Różne 176811 670

O temacie

Autor

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 176811

Odpowiedzi 670

Manver

Manver

Użytkownicy
posty20
Propsy1
  • Użytkownicy
Kazz pewnie ma konto na http://www.sxc.hu i wydaje grube dolary :D  z tego co zauważyłem tło logo (niejednego) theModders i reszty jest bardzo unikatowe.

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Różne
#61 2008-01-31, 08:25(Ostatnia zmiana: 2008-01-31, 08:28)
Cytat: Manver link=topic=19157.msg2332#msg2332 date=Jan 31 2008, 00:38\'
Kazz pewnie ma konto na http://www.sxc.hu i wydaje grube dolary :D  z tego co zauważyłem tło logo (niejednego) theModders i reszty jest bardzo unikatowe.

laser ignorancie a kto ci powiedzial o tej stronie? takie portale istnieja po to zeby pomoc grafikowi a nie zeby jaja sobie robic. zdjecia royality free sa wlasnie po to zebs gamoniu nie musial po google szperac i uzywac nielegalnych. a jak tam ci uplywa czas na robieniu nowej strony, pewnie bedzie rownie unikatowa jak poprzednia joomla.

dla twojej informacji mam tez konto na dreamstime.com platne jak najbardziej

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Różne
#62 2008-01-31, 13:22(Ostatnia zmiana: 2008-01-31, 13:26)
Po co masz oceniać czas i sposób wykonywania? Ocenia sie efekt

A kto powiedział że chce się odnosić do jakich kolwiek szczegułów technicznych? Nie będę ojca uczył dzieci robić. Po prostu jakieś drzewo (?) i las oprawione w dziwną ramkę dają mi mały obraz.

Kazz pewnie ma konto na http://www.sxc.hu i wydaje grube dolary biggrin.gif z tego co zauważyłem tło logo (niejednego) theModders i reszty jest bardzo unikatowe.

Po to masz materiały na stockach w wysokiej rozdzielczości aby z nich korzystać. Poza tym matte painting w dużej mierze opiera się właśnie na korzystaniu z materiałów znalezionych w internecie które są nie koniecznie naszego autorstwa więc nie wiem skąd te zdziwienie. Z takim podejściem to weź już lepiej wracaj do fotografowania tych liści w lesie i robienia desek. Korzystanie ze stocków to żadna tajemnica.

Manver

Manver

Użytkownicy
posty20
Propsy1
  • Użytkownicy
Trochę źle mnie odebraliście, ale co tam.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Manver link=topic=19157.msg2383#msg2383 date=Jan 31 2008, 15:16\'
Trochę źle mnie odebraliście, ale co tam.

Też trochę myślałem że pisałeś to w innym kontekscie.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Co do okładki Molki to napiszę coś co mi już od dawna chodziło po głowię tylko nie mogłem tego sprecyzować. Otóż pomysł z krajobrazem z tego co zauważyłem jest bardzo popularny jak dla tego gatunku muzyki i nie wygląda to zbyt oryginalnie. Uważam że pomysł z płodem był lepszy aczkolwiek wykonanie pozostawiało wiele do życzenia. Generalnie okładka Molki nie jest zła pomijając typografię oraz nieco sztampowy pomysł, bo takie typu błoczki są na co 2 strone digartu w dziale z coverami.

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy

krycha

Różne
#66 2008-02-01, 23:52(Ostatnia zmiana: 2008-02-01, 23:57)
Posłuchałam trochę muzyki Kuby, pasowałaby mi do jego płyty okładka czarno-biała z elementem kolorowym np. w typografii.

Molka

Molka

Użytkownicy
posty19
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Molka

Różne
#67 2008-02-02, 12:08(Ostatnia zmiana: 2008-02-02, 12:13)
Zrobiłam wcześniej coś takiego (pośmiejcie się :P ):
http://i69.photobucket.com/albums/i77/molka666/01xvv.jpg
Ale jak na to patrzę, to stwierdzam, że już wolę mój sztampowy, popularny i mało oryginalny projekt z drzewem. Czcionka wygląda jak ze Shreka (jak to określił Kuba, z resztą wzięłam pierwszą lepszą, tak na szybko :P ) a reszta po prostu...źle, delikatnie mówiąc. Bardzo chętnie zrobiłabym inną okładkę, chociażby taką jaką sugeruje krycha, niestety nie mam czasu, a projekt też trzeba niedługo oddać do wytwórni. Ale jeśli ktoś by chciał wykonać okładkę dla Dreameriona i on zdecyduje, że jednak nie chce tej mojej, to ja się przecież nie obrażę. :P  Dzięki za opinie. <_<

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Różne
#68 2008-02-02, 15:12(Ostatnia zmiana: 2008-02-02, 15:13)
Molka może to dziwne ale skupiam się na tym dziecku, boli mnie głowa i czuję się jak w transie <_<

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Wykonania nie mogę skrytykować, bo sam bym lepszego nie zrobił, ale powiem coś o tematyce:

Dla mnie jednak zbyt kolorowe i nie pokazuje tego "bólu". Nie wiem jak to określić, ale takie coś musi mieć klimacik, taki jakby lekko horrorowaty.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: Molka link=topic=19157.msg2667#msg2667 date=Feb 2 2008, 12:08\'
Zrobiłam wcześniej coś takiego (pośmiejcie się :P ):
http://i69.photobucket.com/albums/i77/molka666/01xvv.jpg
Ale jak na to patrzę, to stwierdzam, że już wolę mój sztampowy, popularny i mało oryginalny projekt z drzewem. Czcionka wygląda jak ze Shreka (jak to określił Kuba, z resztą wzięłam pierwszą lepszą, tak na szybko :P ) a reszta po prostu...źle, delikatnie mówiąc. Bardzo chętnie zrobiłabym inną okładkę, chociażby taką jaką sugeruje krycha, niestety nie mam czasu, a projekt też trzeba niedługo oddać do wytwórni. Ale jeśli ktoś by chciał wykonać okładkę dla Dreameriona i on zdecyduje, że jednak nie chce tej mojej, to ja się przecież nie obrażę. :P  Dzięki za opinie. <_<

Rzeczywiście Twój sztampowy, popularny i mało oryginalny projekt wygląda lepiej.

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Cytat: Dreamerion link=topic=19157.msg2036#msg2036 date=Jan 29 2008, 17:47\'
Dobra, już nie oceniajcie okładki, to był chyba jednorazowy epizod z działem 2d :P  wrócę do muzyki, bo to mi lepiej wychodzi, a okładką zajął się już ktoś bardziej kompetentny ode mnie :P  Radgot , nie widać za bardzo napisu <_<

Więc o co właściwie chodzi z tą okładką? Rozumiem, że już ktoś ją projektuje. :P

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Tak, Molka <_<  i jestem z tej okładki bardzo zadowolony. A to co na niej widać, to czysta metafora. Bezlistne drzewo oznacza samotność, obnażenie wszystkich lęków. Tornado, chaos. A niebo zwiastuje nadchodzącą burzę - czyli moment tragiczny.

Molka

Molka

Użytkownicy
posty19
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Molka

Różne
#73 2008-02-02, 22:40(Ostatnia zmiana: 2008-02-02, 22:46)
Molka może to dziwne ale skupiam się na tym dziecku, boli mnie głowa i czuję się jak w transie
A to ciekawe, nie wiedziałam, że wytwory mojej wyobraźni mają taki wpływ na ludzi. :P
Wykonania nie mogę skrytykować, bo sam bym lepszego nie zrobił
Dekster, trochę dziwne myślenie. To by oznaczało, że nie możesz oceniać muzyki której słuchasz, bo przykładowo nie jesteś w stanie skomponować ładniejszej, albo nie możesz oceniać filmów, bo nie umiesz kręcić lepszych. Jak daję tutaj projekt to nie myślę sobie "hahaaa nooby, jak ktoś z was nie jest w stanie zrobić niczego lepszego to nie oceniać i nie odzywać się, bo was wyśmieję". Po prostu nie o to chodzi, jestem pewna, że wiesz co mam na myśli. <_<
Tak, Molka  i jestem z tej okładki bardzo zadowolony. A to co na niej widać, to czysta metafora. Bezlistne drzewo oznacza samotność, obnażenie wszystkich lęków. Tornado, chaos. A niebo zwiastuje nadchodzącą burzę - czyli moment tragiczny.
Dziękuję. :P  Jeśli ty jesteś zadowolony, to kwestię okładki uważam za zamkniętą. Mam nadzieję, że w przyszłości będę w stanie tworzyc lepsze projekty. :P

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Mi się najbardziej podobał ten pierwszy motyw - może nie był zbyt ładny, może nie był zbyt dobrze wykonany, ale pokazywał to co trzeba: ból, którego nie da się opisać. Najbardziej właśnie pasowałaby kolorystyka czarno biała, mogłoby być nawet skulone w ciemnym kącie dziecko, światło z otwartych drzwi i cień kogoś, na kogo się to dziecko patrzy. Ale nie, powiecie: sztampowe, i rzeczywiście sztampowe będzie. Motyw drzewa i trąby powietrznej: absolutnie mi nie pasuje. Motyw płodu, także, ale tylko dlatego, że tego bólu nie widać. Bo go w sumie nie ma. Odbiorca nie będzie wiedział, o co chodzi, a wszelkie próby odgadnięcia tego będą bez sensu. Natomiast na przykład to zdjęcie:

http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/258/6/258645.jpg

Pokazuje już w pewnym momencie ten "nieopisany ból". Odbiorca wie o co chodzi, a wcale zastanawiać się nie musiał. Bo zastanawiać się nie da - do żadnych wniosków się nie dojdzie, mimo, że dokładnie widać, jaki ból jest przedstawiony.

Inne:

http://image.bayimg.com/ja/po/ba/aa/j.jpg

http://image.bayimg.com/ja/po/na/aa/j.jpg

http://image.bayimg.com/ka/po/oa/aa/j.jpg

I to:

http://mindprod.com/image/restricted/iraqstarve.jpg

Da się to jakoś opisać?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Wiem, że trochę Molce namąciłam, ale sprawa się wyjaśniła a ja przy okazji posłuchałam sobie muzyki.
Jedna uwaga dla przyszłych grafików - mnie nie wystarcza zadowolenie klienta, owszem biorę pod uwage jego sugestie, ale to ja muszę być zadowolona z projektu, inaczej nie mam żadnej satysfakcji, także nigdy nie zdarzyło mi sie powiedzieć - zrobiłabym lepiej, ale nie mam czasu. Co to znaczy ??? Jeżeli nie mam czasu nie podejmuje się pracy lub przesuwam termin. Odpowiednie podejście do swojej pracy dotyczy zarówno zawodowców jak i amatorów.  :rolleyes:

Molka

Molka

Użytkownicy
posty19
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale ja nie napisałam, że mi się zupełnie nie podoba to co zrobiłam, jestem w miarę zadowolona z projektu, a jeśli komuś się nie podoba to przy...nie..nawet nie jest mi przykro. :)  I nie rozumiem, co dziwnego jest w stwierdzeniu, że nie mam czasu. Mam prawo go nie mieć z wielu różnych powodów, co nie oznacza, że chciałam po prostu "odwalić robotę" i tyle. :P  Włożyłam serce w tą pracę (jak we wszystkie moje lepsze i gorsze grafiki), zrobiłam to co czułam, być może nie stać mnie na nic innego. Dreamerion miał prawo mi powiedzieć, że okładka jest brzydka i jej nie chce. Jedno wiem na pewno - krytyka bardziej mi służy niż przeszkadza, więc być może jest szansa, że jakiś grafik ze mnie kiedyś będzie. :P

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy

krycha

Różne
#77 2008-02-03, 08:35(Ostatnia zmiana: 2008-02-03, 09:25)
http://s004.wyslijto.pl/?file_id=22897649055418394899
Mam nadzieję, że Molka nie będzie miała mi tego za złe, że odrobinę zmodyfikowałam jej projekt.
Dodałam trochę treści do grafiki, zaakceptowanej przez Dreameriona. Projekt jest w naturalnych wymiarach, 125mm x 125 mm, rozdzielczość 300 dpi, na kopertę, pudełko ma trochę inny wymiar. Jeżeli się spodoba Kubie i Molka zgodzi sie, to właściwie jest gotowy do druku, chyba, że trzeba zmienić wymiar, ale to nie problem. A poza tym zawsze jest kosz. :rolleyes:

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Moim zdaniem super, tylko ja bym jeszcze wrzucił jakiś lekki grain na okno.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
No, teraz w miarę ładne, ale przydałoby się urealistycznić okno: szyby nieco wybrudzić, zarysować, ramy pokryć łuszczącą się farbą. Dodać klamki, zawiasy itp. żeby wyglądało jak prawdziwe okno :)  No i na koniec obniżyć nieco napis, żeby nie nachodził na obrazek. Miejsce jest.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry