Cześć wszystkim : )
Informacje nie związane z pytaniami : D
Pierwszy raz w Gothica zagrałam w 2002 roku, pamiętam to jak dziś, gdy w angielskiej wersji zagłębiałam się w tajemnice Górniczej Doliny! Gra wciągnęła mnie bez miary, w ciągu roku (ewentualnie troszkę więcej ) ukończyłam jedyneczkę na wszystkie możliwe sposoby (tudzież, mam na myśli wszystkie 6 gildii) i ze zniecierpliwieniem czekałam na Gothica 2. Dwójkę także ukończyłam (i także nie raz), później wraz z dodatkiem Noc Kruka. Kontynuacja oczywiście wprawiła mnie w podobny nastrój, również jest to wspaniała gra (chociaż część pierwsza i tak najlepsza XAXAXAXA) . Tutaj jednak już mi czegoś brakowało, i szukałam czegoś na urozmaicenie rozgrywki. Jednak zaraz po premierze nie natrafiłam na żadne mody (możliwe że coś przegapiłam : ( ), więc po skończeniu gry jako Mag Ognia oraz Łowca Smoczków odstawiłam grę, i ogólnie na jakiś czas odstawiłam gry. Dopiero gdy dotarły do mnie informacje o Gothicu 3 postanowiłam zagrać od nowa. Ukończyłam jedynkę jako Nekromanta, dwójkę jako MO, i mniej więcej wtedy wydano G3. Gra szybko trafiła do mojego koszyka, a następnie do komputera. Ukończyłam trójkę, owszem. Jednak to już nie było to samo : ( Gra z napompowaną fabułą skończyła się kiczowato, rozgrywka bardzo przypominała jakąś flashówkę, a historia nie wciągnęła mnie tak, jak to zrobiły poprzednie części. Podobnie Arcania - że tak się wyrażę "dupy nie urywa".Same w sobie trójka i czwórka byłyby niezłymi grami. Jednak w porównaniu, do tego co działo się w Khorinis - to nie to samo. Dlatego też, dłuższy czas nie grałam w gothica. Dopiero jakiś czas temu zobaczyłam jak mój chłopak gra w NK. Jednak... to nie było czyste noc kruka. Zapytałam o co chodzi, i wytłumaczył mi, że właśnie pobrał "The returning". Ze względu na nawał zajęć, ja po moda sięgnęłam ledwie jakiś czas po świętach.Poczytałam trochę na The Modders i... pobrałam.Od razu mi się spodobało! To, czego brakowało w NK znalazłam w tym modzie!
Grywam w Returning gdy mam chwile wolnego czasu, i jak do tej pory jestem w Górniczej Dolinie, drugi rozdział, 26 level, jestem Nekromantą, wyuczone mam runy 2 kręgu. W sumie, to raczej jestem hybrydą. Mam 116 siły bazowej, z biżuteri korzystam z dziwnego amuletu (wspaniałości?) który dodaje +10 lub +15 do siły i zręczności. Many mam ponad sto, 81 inteligencji. Korzystam z kostura mrocznego maga bądź z Orkowej zguby (dopiero od jakiegoś czasu, w Khorinis używałam zamiast niej Arogancji Sentezy). Jestem w trakcie zadania na znalezienie trzech grup kopaczy. Do tej pory mam kilka pytań.
1. Owy amulet dodający 15 lub dziesięć do dex i str, nie mam pojęcia gdzie go znalazłam, tak samo jak Gandalf kilka stron wcześniej (przeczytałam lwią część tematu). Ktoś może coś wie na jego temat?
2. Większość tablic zostawiam na później, gdy koszta nauki znacznie wzrosną. Zawsze tak robiłam, i nie wiem czy to dobrze. Jakieś wątpliwości, bądź korekty?
3. Mam ciekawego buga w Jarkendarze - niekończący się resp trolli, goblinów, pełzaczy w środku doliny. Ktoś też tak miał?
4. Jest jakiś sposób na zdobycie orkowego talizmanu/posążka od Ur-Thralla, by orkowie mnie nie atakowali nawet bez Ulu?
5. Kto mnie nauczy przekuwania pancerzy? Jakie pancerze warto przekuwać?
6. Halvor mówi, że mam zbyt dużo przedmiotów, by móc je sprzedać. Nawet gdy wyrzucę część z eq, to wciąż nie mogę spieniężyć błyskotek. Bug? Czy może część muszę sprzedać normalnie?
7. Czy miksturę umysłu (mam na myśli taką, którą przygotowaliśmy dla Fortuno) można pić kilka razy, i czy wciąż dostanę bonus?
8. Kto uczy wycinania serc?
9. Co można robić z itemkami jakie zdobywa się na smokach (krew, łuski etc.)?
10. Gdy w kopalni złota w Jarku oczyściłam kopalnię, wszedł tam strażnik, i zaczął narzekać, że ciężko będzie się dostać do złota na szczycie. Jest na to jakiś sposób?
11. Czy żyły złota w kopalniach się "regenerują" ?
12. Gdy Abuyin nie daje wzkazówek dotyczących pobytu opiekunów, to oznacza to że by znaleźć resztę muszę przejść do następnego rozdziału?
13. Nieopodal wykopalisk Magów Wody natrafiłam na jaskinię, w której, zza jakby zamkniętej części dobiegały odgłosy walki, gdy zajrzałam tam przez tekstury zobaczyłam wszystkich opiekunów tłuszących kilka orków elit. Kolejny bug, jest to związane z fabułą, czy poprostu zabieg moderski tak jak z ciałami Gorna i reszty w pieczarze pod klasztorem zmiennokształtnych w podstawce?
14. Czy grając na rzeźniku jest jakiś sposób, by choć trochę zblirzyć się expem do innych poziomów?
Narazie tyle, przepraszam że się tak rozpisałam Z góry dzięki, za przeczytanie i odpowiedzi!