Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3985263 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3985263

Odpowiedzi 14149

Anelin

Anelin

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Nie wiem czy ten temat był bo jest ich ogólnie za dużo a jestem nowy użytkownikiem ale mam pytanie. Zabiłem Przywódce stada w 2 akcie w GD. Wybiłem w okolicy wszystkie Zębacze. Pogadałem z Fajethem i sie ucieszył z tego faktu ale dalej nic nie mówi. Ani ile wydobyli ani z Bilgotem nie moge pogadać żeby go zabrać.... Jakieś rady?

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Cześć. Nie wiem czy ten temat był bo jest ich ogólnie za dużo a jestem nowy użytkownikiem ale mam pytanie. Zabiłem Przywódce stada w 2 akcie w GD. Wybiłem w okolicy wszystkie Zębacze. Pogadałem z Fajethem i sie ucieszył z tego faktu ale dalej nic nie mówi. Ani ile wydobyli ani z Bilgotem nie moge pogadać żeby go zabrać.... Jakieś rady?

Spróbuj pozabijać wszystkie normalne zębacze w okolicy, łącznie z tymi na płaskowyżu nad kopalnią koło Ur-Shaka to powinnien się odpowiedni dialog pojawić.

Jak wygląda  utrzymywanie karmy u Beliara grając nekromantą na poziomie koniecznym do przywoływania armii ciemności? Ile jej jest wymagane ? Z tego co widze jak gram, strasznie dużo jej schodzi przy zabijaniu poszukiwaczy etc. nie czaje tego ... jesteśmy przecież po tej "samej stronie"

Skocz na Etlu, pozabijaj tam wszystkich paladynów to karma u Beliara wbije Ci na zadowalający poziom. Nie jestem pewien czy od kradzieży też nie wzrasta karma u Beliara (u Innosa na pewno spada)

Mam końcówkę 3go rozdziału, załatwioną Doline Cienia, Świątynię Śniącego, wszystkie dostępne misje u opiekunów. Ogólnie nic mi nie zostało do zrobienia poza odstawieniem jakiegoś kucharza do Obozu za palisadą i znalezieniu 4 sfer (mam 3, stara, wolna kopalnia i obóz bractwa wyczyszczone). Teraz pytanie czy rushować 4 sfery i zabijać Senyaka oraz czyścić jakieś zakątki Górniczej, czy lecieć w 4ty rozdział? Ewentualnie co warto jeszcze zrobić przed wejściem w IV rozdz?
Jeszcze powiem że postać przedstawia sie tak http://imgur.com/a/PNZHV (buffy łącznie z 25% do 2h jeszcze czekają)
PONAWIAM SWOJE PYTANIE

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja bym robił już do końca sfery, 45 Lv jest według mnie cacy :) Tylko eghkmm kwestia życia, do 2k Hp trzeba dobić.

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Ja bym robił już do końca sfery, 45 Lv jest według mnie cacy :) Tylko eghkmm kwestia życia, do 2k Hp trzeba dobić.

Czemu akurat 2 tys? I jakie są dobre sposoby oprócz mikstur z jagód i wina zapomnienia?

Wiem że elksir z korzeni leczniczych jeszcze jest, wyczytałem na forum że to niego trzeba 2 korzenie, ale jak się nauczyłem Eliksiru bodajże u Constantino to wymaga 1 szczawiu i 1 korzenia. Nie mam tyle szczawiów królewskich na te elksiry życia :/

Mora Ulartu jest upierdliwa bo mogę rzucić to zaklęcie tylko na jedną osobę na raz

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Eliksir życia= uczysz się  po kolei 3 mikstur życia u Constantina, następnie  jest opcja za 10 PN  odnośnie eliksiru życia. Daje 10 HP( wymaga rdestu i 1x korzeń) Gram nie na patchu tym najnowszym bo jest tragiczny tylko na tym poprzednim( zalecanym w 1 poście odnośnie modyfikacji)
Dokładnie 1,8k Hp by ci się przydało np. na Lodową Zgubę :)

Jedzenie szynki, sera, chleba, picie wina, piwa + mleka daje kolejno bodajże za 20 sztuk ?- 10 HP, 3 HP, 3 HP, 10 HP, 5 HP, 10 HP.
I tak jak wspomniałeś- jagódki i wina z serc demonów( spawn jest nieskończony chyba przy kapliczce, mając szpon)

Grając troszkę wcześniej jako Guru( odechciało mi się bo za łatwo) miałem 2,1 k HP w II rozdziale. Więc na spokojnie wystarczy wykupić jedzenie, korzenie, rdesty oraz winogrona i lecieć miksy i jeść ! :D

Ile trzeba hp i odp. na ogień by przeżyć pułapkę u Lehmara ? Jako najemnik umieram, mam 200 hp.( nie zdążę łyknąć miksa nawet)

mroziu1922

mroziu1922

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
grałem w goticzka zapisałem i po kilku godzinach włanczam znowu gre ładuje się i wyskakuje C:zMusic_DM.cpp(zCMusicSys_DirectMusic::Init() ) Failed to create loader object! jak to naprawić?

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Eliksir życia= uczysz się  po kolei 3 mikstur życia u Constantina, następnie  jest opcja za 10 PN  odnośnie eliksiru życia. Daje 10 HP( wymaga rdestu i 1x korzeń) Gram nie na patchu tym najnowszym bo jest tragiczny tylko na tym poprzednim( zalecanym w 1 poście odnośnie modyfikacji)
Dokładnie 1,8k Hp by ci się przydało np. na Lodową Zgubę :)

Jedzenie szynki, sera, chleba, picie wina, piwa + mleka daje kolejno bodajże za 20 sztuk ?- 10 HP, 3 HP, 3 HP, 10 HP, 5 HP, 10 HP.
I tak jak wspomniałeś- jagódki i wina z serc demonów( spawn jest nieskończony chyba przy kapliczce, mając szpon)

Grając troszkę wcześniej jako Guru( odechciało mi się bo za łatwo) miałem 2,1 k HP w II rozdziale. Więc na spokojnie wystarczy wykupić jedzenie, korzenie, rdesty oraz winogrona i lecieć miksy i jeść ! :D

Ile trzeba hp i odp. na ogień by przeżyć pułapkę u Lehmara ? Jako najemnik umieram, mam 200 hp.( nie zdążę łyknąć miksa nawet)

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Gram na wersji 1.2 i mam te eliksiry życia za szczaw królewski, ba! Sam wzbudziłem burzę na ten temat i doprowadziłem do zmian w downloadzie i zaznaczenia hardkorowości najnowszych wersji :D ( http://themodders.org/index.php?topic=26911.0 )
W ostateczności zrobię auto-balans gry i sprawdzę ile mam korzeni, zespawnię sobie tyle szczawiów królewskich co na eliksiry życia trzeba i wyrzucę odpowiednią ilośc rdestów polnych :D

W każdym razie, co do Lehmara to pamiętam, że jako najemnik, lekki pancerz najemnika + pas najemnika + amulet + pierścien ochrony od ognia, ~250hp przeżyłem na kilkanaście hp

grałem w goticzka zapisałem i po kilku godzinach włanczam znowu gre ładuje się i wyskakuje C:zMusic_DM.cpp(zCMusicSys_DirectMusic::Init() ) Failed to create loader object! jak to naprawić?

Spróbuj wyciszyć grę w menu głównym, wczytać save i zapisać go jeszcze raz na kilku slotach najlepiej po opuszczeniu lokacji w której obecnie jesteś
Pozdrawiam

mroziu1922

mroziu1922

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko jak daje uruchom grę to nawet do menu nie chce wejść zaraz jak to okienko znika odrazu czarny ekran i ten napis.

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Tylko jak daje uruchom grę to nawet do menu nie chce wejść zaraz jak to okienko znika odrazu czarny ekran i ten napis.

To wbij do foldera w którym masz zainstalowanego gothika, potem system, i w gothic.ini zmień tą linijke:
musicEnabled=1 na musicEnabled=0
Ewentualnie tam jeszcze jest sound volume, może to będzie trzeba wyciszyć

mroziu1922

mroziu1922

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nadal to samo ale uruchomiłem przez GothicStarter_mod.exe dałem Disable music i poszło ale niestety textury z Returninga mi zdeformowało :/

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrób reinstala i tyle :)

mroziu1922

mroziu1922

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zrobiłem nadal to samo

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Quest dla Gomeza z przebłaganiem Bogów, pytam za wczasu. Jak wygląda to grając nekromantą ? Mam na myśli karmę u Innosa, pytam gdyż nie mogę modlić się u niego. Jak inaczej ją wyrównać ?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zabijając Poszukiwaczy i smoki.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zabijając Poszukiwaczy i smoki.
Innego sposobu nie ma ?

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Zna ktoś może kod na ciepły kożuch (tej śpiwór) ? bo gdzieś go zgubiłem i nie mam pojęcia gdzie, zapomnialem go zebrać po prostu i teraz mam problem ;/

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
itmi_sleepbag

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Kurde nie działa mi ;x

edit

No jakoś sam znalazłem za pomocą konsoli w grze, jak coś to kod jest taki : itmi_sleepsag
chyba ze zle zapamiętalem ale mi to pomoglo ;>

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Orientuje się ktoś jak to jest z modlitwą do Innosa ? Czy dostaje się bonusy na stałe ? Bo jak na razie z tego co zauważyłem za 500 golda jedynie karme można sobie nabijać

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trzba mieć iles tam u Innosa na +, żeby coś dostać. Ile to nie wiem, ale DUŻO :)

0 użytkowników
Do góry