Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4403098 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4403098

Odpowiedzi 14149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: gandalfgandalf
Żal mi was! Zrobiliście 2 strony o valentino i innym gównie. A ja sobie czytałem ten spam.

Tizgar ja nie łapie
30k na dvarta i bełty?
Wydałeś 30k na bełty do dvarta? How?

Memorius, wiem że nie ładnie.

Kusza ta dvarshdhdnland czy jak mu tam jest do dupy bo ma demonicznego szkieleta z 2h na 3 hity.

Maciuś kusza działa na wszystkich.

Valentino możemy bić bez dialogu. Wystarczy rzucić bryłę lodu.

Problem da się naprawić! Wystarczy pogadać z Regisem o wszystkim. Wiem bo najpierw bilem Valentego a dopiero potem gadałem z Regisem.

Liandra
3. Przed zabiciem lucka
przed ofiarowaniem serca lucka beliarowi

FanGothicTheReturning
Jaja sobie robisz?! 16 Zwoji niepamięci wykorzystałeś? Serio?
Da się znaleźć tyle że nie pamiętam gdzie
Dzizas, co to znaczy działa na wszystkich? Podszedłem do czarnego trolla, robiłem mu 0 dmg tą kuszą, podszedłem do ashtara robiłem mu 0 dmg więć jak możecie pisać, że działą na wszystkich? Srsly może najpierw się upewnijcie a potem piszcie...

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Kurwa wy to nie łapiecie dvart jest wart 10k u kupca po sprzedaniu muszę go odkupić to jest 10k belty do dvarta 1 kosztuje az 500 golda  wiec kupienie 50 bełtow to jest 25k +10k za odkupienie kuszy którą muszę sprzedać żeby się belty z dupy u kupca zrobiły :P ( teraz Mistrzu Gandalfie rozumiesz skąd 30k i dlaczego jednak halvor ma kolosalne znaczenie )

Proste koszta rosna
Kusza działa na ludzi na 100% dobrze, na smok t o działa jak komenda kill kilka strzałów i lezy ja  amunicja do dvarta potrzebuje na nasze smoczych kupli niemam zamiaru się z nimi w 4 rozdziale cackać 60% z kuszy + dvarta i każdy po max 10 bełtach padnie na ryja :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A z tej dupy to  jak ma kuszę? Nie próbowałeś tylko z bełtem? W sumie logiczne... :)

Araxus1995

Araxus1995

Użytkownicy
posty117
Propsy10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
mam problem z zadaniem Badania Salandrila. Który dokładnie ork elita ma przepis na orkowe pomyje. Rozglądam się przy dawnej Północnej bramie w SO w GD za mostem gdzie stali ci strażnicy mostu w G1.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zeby kupiec z dupy wyciągnął sobie 50 bełtów musi założyć kusze jako ze gra automatycznie ekwipuje u kupca najlepszy item a ze dvart zadaje aż 1500 dmg i nie ma wymagań to mamy 100% pewności ze ja mu założy tylko trzeba mu ja sprzedać  zmienić świat i już odbieramy nasze 50 bełtów za 25k golda :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Araxus1995
mam problem z zadaniem Badania Salandrila. Który dokładnie ork elita ma przepis na orkowe pomyje. Rozglądam się przy dawnej Północnej bramie w SO w GD za mostem gdzie stali ci strażnicy mostu w G1.
http://themodders.org/index.php?topic=20522.msg1097228 #169

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zeby kupiec z dupy wyciągnął sobie 50 bełtów musi założyć kusze jako ze gra automatycznie ekwipuje u kupca najlepszy item a ze dvart zadaje aż 1500 dmg i nie ma wymagań to mamy 100% pewności ze ja mu założy tylko trzeba mu ja sprzedać  zmienić świat i już odbieramy nasze 50 bełtów za 25k golda :P
Można tak zrobić kilka razy pod rząd w jednym rozdziale?( pomijam fakt że kasy braknie, ale czysto teoretycznie odnowią mu się bełty?) Pytam bo nigdy tego nie testowałem w NK z magiczną kuszą/łukiem.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta niema limitu, limit jest tylko z dvartem bo kasy braknie koszt jego beltów jest kolosalny ale za wygodę trzeba dużo płacić to nawet logiczne :p

Kenny1991

Kenny1991

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kły trolla będą potrzebne czy sprzedawać?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1 szt na pewno (ulu-mulu)
#DOWN: czyżby chodziło o opiekunów i zadanie z uwolnieniem ducha wody?
Ło, ło zgłupiałem... chodzi o szczegóły czy ogólną poradę... Tizgar od razu wszystko wypaplał,!

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Kiedy pojawia się boss w cmentarzu orków?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
gdy umieścimy artefakty z 1 pietra w posażkach które są w  lewej flance w sali z 2 tunelami i tym wejście do tej głównej sali :P

Bo ja jestem Titufie właśnie od wypaplania :P

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Standardowo mam kilka pytań :D :
1. Czy w II rozdziale można wejść do Starej Kopalni i Cmentarza Orków? Czy zostawić to na później?
2. Czy w II rozdziale można bez konsekwencji zabić Hosh-Paka i tych dowódców wokół zamku?
3. Jak wykonać tę misję "Ur-Shak"?
4. Czy mogę iść do Opuszczonej Kopalni po Płomień Eligora i czy sobie poradzę? (mam Gniew Demona i 195 siły, no i mistrza w 1H)

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
1. Tak, można. O ile wejście do SK jest nawet wskazane ponieważ, gdy bedziesz robił zadanie dla Gomeza z "przebaczeniem" po zabiciu zombie, zjawy mogą się na Ciebie obrazić, a tak najpierw czyscisz Kopalnie a potem zajmujesz sie zjawami, a druga sprawa to ktoś pisał (nie było dane mi tego sprawdzić) że potem biega tam mnustwo Pełzaczy. Aha tylko bez Ambasadora lub Srebrnego Miecza może być ciężko
Na CO możesz iść tylko po co? Po fanty? Możesz tam iść przy okazji zadania dla Opiekunów, na ale zrobisz jak zechcesz
2. Dowódców zostaw, dostajesz potem zadanie od Paladynów żeby ich skasować, tak wiec nie wiem czy potem coś sie nie zjebie,
4. Owszem, możesz ale zrób to sposobem, czyli bez walki z trupami, wpadnij, zabierz i uciekaj. Jak byś miał z tym problemy to poszukaj w tym temacie, już o tym pisałem
Co do reszty nie jestem pewien. Zadanie Ur-Shak to to gdzie ma sie spotkać z Hosh-Pakiem? Jak zabijesz tego drugiego to Ur-Shak się obrazi, wtedu rzucasz zapomnienie i już jesteście kumple, potem Ur-Shak prosi o ułaskawienie u Ur-Thralla i trzeba ogarnąć Dolinie Cieni. Jest tak nie pisana zasada, że jak Ork ma imie to lepiej go nie klepać przed dostaniem odpowiedniego zadania:)

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Standardowo mam kilka pytań :D :

3. Jak wykonać tę misję "Ur-Shak"?
4. Czy mogę iść do Opuszczonej Kopalni po Płomień Eligora i czy sobie poradzę? (mam Gniew Demona i 195 siły, no i mistrza w 1H)

Misja Ur Shak jest nieco dziwna , bo to w zasadzie seria rozmów z tym orkiem zakończona ciekawym finałem.
Najpierw najlepiej zrobić zadanie ze Swiatynią Śniącego. idziemy do światyni , potem gadamy z Xardasem , potem z Ur Shakiem o świątyni , potem zabijamy Hosh Paka , wracamy do Ur Shaka mówimy że Hosh Pak nie żyje, wracamy do miejsca dowodzenia orków na wzgórzu. Tam powinien być już Ur Shak , który wie,ze my stoimy za zabiciem Hosh Paka. Rzucamy na niego czar zapomnienie i jest wtedy OK.
Quest powinien się zamknąć a Ur Shak nam jeszcze pomoże w dalszej części gry

Co do 4 to owszem można już wziąć Płomień Eligora, tym bardziej ,że nie trzeba włazić aż zbyt daleko do kopalni.
Zresztą i tak tam trzeba będzie wrócić w najgorsze miejsce w wątku Opiekunów.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Kenny1991

Kenny1991

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co to za fiolka z trucizną w winiarni vina? Gdzie dokładnie leży ciało Trokara szukam i nie mogę znaleźć.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Fiolka jest potrzebna do zadania. Constantino powinien Cię zaczepić chyba w 2 rozdziale. Poprosi właśnie o tą fiolke, reszte zapewne zechcesz odkryć sam, tak więc nie będę Ci psuł zabawy
Ciało Trakora jest chyba za farmą Akila ale tego nie jestem pewien, z reszta gdzieś na forum powinna być podana jego lokalizacja, poszukaj, sprawdź to co ja napisalem lub poczekaj aż ktoś mnie poprawi lub to potwierdzi

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tizgar pisał, że w 1 rozdziale na poziomie łatwym można mieć ~27lv. Moje pytanie brzmi jak jeśli ja mam ledwo 18 i wyczyszczone praktycznie wszystko poza kryptą Inubisa i jaskinią gdzie jest (wolę starą nazwę) smocza zguba i tą za obozem Dextera? Sporą część questów mam wykonaną choć pozostaje wątek złodziei (na razie zrobiona tylko misja z pierścieniem) i zabójców, ale i tak mi się wydaje, żeby te pozostałe questy wystarczył na wbicie 8,5lv ...

1. Na ten moment mam 44% 2h, ~160hp, pancerz z płytek pełzaczy, 18lv i 90 siły z biżuterią, poziom łatwy. Wystarczy to na Jarkendaar? (mam nadzieję wbić jeszcze 20lv z misji)
2. Według spisu na miksturę +10hp na stałe potrzebne są tylko 2 korzenie lecznicze. To prawda czy trzeba zużyć do nich szczaw królewski?

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dobrze powiedzane około tak dokładnie to wbijasz 24 - 25 lvl tego jestem w 100% pewny :P

Up

1. Tak starczy aczkolwiek powinieneś na 1h cisnąć to wcześniej czy później ci na źle wyjdzie zaczynanie od 1 rozdziału na 2h które są słabsza aż do 3 rozdziału  bardzo utrudnia grę
2. Tak to jest prawda ( pytanie bez sensu trochę ) 

Co do miltena

1. Tak można wejść ale pod żadnym pozorem tego nie rób nawet jeśli masz miecz na trupki to nie masz potrzeby tam iść fabularnie będziesz miał przymus iść tam w 3 rozdziale i w tym tez tam zajdziesz
2. Ta ale po co zostaw to tak jak ma być na 4 rozdział aby nie było żadnych z dupy problemów
3. Tak samo jak w nk poczekaj z tym do 4 rozdziału
4. Tam możesz i poradzisz sobie  luzem :P  nawet masz go zdobyć w 2 rozdziale obowiązkowo :P całej kopalni nie zrobisz jeśli nie masz nordmarskiego miecza :P

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Liandra ile masz wytrzymałości? Radze Ci przeznaczyć parę PN bo będzie ciężko. Wiem co pisze bo też tak gram. Aktualnie mam 46 wytrzymałości, 110 siły na czysto, 560hp, 30% w 2h i dopiero tera gra sie w miare dobrze. Ze Smoczym Zębaczem niemal że cała wytrzymałość spada. A z czym chodzę? Z Piką Bojową Wodnego Kregu bo silniejsze bronie wymagają za dużo wytrzymałości.
Masz tylko 160hp?? Co prawda ja jak wchodziłem do Jarka miałem 63 czystej siły ale życia ok 230
Tizgar na ten eliksir życia nie potrzeba Szczawiu? Pytam tak dla pewnosci, troche nie chce mi sie wierzyć

0 użytkowników
Do góry