Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1535982 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1535982

Odpowiedzi 4348

harys

harys

Użytkownicy
posty18
Propsy4
  • Użytkownicy
kageyoshi jeśli tak by było jak mówisz to super zaraz to sprawdzę. :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Poco mu dawać hp skoro można mu dać kasę  to najlepsza opcja dać mu 5k i jest git żadnych strat własnych

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej. Będę zaczynał przygodę z returningiem od nowa i pytanie mam. Czy łucznik+ 1h bron jest w stanie ukończyc grę i czy będzie się taką postacią dobrze grało?

Kiedyś tutaj Maciuś grał taką postacią i on by ci najlepiej wszystko opowiedział. Łucznik to b.trudna postać:
1.Zbroje wojowników wymagają siły więc będziesz musiał w nią zainwestować lub też możesz zostać magiem ale wiadomo, że na kręgi i runy też PN pójdzie (no chyba, że nie chcesz ich się uczyć ale będziesz wtedy mieć ciężko).
2.Będziesz walczyć z masą trupów, na które łuk jest cholernie słaby. Jest pewien łuk (chyba łuk ambasadora jeśli dobrze pamiętam) dobry na nieumarłych ale zanim go zdobędziesz to będziesz musiał ich bardzo dużo ubić co będzie udręką.
3.Będziesz chciał kogoś pobić ale nie zabić to będziesz musiał się namęczyć słabymi 1h wymagającymi zręki, bo luki ich ubije.
4.Np. na postać woj masz siła+broń+umiejętności dodatkowe, a na taką, którą chcesz masz: Łuk+broń+zręka+umiejętności dodatkowe więc później wbijesz dobrą postać.

Eregunos

Eregunos

Użytkownicy
posty29
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Panowie i Panie! Mam do was prośbę, może to będzie dla niektórych śmieszne ale cóż...
Chcę rozwijać swoją postać w kierunku broni jednoręcznej i kuszy i tutaj pytanie: w co pakować PN? Moja postać po 4h gry wygląda tak:
Na tym etapie radzę sobie z pojedynczymi przeciwnikami takimi jak: gobliny, szczury(;p), polne bestie, wilki.
Broń której używam to wilczy kieł, ale mam już sporo mieczyków na przyszłość (Asmal sprawił mi prezent kiedy zabijał Wambo, jakiś rycerz przybiegł do niego i Asmal go sobie zabił :D A ja mam błogosławione ostrze magiczne  :lol2:

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Którego założysz dopiero w III rozdziale :)

Eregunos

Eregunos

Użytkownicy
posty29
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Eregunos
Ja bym dał teraz albo do 30% w 1h i potem siła. Zaraz pewnie będziesz mieć pancerz z płytek pełzacza to siła się przyda, a 30% to podstawa.
Ewentualnie walnął bym teraz troszkę w zręczność. Ona też jest potrzebna do kuszy ale w mniejszej ilości. Jakbyś dał w zręczność założyłbyś dobry łuk na ten pierwszy rozdział i ogarniałbyś topielców, dziki i czarne gobliny. Szczerze to nie wiem co daje dmg do kuszy: zręczność czy siła. Jak siła to leć teraz w to 30% i potem siła, a jak zręczność to już dawaj w nią.
(zanim ktoś wyjedzie, że nie ma dawać w zręczność, bo da się na bonusach zdobyć ponad 100 to przypominam, że jako kusznik raczej nie powinien nosić pierścieni, pasa i amuletu do zręczności tylko inne więc ta zręczność do najlepszej kuszy musi być trochę podwyższona PN)

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdy mam 95 siły na stałe mogę już jechać resztę na bonusach czy jeszcze się podszkolić?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Na to pytanie nie dostaniesz odpowiedz bo liczba odpowiedzi na to pytanie przekroczyła już 100 :P sry :P

A nam się nie chce odpisywać na to samo pytanie po raz 101 mamy impas :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No wiesz, nie chce mi się przeglądać teraz 63 stron ;D

Post połączony: 2014-03-19, 23:35
Nic się nie stanie gdy napiszesz jeszcze raz... Bez urazy, ale wnerwia mnie już takie coś typu "Nie powiem ci, bo kiedyś odpowiadałem już na takie pytanie i nie mam zamiaru drugi raz." To jest po prostu chamstwo. I nie mam zamiaru przeglądać teraz setek stron, żeby znaleźć odpowiedz na jedno głupie pytanie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, trzeba zadawać mądre pytania!
A stron masz niespełna 1 setkę
* nie takie książki się czytało... dawaj bonusy i już.

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No proszę, tylko niecałe sto stron! To całkowicie zmienia postać rzeczy! Ale czy wy myślicie, że mi się chce czytać te NIECAŁE sto stron, jak wam sie nie chce napisać jednego wyrazu "tak" lub "nie"?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Hej. Będę zaczynał przygodę z returningiem od nowa i pytanie mam. Czy łucznik+ 1h bron jest w stanie ukończyc grę i czy będzie się taką postacią dobrze grało?
Oczywiście, że jesteś w stanie ukończyć gre łucznikiem walczącym bronią jednoręczną. Jednak nie polecam robić ani łucznika ani kusznika. W returningu te klasy zostały straszliwie osłabione poprzez ogromną ochrone przed strzałami niektórych potworów oraz tym, że mając nawet 100 % w łucznictwie lub w kusznictwie niemal nie jesteśmy w stanie trafić przeciwnika z maxymalnej odległości (w moim przypadku muszę strzelić z 10 razy abym trafił wroga znajdującego się w takiej odległości) Jest jeszcze jedna rzecz o której warto wspomnieć. Otóż często dzieje się tak, że kiedy strzelam strzała leci taką parabolą lotu, że poprostu nie dolatuje do przeciwnika upada na ziemie i słychać taki charakterystyczny (wkurwiający) dzwięk. Nie wiem czy to jest bug czy o chuj tu chodzi ale tak się dzieje. Wszystkie te mankamenty sprawiają, iż gra łucznikiem bardziej wkurwia niż daje przyjemność. A chyba nie tak to powinno wyglądać prawda? Sam stworzyłem chyba najgorsze możliwe połaczenie klas jakie można stworzyć czyli łucznik / guru :) Jestem obecnie bodajże w 3 rozdziale i czarów nie używam wcale (czary i guru?) a z łuku już też nie korzystam bo mieczem robie większy dmg. Ogólnie wieloklasowość postaci troche niszczy tego returninga. Grając na normalnym poziomie trudności możemy stworzyć postać mogącą posługiwać się najlepszym mieczem oraz łukiem w grze ( mając przy okazji po 100 % w obu tych specjalizacjach ) oraz dodatkowo posługującą się runami z ogromną ilością many - the fuck is this?. Grając jako łucznik nie mowinno być możliwe aby walczyć za pomocą miecza oraz używać jakichkolwiek zaklęć. Niszczy to klimat oraz chęć ponownego rozpoczęcia gierki.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, douczyłem się jeszcze 5 siły że miałem jej 101 (bez amuletów itd) i zrobiłem te bonusiki i teraz mam 141 siły, Gniew Demona 195dmg i cisne przeciwników że aż miło :D

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Mam problem. Mam zamiar ponowne rozpoczęcie gry w tego moda(zniechęciła mnie gra magiem ognia). Teraz chciałem pograć wojownikiem dzierżącym dwuręczny miecz wspomagający się łuk albo mag z dwuręczakiem i kuszą i magią . I tu pytanie czy taka postać dawałaby w późniejszych rozdziałach ?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Każda postać da rade w tym modzie. Nie inwestuj jednak ani w łucznictwo ani w kusznictwo gdyż zupełnie nie warto.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Szkoda bo mam sentyment do broni dystansowych. Ale taki mag byłby realny ?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Szkoda bo mam sentyment do broni dystansowych. Ale taki mag byłby realny ?
Mag z mieczem dwuręcznym? Nie będzie z tym żadnego problemu.

Psalm 19

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem. Mam zamiar ponowne rozpoczęcie gry w tego moda(zniechęciła mnie gra magiem ognia). Teraz chciałem pograć wojownikiem dzierżącym dwuręczny miecz wspomagający się łuk albo mag z dwuręczakiem i kuszą i magią . I tu pytanie czy taka postać dawałaby w późniejszych rozdziałach ?

Najlepiej mag ognia, bo początkowo płonięcie wszystko zrobi za ciebie, a potem będziesz cisnąć mieczem. Do 4 rozdziału poza kręgami i ognistą strzałą w nic magicznego nie musisz inwestować. Lecz jeśli go nie lubisz naprawdę, to weź Guru ;D mana za free, nowa klasa, magią walczyć nie musisz tylko od razu rób woja. Czarami jego tylko będziesz się wspomagać.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
A takie pytanie z czystej ciekawości... czy dałoby radę przejść Returning czystym Magiem? Bez bawienia się dodatkowo mieczem?

0 użytkowników
Do góry