Problemy techniczne 617542 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 617542

Odpowiedzi 1643

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam problem z napisami w Rebalance 2.1 , wimdows 8.1 FullHd , ss: https://m.imgur.com/a/wssPW , wszystko okej poza tym

Bardziej na problem z rozdzielczością to wygląda, posprawdzaj różne opcje z rozdzielczością i bitami, powinno pomóc, bo okienko ze statystykami jest ewidentnie za małe.

czerwiec30

czerwiec30

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mozna grac w returninga z dx11? (Przepraszam jesli pisze w zlym dziale)

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można, ale licz się ze sporymi różnicami FPS

GresQu

GresQu

Użytkownicy
posty28
Profesjabrak
  • Użytkownicy

GresQu

Problemy techniczne
#1303 2016-11-17, 21:32(Ostatnia zmiana: 2016-11-17, 22:10)
jestem aktualnie na bagnach w jarkendarze i cos dziwnego sie zrobiło
mana mi sie zminusowałą do -4 a do tego moby wgl nic mi nie bija znaczy jak mnie odepchną lub upadne to trace hp ale postacie/mobki z atakow 0 dmg gram nekromanta
patch 1.3.1 rebalance 2.1 nie wiem co sie stało

znalazłem gdzieś na forum typo też miał taki problem i kazali mu zmienic w edit abilites protection na 0 wszystko po zdjeciu arm itp zmieniłem wszystko ok ale czy nie bedzie jakiś bugów przez to ze w marvinie cos sie robilo wgl kodów uzywało ?

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z urizielem na patchu 1.3.1. Ma jakieś zbugowane obrażenia. Przy 250 siły każdego orka, nawet starszego cisne na hita co jest dziwne. Przy obrazeniach broni i mojej sile powinienem bic 500 od broni + 125 od magii. A tu nawet jak orkowi na edit abilities dałem ochrony na broń ogień i magię 9999 to bilem mu po 1k. Wyjaśni mi to ktoś?

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zbugowane obrażenia magicznych broni. I tyle :D

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To nwm, nie chce grac na bugach, a szkoda bez uriziela grac. Jak przywoluje na kodach DMOS to mniej bije niz uriziel xd

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam problem z urizielem na patchu 1.3.1. Ma jakieś zbugowane obrażenia. Przy 250 siły każdego orka, nawet starszego cisne na hita co jest dziwne. Przy obrazeniach broni i mojej sile powinienem bic 500 od broni + 125 od magii. A tu nawet jak orkowi na edit abilities dałem ochrony na broń ogień i magię 9999 to bilem mu po 1k. Wyjaśni mi to ktoś?

Niestety ale na 1.3.1 Wszystkie bronie amgiczne, Uriziel czy szpon oraz reszta są zbugowane, maja naliczany za duzy DMG.

Po prostu uzywaj innych broni :)

Ale mimo tego bugu 1.3.1 i tak jest najlepszym patchem, 1.3.2 nawet nie dotykaj, bo bez prawdziwych cheatów nie da się wt ograć.

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

xDeus17174

Problemy techniczne
#1308 2016-11-20, 17:30(Ostatnia zmiana: 2016-11-20, 17:43)
Akurat sprawdzalem szpon naladowany dusza senyaka na kodach i szpon bije tak jak powinien, tylko tego uriziela mi szkoda.
Edit: Jednak tez zbugowany, bije po 1.5k
To jakie polecacie "zwykłe bronie" po klątwie Azgalora, jestem w 2 rozdziale

ykuleczka

ykuleczka

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

ykuleczka

Problemy techniczne
#1309 2016-11-23, 22:42(Ostatnia zmiana: 2016-11-23, 23:05)
Potrzebuję małej pomocy, po kolei:
Zainstalowałem
-G2NK złota edycja
-Fixa rev2
-Player kit
-system pack dla Nocy Kruka 1.6
-The Returning wg instrukcji do wersji 1.3.1

Chciałbym jeszcze dx11, co muszę pobrać i wrzucić by niue było problemów z teksturami? Gubię się już z tym podmienianiem :(

A i jeszcze mam większą czcionkę niż normalnie, szczególnie pod atrybutami "c", jak to zaradzić?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Gdzie jest MDK?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Brimstone

Problemy techniczne
#1311 2016-11-26, 09:37(Ostatnia zmiana: 2016-11-26, 10:36)
Mam problem, krótko mówiąc odpalam moda, i odpala sie czyste NK, a dłużej:
Instalowałem w takiej kolejnosci:
G2:NK
System packa do G2:NK a dokładniej Rev Fix > Player Kit > System Pack
Modyfikacje, czyli Czystą ruską wersje > Spolszczenie, Fix 1.3.1 > 1.3.2 (normalnie przeniosłem pliczek)
Normalnie odpalam przez GothicStarter. Odpala sie normalna animacja z tą "krówką", i potem krótka animacja Dream Vader. W menu głównym jest normalny art czystego G2:NK (z tego co pamietam, to powinien tam byc art z ekipą z G1), i jak odpalam normalną grę (nową) to jest arcik z Bezim walczącym z Orkiem z lewej strony. Czyli jak, nie pykło cos w trakcie instalacji modyfikacji, czy ja nie dograłem czegos? Pamietam ze wczesniej jakinstalowałem to nie było problemu, a około miecha temu zrobiłem reinstall windowsa.

EDIT

Dobra, pomogło odpalenie jako Admin, powiem szczerze, że komputera juz te kilkanascie lat używam, i nigdy w życiu na nic to nie pomogło, no nic, ten dzien przejdzie do historii, aczkolwiek teraz dwa inne pytania:
1. Za kazdym razem jak odpalam GothicStarter to wyskakuje taki error, który normalnie znika po kliknieciu OK:

Czy to wpłynie jakos negatywnie na gre?
2. Czy ponowne zainstalowanie patcha 1.3.1 usunie 1.3.2? Poczytałem i z tego co widze gra jest na nim dosłownie niegrywalna, na chłopski rozum instalator 1.3.1 powinien zastapic z powrotem tamten plik, no ale wiadomo jak to czasem jest.

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy
Witam wszystkich czytelników. Na wstępie napisze to, co wszyscy. Mianowicie, ponownie wracam do gothica.
Gdybym napisał ów posta w nieodpowiednim miejscu proszę przenieść, skasować ale przede wszystkim prosze o powiadomienie o tym. Mam pewien dylemat, mianowicie taki, czy da sie połączyć l'hivera z returningiem. Nie dam rady wyczaić calego forum dlatego prosze o odpowiedz i pomoc w zwiazku z tym. szczegolnie zalezy mi na modelach i teksturach z l'hivera. lokacje wystarcza mi tylko z returninga ale szczegolnie ujely mnie z l'hivera modele na luki, kusze, drzewa i przede wszystkim na damskie ciala i zbroje. da sie zalatwic tak zeby wlasnie wczeniej wspomniane rzeczy pojawily sie w returningu?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Jeśli chcesz  poprawić w returningu grafikę i mieć lepszy wygląd kusz i łuków to wgraj sobie carnage graphic patcha :) On zmienia wygląd kusz, łuków i wielu innych elementów + poprawia lekko grafikę :) Polecam ci obejrzeć ten filmik :

https://www.youtube.com/watch?v=Z4fqRg2PxNM

Co do L Hivera to raczej nie będzie działał z returnem :/

:D

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy

Marysio

Problemy techniczne
#1314 2016-12-05, 08:52(Ostatnia zmiana: 2016-12-05, 09:14)
to troche lipa ale no nic. Mimo wszystko dziekuje za szybką  i pomocna odpowiedz. dziekuje raz jeszcze :)

Mam kolejny problem, mianowicie ze nie wgrywałem zadnych nowych opcji zwiazanych z HUD, no a okno postaci tj. tam gdzie jest nazwa gildii, ilosc PN, stopien rozwoju walki, no ogolnie po nacisnieciu klawisza B, mam jakos dziwnie powiekszoną czcionke. Nachodzi jedno na drugie, sprobuje wkleic screena w miare mozliwosci. Przez to, ze jedne slowa nachodza na drugie jest... Bigos. W niektorych przypadkach wcale nie mozna sie rozczytac. Czy mozna to zmienic w plikach konfiguracyjnych .ini? jesli tak, to gdzie bo ja tam znalazlem m.in. powiekszanie obrazka zapisywania... Uprzejmie i pokornie prosze o pomoc. :)

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Hearthstone

Problemy techniczne
#1315 2016-12-05, 22:16(Ostatnia zmiana: 2016-12-05, 22:26)
to troche lipa ale no nic. Mimo wszystko dziekuje za szybką  i pomocna odpowiedz. dziekuje raz jeszcze :)

Mam kolejny problem, mianowicie ze nie wgrywałem zadnych nowych opcji zwiazanych z HUD, no a okno postaci tj. tam gdzie jest nazwa gildii, ilosc PN, stopien rozwoju walki, no ogolnie po nacisnieciu klawisza B, mam jakos dziwnie powiekszoną czcionke. Nachodzi jedno na drugie, sprobuje wkleic screena w miare mozliwosci. Przez to, ze jedne slowa nachodza na drugie jest... Bigos. W niektorych przypadkach wcale nie mozna sie rozczytac. Czy mozna to zmienic w plikach konfiguracyjnych .ini? jesli tak, to gdzie bo ja tam znalazlem m.in. powiekszanie obrazka zapisywania... Uprzejmie i pokornie prosze o pomoc. :)

Domyślam się że zainstalowałeś moda zmieniającego HUD na czystego gothica 2 NK dlatego napisy ci się zlewają w oknie umiejętności :) Jako że returning posiada większą ilość umiejętności to moda na HUD należy zainstalować na returninga wtedy wszystko będzie w porządku z czcionką :)

:D

Marysio

Marysio

Użytkownicy
posty28
Propsy4
  • Użytkownicy
dzieki. jestes zajebiscie pomocny stary. Doceniam i propsuje. :)

Fade

Fade

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam serdecznie. Mając nadzieję, że ktoś tu jeszcze wchodzi w czasach, gdy granie w Returning zapewne odeszło już do lamusa, i pisanie tego ma w ogóle sens, zwracam się o pomoc w potrzebie.

Siódmy rozdział. Idę sobie do Jarkendaru ostrzec magów wody przed orkami, jak Vatras kazał. Daleko jednak nie zaszedłem, bo podczas ładowania gra zrzuca do pulpitu i wyskakuje błąd. A konkretnie...

Microsoft Visual C++ Runtime Library

Runtime Error!
Program: D:Games\JoWood/Gothic2ZlotaEdycja\System\Gothic2.exe
abnormal program termination

Próbowałem już wczytać wcześniejsze save'y, reinstalować grę, bawić się ustawieniami. Dalej to samo. Widziałem, że dawno, dawno temu ktoś tu miał ten sam problem, ale wówczas nikt nawet nie podjął się próby pomocy.

Jestem zdesperowany. Mam na tym save'ie nabite 150 godzin, nie licząc czasu po którym wczytywałem grę. Razem pewnie z 200 godzin. Jestem typem osoby, która bardzo wciąga się w historie, czy to w filmach, książkach, grach, czy gdziekolwiek, dlatego i tę bardzo chciałbym poprowadzić do końca.

Może ktoś pomóc? Ktokolwiek? Ktoś w ogóle to przeczyta? Naprawdę nie wiem co robić.

Fade

Fade

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nadzieja jednak matką głupich...

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
No ale może po prostu nikt nie wie jak ci pomóc, i dlatego nie odpisuje.

A forum returna żyje i ma się dobrze, G2Returning nie umarł :)

Nie wiem, zmniejsz ustawienia pola widzenia, mi to pomagało na jakieś dziwne errory.

0 użytkowników
Do góry