Problemy techniczne 607944 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 607944

Odpowiedzi 1643

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Chodzi o zwykłego gothic 2 noc kruka, otóż gra uruchamia mi się automatycznie przy starcie systemu. Jak sprawić aby ta się nie działo?

Jak to jak? Wywalić z autostartu :P Mi się takie jaja zaczęły dziać, jak Globala zainstalowałem - uruchamiam kompa, a tutaj Global się włącza automatycznie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
To samo miałem.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam poważny problem.
Jestem w VII rozdziale i nie mogę się dostać do Jarkendaru. Gdy wchodzę do portalu wszystko się ładnie wczytuje, lecz gdy pasek dojdzie do końca robi się czarny ekran i po chwili wyskakuje błąd. Próbowałem kilka razy, na różnych zapisach i wszędzie to samo. Więc moje pytanie brzmi: O CO CHODZI?

Ingmar

Ingmar

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
mam problem z odpaleniem gry, mianowicie zainstalowałem wszystko wg Poradnika SilverekPolska,  jednak, gdy uruchamiam GothicStarter gra nie załącza się, mimo że procesy związane z Gothic są włączone. Próbowałem odpalić owy Starter w trybie administratora oraz z próbą zgodności, lecz gra nadal odmawia posłuszeństwa.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer

MajkeI

Problemy techniczne
#644 2014-04-20, 20:53(Ostatnia zmiana: 2014-04-21, 11:45)
Ehh... przy korzystaniu z portalu w świątyni adanosa (ten po komnacie z krukiem) wywala błąd. To samo przy teleporcie u złotego smoka. Czy to jest bug czy coś u mnie się psuje? Rebalanced 2.1 jakby to miało znaczenie

EDIT: Dobra, cudowne uzdrowienie sprawiło, że już wszystko działa jak należy :P

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie do posiadaczy 2 kart graficznych i/lub laptopa Lenovo Y510p
Odpalam G2 i w ustawieniach grafiki pokazuje mi że gra działa na integrze Intela 4600 mimo że mam na pokładzie GeForce GT 755M czy można to przestawić jakoś w pliku gothic.ini czy po prostu gra nie wie jak to zinterpretować. Dodam że na starym HPku miałem też 2 karty Intelowską i radka 5650m a mimo to gra widziała radka bez problemu. 

Mimo wszystko gra działa bardzo płynnie ale zastanawiam się czy 755m nie mogła by jeszcze dodać kopa dzięki ustawieniom z NVidia.

Avador

Avador

Użytkownicy
posty31
Propsy2
  • Użytkownicy
Mam problem odnośnie taki iż w Jarkendarze gdy kończę zabijać krwiopijce (w innych momentach tez tylko jedynie przy tych krwiopijcach przed bagnem w stronę obozu bandytów i to jest cały czas) gra się zacina i pokazuje się obraz jak zapisywałem grę jedynie restart kompa pomaga i teraz moje pytanie to czy tak ma być czy już ktoś miał taki problem??

TheYester

TheYester

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mianowicie chciałem wczoraj sobie przypomnieć grę w tego pięknego klasyka urozmaicając też modem Returning...
I tutaj pies pogrzebany bo nie wiem jakim sposobem, ale zrobiłem wszystko jak trzeba.
Obejrzałem też film poradnikowy czy aby na pewno się nie mylę, ale wszystko było jak wcześniej...
A problem polega na tym, że instalowałem gothic'a i moda Returning, a potem spolszczenie z tysiąc razy, a i tak za każdym razem jak uruchamiałem przez playerkit'a włączał mi się zwykły gothic.
Nie wiem czy jestem na tyle ślepy, że nie zauważam błędu, albo to przez mój komputer.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Keldorn

Problemy techniczne
#648 2014-04-29, 12:10(Ostatnia zmiana: 2014-04-29, 12:17)
Post nr 746 w : http://themodders.org/index.php?topic=20523.msg1128793#msg1128793

7. Instalacja

1. Instalujemy Full_Pack_ReBalance_SnC_v2
2. Następnie Profesjonalne Spolszczenie.
3. Mod jest już grywalny, ale jeśli ktoś chce to se może teraz zainstalować Texturepacka_PL oraz Video_PL
4. Instalujecie teraz Patch_PL .
5. No i jeśli ktoś tak bardzo lubuje się w rosyjskim, to może sobie zainstalować rosyjski dubbing

To nie może się nie udać. Na czysty Gothic 2 NK wgraj Full Pack Rebalanced SnC v2 potem spolszczenie i na końcu patch PL v1.2 (bo poprzednia nie jest wymagana czyli v1.1). Wszystkie linki masz w pierwszym poście tutaj -> http://themodders.org/index.php?topic=20523.msg1093270#msg1093270

Dla pewności prawdź jak wygląda u ciebie plik Rebalanced_2.1_PL.ini bo powinien wyglądać tak:
[OVERRIDES]
Game.scaleVideos=0
Game.playLogoVideos=1

[INFO]

Title=ReBalance V2.1 PL
Version=2.1
Authors=Wersja Polska by Dream Vader ReBalance by Dimmell © 2010 "T&G MOD TEAM" © 2005 - 2008 
Webpage=http://themodders.org/index.php?/forum/471-returning http://dimmell.clan.su http://www.gurkov.com  http://gurkov.fastbb.ru/ 
Description=!<symlink>ReBalance_V2_ReadMe.rtf
Icon=Rebalance_2.ico

[FILES]

VDF=ReBalance_V2_1.mod  Rebalance_2.1_PL.mod  Rebalance_2.1_patch_1.2.mod
Game=Content\Gothic
FightAI=Content\Fight
Menu=System\Menu
Camera=System\Camera
Music=System\Music
SoundEffects=System\SFX
ParticleEffects=System\ParticleFX
VisualEffects=System\VisualFX
OutputUnits=OU

[SETTINGS]

World=NewWorld\NEWWORLD.ZEN
Player=PC_Hero

[OPTIONS]

show_Info=0
show_InfoX=800
show_InfoY=7200
show_Version=0
show_VersionX=6500
show_VersionY=7200
show_Focus=1
show_FocusItm=1
show_FocusMob=1
show_FocusNpc=1
show_FocusBar=1
force_Subtitles=1
force_Parameters=-time:11:11

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
TheYester uruchamiaj playerkita jako administrator.

TheYester

TheYester

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

TheYester

Problemy techniczne
#650 2014-04-29, 14:23(Ostatnia zmiana: 2014-04-29, 15:26)
Nie działa, sprawdzałem z 10 razy... To musi być coś z moim kompem, bo zainstalowałem Dark Saga i też były problemy ;//

@EDIT. bgb Nie widziałem wcześniej twojego posta, ale powiem tyle DZIĘKI WIELKIE.
Kto by pomyślał, że głupie włączenie jako administrator zrobiło wszystko ;D

marv0o0o

marv0o0o

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Mam problem z instalacją i włączeniem moda. Podczas instalacji pod sam koniec wyskakuje dwukrotnie błąd o treści: invalid parameter (file). Pomimo tego instalacja zakańcza się "pomyślnie", ale po włączeniu gry przez gothicstarter.exe i wybraniu rebalance 2.1 wyświetla się prostokąt z napisem Returning ale włącza się podstawka. Próbowałem już chyba wszystkiego. Przeinstalowałem moda, grę, zmieniałem lokalizację gry, próbowałem nie instalować spolszczenia, ale i to nic nie dało. Mam gothic 2 złotą edycje jakby to coś zmieniało. Proszę o pomoc.
 Przepraszam nie przeczytałem wyższych postów. Gra już działa.

soulwor

soulwor

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam u mnie się pojawił inny problem już :( zostałem czeladnikiem u constantina i chciałem iść do Xardasa aby zostać nowicjuszem nekromancji ale niestety gdy jestem kawałek za schodami koło pól (tam gdzie stał Greg) gra zaczyna się zwieszać :( około 20 sekund gra stoi i nic się nie dzieje a potem nagłe drgnięcie wszystkiego które nie trwa nawet 1 sekundy :( jakieś porady ?? Dodam że wcześniej gdy grałem na poziomie normalnym tego nie było ale odkąd gram na rzeźniku taka sytuacja się pojawiła ; c

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Jaki masz system operacyjny ?

soulwor

soulwor

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Win xp service pack 3

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może reinstalka zachowując save ?

soulwor

soulwor

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ogólnie problem pojawił się na 2 komputerach na tym samym systemie ... po wgraniu win 7 problem został rozwiązany 

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pojawił mi się irytujący kłopot. Otóż za każdym razem, gdy chce wczytać save'a, muszę wychodzić z gry. Bez tego, wczytywanie się zacina na malutkim pasku, i nie idzie dalej. Do tej pory wczytywało się błyskawicznie, nie licząc wczytywania zaraz po włączeniu gry. Coraz bardziej zaczyna mnie ten mod wnerwiać.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pojawił mi się irytujący kłopot. Otóż za każdym razem, gdy chce wczytać save'a, muszę wychodzić z gry. Bez tego, wczytywanie się zacina na malutkim pasku, i nie idzie dalej. Do tej pory wczytywało się błyskawicznie, nie licząc wczytywania zaraz po włączeniu gry. Coraz bardziej zaczyna mnie ten mod wnerwiać.

Czy nikt nie jest w stanie mi pomóc?

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Reinstalka z zachowaniem save oczywiście

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry