Problemy techniczne 708714 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 708714

Odpowiedzi 1643

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
Witam. Mam pewien problem, z którym nie potrafię sobie poradzić. Otóż przy rozmowie z Lordem Hagenem , po której mam otrzymać klucz do doliny i rozpocząć 2 akt następuje crash (Divide by zero). Wszystkie pliki do moda ściągnąłem z podanych w temacie linków. Sam Gothic 2 NK działa bez problemów. Posiadam systempacka itd. Reinstalowałem 3 razy. Reszta działa bez zarzutów, jedynie moja przygoda kończy się na 1 akcie w tej grze :P. Jakieś porady?

Jeśli używałeś kodów to mam dla Ciebie odpowiedź, sejw ci się zjebał, zapisuj zawsze z wyłączoną konsolą. A jeśli nie kodziłeś to możliwe że jakiś dźwięk nie chce ci odtworzyć, wycisz dźwięk w grze (ogólnie zawsze jak mi crashuje gothik, to próbuję potem z wyłączonym dźwiękiem, taka uniwersalna metoda, przydatna już od czasów ostatniego orkowego shamana w G1  :lol: )

Mersi

Mersi

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hello again! Mam pytanie, może zostać przeniesione do innego działu, bo wątpię aby tu pasowało, ale nevermind. Returning to mój ulubiony mod, chcę zagrać po raz kolejny, jednakże grafika trochę się znudziła i mam pytanie czy można zagrać z dodatkowym modem (np.l'hiver) zmieniającym głównie wygląd gry, tak aby wszystko poprawnie działało? Próbował ktoś już coś takiego?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Oczywiście, można śmiało grać.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Mersi

Mersi

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź. Niestety, Returning był zainstalowany wcześniej, potem l'hiver i pomimo tego, że wszystko przebiegło poprawnie, returning już nie działał. Spróbuje go jeszcze raz zainstalować, zobaczymy czy to coś pomoże.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Po wgraniu system packa 1.6 do returna mam powiększone czcionki w grze. Podczas gry nie przeszkadza mi to ale okno statystyk to jedno wielkie zmiksowanie cyferek z literkami. Okno jest po prostu za mała do takiej powiększonej czcionki. Jak to naprawić ??

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Z tego co wiem, to prostu wyłącza się to w opcjach, ale dokładnie to co nie wiem.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Z tego co wiem, to prostu wyłącza się to w opcjach, ale dokładnie to co nie wiem.

Nie ma w opcjach nic na temat czcionek inaczej bym bezsensu nie offtopował :P Nie widzę także sensownej opcji w plikach .INI

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

chowder2133

chowder2133

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z oknem statystyk. Cyferki i liczby zlewają się na siebie i ciężko cokolwiek odczytać. Zmiana rozdzielczości nie pomaga.

Drugi problem to częste, nawet bardzo, crashe gry.. pojawia mi się okno access violation czy coś takiego lub gra się po prostu zacina i nic poza zmianą użytkownika lub restartem kompa nie pomaga. Przed chwilą reinstalowałem patche, dodatki, mody i grę wg instrukcji Simena z poprzednich stron i nadal mam to samo. Gram bez kodów i nigdy nie aktywowałem konsoli za pomocą marvin.

Centuris

Centuris

Użytkownicy
Prokrastynator
posty26
Propsy66
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Prokrastynator
Mam problem z oknem statystyk. Cyferki i liczby zlewają się na siebie i ciężko cokolwiek odczytać. Zmiana rozdzielczości nie pomaga.

Sprawdź, czy czasem nie jest włączone autoskalowanie interfejsu w ustawieniach SystemPacka - wejdź w folder z G2NK, a następnie w System, tam odszukaj plik SystemPack.ini. W dziale [INTERFACE] należy zmienić linijkę:

Scale=1
na:

Scale=0
i będzie OK :)

Innominate95

Innominate95

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
siemanko jest sprawa jak właczam returning czy cokolwiek z full_pack to wyskakuje mi  że np rebelance 2.1.ini wymaga wiekszych uprawnien, o co tu chodzi jak to naprawić?

chowder2133

chowder2133

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pomogło. A co z tymi crashami gry?  :|

Centuris

Centuris

Użytkownicy
Prokrastynator
posty26
Propsy66
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Prokrastynator
A co z tymi crashami gry?  :|

Tutaj nie ma uniwersalnego remedium na problem - u mnie też co jakiś czas jest Access Violation i trzeba z tym żyć. Na szczęście występuje dosyć rzadko :P

Ale może spróbuj na Gothicu z zainstalowanym GMDK.

mergaryna

mergaryna

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Witam! Mam pewien problem bo gra normalnie cały czas działała bez zarzutu na nic nie mogłem narzekać, aż nagle w II rozdziale gdy próbuje się dostać do opuszczonego obozu bractwa gra mi się wyłącza podczas wczytywania. Próbowałem reinstalować i nic nie pomogło. Może ktoś byłby w stanie pomóc?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Może to się wydawać głupie, ale cóż warto spróbować, zdejmij pancerz i spróbuj się tam dostać.

mergaryna

mergaryna

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy

mergaryna

Problemy techniczne
#1294 2016-10-17, 21:50(Ostatnia zmiana: 2016-10-17, 22:06)
Niee niestety nie pomaga ;/  Mogę jeszcze dodać że teraz w czasie ponownej instalacji 3 albo 4 razy pojawialo mi sie okienko: "invalid paremeter(file)"

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
Propsy4
  • Użytkownicy
Mam jakiegoś glitcha z handlarzami. Wydaje mi się, że chodzi o jakiś magiczny przedmiot, bo glitch na razie dotyczy Goraxa, Cronosa i Zurisa. Gdy proszę ich o handel, gra robi hard crash.

Ktoś się z tym spotkał?

Bezio47

Bezio47

Użytkownicy
posty51
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Bezio47

Problemy techniczne
#1296 2016-10-23, 15:28(Ostatnia zmiana: 2016-10-25, 20:48)
Mam taki problem że gdy wchodzę do gothica to wszystko działa ale gdy próbuje wczytać grę to wyskakuję mi błąd więc nacisnąłem nowa gra i wyskoczyło mi coś takiego: C:zMusic_DM.cpp(zCmusicSys_DirectMusic :: LoadThemeByScript):file not found: xt_daystd.sgt

Gaan

Gaan

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Witam. Mam bardzo dziwny problem.Gdy chciałem sobie pograć w Returninga, włączyłem go, mamiałem chyba 60 zapisów i miałem się już udać z Laresem do Magów Wody ale wszystkie zapisy mi ZNIKNEŁY nie zostało nic. Co może być tego skutkiem i jak to naprawić? Proszę bardzo o szybką odpowiedz.

Horrilon

Horrilon

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Horrilon

Problemy techniczne
#1298 2016-10-31, 14:49(Ostatnia zmiana: 2016-10-31, 14:55)
Helu, właśnie zainstalowałem Gothic'a II Noc Kruka z Returningiem już jakiś czwarty raz ;) Wszystko ładnie, klikam GothicStarter, włącza się PlayerKit, wybieram ReBalance 2.1, włącza się gra z ikonką Returninga, intro z krową, czołówka DreamVader i tu nagle...zwykłe normalne menu z Nocy Kruka...Włączam grę-żadnych zmian. O co chodzi? Wszystko ładnie zainstalowane w dobrej kolejności..

Edit: Dobra, nieważne po prostu odpaliłem administratorem.

mateusz1029484

mateusz1029484

Użytkownicy
posty126
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z napisami w Rebalance 2.1 , wimdows 8.1 FullHd , ss: https://m.imgur.com/a/wssPW , wszystko okej poza tym

0 użytkowników
Do góry