Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4445554 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4445554

Odpowiedzi 14149

sandboxpl

sandboxpl

Użytkownicy
posty52
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Komu oddać pienieniądze Nigela? Samemu kupcowi czy
Gilianowi? Nomad mi starczy na Jarkhendar?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
czy żeby ubić czanego troll'a trzeba użyć na nim zmniejszenia potwora?, wydaje mi się że on ma -1 odp na broń bo i ja i nawet Grimbald gówno mu robimy, pytam gdyż nie chcę tracić połowy expa ale jak będzie to konieczne no to cóż

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Komu oddać pienieniądze Nigela? Samemu kupcowi czy
Gilianowi? Nomad mi starczy na Jarkhendar?

Nigelowi mozesz oddac a Gilianowi dac z wlasnej kieszeni. Nigel bedzie wtedy handlarzem i bedzie mial fajny towar, nie mowiac juz o tym, że

Spoiler
W 4-5 rozdziale zostajesz mistrzem gildii kupców i dostajesz pierscien, który gdy go zalozysz, dodaje nowe rzeczy dla niektórych sprzedawców. Dziala miedzy innymi na Nigela

.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tak, tylko że opcja handlowania z Nigelem jest również dostępna bez dania mu kasy, będąc mistrzem kupców.

Gedran

Gedran

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy żeby ubić czanego troll'a trzeba użyć na nim zmniejszenia potwora?, wydaje mi się że on ma -1 odp na broń bo i ja i nawet Grimbald gówno mu robimy, pytam gdyż nie chcę tracić połowy expa ale jak będzie to konieczne no to cóż

Możesz użyć zmniejszenia jak masz trudność w zabiciu, albo też możesz, schować się za skałą i bić go z obojętnie z jakiej broni chcesz(Nawet z lagi).

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Możesz użyć zmniejszenia jak masz trudność w zabiciu, albo też możesz, schować się za skałą i bić go z obojętnie z jakiej broni chcesz(Nawet z lagi).
Chodzi o to, że właśnie zużyłem całą wytrzymałość czyli zadałem mu około 120 hitów, i nic jego hp się nie ruszyło jak coś to patch 1.3.1 rzeźnik nwm albo te 600 obr które powinienem mu zadać nie stanowią jakiegoś % jego hp albo ma cheat goda, chyba trzeba jednak zmiejszenie potwora innej opcji nie widzę, deszcz mu skuł jakieś 5% hp więc magią i ogniem się by dało, ale tyko takim naprawdę op np duża ognista burza, deszcz itd. innej opcji nie widzę

Gedran

Gedran

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Trzeba w niego długo napier..... bo ma dużo Hp.Mnie się tam udało go zabić, jak grałem, długo w niego biłem i padł.

jary900

jary900

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gdzie mogę zdobyć bodajże "górski kryształ" potrzebny do stworzenia runy lodowa lanca ?
Górski kryształ jest to kamień, którym uaktywniamy teleport na szczycie piramidy w okolicach magów wody.Znajdujemy go w sali, tuż za Krukiem.Do stworzenia lodowej lancy trzeba, kwarcytu.Można go kupić u np.Gorax'a,Isgaroth'a,Sagitty i Engor'a.

Edit: A próbowałeś tylko z kwarcytem?

próbowałem pokazuje że za mało składników, ale nauczyłem się lodowej strzały obrażenia mniejsze ale też many mniej zabiera

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ogólnie to chciałbym podczas rozgrywki wyzbierać jak najwięcej dusz. Jako, że da się je zbierać od r3 to warto by w r1 i r2 wybijać jak najmniej. I tu jakieś porady by się przydały. Czy żeby przejść z r2 do r3 wystarczy ukończyć Jarek + quest ,,Dowody" w GD dla Hagena, a potem z bonusów i biżuterii 100 zręki na klucz na Etlu, Triamar i po Mora Ultauru? Mana to nie problem, a staty raczej będą cienkie na początek r3 więc tu czarami i trochę skilla. Wypaliło by coś takiego?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Pamietaj tylko o zadaniu dla Gildii Kupców ze zdobyciem posążków od magnatów ze Starego Obozu. Wymagana jest conajmniej +1 karma u Beliara i u Innosa, a na Etlu mozna bardzo mocno nalapac minusów (ja po Etlu chyba mialem -145? xD)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A kto powiedział, że będę ich wszystkich ubijał xD, wystarczy wejść do środka obozu, na pierścieniu dzika, wywlec ich stamtąd i rozprawić się tylko ze strażą Triamar;u

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy jest sens wybijać orki z majorki w 2 rozdziale w górniczej dolinie? Chodzi mi o tych dookoła zamku. Czit runą ubijam większe grupy, ale z miksturami many ciężko, a wszystkie praktycznie wykupiłem. W walce wręcz uwalam 1 vs 1 orka wojownika, a czasem 1 vs 2, ale np. z elitą 5x ciężej. ReBalance v2.1 patch 1.1

pr0lapse

pr0lapse

Użytkownicy
posty12
Propsy7
  • Użytkownicy
A czy jest sens zdobywać expa?

Do masowego wyżynania można wykorzystać spalone chatki, zwłaszcza tą po lewej taranu patrząc od strony zamku.

Najpierw czyścisz pojedynczo czy tam vs 2 tych wokół chatki a potem zgarniasz grupę, biegnąc z nimi od północy/ północnego zachodu.
Ty wbijasz do chatki a oni biegną praktycznie w miejscu opierając się o zewnętrzną, północną ścianę chatki. Ta ściana jest trochę dziurawa, w tym miejscu łapiesz kontakt z jakimś orkiem (sterowanie z Gothic I), oni na ogół Cię nie łapią, bijesz ich tak trochę przez ścianę, dajesz lewo-prawo, lewo-prawo... i następny. Może się zdarzyć że jakiś wbije Ci do chaty to go likwidujesz w pierwszej kolejności ;)

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Czy jest sens wybijać orki z majorki w 2 rozdziale w górniczej dolinie? Chodzi mi o tych dookoła zamku. Czit runą ubijam większe grupy, ale z miksturami many ciężko, a wszystkie praktycznie wykupiłem. W walce wręcz uwalam 1 vs 1 orka wojownika, a czasem 1 vs 2, ale np. z elitą 5x ciężej. ReBalance v2.1 patch 1.1

Orków dookoła zamku i tak nie wybijesz bo one się ciągle respią po jakimś czasie :) polecam jak najszybciej zdobyć ulu-mulu dzięki temu orkowie nie będą cię atakować :) poza tym warto wykonać zadania w dolinie cieni i wyczyścić świątynie śniącego :) z głosem strażnika powinieneś sobie poradzić z większością szkieletów :) mając Uriziel orkowie nie będą już problemem :) więc czyszczenie górniczej doliny z orków zostaw sobie do 4 rozdziału oczywiście nie zabijaj orków którzy znajdują się nad świątynią śniącego bo będzie tam później zadanie od opiekunów :) 

:D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
One się respią tylko w 4 i 7 rozdziale? :O

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Czysta wersja returna 1.1 ma trochę bugów, orkowie mi się często respili jak przechodziłem z jednej lokacji do drugiej a czasami wystarczyło zapisać i wczytać by część orków spod zamku w GD się pojawiła ponownie mimo że wybiłem wszystkich orków wokół zamków :) oczywiście na patchu 1,3 już znacznie rzadziej występuje ten problem :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Udowodnij mi to filmem, skrinami, bo na razie brzmi to słabo.

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Czysta wersja returna 1.1 ma trochę bugów, orkowie mi się często respili jak przechodziłem z jednej lokacji do drugiej a czasami wystarczyło zapisać i wczytać by część orków spod zamku w GD się pojawiła ponownie mimo że wybiłem wszystkich orków wokół zamków :) oczywiście na patchu 1,3 już znacznie rzadziej występuje ten problem :)

Ja wybiłem tylko orków spod palisady, żeby mieć jakieś luźne wyjście z zamku i przy okazji sprawdzić czy się respią. Póki co się nie zrespili, ale w sumie wybijanie ich wszystkich w 2 rozdziale to troszeczkę wyzwanie by było xD Mieczem ciężko tym bardziej bez Szpona Beliara, którym dużo lepiej by nam to poszło w NK, głos strażnika dałby radę, ale mikstur many nie mamy nieskończoność, a został mi chyba tylko 1 deszcz ognia. Jedynie co mi się samo w GD zrespiło przez wyjście z gry to te zębacze obok mostku w stronę palisady  :lol:

@Edit

1.Może mi ktoś podać dokładne położenie Tarroka? Gdzieś czytałem, że obok jakiejś wieży tylko pytanie jest jakiej ;v
2. Ur Shak podobno ma mi powiedzieć coś o świątyni śniącego, ale bez żadnego wpisu w dzienniku czy coś? Nie dostałem żadnego wpisu i nie wiem czy coś się nie popsuje jeśli chodzi o wejście do świątyni śniącego.
3. Zadanie Ur Shak robić w takiej kolejności?
-Porozmawiać z Ur Shakiem
- Załatwić Hosh Paka
- Pogadać z Ur Shakiem, który uda się na pochówek
- Ur Shak się obrazi i rzucamy czar niepamięć
4. W poradniku Warda pisze, że można zabić Kreola i zabrać księgę dzięki której nauczymy się języka demonów bez wydania golda i PN. Jeszcze nie doszedłem do tego etapu, ale wolę wiedzieć: Czy to prawda, że zdobędę księgę takową po załatwieniu go? Patch 1.1 ReBalance v2.1 jeśli to ważne, bo podobno na niektórych wersjach sposób nie działa.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Udowodnij mi to filmem, skrinami, bo na razie brzmi to słabo.

nie udowodnię ci bo nie gram w returna aktualnie, nawet nie mam go zainstalowanego :) ale wystarczy obejrzeć odcinki returninga z GD na kanale Silverka, grał również na patchu 1.1 i też mu się orkowie respili :) zwłaszcza w odcinkach w którym wybił wszystkich orków wokół zamku, a gdy później wrócił do gd w tym samym rozdziale orkowie znowu byli wokół zamku co prawda mniej :) i u mnie było to samo ale mówię że na wersji starszej returna bez patcha 1.3 i 1.2 :) jak nie wierzysz to twój problem :)

Post połączony: 2016-04-07, 16:34
1. Idziesz najpierw do świątyni śniącego, przy wejściu będzie bariera, wtedy w dzienniku pojawi się wpis, żeby pogadać z Xardasem idziesz do niego a on cię wysyła do Ur-shaka , potem zdobywasz ulu-mulu, następnie  idziesz do miasta orków i wykonujesz dolinę cieni, po dolinie cieni ognista bariera przed świątynią śniącego zniknie i możesz już iść po Uriziel :)
2. Jeśli gadałeś z Ur-shakiem to powinien ci powiedzieć o tarroku no i o udaniu się do ul-thralla, ale najpierw ulu-mulu bo bez niego nie wejdziesz do miasta orków , żeby zrobić ulu-mulu , tarrok jest obok zniszczonej wieży przy chacie Cavalorna , polecam wejść na szczyt wieży jest tam tabliczka i mikstura zręczności, oczywiście musisz zabić szkielety którą atakują tarroka i przynieść mu lekarstwo :) To lekarstwo to orkowa mikstura która wypada ci czasami  orków :) jeśli nie masz orkowej mikstury to odkup ją od salandrila bo przecież wykonałeś chyba zadanie orkowa mikstura, jesli tak to powinna być ona w inwentarzu u Salandrila po wybraniu opcji handlu :)
3. dokładnie w tej kolejności co podałeś
4 tego ci nie powiem z tego co wiem to na starej wersji returna można pobić kreola i zabrać mu księgę, ale wiem że któryś patch 1.1 albo 1.2 naprawił ten bug :) poza tym pokonanie kreola może być niewykonalne w  2 rozdziale zwłaszcza że przyzywa silne szkielety :)

0 użytkowników
Do góry