Różne 176806 670

O temacie

Autor

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 176806

Odpowiedzi 670

Molka

Molka

Użytkownicy
posty19
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli Kuba będzie chciał tą wersję okładki, to ja nie mam nic przeciwko. :)  Niezły pomysł, ale zgadzam się z Kyromanem, okno mogłoby wyglądać nieco realistyczniej, no i napis...Fakt, mógłby być nieco niżej chyba... :P

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy

krycha

Różne
#81 2008-02-03, 11:31(Ostatnia zmiana: 2008-02-03, 11:33)
Jeżeli Kuba będzie chciał tą wersję, to nie ma problemu z dopracowaniem szczegółów. Okno jest tu symbolem i niekoniecznie musi być realistyczne, ale warto spróbować zrobić inną wersję. Jednakże nie dysponuję taką fotografią okna, jaką mi sugerujecie, a nie mam czasu łazić po slumsach, aby znależć odpowiednie okno. Może ktoś ma i zechce mi podesłać (300dpi), to zamontuję, oczywiście jeżeli Kuba zaakceptuje projekt.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Dziękuję, że chcecie mi pomóc, ale juz wysłałem okładkę Molki. Jej praca pokazuje, że mrocznne nie jest to co na okładce widzimy, ale to co ma dopiero nadejść. Na następnym albumie zamierzam bardziej przytłoczyć słuchacza i tam bedzie idealnie pasował ostatni obraz Kyromana.

Radgot

Radgot

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Okładka zależy od stylu muzyki. Wydaje mi się że Dreamerion woli... niewiem jaką, ale okładka którą Molka niedawno zrobiła to wydaje się rock.

P.S - Fajna okładka.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Temat okładki niech już będzie zamknięty. Chciałem, żeby przedstawiała emocje, nie dosłownie i tylko emocje, a nie dzieci. Molka i ja jesteśmy z niej zadowoleni. Szefowi wytwórni też przypadła do gustu okładka.
Pozdrawiam.

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy

krycha

Różne
#85 2008-02-07, 08:39(Ostatnia zmiana: 2008-02-07, 10:00)
To całe zamieszanie z okładką wynikło z totalnego nieporozumienia. Napisałeś Kuba, że oddałeś projekt, komuś, kto się na tym zna (zrozumiałam, że chodzi o profesjonalistę). Molka napisała, że chce zdawać na studia i projektowanie jej sie przyda. Wysłała do mnie projekt prywatną pocztą z prośbą o korektę, nigdy nie dowiedziałam się, czy dostała moją odpowiedź, również wysłałam prywatną pocztą (brak odpowiedzi). Dlatego w dobrej wierze zaproponowałam wstępny projekt w oparciu o jej grafikę, chciałam pokazać Molce o co mi naprawdę chodziło. Mniej więcej to jej napisałam, co pokazałam potem na projekcie, być może zbyt  namieszałam, a może nie do końca mnie zrozumiała.  Później dyskusja potoczyła się tak niefortunnie, jak widać w postach. Inaczej podeszłabym do sprawy, gdybym wiedziała, że to właśnie Molkę poprosiłeś o zrobienie okładki i nie byłoby tego zamieszania. Takie niedomówienia zawsze prowadzą do nieporozumień. Teraz już chyba sprawa okładki będzie zamknięta na dobre.  :rolleyes:

Molka

Molka

Użytkownicy
posty19
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Napisałeś Kuba, że oddałeś projekt, komuś, kto się na tym zna
a może nie do końca mnie zrozumiała.
Od razu przepraszam, że nie odpisałam, ale w natłoku codziennych obowiązków po prostu zapomniałam. Tak już ze mną czasem bywa i nie mam w zasadzie nic na swoje usprawiedliwienie. Małe zamieszanie z tego wszystkiego wynikło, jeszcze raz sorry, moja wina. Ah i racja, nie znam się na grafice. Może kiedyś się poznam. ;]
Ale mimo to, że się nie znam, i tak lubię 2d, zrobiłam 2 nowe projekty. Fotomanipulacja spodobała mi się na tyle, że założyłam nowe konto na Deviantart (i digart.pl :D ), poświęcone tylko i wyłącznie takim pracom.
http://trapped-in-shadow.deviantart.com/ar...stance-76315394
http://trapped-in-shadow.deviantart.com/ar...-lucem-76690201
Krytykujcie ile chcecie. :D

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Molka plz nie dobijaj mnie błagam. Jesteś za dobra :D  
http://trapped-in-shadow.deviantart.com/ar...t-Name-75935235
to jest genialne, nie mogę tego ocenić bo brakuje mi słów (a może nie ma ich w języku polskim) :D .

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Różne
#88 2008-02-07, 15:13(Ostatnia zmiana: 2008-02-07, 15:15)
Cytat: Molka link=topic=19157.msg3520#msg3520 date=Feb 7 2008, 13:56\'
Krytykujcie ile chcecie. :D

temu drugiemu projektowi brakuje moim zdaniem ostrosci, drzewa sa za bardzo rozmazane co psuje efekt. liscie o ile dobrze zrozumialem przeslanie jednak bym zrobil opadajace i nie az tak zielone. jezeli drzwo na srodku jest w oddali to dopasuj kolor do reszty tla na dole, gora nie musi byc taka sama byle dol pnia nie byl tak odciety od reszty, ogolnie po poprawkach wyjdzie bardzo schludna i ladna praca.

Molka

Molka

Użytkownicy
posty19
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki kazzmir. :P  Poprawiłam trochę:
http://i69.photobucket.com/albums/i77/molk...perolucem02.jpg
Czy teraz jest lepiej? :)

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Starsza wersja jakoś mi bardziej przypadła do gustu.
Ale gdzie mi tam do masterów... :P

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy273
  • Użytkownicy
Mi sie praca podoba, tyle że symboliki jak zwykle nie rozumiem :P
Czerona trawa, promień świtła...
Mi se to kojarzy z nadzieją :)

Z opadającymi liśćmi praca troche więcej życia nabiera, więc jest lepiej.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Liściom brak losowości ułożenia.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Różne
#93 2008-02-07, 18:55(Ostatnia zmiana: 2008-02-07, 18:59)
Witam po długiej przerwie :P
Odcięty od internetu, pozbawiony nowszego kompa spędziłem kilka godzin na linuxowskim , angielskim Gimpie 2.2. Testując jego możliwości zrobiłem kilka prostych prac :
lody czekoladowe :)
textura pewnej magicznej skały do moda
takie sobie "nielogo" :)   Gimpa
Kości zostały rzucone..
Wiadomo poziom niewygórowany, ale przecież to tylko dla zabicia czasu robione

PS: Praca Molki mnie się podoba, jednak podobnie jak Kyroman zauważyłem, że te liście jakieś za podobne do siebie

Molka

Molka

Użytkownicy
posty19
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Molka

Różne
#94 2008-02-07, 19:38(Ostatnia zmiana: 2008-02-07, 20:04)
Ale gdzie mi tam do masterów...
Pfe, a jaki tam ze mnie master. :)
Czerona trawa, promień świtła...
Mi se to kojarzy z nadzieją
Siekacz bardzo dobrze ci się kojarzy. :P
Liściom brak losowości ułożenia.
A to fakt...no cóż, dałam już wersję poprawioną na devianta, chyba już nie poprawiam więcej. :)  Mam nadzieję, że wygląda troszkę lepiej.
Jedaith lody czekoladowe i tekstura magicznej skały są ok, natomiast pozostałe 2 prace mi się nie podobają. To "nielogo" to wielkie "pomieszanie z poplątaniem", ze tak powiem, a kostki...hmm ja bym może zrobiła trochę bardziej realistyczne...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Lody fajne są... Ach... Zjadłbym sobie takich lodów czekoladowych :D .

PS: Kostki fajne. Czesiowe :) .

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Jedaith link=topic=19157.msg3641#msg3641 date=Feb 7 2008, 18:55\'
Witam po długiej przerwie ;]  
Odcięty od internetu, pozbawiony nowszego kompa spędziłem kilka godzin na linuxowskim , angielskim Gimpie 2.2. Testując jego możliwości zrobiłem kilka prostych prac :
lody czekoladowe :P  
textura pewnej magicznej skały do moda
takie sobie "nielogo" :P  Gimpa
Kości zostały rzucone..
Wiadomo poziom niewygórowany, ale przecież to tylko dla zabicia czasu robione

PS: Praca Molki mnie się podoba, jednak podobnie jak Kyroman zauważyłem, że te liście jakieś za podobne do siebie

Może zrób te lody w wersji z wafelkiem ;]  ?

Kurde, apetytu mi narobiłeś idę do lodówki po czekoladowe lody :)

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Różne
#97 2008-02-12, 13:44(Ostatnia zmiana: 2008-02-12, 13:47)
taka sobie ciekawostka o tym czego nie robic
http://www.manageria.pl/manageria/1,85822,4904622.html

1. Najpierw pomyśl, co jest misją twojego przedsiębiorstwa. Postaraj się ją spisać w jednym zdaniu.
2. Zobacz, jak wyglądają loga konkurencji. Twoje musi się wyróżniać.
3. Oceń znaczenie kształtów i kolorów. Czy firma w oczach ludzi ma być poważna, godna zaufania, czy kreatywna i spontaniczna? Pamiętaj, że logo musi też dobrze wyglądać w czerni i bieli (fotokopiarki, faks). Nie używaj zbyt dużej ilości kolorów - postaraj się nie przekroczyć trzech.
4. Znajdź dobrego, kreatywnego grafika. Może być kilku. Nie żałuj pieniędzy, bo dobre logo będzie pracowało na siebie latami.
5. Opowiedz im o charakterze twojej działalności i najważniejszych zaletach firmy, które ma komunikować logo.
6. Zbierz jak najwięcej szkiców. Pamiętaj, dobry grafik na wstępie pokaże ci kilka różnych koncepcji. Nie gódź się na "jedyny słuszny projekt".
7. Projekt pokaż jak największej liczbie osób z różnych środowisk (znajomym, rodzinie).
8. Poproś grafika, żeby wprowadził sugerowane przez "ankietowanych" zmiany.
9. Jeśli to wciąż nie to, powtórz proces kilka razy.
10. Upewnij się, że grafik w umowie przekazał ci całość praw autorskich do znaku.
11. Zacznij promować logo gdzie się da.

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Myślę, że wreszcie znalazłam bratnią duszę na tym forum, zgadzam się z Tobą, że LOGO TO POTęGA. Jako projektant nie mam nic więcej do dodania.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Myślę, że wreszcie znalazłam bratnią duszę na tym forum

Radziłbym trzy razy się zastanowić xD

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry