa z Gomezem u Innosa mam już chyba więcej na - niż na + Beliara przez kradzież kieszonkową.Ale jak nie zrobie karmy odpowiedniej to nie bd szponu :(

Karmę dla Innosa można nadrobić za likwidowanie Poszukiwaczy i modlitwę, jednak gdy się jest nekromantą trzeba dać 500 golda, a karmę u beliara albo modlitwa (dla nekromanty), albo Mora-Ulatrum (20 dusz +2 karmy).

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
@Wonsz
Wchodzenie bokiem przez zamknięte kraty czy też drzwi to bugowanie gry. Możesz równie dobrze zacząć pić mikstury kiedy atakuje cię gromada potworów. W Khorinis jest 6 tabliczek wytrzymałości.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W mieście można, byle tylko nie było świadków, jednak jeśli zrobimy jakiś przypał późnej z udziałem świadków np. kradzież to Lord Andre oskarży nas za wszystkie poprzednie przewinienia, co chyba jednak jest bugiem.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@blabla_user
Myślałem,że grasz magiem,jeśli jesteś wojem to bez problemu,fakt.

@Wonsz
Wchodzenie bokiem przez zamknięte kraty czy też drzwi to bugowanie gry. Możesz równie dobrze zacząć pić mikstury kiedy atakuje cię gromada potworów. W Khorinis jest 6 tabliczek wytrzymałości.
Faktycznie,bo wchodzenie bokiem przez kraty czy drzwi samo przechodzi mi grę dając po 500 siły i 5000 hp.Nie uważam tego za buga,bardziej traktuję to jako przeciśnięcie się bohatera przez kraty(chociaż to teoretycznie niemożliwe,ale Gothic to fantasy).W dodatku życzę powodzenia w zostaniu Nekromantą grając na poziomie Rzeźnik jeżeli nie wejdziesz do biblioteki magów ognia bokiem przez drzwi,nie sądzę żeby udało ci się wbić te 40 inta na to wymagane.
W jakim mieście?Na etlu masz koło 60 paladynów,których można wyjebać bez konsekwencji.Lurnij cały obóz do jakiejś chatki i spuść 3 deszcze ognia,a wszystko wokoło poleci,dając niemal same plusy-kasę,karmę u Beliara,exp,jabłka i jagody.Jedyny minus to kilkaset ujemnej karmy u Innosa,ale coś trzeba poświęcić w zamian za Szpon.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Bug abusing nie mamy o czym dyskutować.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Bug abusing nie mamy o czym dyskutować.
Jak uważasz,ja osobiście mam czyste sumienie korzystając z tego "buga",nie tracę satysfakcji z gry,bo nie ma co porównywać nabijania statów na bugach z rzeczą tak błahą jak przejście przez ścianę/kratę,przeczytanie kilku książek lub pogadanie z kimś i wyjście z powrotem.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Nie no, ja nie wytrzymam. Zrobiłem praktycznie wszystkie misje, jakie byłem w stanie zrobić (czyli nie miałem do czynienia z czymś, czego bym nie miał szans zabić), no i nie wiem co mam dalej robić. Nie dam rady zabić kamiennego strażnika, bo ten ma mnie na 2 ciosy, które zadaje niezależnie od tego, czy go atakuje czy nie. Myślałem, że młot z klasztoru coś pomoże, ale gdzie tam. Mam problem praktycznie ze wszystkim co jeszcze biega. Z topielcami, goblinami (zwykłe, to maks. 3 dam radę, czarnego tylko solo, do szkieletu się nawet nie zbliżam), jaszczurami, nie wspominając już o orkach, cieniostworach, i zębaczach. No a niestety, do ekspienia już tylko to mi zostało. Misji takich jak np. złoto Grega nie zrobię, bo gobliny mnie zatłuką. No po prostu cholera mnie bierze, bo nie jestem w stanie ruszyć dalej. Te pieprzone hp jest moją zmorą. Nie wiem, dajcie mi jakieś rady, albo coś. Gram na poziomie normalnym. To chyba najbardziej hardcorowa gra w jaką grałem. Chyba tylko Dark Souls 2 to przebija. Chyba zacznę sobie oglądać Let's playa u Silverka.... aha, zapomniałem dodać, że paraduję w lekkim pancerzu najemnika, i z kordelasem przy boku.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ehh stary to wykorzystaj Grega ,czyli idź po gobliny i do niego on je zatłucze. Poza tym w grze jest jeszcze magia,a Ty masz prawie 20 many, według mnie powinieneś iść do miasta i kupić zwoje jak np. Grom (to koniecznie) jak nie możesz wybić np.bandytów.Kamienny strażnik to strasznie trudny przeciwnik na początku gry, dlatego nie wdawaj się z nim w walkę, chyba że musisz,ale jak już musisz to biegnij z nim do kogoś, np. kamienny kręg na farmie Sekoba, nie dajesz rady ze strażnikiem,biegnij z nim do Sentenzy i poczekaj jak go wykończy,albo go "zlast hituj". W Khorinis nie ma dużo kamiennych strażników, co innego w Jarkendarze, ale tam to już z młota adanosa :).

Co do oglądania let's playów to nie polecam,chyba że zobaczysz jak np.Silverek poradził sobie z mobkami których Ty nie możesz pokonać.Dlaczego nie?Jak grasz pierwszy raz w mod to lepiej rób wszystko sam,a takto bd jeden wielki spoiler  :pokerface:

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam wykorzystywać pomoc npc, i pozbawiać się expa? Nie, dziękuje. Bandyci to nie problem, odciągałem ich po kolei. Ale z tymi zwojami, to może i spróbuje. Tylko hajsu szkoda...

Lepiej ładować w siłę lub broń 1h, i później się wyuczyć umiejętności myśliwskich (jak będę myśliwym), czy jednak teraz wyuczyć się zbierania trofeów, i nazbierać sobie tego, i po wyjściu z jarkendaru mieć od groma tego wszystkiego.

I co jest potrzebne do tworzenia stali. Opłaca się tego teraz uczyć, czy lepiej zaczekać?

0 użytkowników
Do góry