Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1385855 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1385855

Odpowiedzi 4348

Szeryf1592

Szeryf1592

Użytkownicy
posty18
Propsy24
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Opłaca się rozwijać wytrzymałość grając wojownikiem czy wystarczą tylko same bonusy?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Jeśli dobrze się będziesz rozglądał to wystarczą.

Murabin

Murabin

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Szczerze powiem że nie spodziewałem się że na trudnym będzietak ciężko, level wolno idzie potwory silne jak cholera, wszystkiego brakuje.
Zastanawiam się czy walcząc bronią 1h jest większy sens inwestować dużo pn w siłę.
Magiczne ostrze na smoki z tego co się orientuje waży  140 (chyba najlepszy miecz 1h w nk), z samych bonusówz nk przed VI rozdziałem można zdobyć ponad 90 siły z bonusów i eliksirów, a z
tego co się naczytałem w tym modzie jeszcze więcej. Jak myślicie czy starczy 50
siły i resztę z bonusów a jak nie to ile w to jeszcze dać przed korzystaniem z
tego typu rzeczy?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Bron 1h jest nieefektywna w returnie skoro najlepsza opcja nie licząc gniewu  to 1h Szpon na maxa ulepszony a od niego ze 15 2h jest już na start dużo lepszych :P
Porwałeś się z motyka na słonce 1  podejście i odrazu fail na start za wysoki poziom trudnosci sobie wybrałeś to tak jak silverek na swoim Lp na rzeźniku wszyscy oglądają a za plecami się śmieją ze nie da rady ukończyć gry bo prawda jest ze nie da rady :P

Zasad z bonusami się nie zmieniła dalej od 94+ jedziesz na bonusach w nk 200 siły to było az nad to tu jej trzeba 300 aby było dobrze

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Murabin

Murabin

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Kolega widzę z postów wpoczątkowej fazie gry (no ale dalej na pewno niż ja) no i wszystko tak dobrze
wie, pięknie. Może ktoś jeszcze się wypowie i coś poradzi.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty174
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1h ma sens tylko na początku, gdy nie masz jeszcze dobrej broni 2h - później tylko dwuręczniaki zadają sensowne obrażenia ( Uriziel i ta druga broń - Pan Smoków czy jakoś tak ).

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Murabin a co to ma do rzeczy gdzie ja w grze jestem mam dostęp do skryptów co pozwala mi wiedzieć rzeczy z innych rozdziałów zanim tam jeszcze dojdę to zasadnicza różnica :P Zrobiłem spis broni do wglądu dla kazdego wystarczy ze nim się zasugerujesz i już ma pełną i klarowna sytuacje jakie są bronie 1h i jaki maja dmg oraz 2h i może sobie je porównać :P

Wybór należy do ciebie jednak w returnie różnica dmg miedzy 1h a 2h tymi sensownymi bronmi jest dużo większa niz w nk tam było 20 tu jest 150 :P
Najlepsze wyjście to tak jak napisał BeziJuve ale to działa tylko na BŁ czy Ł na wyższych poziomach rozwijanie przynajmniej na początku 2 stylów walki jest problemowe bo te pn by można było wydać na coś lepszego co powoli nam na udoskonalenie postaci w wypadku niższych poziomów nie jest to konieczne bo mając te 80 siły już w miarę sobie dajemy rady z wszystkim w 1 rozdziale no nie licząc szkieletów i pełzaczy wojowników

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Na etlu lepiej iść pokojowo czy wybijając paladynów? Jakie są konsekwencje obu możliwości? Sorki zły dział...

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Murabin

Murabin

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Tizgar nie chciałem cię urazić. Przejrzę dokładnie ten spisbroni i przemyśle co robić. Może zacznę jeszcze raz, sam nie wiem.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Wybijając paladynów dostaniesz mnóstwo doświadczenia jak i pkt. karmy u Beliara, bez których nie ulepszysz Szponu duszą Seneyaka.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jak będziesz wybitnie skrupulatny, dokładny i będziesz chciał wszystko zrobić, co Ci pojawi się w dzienniku, no to będziesz zbijał ten + u Beliara na + u Innosa. Ale to mały problem- też polecam bycie złym...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Najlepsza opcja to zrobić pokojowo a potem ich zabić w celu nabicia karmy exp za quest dar szaleńca zawsze się przyda :P

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Zamiast pokojowego przejścia lepiej przyjąć pierścień od tego właśnie szaleńca.

Kręty

Kręty

Użytkownicy
Ja wcale nie śpię :P
posty67
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Ja wcale nie śpię :P
Takie pytanie. Kiedy, i jak mogę zdobyć jednoręczny kostur dla Nekromanty?? I czy jest on dostępny w Rebalance 2.1, czy w Slash'n Craft, bo kolega mi opowiadał, że w obu; ale mam duże wądpliwości.

Przepraszam, nie ten dział.

"Ciało puszczone raz, puszcza się cały czas"

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Kręty
Takie pytanie. Kiedy, i jak mogę zdobyć jednoręczny kostur dla Nekromanty?? I czy jest on dostępny w Rebalance 2.1, czy w Slash'n Craft, bo kolega mi opowiadał, że w obu; ale mam duże wądpliwości.

Przepraszam, nie ten dział.
Wątpliwości* przy zostaniu pełnoprawnym nekromantą, masz do wyboru kostur 1h lub 2h, reb v 2.1

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
...pełnoprawnym nekromantą* :D

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może chodzi o nekromanton z heroes of might and magic 3, który to daje + 10 % do umiejętności nekromacji :)

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Macie jakieś rady co do gry nekromantą? Jestem na poziomie łatwym, dopiero wchodzę do Jarkendaru. 

Statystyki:
Siła: 34
Zręczność: 57
Mana: 113
Życie:135
Wytrzymałość: 20
Intelekt: 88
Broń jednoręczna, łuki, kusze: 5%
Broń dwuręczna: 44% 
Jakieś rady co do samej gry? Co do run? Bo wiecie jak tak patrze na magię nekromantów, to to jest przecież dno. Bo dobra runa jest do zdobycia dopiero w 4 rozdziale czy tam piątym... A jak mam zbijać smoki? Z tej Strzały ciemności, którą mam od 1 rozdziału? 

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: TheMrFalwack
Macie jakieś rady co do gry nekromantą? Jestem na poziomie łatwym, dopiero wchodzę do Jarkendaru. 

Statystyki:
Siła: 34
Zręczność: 57
Mana: 113
Życie:135
Wytrzymałość: 20
Intelekt: 88
Broń jednoręczna, łuki, kusze: 5%
Broń dwuręczna: 44% 
Jakieś rady co do samej gry? Co do run? Bo wiecie jak tak patrze na magię nekromantów, to to jest przecież dno. Bo dobra runa jest do zdobycia dopiero w 4 rozdziale czy tam piątym... A jak mam zbijać smoki? Z tej Strzały ciemności, którą mam od 1 rozdziału? 
To nie widziałeś zaklęć guru :)

Psalm 19

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
@up no właśnie guru nie ma żadnych. A najlepsza runa (pięść wichru) jest tak zbugowana że aż szkoda gadać

0 użytkowników
Do góry