Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1384927 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1384927

Odpowiedzi 4348

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@up tzn, że fajniej się gra na trudnym poziomie wojownikiem czy po prostu ktoś woli się pomęczyć?

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Dobra przyznam szczerze= gram pierwszy raz w Returna bez cheatów (grałem jeszcze na cheatach za czasów "starej krzaciastej instalki, kiedy zainstalowanie Returna + psudospolszczenia było bohaterskim wyczynem, a nie było żadnego LP).
OK mam 2LVL niewiele brakuje do 3. u Cavalorna wydałem 5pkt. na Skradanie, oraz na +5% 1h . Zamierzam grać bronią jednoręczną. JAkieś sugestie, do której gildii się starać (zastanawiam się między Strażą, a Sektą(Paladyni mają fajne armory, oraz miecze zadają obrażenia od ognia chyba) dołączyć, oraz do którego mistrza? (zastanawiam, się między Haradem[łatwa kasa], a Bosperem[armor+ułatwione dołączenie do myśliwych]) 

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Harad, ponieważ dostajesz siłe a to dla wojownika ważne;D Ponadto jak Tizgar mówi, dla wojownika najlepiej jest dołączyć do Najemników ze względu na najlepsze zbroje.
Broń paladyna podpala dopiero jako Gniew Innosa/Święty Kat, czyli po konsekracji Łzami, a wtedy i tak już zapewne masz Uriziel więc one stają się słabe.

@kwazi

Najlepiej się gra na BŁ :D Wyższe poziomy trudności są dla graczy zaznajomionych z fizyką Returninga, znających odpowiednie przejścia itp. 
Czyli raczej to wyzwanie niż łatwiejsza gra na wyższych poziomach trudności ;P

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Luk
Moderator działu

Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci.
#583 2013-11-17, 15:28(Ostatnia zmiana: 2013-11-17, 15:38)
To lepiej pakować w 1h, czy 2H?( chociaż i tak zapewne z 1h będę  cisnął, bo w każdej grze mam fobie przeciw 2h)

Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
I to i to do pewnego momentu można cisnąc spokojnie na 1h ten pewny moment to 3 rozdział bo w nim mamy na tyle dobra postać aby bez najmniejszych spin iść po urka lub naładować szpon i stworzyć bron 2h które przewyższa egzemplarze 1h :P

Ofc dotyczy się niższych poziomów na wyższych jest zbyt duza redukcja expa aby marnować pn na mieszanie 2 styli na początku na niższych to w niczym nie przeszkadza :P zresztą do 30% dużo pn w 1h nie wydamy bo wpadnie kilka bonusow kilka sami zgarniamy a do 60% dobijemy na tablicach :P

Woj = Najemnik proste jednak ochrona przed bronią jest wazna :P a od 5 rozdziału to  widać ewidentnie gdzie ŁS Ma o 100 więcej od pozostałych :P to daje ci praktycznie nietykalność w walce przeciw broni masz prawo do afk i i tak nie zginiesz masz duże pole manewru błędu :P ( zresztą na każdy rozdział najemnik ma najlepszy armor ofc po przekuciu jeśli mamy matsy za wyjątkiem 1 rodziału )

Czeladnik wybieramy dla bonusa zarobek na kazdym z nich jest znikomy kto traci stal żeby robić z nich miecze bez sens :P skóry i inne gówno skupuje alfred a constatino no na nim można zarobić ale czy warto mu te roślin sprzedawać w sumie samemu zrobimy lepszy użytek z nich :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Jednoręczny paladyn na normalnym bez problemu poradzi sobie ze wszystkim.

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Hmm a jakieś porównanie armora Paladyna i Strażnika? Da się w tak jak MT przekuć Uriego na 1H :F ?

Spoiler

CMPunk

CMPunk

Użytkownicy
posty49
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czy nekromanta ma ten sam przywilej co mag ognia (nie atakują go podczas grzebania w skrzyniach) ? 

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: CMPunk
Czy nekromanta ma ten sam przywilej co mag ognia (nie atakują go podczas grzebania w skrzyniach) ? 
Wręcz na odwrót. Tylko mag ognia i paladyn ma ten przywilej (na farmie Onara paladyn ma gorzej). 
SŚ ma najgorsze zbroję z wojów, ale ma tatułaże, dobre czary. Pamiętaj, że SŚ musi mieć 30 % w 2h.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Lepszy będzie paladyn czy łowca smoków ? Chodzi mi tu o siłę gildii walczyć chce dwuręczniakiem. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Łs czytaj posty to naprawdę zbędne pytanie ot już było omawiane kilkaset razy :)

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

BCS

BCS

Użytkownicy
posty57
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Łowca Jaszczurek z tego co czytałem ma chyba tylko lepsze pancerze, więc nie jest to żaden głos za, Pal ma chyba za to jakieś nowe, fajniejsze runy dla siebie, ale mogę się mylić.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Jedyne zalety paladynów to magia (słaba, ale lepsze to niż nic) i najlepszą ochrona przed ogniem i magią. Pozatym ŁŚ lepszy we wszystkim.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Tak teraz po przemyśleniu stwierdziłem że pójdę w łuk :D Tylko nie wiem który pancerz ma mniejsze wymagania do siły Paladyna czy ŁS ? 

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Macie jakieś rady co do gry nekromantą? Jestem na poziomie łatwym, dopiero wchodzę do Jarkendaru. 

Statystyki:
Siła: 34
Zręczność: 57
Mana: 113
Życie:135
Wytrzymałość: 20
Intelekt: 88
Broń jednoręczna, łuki, kusze: 5%
Broń dwuręczna: 44% 
Jakieś rady co do samej gry? Co do run? Bo wiecie jak tak patrze na magię nekromantów, to to jest przecież dno. Bo dobra runa jest do zdobycia dopiero w 4 rozdziale czy tam piątym... A jak mam zbijać smoki? Z tej Strzały ciemności, którą mam od 1 rozdziału? 

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
W 4 rozdziale masz przyzwanie demona... jedziesz ze smokiem jak z dzieckiem :D Zawsze dobrze grałem magami i na dystans xD Tylko nigdy nie ogarniałem walki wręcz :P

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Zdaję się że pytasz o to po raz drugi... A już odpowiedzi były...
Mogę Ci odpowiedzieć na pytania ale wystarczy poczytać ten temat jak i pomoc z zadaniami bo tam też wiele razy poruszany był wątek z I, II i III rozdziałem i co i jak powinniśmy mieć zrobione ;)

Nagrałbym LP Nekro bo wiem co i jak i to by trudne nie było ale po pierwsze mam zbyt słaby komp do nagrywania, po drugie zbyt mało miejsca na HDD i po trzecie, dość wolny upload ;D

Na prawdę Nekromanta jest niedoceniany :D(Guru to inna bajka xd)

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Szeryf1592

Szeryf1592

Użytkownicy
posty18
Propsy24
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Jak zdobyć szybko trochę wytrzymałości bez wydawawania PN? Chcę być najemnikiem z 2H bronią, ale przez tą cholerna wytrzymałość mogę zadać góra kilka ciosów i padam w pojedynku z Moe.
Aha i czy opłaca się robić kompoty z jagód czy potem można zrobić z nich jakieś mikstury?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Szeryf1592
Jak zdobyć szybko trochę wytrzymałości bez wydawawania PN? Chcę być najemnikiem z 2H bronią, ale przez tą cholerna wytrzymałość mogę zadać góra kilka ciosów i padam w pojedynku z Moe.
Aha i czy opłaca się robić kompoty z jagód czy potem można zrobić z nich jakieś mikstury?
Musisz znalezc tablice dodajace wytrzymalosc, nie oplaca sie jej uczyc, czym wiekszy procent władania bronia tym wolniej ona spada, co do 2 to zostaw bedziesz mial w 2 rozdziale recepture na nie.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Jeszcze jedzenie daje duży bonus o wytrzymałości. Przedmówca dobrze mówi: zostaw jagody w spokoju do drugiego rozdziału, miksturka jest o wiele bardziej opłacalna.

Janusz Korwin-Mikke,

0 użytkowników
Do góry