Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1537865 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1537865

Odpowiedzi 4348

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
lec w maga wody zwsze  bryla lodu sie przyda do zatrzymania przeciwnika :D

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Trochę bezsens robić hybrydę 2 postaci dystansowych. Jako mag wody możesz zamrozić przeciwników i atakować z łuku, a jako nekromanta przyzwać stworzenie by odciągnąć uwagę, a ty w tym czasie atakujesz z łuku.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Jeszcze jedna sprawa. Wie ktoś gdzie mogę dostać miecz mistrzowski w 1 rozdziale. W nk miał go martin, a tutaj go nie ma .

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Powinien go mieć przy pierwszej gadce jeśli niema to opcja z pobicie cassi zostaje

Ocja hybrydowa z łucznikem to zawsze mag ognia zarówno necro jak i MW maja wymogi na dołączenie do nich co bardzo komplikuje sprawę oczywiście można tez wybrać pala czy łs ale to już trzeba bardzo dokładnie opierać się o bonusach na sile :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A nie będe miał z powodu pobicia cassi jakiś konsekwencji np. nie zrobie jakiegoś zadania bo się wypnie.

Ja wiem, na łucznika najlepszy jest mag ognia, ale jak nim grałem to mi się znudził, a pozatym wbicie 100 many (niewiem ile mag wody wymaga many ) nie jest takie ciężkie(bonusy) . Czy paladyn byłby dobry na postać pod zręke ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sprawdź ewentualnie nie pamięć albo olej sprawę z mieczem rapier tez da rade :P

Zasadniczo żadna gildia nie jest dobra pod postać typowo zręczność ( ta kwestia została już naprawiona jednak wejdzie do gry dopiero w patchu 1.3 ) wiec w sumie nie zależnie od gildii musisz coś jeszcze rozwinąć no chyba ze wybierasz maga ognia wtedy nie musisz, zbroje i tak masz a nie musisz pakować bez potrzeby w manę czy inta :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ooo właśnie jak tam prace nad patchem 1.3 ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Powoli coś tam sobie idą, cały czas dłubie w kilku rzeczach, Thomson zważywszy ze się uczy wiadomo to ma wyższe prio to go nie dręczę, to chyba jest zrozumiale ale cały czas jest robione coś nie coś :P
Ja łatwo się domyśleć pewnie patch będzie we wakacje :P może trochę wcześniej ( nie jesteśmy pro elo skrpyterami wiadomo jest tu kupa osób które zrobiłyby to 10 raz szybciej ) 
Osobiście teraz co ja robię to dłubie w spellach a w zasadzie to balansuje ich dmg oraz balans pancerz to co było priorytetowe oprucz oczywiście armorów dla łuczników które są już zrobione

Jeszcze kombinuje z poziomem bardzo łatwym aby go jeszcze ułatwić żeby to nawet słabiaki mogli zagrać w returna choćby dla samych zmian :P pozostałe poziomy zachowają swoja trudność z wyjątkiem sharda i rzeźnika które to tak jak już wcześniej mówiłem zostały podrasowane tak aby fani extremalnej trudności tez coś mieli przynajmniej w 1 rozdziale :P

Nalezy pamiętać ze nad patchem pracują tylko 2 osoby mimo ze byliśmy otwarcie dla chętnych :P
I zasadniczo pytania o patch to nie w tym temacie to tak na przyszłość :P

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A jak w tym patchu będzie z wytrzymałością, bo ja nie patchowałem gry z tego powodu (wtedy nie spada a ja się nie denerwuje)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To ze jesteś słabym graczem nie jest nasza sprawa stamina została fixed w patchu 1.1

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja łatwo się domyśleć pewnie patch będzie we wakacje :P może trochę wcześniej
Wow. Wakacje to dość odległy termin... Ponoć wtedy ma już beta Returninga 2.0 wyjść... Ale oczywiście nie poganiam. Rozumiem, że lepiej dopracować wszystko na spokojnie niż wydać za prędko z bugami, brakiem balansu itp. No ja na patcha czekam w każdym razie:P

A co do wytrzymałości to sam piszesz Tizgar, że robisz wszystko by nawet słabiaki mogły zagrać. No to pomyśl co tym "słabiakom" najbardziej przeszkadza? Wytrzymałość właśnie (i może ewentualnie zatrucia). Poza tymi rzeczami to nie widzę jakiś specjalnych trudności w tym modzie, przynajmniej na łatwiejszych poziomach... Więc nie wiem co Ty tam "ułatwiasz" :P Toż już teraz BŁ jest łatwizną...

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ja łatwo się domyśleć pewnie patch będzie we wakacje :P może trochę wcześniej
Wow. Wakacje to dość odległy termin... Ponoć wtedy ma już beta Returninga 2.0 wyjść... Ale oczywiście nie poganiam. Rozumiem, że lepiej dopracować wszystko na spokojnie niż wydać za prędko z bugami, brakiem balansu itp. No ja na patcha czekam w każdym razie:P

A co do wytrzymałości to sam piszesz Tizgar, że robisz wszystko by nawet słabiaki mogły zagrać. No to pomyśl co tym "słabiakom" najbardziej przeszkadza? Wytrzymałość właśnie (i może ewentualnie zatrucia). Poza tymi rzeczami to nie widzę jakiś specjalnych trudności w tym modzie, przynajmniej na łatwiejszych poziomach... Więc nie wiem co Ty tam "ułatwiasz" :P Toż już teraz BŁ jest łatwizną...

Nauka -> matura. Ostatnią mam 21 maja. Jestem wykluczony, ale przecież ktoś może pomóc. Co do R2.0, sam napisałeś, że to dopiero beta. A gdzie pełna wersja i spolszczenie? :) Chociaż spolszczeniem bym się nie martwił, bo chętni na forum są.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Też uważam, że wytrzymałość jest zupełnie nie potrzebna. A jeżeli już musi koniecznie być lepiej by było gdyby schodziła z dwa razy wolniej niż do tej pory. Czy da sie coś zrobić aby naprawić walkę dystansową? - czyli mając 100 % w łucznictwie lub kusznictwie abyśmy trafiali zawsze nawet z największej odległości.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Apropo wytrzymałości mam 2 rozdział do dyspozycji jarkendar i khorinis poza GD mam teraz 16 wytrzymałości. Jak to podbić? Tabliczki jak tak to gdzie,potionki czy inne pierdoły? Co do tabliczek jak ktoś mi napisze, że jest w poradnikach to tam gostek napisał o lokalizacjach WSZYSTKICH tabliczek a mi potrzebne właśnie te do siły

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Trudno wam wywnioskować ze nie jesteśmy wstanie z nią nic zrobić, co najwyżej spowodować ze na bł na start będzie jej 30 ot tyle :P
Defakto jeśli nawet Thompson wiedział by jak ja wyłączyć czy coś innego, automatycznie wywaliło by to na wszystkich poziomach czyli akcja nie dopuszczalna
Ponieważ wtedy trzeba by było jak w mt robić skrypty dla każdego poziomu oddzielnie tam ich było tylko 3 tu jest aż 6 :P

Chyba każdy z was wie ze returning to mod trudnosciowy jego największym atutem ma być dużo większa trudność niż w przypadku zwykłych modów które to w żaden sposób nie zmieniają poziomu trudności

We wakacje beta 2.0 dla ruskich może  w 2015 pełna dla ruskich hmm spolszczenie gdzieś na 2016 :P

Dyniek ty to w temacie returninga naprawdę powinieneś się zamknąć jesteś osoba która raz przeszła nk i to z niebagatelnymi trudnościami o czym świadczą twoje posty na GS i chcesz żeby return był dla ciebie sry przypuszczam ze nawet twórcy by  to potwierdzili ze nie kierowali tego moda do osób które ledwo ledwo ukończyły nk i to tylko raz

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Apropo wytrzymałości mam 2 rozdział do dyspozycji jarkendar i khorinis poza GD mam teraz 16 wytrzymałości. Jak to podbić? Tabliczki jak tak to gdzie,potionki czy inne pierdoły? Co do tabliczek jak ktoś mi napisze, że jest w poradnikach to tam gostek napisał o lokalizacjach WSZYSTKICH tabliczek a mi potrzebne właśnie te do siły
W Khorinis jest 6 tabliczek wytrzymałości:
1. W kanałach za kratą u złodziei
2. W jaskini gdzie ukryty jest skarb grega
3. W wieży Dextera
4. U magów wody
5. W jaskini z bossem golemów
6. W jaskini gdzie znajduje się boss goblinów
Oprócz tego :
mleko 15 sztuk - 1 wytrzymałości
Mikstura z trolestów - 3 wytrzmałości
Mikstura z serc trolli - 5 wytrzymałości

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
http://themodders.org/index.php?topic=20521.6260 tu o tym nie dawno pisałem naprawdę starczyło poszukać :P resztę sposobów opisał Macius wszelkie mikstury  związane z wytrzymałością to u sagity albo uczy albo kupujemy recke :P wszystko dostępne od 2 rozdziału jest, nauka to i od 1 :P wykorzystując bonusy już w 2 rozdziale bez jakiś większych problemów możemy miec na tyle staminy ze nawet przestaniemy zauważać ze ona jest :P

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Po prostu ty nie pojąłeś, że nie będziemy usuwać wytrzymałości tylko dlatego, że komuś się to nie podoba. To jest jedna z podstawowych rzeczy w tym modzie.

Dyskusja z tobą jest bezcelowa, czas na przeczyszczenie tematu.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po prostu ty nie pojąłeś, że nie będziemy usuwać wytrzymałości tylko dlatego, że komuś się to nie podoba. To jest jedna z podstawowych rzeczy w tym modzie.

Dyskusja z tobą jest bezcelowa, czas na przeczyszczenie tematu.
Powinniśmy zadać raczej pytanie czy komuś ta wytrzymałość się podoba.

Psalm 19

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jakby tak szybko nie schodzila to byloby zajebiscie, ale i tak DA SIE GRAC, na pocztek pare serfisow a pozniej juz leci jakos xd

0 użytkowników
Do góry