Dark Saga PL 985461 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 985461

Odpowiedzi 2103

Verandes

Verandes

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Panowie, da się jakoś usunąć rosyjski dubbing ? Bo przez niego nie da się czytać i on po prostu tak mnie denerwuje ... Jeśli tak prosze o pomoc

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Panowie, da się jakoś usunąć rosyjski dubbing ? Bo przez niego nie da się czytać i on po prostu tak mnie denerwuje ... Jeśli tak prosze o pomoc
jaka wersja moda  i spolszczenia?

Verandes

Verandes

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Wszystko najnowsze ze strony glownej (1.0.1.4)

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
to w takim razie musisz wyłączyć Speech.mod i Speech1.mod zmieniając ich nazwy na Speech.disabled.mod oraz Speech1.disabled.mod,żebyś nie miał dubbingu, w Svm też chyba musiałbyć tak zmienić

Verandes

Verandes

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy

Verandes

Dark Saga PL
#784 2013-02-16, 19:37(Ostatnia zmiana: 2013-02-16, 19:40)
A gdzie to jest, bo nie widze tego nigdzie ? Aha, znalazłem to ale mam speech1.vdf.disabled i speech2.vdf.disabled. Nie wiem czy to dlatego, że wyłączyłem efekty dziękowe w grze. To przez to? A skoro wyłączenie tych speechow jest przez to, że wyłączę efekty dzwiękowe to czy da się wyłączyć sam dubbing ?

Aha i mój speech ktory nie miał mieć numerka nazywa się Speech.Addon.vdf. Czy to normalne ?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#785 2013-02-16, 20:20(Ostatnia zmiana: 2013-02-16, 20:22)
A gdzie to jest, bo nie widze tego nigdzie ? Aha, znalazłem to ale mam speech1.vdf.disabled i speech2.vdf.disabled. Nie wiem czy to dlatego, że wyłączyłem efekty dziękowe w grze. To przez to? A skoro wyłączenie tych speechow jest przez to, że wyłączę efekty dzwiękowe to czy da się wyłączyć sam dubbing ?

Aha i mój speech ktory nie miał mieć numerka nazywa się Speech.Addon.vdf. Czy to normalne ?
speech1.vdf.disabled i speech2.vdf.disabled tak mają być, tego nie ruszaj,
mi chodziło o Darksaga-speech.mod i Darksaga-speech1.mod w folderze modvdf ;
zainstaluj to disable dubbing Dark Saga
i powiedz czy działa i dubbing zniknął

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Witam. Czy w najnowszej wersji moda/spolszczenia celowo usunięto kolory imion (czerwone,zielone jak w poprzednich wersjach i podobnie jak w Goticzu 3) i zegarek w prawym górnym rogu ? Czy ja mam coś źle zainstalowane ? Dzięki,

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#787 2013-02-16, 22:39(Ostatnia zmiana: 2013-02-16, 22:39)
Witam. Czy w najnowszej wersji moda/spolszczenia celowo usunięto kolory imion (czerwone,zielone jak w poprzednich wersjach i podobnie jak w Goticzu 3) i zegarek w prawym górnym rogu ? Czy ja mam coś źle zainstalowane ? Dzięki,
tak, owszem nie ma tego i w wersji rosyjskiej ;
pewnie dlatego że to nie jest finalna wersja łatki,
mimo że dużo błędów zostało poprawionych

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź.

Verandes

Verandes

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
@Paciow

Dziękuję dubbing zniknął :) )

Fantasy

Fantasy

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy

Fantasy

Dark Saga PL
#790 2013-02-17, 12:26(Ostatnia zmiana: 2013-02-17, 14:56)
Witam,

Mam problem z poprawnym odpaleniem modyfikacji Dark Saga, otóż po wykonaniu wszystkich czynności tj. :
instalacja Dark saga 1.0 , Patch 1.0.0.4 RU ,Spolszczenie 1.0.0.4,Patch 1.0.1.4 RU, Patch 1.0.1.4 PL. Wyskakuje mi komunikat : ''Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa.Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji. Przeinstalowalem wszystko trzy razy, problem nie znika.Dodam jeszcze, ze przed zainstalowaniem patcha 1.0.1.4 przy uruchomieniu wyskakuje mi błąd BugTrap. Gothic2NK dziala bez zarzutu

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Witam. Mam problem. Otóż, mam zadanie Dostawca rudy. Niemalże mam je już zrobione, lecz nie mogę wyjść z kopalni! Wychodząc, wczytywanie dochodzi niemal do końca i nagle wywala z gry z informacją "Gothic2.exe przestał działać". Jest tak przy każdej próbie wyjścia z kopalni. Załączam save'a http://www2.zshare.ma/pypw9bo617d8 . Czy jest jakiś sposób żeby wyjść czy trzeba zaczynać grę od innego save'a ? podobne problemy miałem jak po prostu chciałem wczytać grę w obozie orków. Wczytuje się, dochodzi niemal do końca, wywala z gry. Potem save jest tylko do usunięvia, bo nie da się go wczytać nawet z menu. Da się coś poradzić? Dzięki.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
U mnie save działa prawidłowo. Obóz orków wczytuje się dobrze. Reinstal może Ci pomóc

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Witam,

Mam problem z poprawnym odpaleniem modyfikacji Dark Saga, otóż po wykonaniu wszystkich czynności tj. :
instalacja Dark saga 1.0 , Patch 1.0.0.4 RU ,Spolszczenie 1.0.0.4,Patch 1.0.1.4 RU, Patch 1.0.1.4 PL. Wyskakuje mi komunikat : #msg1071535#msg1071535Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa.Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji. Przeinstalowalem wszystko trzy razy, problem nie znika.Dodam jeszcze, ze przed zainstalowaniem patcha 1.0.1.4 przy uruchomieniu wyskakuje mi błąd BugTrap. Gothic2NK dziala bez zarzutu
skoro był bugtrap przed instalacją spolszzcenie, to dlatego; czy Saga została zainstalowana na czysty Gothic, nie masz tam innych modów? masz directx9 co najmniej? sprawdź czy wersja 1.0 ru poprawnie działa

karthas

karthas

Użytkownicy
posty74
Propsy21
  • Użytkownicy

karthas

Dark Saga PL
#794 2013-02-18, 15:21(Ostatnia zmiana: 2013-02-18, 15:27)
Stworzyłem runę "Grom" a gdy aktywuje to pojawia się światło.Co z tym zrobić?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Po reinstalacjii save dalej nie działa. Przy pierwszym wyjściu z kopalni wczyta się, po następnym wejściu do niej nie da się wyjść z powrotem. Taka sytuacja występuje zawsze, nieważne z jakiego save'a próbuję. Da się coś zrobić?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#796 2013-02-18, 20:04(Ostatnia zmiana: 2013-02-18, 20:15)
@Dreamerion, bo odpalasz pewnie na starszej wersji 1.0.0.4 ;
u mnie też podczas wychodzenia z kopalni na save Squerola,
pasek wczytuje do końca i gra zamyka się bez crasha; zainstalowałem patch ru
dla przykładu i tam wywala od razu podczas wczytywania tego save, a tak nie powinno być;
dałem info na ruskim forum, może jakoś temu zaradzą

Pan Paradox

Pan Paradox

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Miałem problem z savem bo wywalało z gry więc usunalem całego gothica i zainstalowałem wszystko od nowa w kolejności jak jest napisane i po instalacji spolszczenia 1.0.1.4 niemam pliku .exe
Wogule niema launchera. Co robić ?

Jak przejść Gothic'a w 18 minut

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=mYSiaYnkFtM

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
zainstaluj patcha rosyjskiego 1.0.1.4 i jeszcze raz spolszczenie 1.0.1.4

Hades

Hades

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Witam. Instalowałem wszystko zgodnie z instrukcją na stronie projektu polonizacji tego moda, nawet dwukrotnie (raz kończąc na łatce 1.0.1.4, drugi raz natomiast 1.0.1.5) i niestety gdy włączam grę to pojawia się logo grupy spolszczającej, to gra uruchamia się w języki polskim. Wie ktoś co z tym zrobić?

0 użytkowników
Do góry