Dark, powiem krótko, spierdalaj bo huj wiesz.
Znalazł się kurwa moderator z odzysku, wracaj na górne forum, do Nibylandii czy huj wie skąd tam jesteś.
Żałosne. Ja chuj wiem? To co możnaby powiedziec o tobie filozofie? Ja przynajmniej mam już za sobą maturę, studiuję i trochę w życiu widziałem (czego nie można powiedziec o tobie)
Tak sie kurwa czepiasz o #msg1063429górne forum#msg1063429, a sam z niego pochodzisz i sam modujesz gothica!! Co jest? teraz liżesz dupe Thorowi i Wowozowi z hejtowaniem gothica? myślałem, że masz własne zdanie i własny osąd, ale w praktyce wyszedłeś na sprzedajną kurwe.
Ps. Jakie niby masz kontrargumenty? Udowodnij istnienie Boga, w przeciwnym razie your point is invalid. Na to ze pochodzimy od małp są dowody, a to ze rani to twoja dumę to inna sprawa.
Zacznę od końca. Po pierwsze:
http://odkrywcy.pl/gid,12839402,title,Teoria-ewolucji-Darwina-podwazona,galeriazdjecie.html?smg4sticaid=6faf5Jakie są dowody, że nie pochodzimy od małp poza tymi widocznymi na pierwszy rzut oka? Obejrzyj sobie tą świetną serię naukową -
http://chomikuj.pl/Dom1812/06%29+Film+dokument+chrze*c5*9bcija*c5*84ski/Dowody+naukowe+zaprzeczaj*c4*85ce+Ewolucj*c4*99
Wielu znanych amerykańskich biologów, archeologów i fizyków objaśnia w niej naukowe wątpliwości dot. teorii ewolucji.
Mało tego jeszcze jeden link:
http://archeonova.wordpress.com/about/pozwolę sobie zacytowac: przedstawili szereg dowodów archeologicznych i paleontologicznych zaprzeczających lub nie zgadzających się z ogólnie przyjętym w nauce paradygmatem teorii ewolucji. Wszystkie opisane w tym pełnym wydaniu znaleziska są w pełni udokumetowane wraz z podanymi źródłami.
i jeszcze jeden cytat, wypowiedz doktora Phillipa E. Johnsona z uniwersytetu w Kalifornii:
“Zdumiewająco kompletny przegląd wszelkich znalezisk dotyczących początków ludzkiego gatunku,
włącznie z materiałami, które zlekceważono, ponieważ nie pasują do dominującego paradygmatu”.
Jest cała masa zastrzeżeń w stosunku do teorii Darwina, ale wszystkie rozbijają się o to, o czym wspomniał doktor Johnson - ciężko przebic się przez skorupę powszechnego przyjęcia teorii ewolucji, jako genezy istnienia człowieka. We wszystkich podanych przeze mnie źródłach masz wypowiedzi znanych osobistości świata nauki, i gdzie tu widzisz prowo czy głupkowatą polemike? użyłem brutalnego przykładu z małpiszonem, bo wszystko sprowadza się właśnie do tego - patrze w jego morde i wiem, że to nie ja, ani mój daleki krewny, ani nikt z kim miałbym cokolwiek wspólnego!
a jeśli chodzi o istnienie Boga, przeczytaj sobie kim był święty Ojciec Pio. Jak dla mnie nie ma lepszego argumentu na istnienia Boga. Wielu naukowców badało jego krwawienie, i wiesz do jakiego wniosku doszli? Do żadnego.
Jeszcze z 2-3 lata temu wierzyłem w Boga, ale nie wierzyłem w Kościół. Ostatecznie przekonał mnie do Ateizmu Stephen Hawking, ale nie zamierzam nikogo namawiać, ani wyśmiewać, to dla każdego indywidualna sprawa...
Troche to zabawne, troche żałosne. A nie pomyślałeś, że Hawking - jako osoba ekstremalnie chora i niepełnosprawna może odrzucac wiare, z powodu ciężkiej sytuacji jaka go spotkała? Ciężko chorzy i inwalidzi tracący wiarę w Boga to częsty przypadek. Z jednej strony ich rozumiem - doświadczają bólu i cierpień. Ale Hawking dla tego przykładu nie trzyma swoich teorii dla siebie, tylko jeździ po całym świecie i wciska wszystkim kit o nieistnieniu Boga (czego jak pewnie twierdzi sam jest przykładem). W ogóle jak można wierzyc komus, kto nawet nie umie mowic i gada za pomocą jakiegos zalosnego syntezatora mowy? Tez moge posadzic jakiegos sparalizowanego niemowe na wozek inwalidzki, i dac mu do reki laptopa z syntezatorem mowy ivona. I co z tego wyniknie? Hawking ma osiągnięcia w dziedzinie fizyki, w końcu ją studiował - OK nie podważam tego. Ale jeśli chodzi o sprawy wiary i teorie genezy świata ten człowiek jest nikim.