Mentalny upadek forum 70534 227

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 30.11.2012 roku

Wyświetleń 70534

Odpowiedzi 227

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
zasadniczo to miała być aluzja do tego mema

który z tego samego powodu mówi nieprawdę co moje wcześniejsze stwierdzenie.
Jakiego mema? Nie widzę tu żadnego mema.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

Popisuje się ciągle menda jedna...

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chrześcijanie, pójdziecie do piekła za krucjaty.
Typowy przykład niedouczonego ateisty. Radze wziąć do ręki ksiązke od historii, co za zenada.
W VIII wieku, czyli na 300 lat przed krucjatami arabowie opanowali CALY polwysep iberyjski - dzisiejszą Hiszpanię i Portugalię, nie stali u bram Europy, oni w niej byli. Gdyby nie Karol Wielki łupem tego bydła padłaby dzisiejsza Francja, Niemcy, i reszta kontynentu. Rozpoczęta za Karola rekonkwista trwała przeciez do epoki RENESANSU, juz po upadku królestwa jerozolimskoego. Krucjaty pomogły odciągnąć uwagę arabów od Europy. Gruby wezyr Egiptu nie myslal juz, zeby dla beki wyslac kolejne oddziały do Hiszpanii, bo martwil sie o swoje podwórko i swoje tłuste dupsko. Atak krzyżowców był realnym zagrożeniem dla wszystkich państw bliskiego wschodu, i przestaly sie one zajmowac dżihadem w Europie, tylko obroną własnych terytoriów. Pomijam fakt, ze turcy osmanscy NON STOP atakowali Bizancjum, i krucjaty pomogly utrzymac cesarstwo wschodnie przez kolejnych kilkaset lat. Dzięki krucjatom i po wypędzeniu ostatnich maurów z grenady (1492) juz nigdy zadnemu arabusowi pojebusowi (nie licząc turkow, ktorzy stanowią oddzielną kategorie) nie przyszlo do glowy wpadanie do Europy i wyzynanie niewiernych. Pomyśl człowieku, jak wyglądałaby odsiecz wiedeńska gdyby arabusy miały drugą bazę wypadową w Hiszpanii?
Gdyby nie krucjaty bylbys dzis najprawdopodobniej męską dziwką w burdelu, posuwaną przez emira zamościa, albo kalifa otwocka

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Mentalny upadek forum
#83 2012-12-11, 13:16(Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 13:18)
(Ateista na siłe walczy z Kościołem, a Niewierzący po prostu go olewa)
Ja pierdole.

Z jakiegoś powodu czuje się głupio czytając ten temat.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zacznijmy od tego że człowiek nie powstał z małpy jak to dark skwitował... mamy tylko wspólnych przodków a nasze drogi ewolucji rozeszły się miliony lat temu...
Ale jak w ogóle mozna twierdzic, ze my i małpiszony mamy wspólnych przodków? To jest chore i niedorzeczne. Patrze w ryj tego #msg1063316stworzenia#msg1063316 i zmartwie cie, ale niestety, nie dostrzegam w nim żadnego podobieństwa. Chodzi na dwoch lapach? Zajebiscie, kot i zyrafa chodzą na czterech, ale nie mają ze sobą nic wspólnego. Są inteligentne prawie jak człowiek? Super, delfiny równiez, a malo tego potrafią rozmawiac, a nie mają z nami NIC wspolnego, poza tym ze fajnie sie z nimi bawi i plywa.
Radze wiec wrocic do filmików Dawkinsa panie ateisto, bo jego pseudo argumenty są mimo wszystko bardziej rzeczowe od Twoich.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Ha, i co wy na to ateiści?  :[

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ha, i co wy na to ateiści?
Właśnie, dlaczego na świecie wciąż mamy małpy, skoro człowiek podchodzi od szympansa?! Do tego, głupi ateiści, wytłumaczcie mi, jak to jest, że kiedy patrzymy na komputer, uznajemy go za zaprojektowany, a kiedy patrzymy na nas samych - wręcz przeciwnie. Co za arogancka pewność siebie. Popatrzcie na swój nos, posmyrajcie się po uszach i udach, poczytajcie o anatomii - wszystkie elementy pasują jak ulał i musiały zostać przez kogoś stworzone, takie rzeczy po prostu nie dzieją się z przypadku. Spójrzcie na bogactwo fauny i flory, od razu wiadomo, że kompleksowość istot żywych musiała być z góry zaplanowana. Nie jestem żadną małpą, a z dupy nie wyrośnie mi po pięciuset pokoleniach fortepian. Pozdrawiam.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Wy na poważnie czy staracie się podtrzymać marne prowo? :mellow:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Mentalny upadek forum
#88 2012-12-11, 14:17(Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 14:17)
Jakie prowo, panie nieprzewidywalny? :mellow:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeszcze z 2-3 lata temu wierzyłem w Boga, ale nie wierzyłem w Kościół. Ostatecznie przekonał mnie do Ateizmu Stephen Hawking, ale nie zamierzam nikogo namawiać, ani wyśmiewać, to dla każdego indywidualna sprawa...

Elo

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Mentalny upadek forum
#91 2012-12-11, 15:37(Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 15:39)
Ty i Twoje marne wypowiedzi to jedno wielkie prowo. Co, tez jestes cymbem ktory twierdzi, ze krucjaty to chrzescijanska zbrodnia, albo ze pochodze od malpy? Gdzie ty tu widzisz prowo? Pierdolicie farmazony, więc rzeczowo je obalam. Jak nie masz na to żadnych sensownych kontrargumentów, to zbieraj dupe w troki i wypierd*laj z tego tematu.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Sugerowanie, że jeżeli ktoś jest wierzący i broni swoich poglądów to od razu kręci prowo...
W

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Mentalny upadek forum
#93 2012-12-11, 15:53(Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 15:54)
A ja jestem agnostykiem i hój

PS. mi tam pasi ten 21 grudnia, piątek, będzie jeszcze większy powód do picia święcenia dnia

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Ta wyPierdlalanka oczywiście jest w stonę Ateistów

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Mentalny upadek forum
#95 2012-12-11, 16:07(Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 16:09)
Props chłopaki, w końcu ktoś kto podzIela moje poglądy!

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Dark, powiem krótko, spierdalaj bo huj wiesz.
Znalazł się kurwa moderator z odzysku, wracaj na górne forum, do Nibylandii czy huj wie skąd tam jesteś.

Ps. Jakie niby masz kontrargumenty? Udowodnij istnienie Boga, w przeciwnym razie "your point is invalid". Na to ze pochodzimy od małp są dowody, a to ze rani to twoja dumę to inna sprawa.

Jakbyś nie zauważył na sam temat chrześcijaństwo vs ateiści mam wyjebane.

Tak czy inaczej, mam w ten temat od teraz wyjebane, chyba ze postanowisz podjąć rozmowę która nie będzie tępym powtarzaniem tego samego a aktualnie przedstawisz jakieś logiczne dowody, nie licz ze wam pomogę utrzymać to prowo.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Może to będzie marny fakt, ale wasze gadki: udowodnij, że Bóg jest, przekonują mnie, tak samo, tak jak nasze "udowodnij, że Boga nie ma", Ale skoro stawiasz taką sytuacje, to podaj mi powody dlaczego Boga nie ma

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
A po Szescianie nastała Trojca, która stała się Dwojca, bo hajs się nie zgadzał.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

Mentalny upadek forum
#99 2012-12-11, 16:44(Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 17:07)
1 Nie ma dowodów na jego istnienie prócz biblii która jest taką samą książką jak władca pierścieni czy wiedźmin.
2 Według was bóg jest naszym ojcem i jest miłosierny  :confused:  ale na wojny, głód to on ma jakoś wywalone, to zajebisty ten ojciec nawet najgorszy menel z pod sklepu jak jego dzieci by głodowały pomógł by im jakoś ale miłosierny bóg bacznie nas obserwuje i nie raczy pomóc dzieciom.

edit kolejny raport luka ^^  ale mało z niego rozumiem:
TAJNE/POUFNE
jak nazywanie?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry