Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1415529 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1415529

Odpowiedzi 4348

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Fajniej się wybija potwory Magiem Ognia :) miałem tylko wątpliwości co do ognistych potworów i smoków, ale zapomniałem o Urizielu... Drobną wadą jest jednakże fakt, że strasznie pożera mane...

Taiczo

Taiczo

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Dzięki za wszystkie odpowiedzi mam jeszcze jedno pytanie u kogo można uczyć się intelektu???

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Nie ma nauki intelektu. Intelekt zdobywasz czytając książki i ucząc się nowych umiejętności.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
lub pijać odpowiednie mikstury ;D Najprościej jest kupić recepture mikstur intelektu od Cronosa w Jarku :P

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Murabin

Murabin

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Tak na wstępie chciałbym powiedzieć że mod jest super, i jak sam G1 i G2 mi przypominał to z tym dodatkiem jeszcze bardziej mi przypomina moje ulubione tytuły z konsol czyli Demon s Souls i Dark Souls.
Teraz meritum sprawy. Gram w moda pierwszy raz, poziom trudny (strasznie ciężko ale jestem przyzwyczajony no i po za tym przeleciałem trochę wątek na forum i jakoś sobie radze) gram wojownikiem h1 i zamierzam zostać najemnikiem (wcześniej myślałem nad sektą ale trzeba mięć dwóreczniaka) narzazie 9lvl 42 siły z amuletem 103 hp h1 31% skórowanie i kradzież kuferków, a pytania mam następujące:
1. Czy da się na tym poziomie grać w miarę komfortowo rozwijając tylko silę h1 i hp ewentualnie staminę. Czy może trzeba inwestować w coś jeszcze do walki (jakaś hybryda z dexem)
2. Warto rozwijać wszystkie umiejętności łowieckie nie będąc czeladnikiem Bospera?
Jeśli te pytania były już zadane to wybaczcie mi niedopatrzenie :D

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Cóż, niby warto rozwijać łowieckie ze względu na złoto, co do 1. to dex przydatny jest np do samych kusz czy łuków.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
1. Tak
2. Tak gdyż są jednym z 3 najlepszych źródeł dochodu a ze gold to druga najważniejsza rzecz po expie to logiczna sprawa // Chociaż tak mega wszystkich to nie musisz

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: Murabin
Tak na wstępie chciałbym powiedzieć że mod jest super, i jak sam G1 i G2 mi przypominał to z tym dodatkiem jeszcze bardziej mi przypomina moje ulubione tytuły z konsol czyli Demon s Souls i Dark Souls.
Teraz meritum sprawy. Gram w moda pierwszy raz, poziom trudny (strasznie ciężko ale jestem przyzwyczajony no i po za tym przeleciałem trochę wątek na forum i jakoś sobie radze) gram wojownikiem h1 i zamierzam zostać najemnikiem (wcześniej myślałem nad sektą ale trzeba mięć dwóreczniaka) narzazie 9lvl 42 siły z amuletem 103 hp h1 31% skórowanie i kradzież kuferków, a pytania mam następujące:
1. Czy da się na tym poziomie grać w miarę komfortowo rozwijając tylko silę h1 i hp ewentualnie staminę. Czy może trzeba inwestować w coś jeszcze do walki (jakaś hybryda z dexem)
2. Warto rozwijać wszystkie umiejętności łowieckie nie będąc czeladnikiem Bospera?
Jeśli te pytania były już zadane to wybaczcie mi niedopatrzenie
Umiejętności wszystkie warto mieć natomiast nie inwestuje w zręczność kiedy chcesz iść w wojownika.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Murabin

Murabin

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Dzięki za rady, będę robił czystego woja i zobaczę jak dalej będzie szło, tylko się obawiam troszkę bo dotychczas moją główną bronią są różnego rodzaju zwoje, najsilniejszy przeciwnik jakiego pokonałem mieczem to był podrzędny bandyta z skierką.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Żeby coś zdziałać na start potrzebujesz 70 siły da ci to prawo noszenia dobrego miecza wymaga 70 siły obrażenia 80 znajdziesz go przed miejscem pobytu magicznego golema którego zabijało się aby można było zostać magiem miecz leży wbity w ziemie wiec można go luźno podniesc // ewentualnie można go wykuć z kowalstwa 

Tak uzbrojony w miarę wytępisz wszystko co nie jest silniejsze od cieniostwora :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W krypcie ze szkieletami obok farmy onara, w 1 pomieszczeniu po lewej jest skrzynia bronia 1h, 80 sily 120 dmg, potrzebujesz 3 zwoje ze zniszczeniem ozywienca (mozna kupic od zurisa).

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Zanim zamknie skrzynie zabiją go szkielety więc -.- musi mieć już coś siły i dobrą zbroje żeby coś zdziałać...

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moze uzyc miksturki szybkosci, czyli zabrac i spierdaaaaaalac :)

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, nie zdąży wyciągnąć tych rzeczy, szkielety spawnują się za blisko. Należałoby uciec i potem powybijać te szkielety i ponownie otworzyć skrzynie. Te szkielety chyba nie pojawiają się drugi raz?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja nie wiem jak ty zrobilem tak jak napisalem, ew mozesz uzyc szybko  lodowej fali :)

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Witam
Moja postac:
Gildia: Mag Ognia
Sila: 11
Zręczność: 57
PŻ: 140
Mana: 43
Walka:
1h: 7%
2h: 8%
Łuk: 36%
Kusza: 5%
Mam parę pytań:
1. Mam zamiar grac magiem bitewnym, czyli magia mam sie wspierac, wykanczac paru wrogów a reszte dobic mieczem najlepiej 2h. Czy to dobre rozwiazanie? Poprzednio gralem Paladynem ale strasznie sie przez to meczylem bo ich magia nie dzialala, tak wiec wyszlo z niego cos jak Łowca Smoków.
2. Ile zręczności potrzeba na najlepszy łuk? Aktualnie staram sie dobic do 60 zeby móc założyć Łuk Kompozytowy. Poza tym mam zalozony Rapier i Betty w ekwipunku.
3. Dać sobie spokój z 1h i od razu pakowac w 2h? Tak jest chyba oszczedniej dla PN. Na razie radze sobie dobrze magia i łukiem.
4. Czy szate Maga Ognia ta która dostajemy od Gorax'a da sie ulepszyc? Jezeli nie to gdzie moge zdobyc inna zbroje (poza bandycką) ktora bede mogl ulepszac, albo kto moze mnie nauczyc tak wytwarzac? Jestem czeladnikiem u Harada
Wlasnie jestem w Jerkendarze na etapie szukania tabliczek dla Saturasa. Oboz bandytów ogarnalem na tyle na ile pozwala mi postem w fabule.
Co sadzicie o takiej postaci? Dobry wybór? Gdy gralem pierwszy raz w tego moda jako poczatkowo Straznik Miejski to na tym etapie zwykly jaszczor mnie kladl nie mowiac juz o jednym Czarnym Goblinie a teraz wiekszosc potworkow ogarniam bez problemowo.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
To nie możliwe, że jesteś po Jarkendarze i masz takie słabe staty.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Jestem w trakcie. Oboz bandytow ogarniety na zewnatrz bo Kruk zamknal sie w srodku a ja jestem aktualnie na etapie zbierania tabliczek. Czytanie ze zrozumieniem...

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Kartograf
Zanim zamknie skrzynie zabiją go szkielety więc -.- musi mieć już coś siły i dobrą zbroje żeby coś zdziałać...
No chyba jednak nie, skoro ja to za 1 razem zrobiłem i szkielety mnie nawet nie drasnęły, bez żadnych mikstur na szybkość, i wielu innym osobom także bez problemu udaje się wyjąc stamtąd ten miecz, wiec twoja teoria i bez sensowne minki są za przeproszeniem z dupy wyjete. Pozdrawiam

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: mateuszzxcv
Witam
Moja postac:
Gildia: Mag Ognia
Sila: 11
Zręczność: 57
PŻ: 140
Mana: 43
Walka:
1h: 7%
2h: 8%
Łuk: 36%
Kusza: 5%
Mam parę pytań:
1. Mam zamiar grac magiem bitewnym, czyli magia mam sie wspierac, wykanczac paru wrogów a reszte dobic mieczem najlepiej 2h. Czy to dobre rozwiazanie? Poprzednio gralem Paladynem ale strasznie sie przez to meczylem bo ich magia nie dzialala, tak wiec wyszlo z niego cos jak Łowca Smoków.
2. Ile zręczności potrzeba na najlepszy łuk? Aktualnie staram sie dobic do 60 zeby móc założyć Łuk Kompozytowy. Poza tym mam zalozony Rapier i Betty w ekwipunku.
3. Dać sobie spokój z 1h i od razu pakowac w 2h? Tak jest chyba oszczedniej dla PN. Na razie radze sobie dobrze magia i łukiem.
4. Czy szate Maga Ognia ta która dostajemy od Gorax'a da sie ulepszyc? Jezeli nie to gdzie moge zdobyc inna zbroje (poza bandycką) ktora bede mogl ulepszac, albo kto moze mnie nauczyc tak wytwarzac? Jestem czeladnikiem u Harada
Wlasnie jestem w Jerkendarze na etapie szukania tabliczek dla Saturasa. Oboz bandytów ogarnalem na tyle na ile pozwala mi postem w fabule.
Co sadzicie o takiej postaci? Dobry wybór? Gdy gralem pierwszy raz w tego moda jako poczatkowo Straznik Miejski to na tym etapie zwykly jaszczor mnie kladl nie mowiac juz o jednym Czarnym Goblinie a teraz wiekszosc potworkow ogarniam bez problemowo.
Nie, mag ognia to najlepsza dostępna postać i opłaca sie z niego robić czystego maga, odpuść sobie siłę i cała inna resztę, najlepszy łuk 140 zręczności. Szata od goraxa jest jednym z najlepszych pancerzy jaki można mieć juz w 1 rozdziale (jego korzyśc to brak wymaganej siły), a tak to na końcu 3 rozdziału dostajesz bardzo dobry pancerz od Pyrokara. Burzą ognia można wykosić bez problemu całe zastępy orków,bandytów,smoczych zebaczy, oczywiście z odpowiednia ilością inteligencji, a runa z uriziela mówię Ci kosmos. Poszukiwacz spada na 1 hit,
*poziom normalny

0 użytkowników
Do góry