Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4178931 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4178931

Odpowiedzi 14149

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Mam kilka pytanek:
1.W jakim rozdziale się idzie do Jarkendaru? w Nocy Kruka w drugim się szło ale teraz w pierwszym już mam ornamenty (czy jak to się nazywa).
2.Zostałem strażnikiem bractwa i przydała by się dobra zbroja, stać mnie tylko na najsłabsza i tu pytanie: czy warto ją kupić czy inna (jak tak to jaką)? jeśli pójdę do Jarkendaru to zdobędę zbroje od piratów (chyba, że coś się zmieniło w tej kwestii i jest inaczej niż w Nocy Kruka).
3.Wziąłem zadanie dotyczące poznania planów paladynów ale nadal nie mogę dostać się do Hagena. Czy to zadanie gwarantuje mi dostanie się do ratusza czy w jakiś inny sposób się tam dostanę?

1. idzie sie po rozmowie z hagenem, nie pamietam czy to juz 2 czy jeszcze 1.
2. Ta najslabsza narazie ci wystarczy, chyba ze zrobisz sobie zbroje z plytek pancerzy pelzaczy.
3. Nie pamietam juz jak mozna bylo sie dostac do ratusza SŚ wiec nie powiem

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@up po co piszesz jak ani trochę nie pomogłeś

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdy Hagen Cię wysyła do Doliny Starożytnych automatycznie się włącza 2 rozdział, więc jest lokacja dostępna od 2.         Jeśli liczysz na lepsza zbroję to ją dopiero uzyskasz po zabiciu Kruka - albo zbroja piratów jaka na Greg lub zbroja bandytów ciężką, te pancerną. Można ją ulepszyć jeszcze u ich kowala. Wada tych zbroi? W miejscach publicznych się nie ma co w nich przechadzać ;-)        dostęp do ratusza? Gdy Hagen ci zleci dostać się do Jarkendaru to do ratusza możesz potem wchodzić i wychodzić kiedy chcesz. Pytasz czy opłaca się kupić te zbroję? Hmm... Lepszy rydz niż nic to raz, dwa... No niestety nie grałem bractwem wcale. Ścieżkę Magii wybrałem. Może Vatras Cię wyśle do Hagena? Bo każe on z nim porozmawiać nim dołączysz do Kręgu Wody. Czyż nie?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Zawsze się szło w Nk w 2 lub 3, w 3 to już był przymus, w returningu musisz iść w 2 i niema zmiłuj po prostu musisz. Najlepszy pancerz jaki możesz mieć w 1 rozdziale to pancerz z płytek pełzaczy, ba w drugim w sumie tez lepszej zbroi mieć nie będziesz chyba ze któraś zaczniesz ulepszać chociaz odradzam lepiej zostawić to na najlepsze ( Swiry ogólnie maja najsłabsze zbroje :P )
Do Hagena może wejść tylko przedstawiciel jednej z 3 potężnych gildii w wypadku returninga 6, logiczne ze przywódca gildii da ci questa który pozwoli ci uzyskać prawo do audiencji u hagena w bractwie tez to musi być

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem już cały Jarkhendar z wyjątkiem misji z mieczem Abigail. Gdzie go znaleźć? Znalazłem na bagnie tylko jednego ognistego demona, w jaskini naprzeciw miejsca, gdzie pomagaliśmy jednemu bandycie w walce z błotnymi wężami. I jeszcze jedna sprawa, w Jarkhendarze jest hełm asasyna? W którym miejscu?

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak już jesteś SŚ to idziesz do Baala Oruna on daje Ci questa na dostanei sie do Hagena.

Miecz abigail znajduje się przy tym największym drzewem, w tych okolicach, w których pomagales zabijać dla Logana te blotne weze. Idziesz od miejsca gdzie byl Logan i trzymasz się po prawej stronie tej ściany i jak przejdziesz tą wodę to tam bedzie sie znajdowalo wielke drzewo, okrąż je i uważnie się przyglądaj, bo ciężko go zauważyć, lub idz od tej jaskini gdzie byl ognisty demon, jak stoisz do niej tyłem to te drzewo znajduje się po lewej stronie lub na przeciwko i idziesz prosto i tam znajdziesz ten miecz.

co do helmu asasyna to zbytnio nie pamietam, przeszukujesz w budowlach budowniczych kazdy "grob"?

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W domu budowniczych gdzie było pełno pełzaczy znalazłem Łaskę Innosa - hełm który świeci jak to denne światełko paladynów :)

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam kilka pytanek:
1.W jakim rozdziale się idzie do Jarkendaru? w Nocy Kruka w drugim się szło ale teraz w pierwszym już mam ornamenty (czy jak to się nazywa).
2.Zostałem strażnikiem bractwa i przydała by się dobra zbroja, stać mnie tylko na najsłabsza i tu pytanie: czy warto ją kupić czy inna (jak tak to jaką)? jeśli pójdę do Jarkendaru to zdobędę zbroje od piratów (chyba, że coś się zmieniło w tej kwestii i jest inaczej niż w Nocy Kruka).
3.Wziąłem zadanie dotyczące poznania planów paladynów ale nadal nie mogę dostać się do Hagena. Czy to zadanie gwarantuje mi dostanie się do ratusza czy w jakiś inny sposób się tam dostanę?

nikt nie odpowiedział na najważniejsze ;/ pytanie więc powiem inaczej: Czy po przyjęciu zadanie plany paladynów mogę wejść do ratusza czy nie? jeśli tak to mam jakiś bug, a jeśli nie to jak strażnikiem bractwa tam wejść?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: hubert231 w 2013-10-11, 22:37Mam kilka pytanek:
nikt nie odpowiedział na najważniejsze ;/ pytanie więc powiem inaczej: Czy po przyjęciu zadanie plany paladynów mogę wejść do ratusza czy nie? jeśli tak to mam jakiś bug, a jeśli nie to jak strażnikiem bractwa tam wejść?
Tak po przyjęciu tego zadania powinieneś tam wejść.

W domu budowniczych gdzie było pełno pełzaczy znalazłem Łaskę Innosa - hełm który świeci jak to denne światełko paladynów

Przecież ten hełm jest w jaskini bossa golemów i królowej pełzaczy w Khorinis... Gram już drugi raz i on zawsze tam jest.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potwoerdzam, ja rowniez znalazlem łaskę innosa obok piramidki :)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
1. Czy ten golem w nowej wieży koło latarni w Khorinis będzie potrzebny do jakiegoś zadania i czy mozna go już teraz oklepać?
2. Jak wykonać to zadanie z Hanna w pace? Trochę to jest słabe, że nie można porozmawiać z poszkodowaną.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Golem Cienia z Wieży Ashamora czy jak to tam mu było, jest chyba tylko potrzebny do zdobycia Nekronomikonu dla Xardasa.

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Czy ten golem w nowej wieży koło latarni w Khorinis będzie potrzebny do jakiegoś zadania i czy mozna go już teraz oklepać?
2. Jak wykonać to zadanie z Hanna w pace? Trochę to jest słabe, że nie można porozmawiać z poszkodowaną.

1. tak, jest potrzebny w 7 rozdziale do stworzenia Miecza Żywiołów by pokonać Opiekunów. Oczywiście możesz go nawet teraz zabić, w sumie im wczesniej to zrobisz, tym mniej w pozniejszym etapie latania bedziesz mial. Zabijasz go podchodzac do niego i wykorzystujac zwoj/rune światła.
2.
Spoiler
Prezent dla Hanny(Abigail):
Piratka Abigail prosi nas byśmy dostarczyli jej naszyjnik Hannie która pracuje w gospodzie pod senną sakiewką.Gdy dotrzemy do gospody zamiast Hanny spotkamy Gaspara.Rozmawiamy z nim i dowiadujemy się że Hanna siedzi w więzieniu.Rozmiawiamy z Lordem Andre następnie z Hakonem.Następnie wracamy do Abigail i rozmawiamy z nią.Potem wracamy do Khorinis i rozmawiamy z Gasparem.Teraz musimy porozmawiać z Coragonem i wybrać opcje "Czy wydarzyło się coś nowego?"Następnie kupujemy od niego pierścień.Teraz musimy wejść do wieży strażniczej niedaleko domu Thorbena.Klucz do niej znajduje się u Pecka bądź otwieramy ją wytrychem.Jeśli wcześniej uwolniliśmy Joe znajduje się on teraz w gospodzie pod Kuternogą.Rozmawiamy z nim o pierścieniu.Rozmawiamy z Lordem Andre, a potem wracamy do gospody Hanny i z nią rozmawiamy.Teraz możemy oddać pierścień Hakonowi a potem wracamy i mówimy o wszystkim Abigail.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Cytat: Maciuś w Dzisiaj o 12:061. Czy ten golem w nowej wieży koło latarni w Khorinis będzie potrzebny do jakiegoś zadania i czy mozna go już teraz oklepać?
1. tak, jest potrzebny w 7 rozdziale do stworzenia Miecza Żywiołów by pokonać Opiekunów. Oczywiście możesz go nawet teraz zabić, w sumie im wczesniej to zrobisz, tym mniej w pozniejszym etapie latania bedziesz mial. Zabijasz go podchodzac do niego i wykorzystujac zwoj/rune światła.
2. SpoilerPrezent dla Hanny(Abigail):
Piratka Abigail prosi nas byśmy dostarczyli jej naszyjnik Hannie która pracuje w gospodzie pod senną sakiewką.Gdy dotrzemy do gospody zamiast Hanny spotkamy Gaspara.Rozmawiamy z nim i dowiadujemy się że Hanna siedzi w więzieniu.Rozmiawiamy z Lordem Andre następnie z Hakonem.Następnie wracamy do Abigail i rozmawiamy z nią.Potem wracamy do Khorinis i rozmawiamy z Gasparem.Teraz musimy porozmawiać z Coragonem i wybrać opcje "Czy wydarzyło się coś nowego?"Następnie kupujemy od niego pierścień.Teraz musimy wejść do wieży strażniczej niedaleko domu Thorbena.Klucz do niej znajduje się u Pecka bądź otwieramy ją wytrychem.Jeśli wcześniej uwolniliśmy Joe znajduje się on teraz w gospodzie pod Kuternogą.Rozmawiamy z nim o pierścieniu.Rozmawiamy z Lordem Andre, a potem wracamy do gospody Hanny i z nią rozmawiamy.Teraz możemy oddać pierścień Hakonowi a potem wracamy i mówimy o wszystkim Abigail.

A to przypadkiem nie był potrzebny fragment golema z Doliny Cienia? o.O Jeśli nie to żyłem w kłamstwie ;D

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
co do helmu asasyna to zbytnio nie pamietam, przeszukujesz w budowlach budowniczych kazdy "grob"?
Tak, otwieram wszystkie, jakie się da.Ale sprawdzę ponownie, być może coś przeoczyłem.

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Gdzie znajde wieze  nekromanty Kreola ?
2.   Dostalem misje  od Saturasa wybicia orkow w jarkendarze, jak wybilem wszystkich dowódcow Saturas mi gdzies zniknal xd, nie ma go  wsrod innych magow wody.. gdzie on moze byc?
3.  Jak moge zdobyc ulumulu? Hosh-packa (tego dowodce orkow) juz zabilem
4. Gdzie znajde ducha corristo ? Chcialbym zeby mi dal ta misje z jaskinia bólu.
Dzieki z gory za odpowiedz

Trunkten

Trunkten

Użytkownicy
posty49
Propsy48
  • Użytkownicy
1.Gdzie znajde wieze  nekromanty Kreola ?
2.   Dostalem misje  od Saturasa wybicia orkow w jarkendarze, jak wybilem wszystkich dowódcow Saturas mi gdzies zniknal xd, nie ma go  wsrod innych magow wody.. gdzie on moze byc?
3.  Jak moge zdobyc ulumulu? Hosh-packa (tego dowodce orkow) juz zabilem
4. Gdzie znajde ducha corristo ? Chcialbym zeby mi dal ta misje z jaskinia bólu.
Dzieki z gory za odpowiedz

1. Tam gdzie w Gothic 1 znajdował się pierwszy chromanin, wejście jest przy tej plaży blisko statku orków.
2. Mi znika jak mu mówie o tym złotym smoku, ale to w 2 rozdziale więc nie wiem.
3. Musisz spróbować wejść do świątyni śniącego, po zapisie w dzienniku pogadaj z Xardasem a potem z Urshakiem, jak nie będzie chciał z tobą gadać to rzuć na niego zapomnienie.
4. W byłej siedzibie magów ognia przy pentagramie.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
4. zeby sie pojawil, musisz miec zadanie " statuetki z marmuru" czy cos xd Og gildii kupcow.

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
HellVard tam Ci Maciuś z Wyzyskiem wyżej odpowiedzieli, gdzie ten helm sie znajduje chyba, ze juz to zauwazyles :).

Kartograf - ja w Dolinie Cieni zadnego golema nie widzialem. mi sie wydaje, że w ReB v1 ten golem tam sie znajdowal, a w ReB v2.1 znajduje sie przy latarni morskiej Jack'a, w v1 nie gralem jakby co. Ward pisal poradnik pod v1 to chyba o tamtego mu golema chodzilo z Doliny Cieni.

Wetido

Wetido

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Witam mam problem z Gerbrandtem (czy jak tam sie pisze jego imię) po prostu nie mam u niego zadnej opcji dialogowej...a chce wykonać zadanie od Gallahada. Dodam ze wczesniej wgl z nim nie gadałem...gram magiem ognia 1 rozdział.

0 użytkowników
Do góry