Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4433541 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4433541

Odpowiedzi 14149

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Musisz wyczuć odpowiedni moment i być odpowiednie daleko od wzroku gapiów.
I tak gwoli ścisłości, skoro zatrzymałeś się na etapie pobicia Valentino to nie mogłeś zrobić tego co zalecał Tituf.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zawsze pozostanie Ci modlitwa, tłuczenie poszukiwaczy... i wszelkiego zła ( np smoków )
# Ekspertem nie jestem, ale myślę, że 100 odrobisz...

Kenny1991

Kenny1991

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Modlitwa odpada ponieważ na Rzeźniku można spać tylko po 23 do rana pomodlę się i będę stał w miejscu przez cały dzień od 8 do 23? Życia mi nie starczy jak będę miał dużo ujemnej karmy. Czy z samych poszukiwaczy da się nadrobić tak 100 punktów? ( Jak okradne cale Khorinis, GD, Jarkendar)?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
100 może i nie ale z 70-80 to i owszem chociaz łatwiej odłożyć kradzież na później bo wtedy mamy więcej zreki to proste nie, okradasz tylko tych którzy przedwcześnie giną żeby mieć tego expa którego byś ewentualnie stracił :P

Uno a w zasadzie duo pytanko o orksy w mieście orków są 3 pomieszczenia za kratowane jak je legalnie otworzyć bo nie legalnie się tam dostałem za pomocą Q i E i kupa fantów w skrzyniach jest :P Również orksy maja 3 kwatery pietrowe do 1 wlazłem bez problemu do 2 pozostałych nie mogę wskoczyć akcja w ogule jest realna czy nie ?

I sprawa ur-shaka mogę o nim pogadać z ur-thrallem czy lepiej nie tracić opcji wykorzystania spłacenia długo na ur shaka :P tylko na coś lepszego bądź ważniejszego fabularnie ?

i 30k poszło na dvarta i bełty i jak można nie mówić ze halvor jest zbędny wydatki rosną ze hej :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To chyba ostatnia chwila życia Ur-Shaka... Ja nie widziałem już lepszej okazji na pożegnanie z nim... Więc możesz punktować! Ale to pewnie wiesz, dysponując scenariuszem!
Co do pomieszczeń- nigdy nie znalazłem metody na wejście  tam, o kodach nawet nie myślałem.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Nie, ta kusza działa na wszystkich.

Grając jako członek bractwa też miałem ten problem co kolega. Akurat kolejność jaka podał Tituf jest prawidłowa.
Tyle ze jest jedno ale.
Valentino tzreba pobić w szczególnych okolicznościach. W dzień na placu nie da się uzyskać z nim ocji dialogowej . Trzeba poczekać do nocy do momentu gdy opuści knajpę i nie dojdzie (chyba) do Górnego Miasta.
Mnie to zadziałało tylko tak. Potem jest tak jak Tituf napisał.

Co do karmy u Innosa to faktycznie trzeba być z tymi kradzieżami ostrożnym, w zasadzie jednak powinno wystarczyć liwidacja Poszukiwaczy i zabicie wszystkich smoków w Górniczej Dolinie. Nie wiem jednak czy działa to przy bardzo dużym minusie.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Nie, ta kusza działa na wszystkich.

Grając jako członek bractwa też miałem ten problem co kolega. Akurat kolejność jaka podał Tituf jest prawidłowa.
Tyle ze jest jedno ale.
Valentino tzreba pobić w szczególnych okolicznościach. W dzień na placu nie da się uzyskać z nim ocji dialogowej . Trzeba poczekać do nocy do momentu gdy opuści knajpę i nie dojdzie (chyba) do Górnego Miasta.

Co do karmy u Innosa to faktycznie trzeba być z tymi kradzieżami ostrożnym, w zasadzie jednak powinno wystarczyć liwidacja Poszukiwaczy i zabicie wszystkich smoków w Górniczej Dolinie. Nie wiem jednak czy działa to przy bardzo dużym minusie.
Ta kusza nie działa na wszystkich. Być może tylko na słabych przeciwników.
Ja tam zawsze wyciągałem broń przy npcu którego chciałem pobić, wyprowadzałem go w odludne miejsce i tam oklepywałem.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

FanGothicTheReturing

FanGothicTheReturing

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tituf jeśli chodzi o mój problem z Valentine to pobijam go i nie mam dialogu u Regisa że pobiłem Valentina. Jak dobrze pamiętam to jak się powie "Czas nauczyć cię dobrych manier" to zaczynamy się bić z Valentinem. Sorki że cie trochę zdenerwowałem ale nie wiedziałem jak wytłumaczyć mój problem. Wydaje mi się że questa z Valentinem trzeba trzeba zrobić zanim się zgłosimy do Bala Parveza z tym Zewem Nocy od Bala Oruna. Jeśli to bug to zgłoszę do działu z bugami :)

Jeszcze raz Sory że cię zdenerwowałem  ;D

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Ta kusza nie działa na wszystkich. Być może tylko na słabych przeciwników.
jeśli uznać Poszukiwacza za słabego przeciwnika to zapewne masz rację

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: Memorius
CytujTa kusza nie działa na wszystkich. Być może tylko na słabych przeciwników.jeśli uznać Poszukiwacza za słabego przeciwnika to zapewne masz rację
Biorąc pod uwage, że można go zbugować oraz ten etap gry powinien on już być słabym przeciwikiem.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

FanGothicTheReturing

FanGothicTheReturing

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tyle ze jest jedno ale.
Ok już będę wiedział  :D

Edit:

Zadziałało  :D

Edit:
Jeszcze jeden problem nie wiem skąd mam wziąć swoje nie pomięć bo Ignaz nie chce mi sprzedać bo nie ma?   

Edit:
Musiałem użyć kodów ale ważne że już nie mam problemu  :D

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Hej to znowu ja ;)
Dzisiaj grałem sobie, oddałem skarby Gregowi (te co trzeba pokopać), pogadałem o Dexterze (+100expa chyba) i poszedłem do obozu bandytów. Pogadałem z Dexterem, m.in o Gregu, dostałem expa, wybiłem wszystkich gromem (prawie, nie licząc tych na drugiej wieży), a Greg się w ogóle nie pojawił. Stoi nadal między polami bez żadnej opcji dialogowej. W sumie expa za gadanie z nim mam gdzieś, bo jest mniej więcej równy bandytom którym by mi ukradł tylko się boję czy w tym kochanym gothicu nie zbuguje się czasem w Jarku ;p (więc pytam czy sięzbuguje czy raczej nie).
A drugie pytanie to za jakiego questa dostajemy pierścień +15 do siły i zręki oraz trzecie pytanie; to od kiedy muszę używać pierścienia od Dagotha, żeby nie dosięgła mnie klątwa?

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
1. Greg będzie w Jarku normalnie.
2. Za zadanie Dar Szaleńca (z Fellangorem).
3. Jak ofiarowujesz serce Luciana Beliarowi, musisz go wtedy mieć założonego.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Żal mi was! Zrobiliście 2 strony o valentino i innym gównie. A ja sobie czytałem ten spam.

Tizgar ja nie łapie
30k na dvarta i bełty?
Wydałeś 30k na bełty do dvarta? How?

Memorius, wiem że nie ładnie.

Kusza ta dvarshdhdnland czy jak mu tam jest do dupy bo ma demonicznego szkieleta z 2h na 3 hity.

Maciuś kusza działa na wszystkich.

Valentino możemy bić bez dialogu. Wystarczy rzucić bryłę lodu.

Problem da się naprawić! Wystarczy pogadać z Regisem o wszystkim. Wiem bo najpierw bilem Valentego a dopiero potem gadałem z Regisem.

Liandra
3. Przed zabiciem lucka
przed ofiarowaniem serca lucka beliarowi

FanGothicTheReturning
Jaja sobie robisz?! 16 Zwoji niepamięci wykorzystałeś? Serio?
Da się znaleźć tyle że nie pamiętam gdzie :)

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja oddałem serce temu Dagothowi. Dostanę je potem do ofariowania? Już nie wiem czy dobrze czy nie :P Jakaś porządna solucja by sie przydała.
To mam jeszcze 2 pytania:
1. Gdzie znajdę ognisty łuk? Zabiłem te dwa cieniostwory, leżało tam kilka ognistych strzał, trup orka itp, ale łuku nie ma ;/
2. Czy leczenie bossów jest normalne? Przed chwilą biłem się z bossem goblinów, hp już malutko miał i bym, leczenie i mnie tak niemiło zadźgał xD

Up i 2x up - lecą propsy za pomoc.

Jeszcze ps. Przed zabiciem Lucka mówisz? Ja go zabiłem, bo mi się zbugował i na razie żadnego spadku statów nie widzę, i mam nadzieję, że tak zostanie.

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Solucja jest
0. Dobrze że oddales
1. W jaskini pomiędzy słonecznym kregiem a lasem za farma akila
2. Tia tylko gobliny i harpie
Ps
A tam machał mieczem taki ziomuś. Musiales zalozuc pierscien aby Ci pomógł :)

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: gandalfgandalf

Tizgar ja nie łapie
30k na dvarta i bełty?
Wydałeś 30k na bełty do dvarta? How?

Proste, sprzedajesz bełty kupcowi, a w następnum rozdziale ma ich mmnóstwo.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też tak nie robiłem, ale wystarczy, że będzie z 10/1szt i już masz wydatek!
# DOWN No to pewnie tyle pewnie kosztuje! Zaraz Tizgar rozwieje wątpliwości... ;D

Kenny1991

Kenny1991

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy po zrobieniu zadania z Gallahadem mogę wydać Fernardo czy jeszcze będzie potrzebny do czegoś?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Możesz zachować go do 2 rozdziału aby wykonać quest z podstawki.
A jak grasz MO to do 3 aby dostać quest na księgi.(almanachy opętanych)

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

0 użytkowników
Do góry