Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4038223 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4038223

Odpowiedzi 14149

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy Kapelusz maga (Którego nie mogę założyć, bo mnie spala. Pewnie dlatego że jestem najemnikiem) Przyda się do czegoś, czy mogę go sprzedać pierwszemu lepszemu kupcowi? Skąd mogę wziąć czarną perłę do zadania dla drugiego opiekuna?

Reyaven

Reyaven

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ukończyłem zadanie z handlarzem bronią - Fernando siedzi w więzieniu. Czy jest COKOLWIEK co mogę zrobić by ukończyć zadanie Galahada?

Weź sobie kodem dodaj list fernando i oddaj Galahadowi on Ci powie chyba że Fernando we więzieniu siedzi i coś tam, coś tam... Ale potem powinien Ci quest ruszyć dalej i będziesz miał możliwość oddania listów temu pajacowi w Górnym mieście.

Tylko nie pamiętam kodu na ten list i nie mogę znaleźć go ;p
Może Cię ktoś poratuje.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Skąd mogę wziąć czarną perłę do zadania dla drugiego opiekuna?

W pierwszym rozdziale można go zdobyć tylko poprzez muszle, (save/load) ale jest bardzo małe prawdopodobieństwo. W Jarkendarze możesz go kupić u któregoś z piratów, ale nie warto, bo jest w jednej z krypt starożytnych

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Sarę czy Canthara albo w ogóle nikogo nie zamykać ?

Nie mam jeszcze misji z Sarą.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Skąd mogę wziąć czarną perłę do zadania dla drugiego opiekuna?

W pierwszym rozdziale można go zdobyć tylko poprzez muszle, (save/load) ale jest bardzo małe prawdopodobieństwo. W Jarkendarze możesz go kupić u któregoś z piratów, ale nie warto, bo jest w jednej z krypt starożytnych
Nie tylko. Czarną perłę dostaje się zawsze po otwarciu dwóch szkatułek z klejnotami.

@Duke Nukem
Wsadź Sarę.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

zielakxar

zielakxar

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ukończyłem zadanie z handlarzem bronią - Fernando siedzi w więzieniu. Czy jest COKOLWIEK co mogę zrobić by ukończyć zadanie Galahada?

Weź sobie kodem dodaj list fernando i oddaj Galahadowi on Ci powie chyba że Fernando we więzieniu siedzi i coś tam, coś tam... Ale potem powinien Ci quest ruszyć dalej i będziesz miał możliwość oddania listów temu pajacowi w Górnym mieście.

Tylko nie pamiętam kodu na ten list i nie mogę znaleźć go ;p
Może Cię ktoś poratuje.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc - szkoda mi wczytywać save sprzed 2 dni, a to jakby niepatrzeć niedopatrzenie fabularne w kategorii zwykłego buga. Zrozumiałbym questy blokujące się nawzajem jeśli jest w nich jakaś logika typu wybór głównej gildii, ale tutaj takowa nie występuje. Po prostu jeden quest blokuje drugi bez żadnych logicznych powiązań między nimi.
Spoiler
Tymbardziej, że nowi gracze w większości szybciej zrobią znany im quest z handlarzem bronią niż znajdą Galaharda w domku w którym nigdy nic w podstawowej wersji nie było.

Przy okazji też pytanie: jeśli chodzi o retoryke - czy jest możliwość nauczenia się jej? Czy ta sama bajka że tylko kody albo 2 dni gry save w plecy?
Jeśli tak to też byłbym wdzięczny za kod na książkę z retoryką.

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam propozycję, aby w nowym patchu Gallahad uczył magów niezależnie czy się zrobiło dla niego questa, ponieważ niektóre z tych zaklęć są kluczowe dla gry i nie powinno to zależeć od zrobienia takiego czy innego zadania.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Primo żadnego patcha już nie będzie sekundo on i tak uczy bezwartościowych zaklęć.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Primo żadnego patcha już nie będzie sekundo on i tak uczy bezwartościowych zaklęć.
Trudno ps. nie sekundo tylko po po drugie primo :D

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Jak łatwo zwiększyć sobie hp przynajmniej do 100 bo mam w aktualnej chwili 45 lub 40 ?

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak łatwo zwiększyć sobie hp przynajmniej do 100 bo mam w aktualnej chwili 45 lub 40 ?
u Darona 10x100 golda mu daj.

Pałeczka999

Pałeczka999

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

a returning 2.0 żadnego patcha nowego nie bedzie miał

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie mówimy teraz o rzeczy która jeszcze nie istnieje.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

a returning 2.0 żadnego patcha nowego nie bedzie miał

Najpierw niech return 2.0 wyjdzie, co ostatnio nie jest zbyt pewne.

Reyaven

Reyaven

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc - szkoda mi wczytywać save sprzed 2 dni, a to jakby niepatrzeć niedopatrzenie fabularne w kategorii zwykłego buga. Zrozumiałbym questy blokujące się nawzajem jeśli jest w nich jakaś logika typu wybór głównej gildii, ale tutaj takowa nie występuje. Po prostu jeden quest blokuje drugi bez żadnych logicznych powiązań między nimi.
Spoiler
Tymbardziej, że nowi gracze w większości szybciej zrobią znany im quest z handlarzem bronią niż znajdą Galaharda w domku w którym nigdy nic w podstawowej wersji nie było.

Przy okazji też pytanie: jeśli chodzi o retoryke - czy jest możliwość nauczenia się jej? Czy ta sama bajka że tylko kody albo 2 dni gry save w plecy?
Jeśli tak to też byłbym wdzięczny za kod na książkę z retoryką.

Znalazłem ;>

List polecający Valentino - itwr_valentinoletter
List polecający Gerbrandta - itwr_gerbrantletter
Lutra list polecający Lutero- itwr_luteroletter
List Salandrilla  - itwr_salandrilletter
List polecający Fernando - itwr_fernandoletter   

z retoryką już Ci nie pomogę bo sam miałem ten problem i ją olałem. Nie czy ona jest do czegoś innego potrzebna niż tłumaczenie się z kradziejstwa ale jak tylko do tego to się bez niej chyba obędzie.

Tak samo zablokowałem sobie misje od Zabójców bo wybrałem złe kwestie podczas rozmowy z tym zabójcą podczas misji Gerbrandta. ;p
Zagra się drugi raz i będzie się pamiętać ;>

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Retoryki nauczysz się z książki która jest w domu Galahada. To ta sama którą masz zdobyć dla Fernando.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Jakim magiem jest najtrudniej grać ?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Chodzą słuchy że magiem ognia.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Właśnie też słyszałem że magiem ognia, ale pewnien nie jestem nekromantą podobno najłatwiej, ale co z magiem wody i guru ?

Czy opłaca się  zapuszkować Nagura ?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Właśnie też słyszałem że magiem ognia, ale pewnien nie jestem nekromantą podobno najłatwiej, ale co z magiem wody i guru ?

Czy opłaca się  zapuszkować Nagura ?

Co do maga, to nie grałem. A co do zapuszkowania Nagura
Spoiler
Nie wiem jak z ekspem, ale dla hajsu się opłaca. Od Nagura dostaniemy 120 zł, jeśli damy mu przesyłkę, zaś jeśli go zapuszkujemy, dostaniemy 100 zł od Andre, plus 50 zł od Baltrama. Plus oczywiście fanty które wpadną po pokonaniu Attili.

0 użytkowników
Do góry