Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4000210 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4000210

Odpowiedzi 14149

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
W poradniku warda pisze ze żeby mieć pancerz dla cliffa trzeba otworzyć skrzynię w jego komnacie, czyli gdzie? otworzylem tą skrzynie kolo parcivala i tam byla tylko mapa gd. Sory ze takie tepe pytania , ale ja pod pojęciem "komnata Garonda" rozumiem że to jest tam gdzie jest tron ,bo on sie z niego przez 24 h nie rusza.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Nie ta v.
Musze to kiedyś z edytować.
Daj mu pancerz myśliwego lub z pełzacza.

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Nie ta v.

w wersji Returning 1.0 ta zbroja była tam w skrzyni gdzie przebywa Parcival. W wersji 1.1 pojawiła sie niedoróbka i w tej skrzyni zbroi nie ma.
w Wersjach od Dimmella też nie ma ale dialog chyba został.

Daj mu pancerz myśliwego lub z pełzacza.
klasyczna opcja od 1.1

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra poszedłem po zepsute oko Innosa, zrobiłem questy myśliwych i zabieram się za przygotowanie do czyszczenia pierścienia w GD. Moge zrobić to już teraz ale to mi trochę by zajęło dlatego mam pytanka co do tego:
1.Czy opłaca mi się ulepszać lekki pancerz ŁS skoro ciężki najemnika mam ulepszony? Chodzi o to czy materiałów starczy na ciężki ŁS?
2.Jest jakaś fajna broń w 3 rozdziale do ogarnięcia? (moje najlepsze bronie to 1h-gniew demona i 2h-topór Nordala (i na trupki srebrny z wieży Kreola)).
3.Zrobiłem questa od Keliosa, wyczytałem jakie jest kolejne zadanie od opiekunów i chcę wiedzieć czy ten quest (chodzi mi czy miejsce takie jak cmentarzysko orków) jest do ogarnięcia w 3 rozdziale? Nie byłem tam jeszcze, nie wiem czego mam się spodziewać ale podejrzewam, że tam nie ma takich słabych orków jak pod zamkiem w GD.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
1. Jak najbardziej tak
2. Urek
3. Tak jest do ogarnięcia trochę mogą być upierdliwe trupy orkowe bo nawet na nich mieczyk nie jest super op ale działa lepiej niż konwencjonalna bron :P ale teraz własnie fabularnie tam musisz iść wiec wszystko jest na właściwym miejscu :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Yasmina

Yasmina

Użytkownicy
posty70
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cześć wszystkim : )
Informacje nie związane z pytaniami : D
Pierwszy raz w Gothica zagrałam w 2002 roku, pamiętam to jak dziś, gdy w angielskiej wersji zagłębiałam się w tajemnice Górniczej Doliny! Gra wciągnęła mnie bez miary, w ciągu roku (ewentualnie troszkę więcej ) ukończyłam jedyneczkę na wszystkie możliwe sposoby (tudzież, mam na myśli wszystkie 6 gildii) i ze zniecierpliwieniem czekałam na Gothica 2. Dwójkę także ukończyłam (i także nie raz), później wraz z dodatkiem Noc Kruka. Kontynuacja oczywiście wprawiła mnie w podobny nastrój, również jest to wspaniała gra (chociaż część pierwsza i tak najlepsza XAXAXAXA) . Tutaj jednak już mi czegoś brakowało, i szukałam czegoś na urozmaicenie rozgrywki. Jednak zaraz po premierze nie natrafiłam na żadne mody (możliwe że coś przegapiłam : ( ), więc po skończeniu gry jako Mag Ognia oraz Łowca Smoczków odstawiłam grę, i ogólnie na jakiś czas odstawiłam gry. Dopiero gdy dotarły do mnie informacje o Gothicu 3 postanowiłam zagrać od nowa. Ukończyłam jedynkę jako Nekromanta, dwójkę jako MO, i mniej więcej wtedy wydano G3. Gra szybko trafiła do mojego koszyka, a następnie do komputera. Ukończyłam trójkę, owszem. Jednak to już nie było to samo : (  Gra z napompowaną fabułą skończyła się kiczowato, rozgrywka bardzo przypominała jakąś flashówkę, a historia nie wciągnęła mnie tak, jak to zrobiły poprzednie części. Podobnie Arcania - że tak się wyrażę "dupy nie urywa".Same w sobie trójka i czwórka byłyby niezłymi grami. Jednak w porównaniu, do tego co działo się w Khorinis - to nie to samo. Dlatego też, dłuższy czas nie grałam w gothica. Dopiero jakiś czas temu zobaczyłam jak mój chłopak gra w NK. Jednak... to nie było czyste noc kruka. Zapytałam o co chodzi, i wytłumaczył mi, że właśnie pobrał "The returning". Ze względu na nawał zajęć, ja po moda sięgnęłam ledwie jakiś czas po świętach.Poczytałam trochę na The Modders i... pobrałam.Od razu mi się spodobało! To, czego brakowało w NK znalazłam w tym modzie!
Grywam w Returning gdy mam chwile wolnego czasu, i jak do tej pory jestem w Górniczej Dolinie, drugi rozdział, 26 level, jestem Nekromantą, wyuczone mam runy 2 kręgu. W sumie, to raczej jestem hybrydą. Mam 116 siły bazowej, z biżuteri korzystam z dziwnego amuletu (wspaniałości?) który dodaje +10 lub +15 do siły i zręczności. Many mam ponad sto, 81 inteligencji. Korzystam z kostura mrocznego maga bądź z Orkowej zguby (dopiero od jakiegoś czasu, w Khorinis używałam zamiast niej Arogancji Sentezy).  Jestem w trakcie zadania na znalezienie trzech grup kopaczy. Do tej pory mam kilka pytań.
1. Owy amulet dodający 15 lub dziesięć do dex i str, nie mam pojęcia gdzie go znalazłam, tak samo jak Gandalf kilka stron wcześniej (przeczytałam lwią część tematu). Ktoś może coś wie na jego temat?
2. Większość tablic zostawiam na później, gdy koszta nauki znacznie wzrosną. Zawsze tak robiłam, i nie wiem czy to dobrze. Jakieś wątpliwości, bądź korekty?
3. Mam ciekawego buga w Jarkendarze - niekończący się resp trolli, goblinów, pełzaczy w środku doliny. Ktoś też tak miał?
4. Jest jakiś sposób na zdobycie orkowego talizmanu/posążka od Ur-Thralla, by orkowie mnie nie atakowali nawet bez Ulu?
5. Kto mnie nauczy przekuwania pancerzy? Jakie pancerze warto przekuwać?
6. Halvor mówi, że mam zbyt dużo przedmiotów, by móc je sprzedać. Nawet gdy wyrzucę część z eq, to wciąż nie mogę spieniężyć błyskotek. Bug? Czy może część muszę sprzedać normalnie?
7. Czy miksturę umysłu (mam na myśli taką, którą przygotowaliśmy dla Fortuno) można pić kilka razy, i czy wciąż dostanę bonus?
 8. Kto uczy wycinania serc?
9. Co można robić z itemkami jakie zdobywa się na smokach (krew, łuski etc.)?
10. Gdy w kopalni złota w Jarku oczyściłam kopalnię, wszedł tam strażnik, i zaczął narzekać, że ciężko będzie się dostać do złota na szczycie. Jest na to jakiś sposób?
11. Czy żyły złota w kopalniach się "regenerują" ?
12. Gdy Abuyin nie daje wzkazówek dotyczących pobytu opiekunów, to oznacza to że by znaleźć resztę muszę przejść do następnego rozdziału?
13. Nieopodal wykopalisk Magów Wody natrafiłam na jaskinię, w której, zza jakby zamkniętej części dobiegały odgłosy walki, gdy zajrzałam tam przez tekstury zobaczyłam wszystkich opiekunów tłuszących kilka orków elit. Kolejny bug, jest to związane z fabułą, czy poprostu zabieg moderski tak jak z ciałami Gorna i reszty w pieczarze pod klasztorem zmiennokształtnych w podstawce?
14. Czy grając na rzeźniku jest jakiś sposób, by choć trochę zblirzyć się expem do innych poziomów?

Narazie tyle, przepraszam że się tak rozpisałam  Z góry dzięki, za przeczytanie i odpowiedzi!

"Be king? Think not - why be a king, when you can be a god?" - EMINƎM <3

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
1. Sam bym chciał to wiedzieć Jarek odpada chyba ze któryś skrzynka z obóz bandytów lub skipa or NPC:P
2. Koszta PN maja nowe progi zaś koszta w złocie zależą od naszego lvl :P szczegóły znajdziesz w poradach :P ale stały schemat w przypadku sily czy zrenoczsci do 90 sie sprawdza :P chyba ze o bronie chodzi ot już trzeba głębiej :P
3. Szczegóły rozdział itp bo to jest dziwne :P i w kazdy razie nienormalne :P
4. Zabić go :P
5. Kowal danej gildii tez jest w poradach opisywałem to :P zalezy jaka gildia :P w twoim wypadku raczej korzyści z tego nie będzie bo parasz się moja droga magia :P
6. Halvor ma limit jedna dostawa nie może być większa niż 1500 jako wartość w zlocie jak liczyć to wiesz on daje 50% wartość wiec dzielisz wartość przez 2 nadmiar wywalasz z equ lub chowasz do skrzynki jeśli chcesz to rozdzielic :P
7. Tylko 1 raz
8. Grom tylko i wyłącznie
9. To zasadniczo najbardziej jest przydatne dla ŁS :P dla innych to na sell idze :P
10. Nie
11. Nie :P
12. Dokładnie ( 1R i 2R ) 1,2 i 3 (3R) 4,5 i 6 (4R ) cała reszta
13. Zabieg poprsotu światy sa na siebie nałożone gdyż będą następować w nim zmiany zależne od rozdziału tak najprościej to wytłumaczyć
14. Na rzeźniku jest dodatkowy respawn który częściowo to zrównuje zasadniczo na kazdym poziomie wychodzimy w podobnych granicach lvl +/- 5 lvl

Luzz mam nadziej ze to ci pomoże
A ten wstep to nie byl konieczny kazdy tam swoja historie z gothickiem ma ale ona nie jest tu istotna nie pomaga w odp na pytania :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Yasmina

Yasmina

Użytkownicy
posty70
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cóż, wstęp napisałam, bo poprostu myślałam, żeby chodź trochę napisać o sobie w pierwszym poście na forum : )
Dzięki za odpowiedzi. Co do bugu z respiącymi się wciąż potworami, to w głównej części doliny, tu gdzie mamy grobowiec Quarhodrona, okolice domu tego pustelnika oraz miejscówki gdzie znajduje się czarny troll, wszystko co zabiję, odradza się, gdy tylko wyjdę z Jarka a potem wrócę. Za każdego potwora dostaję expa, oraz przedmioty. Konsoli nie użwałam. Jedyne poszlaki jakie znalazłam, to informacja z jakiegoś niemieckiego forum, gdzie 2 osoby miały ten sam problem, i pomogło im ponowne rozpoczęcie gry. Mi w każdym razie to nie przeszkadza   :lol2:
Co do Ur-Thralla - czyli ni ma pokojowego sposobu? : (
Tym respawnem potworów to mnie ucieszyłeś : ) Będę mogła zrobić wykokszoną postać, i po pokonaniu orków w Khorinis pokonać paladynów   :F

Edit - Amulet, to amulet mocy, pamiętam że w zwykłym Gothicu dostaje się go, za zadania u palladynów. Czyżby w Returningu to zmieniono, ew. dodano drugi? Możliwe skoro Gandalf jako MO też go ma. Ze swojej strony wiem, że napewno go nie kupiłam - wszystkie zakupy moje są przemyślane, i raczej pamiętam co robię : )

"Be king? Think not - why be a king, when you can be a god?" - EMINƎM <3

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
:) Tia mam.
Plis jak zadajesz pytania to rób to w mniejszych dawkach.
Bo mi sie nie chce czytać i przewijać.
Pal nie dostaje takowego amuletu chybba. Mój nazywa się amulet siły :D

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Kręty

Kręty

Użytkownicy
Ja wcale nie śpię :P
posty67
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Ja wcale nie śpię :P
Mam pytanie. Ilu myśliwych powinienem mieć po swojej stronie, żeby odbyć pojedynek z Falkiem, bo pewnie trafił mi się bug. Nie popiera mnie jszcze Dragomir i Raff. Ten drógi chce ode mnie specjalne bronie; chociaż niebardzo chce mi się oddawać magiczny łuk :p Dragomir wymaga ode mnie konkretnego % w kuszach, ale nie chcę m się wydawać PN. Tak więc nie wiem co jest nie tak; może coś robię źle, albo mam buga.

"Ciało puszczone raz, puszcza się cały czas"

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Bez tych dwóch można już rzucić wyzwanie Falkowi przy czym Raffa da chyba zgodę także w przypadku gdy wykonamy dla niego zadanie z zabiciem ognistego cieniostwora.

Tak więc nie wiem co jest nie tak; może coś robię źle, albo mam buga.
to znaczy, że mimo iż brak ci tylko tych dwóch Falk nie chce przyjąć wyzwania?
sprawdź dobrze czy na pewno masz zgodę wszystkich pozostałych

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Memoriusie poeto innej wersji :)
Zadanie z cieniostworem otrzymuje się w dzisiejszych czasach po wykonaniu zadania na bronie.
Kręty
Zgode otrzymuje się gdy dwóch się nie zgadza. Sprawdź czy na pewno to zrobiłeś.

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Zadanie z cieniostworem otrzymuje się w dzisiejszych czasach po wykonaniu zadania na bronie
.
ejże ,zawsze tak było

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zadanie z cieniostworem otrzymuje się w dzisiejszych czasach po wykonaniu zadania na bronie
.
ejże ,zawsze tak było
no to jak on może otrzymać tę że zgode bez wykonania zadania na bronie? ŁUk przecie trzyma dla Ssb
?

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Odchodzimy od problemu.
Dwóch dowolnych się nie musi zgodzić i tyle.
Skoro mu się dalej Falk nie zgadza to znaczy że indywidualny bug albo brak jeszcze czyjejs zgody.
Co do zadania z cieniostworem i oddawanie broni.Co ma piernik do wiatraka? Te zadania są niezależne od siebie i otrzymanie zadania zabicia cieniostwora nie zależy od tego czy Raffa dostał 4 czy 1 czy żadnej broni.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie.
Najpierw musi oddać bronie bo inaczej Raff ma go w dupie i mówi że nic nowego

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Porozmawiałem z tym Ur-Tharem (czy jak mu tam) i powiedział, że mam iść do tej Doliny Cieni. Biegam już pół godziny po orkowy mieście i teleportu znaleźć nie mogę. Może mi ktoś jakoś wyjaśnić gdzie to gówno jest?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ku**a, rozumiem jeśli miałbyś poszukać w temacie, który ma 250 stron. Ale tamten ma tylko 4.

http://themodders.org/index.php?topic=20540.msg1110519#msg1110519

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Najpierw musi oddać bronie bo inaczej Raff ma go w dupie i mówi że nic nowego
ale nie w czwartym rozdziale jak mniemam

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Thompson a ja jestem jasnowidzem i wiem w ktorym temacie znajduje sie odpowiedz

0 użytkowników
Do góry