Ale jestem tępy

Jakby ktos też miał ten problem to wystarczy poczekać aż te mendy walczące za magazynem (Alrik itd.) pójdą sobie chlać do knajpy i już z można spokojnie buszować po magazynie. Ale inni NPC nadal się budzą, jak otwieram im skrzynki, czasem nawet przy samym skradaniu. Poczekam aż nabiorę więcej zręczności, może to ma wpływ na skuteczność skradania. A tak przy okazji wie kto gdzie znaleźć jakiś dobry pancerz na pierwszy rozdział? Mam zbroję myśliwych, pas obywatel, pierścień +5 ochrony i amulet +10 i tylko 50 ochrony na broń. Na wilki, gobliny itp starcza, ale już banda czarnych goblinów bierze mnie na 3 ciosy (tylko 128 hp), więc jest ciężko, A zwojów kuli ognia nie ma tyle żeby całe to ścierwo spalić. Ktoś tam na kilku ostatnich strona pisał o zbroi z płytek pełzacza, ale nie wiem gdzie ją znaleźć/ kto uczy ją robić albo dla mnie ją zrobi. Wiem że Wilk mógł w zwykłym G2, ale przedtem trzeba było pogadać z tym myśliwym w takiej zbroi w GD, który uczy też m.in krwi i łusek smoka, ale na razie nie mogę tam wleźć ani tym bardziej żywym do niego dotrzeć.
Edit
U mnie jak zapisuje grę, to po wczytaniu się nie kładą, tylko stoją i gapią się na mnie. W G2 pamiętam że czasem przy złamaniu wytrycha NPC się budzili, a tu mają chyba jakieś alarmy założone

No nic, trzeba sobie jakoś radzić, może przy najmniej raz, poza 1 przejściem, G2:NK będzie wyzwaniem.